Ligu ne cine dva klubamandraX je napisao/la:Euroclubindex.com
Dominacija?
La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Primera Division (Liga BBVA)
Zadnja izmjena: Adi_Zepce, dana/u 11 okt 2012, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Dominirali bi i Man Utd. i Arsenal da od tv prava uzimaju po 150 miliona . Niko ne spori da su Real i Barca dva najjaca kluba .mandraX je napisao/la:Euroclubindex.com
Dominacija?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
- tyler durden
- Kontakt:
mandraX je napisao/la:Euroclubindex.com
Dominacija?
-
BigBigBang
- Kontakt:
Cuj euroclubindex
imas lijepo uefin sluzbeni koeficijent(koji istina ima nekih stvari za ispraviti ali je jedini mjerodavan pokazatelj) i provjeris fino stanje najboljih klubova, liga, pa nema potrebe da gledas ove klaunske stranice poput ovih i onog samoprozvanog instituta igfghaghasss. Oni su ti mjerodavni jedino ako ti se ne svidja stanje na sluzbenom uefinom renkingu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
A bas je i velika razlika izmedju Uefine liste i ove
. Nema Pajo Arsenala medju top 3 ni na jednoj pa sve i da si je ti pravio.
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..
-
BigBigBang
- Kontakt:
Ja vise dajem paznju ligaskom renkingu, pojedinacni je nebitan ako pricamo o samo usporedbi liga a sto se tice top3 pojedinacno tu nema ni reala pa ti nisi mjerodavan da na neki nacin omalovazavas Arsenalovu poziciju na toj listi. Jer ako gledas pojedinacnu listu ona nekad i ne moze biti mjerodavna koliko ligaska, jer obuhvata rezultate samo jednog kluba, djaba Barceloni sto su prosle godine ostvarili najveci koeficijent kad je Chelsea koji je imao "tek" 4 najveci koeficijent postao evropski prvak.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 11 okt 2012, 18:11, ukupno mijenjano 1 put.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Pomocu koje carolije je United na trecoj poziciji 
Thomas Müller - Fußballgott
Jel neko gleda Elche?
Kako ljudi samo igraju
. Njihove tekme obiluju golovima ,Igraju dosta dopadljivo , cvrsti u odbrani , brzi u tranziciji i koncentrirani u napadu. Ne smaraju previse s loptom (kao vecina ekipa u Spaniji . Cini se da su konacno sazreli za Primeru . Slicno su startali i prosle sezone ,onda su bili upalii u veliku krizu ,kada dobrih 10-tak kola nisu mogli pobjediti nikoga . Valjda se ove sezone nece ponoviti ista prica . Za sada su ubjedljivo prvi na tabeli . 
. Njihove tekme obiluju golovima ,Igraju dosta dopadljivo , cvrsti u odbrani , brzi u tranziciji i koncentrirani u napadu. Ne smaraju previse s loptom (kao vecina ekipa u Spaniji . Cini se da su konacno sazreli za Primeru . Slicno su startali i prosle sezone ,onda su bili upalii u veliku krizu ,kada dobrih 10-tak kola nisu mogli pobjediti nikoga . Valjda se ove sezone nece ponoviti ista prica . Za sada su ubjedljivo prvi na tabeli . El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
A za koga mislis da ce u Segundu ? 
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Athletic.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
Nece Athletic . Nisu nikada pa bi glupo bilo da to urade sada
. Osasuna i Rayo mi se izdvajaju kao najveci favoriti ,tu su jos Valladolid, Celta ,Zaragoza, Levante i Espaynol i nadam se Getafe .
Rayo je napustilo definitivno previse igraca . Tu je i novi trener . Cini mi se da je Michu nenadoknadiv gubitak.Ali to nije jedini odlazak, jer nema vise tamuda, Moville, Arribasa, Armenterosa,Joela,Pulida . Pojacanja nisu imena koja bi im mogla garantovati bezbriznu sezonu . Chori Dominguez bi mozda mogao donekle biti uspjesan kao Michu ,ali najveci problem im je odbrana,jer mislim da su ekipa koja je primila ubjedljivo najvise golova . A kada ti direktni rival za opstanak zabije 6 komada ,onda se trebas dobro zamisliti
.
Levante sam gledao par puta ove sezone i nijednom me nisu impresionirali . Stara ekipa ,mislim i najstarija u Primeri,nemaju igru ,igraju dosta grubo i prgavo .Nemaju ni sirok izbor igraca da mogu igrati na dva fronta, a jos su i ostali bez nekih standardnih iz prosle sezone poput dva defanzivna veznjaka Farinosa i Xavi Torresa, stopera Cabrala ,te bez najboljeg igraca Konea . Istina,doveli su solidnu zamjenu u vidu Martinsa,ali pitanje je kako ce igrati s obzirom da se mucio s povredama i gotovo da nije igrao u Rubinu zadnju sezonu . Doveli su jos par solidnih pojacanja poput Diopa iz Racinga, Rios iz Getafea i Michel iz Valencie .Solidno, ne tvrdim da ce ispasti ali nisu sigurni .
Spomenuo bi i Osasunu koju svake sezone svrstavam u kandidate za ispadanje, a oni me uvijek demantuju,ali moracu opet
. Zasto ? Nema tu vise odlicnog Lekica koji je zabio par vaznih golova u prosloj sezoni , zatim Nekounama koji je bio nositelj igre Osasune u proteklih nekoliko sezona . Naravno ,najveci hendikep ce im predstavljati povratak Raula Garsije u Atletico . Jedino vrijedno pojacanje im je Ljorente iz Sociedada. Ali ni on nije onaj stari Ljorente iz Villareala ili Valladolida,zadnju sezonu u Sociedadu je uglavnom sjedio na klupi .
Espaynol je lose poceo sezonu,ali mislim da ce se izvuci . Pochetino je kvalitetan strucnjak,a imali su niz nesretnih poraza i to zaredom sa Levantejem,Athleticom,Betisom... Gdje su igrali dobro ali u finishu prosuli vazne bodove. Imaju majstora Verduja,Simao ce sigurno proigrati ,Longo polako trpa,jos kada se Stuani vrati u formu bice to dobar napad. Odbrana im je dosta kriticna,troma i dosta stara s Capdevillom na celu .
Rayo je napustilo definitivno previse igraca . Tu je i novi trener . Cini mi se da je Michu nenadoknadiv gubitak.Ali to nije jedini odlazak, jer nema vise tamuda, Moville, Arribasa, Armenterosa,Joela,Pulida . Pojacanja nisu imena koja bi im mogla garantovati bezbriznu sezonu . Chori Dominguez bi mozda mogao donekle biti uspjesan kao Michu ,ali najveci problem im je odbrana,jer mislim da su ekipa koja je primila ubjedljivo najvise golova . A kada ti direktni rival za opstanak zabije 6 komada ,onda se trebas dobro zamisliti
Levante sam gledao par puta ove sezone i nijednom me nisu impresionirali . Stara ekipa ,mislim i najstarija u Primeri,nemaju igru ,igraju dosta grubo i prgavo .Nemaju ni sirok izbor igraca da mogu igrati na dva fronta, a jos su i ostali bez nekih standardnih iz prosle sezone poput dva defanzivna veznjaka Farinosa i Xavi Torresa, stopera Cabrala ,te bez najboljeg igraca Konea . Istina,doveli su solidnu zamjenu u vidu Martinsa,ali pitanje je kako ce igrati s obzirom da se mucio s povredama i gotovo da nije igrao u Rubinu zadnju sezonu . Doveli su jos par solidnih pojacanja poput Diopa iz Racinga, Rios iz Getafea i Michel iz Valencie .Solidno, ne tvrdim da ce ispasti ali nisu sigurni .
Spomenuo bi i Osasunu koju svake sezone svrstavam u kandidate za ispadanje, a oni me uvijek demantuju,ali moracu opet
Espaynol je lose poceo sezonu,ali mislim da ce se izvuci . Pochetino je kvalitetan strucnjak,a imali su niz nesretnih poraza i to zaredom sa Levantejem,Athleticom,Betisom... Gdje su igrali dobro ali u finishu prosuli vazne bodove. Imaju majstora Verduja,Simao ce sigurno proigrati ,Longo polako trpa,jos kada se Stuani vrati u formu bice to dobar napad. Odbrana im je dosta kriticna,troma i dosta stara s Capdevillom na celu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
osasuna, zaragoza, rayo i granada su po meni najveći konkurenti.
-
SirAlexFerguson
- Kontakt:
Vodeća momčad španjolskog prvenstva, Barcelona, odlučila je na posudbu poslati svog braniča Andreua Fontasa. Nova sredina za mladog nogometaša biti će Mallorca.
Andreu Fontas, mladi član katalonskog velikana Barcelone, do kraja aktualne sezone igrati će za još jednog španjolskog prvoligaša Mallorcu. Barca ga je odlučila poslati na posudbu s obzirom da bi teško izborio mjesto u sadašnjem kadru trenera Tita Vilanove.
22-godišnji branič je već prošao medicinske testove u svom novom klubu, te će navijačima i medijima biti predstavljen u utorak poslijepodne. Mallorcu se zastupati u dresu s brojem 24, a doveden je kako bi zamijenio Joao Victora koji se nedavno teže ozlijedio.
"Trenutno mi je najvažnije samo da igram. Ovo je sjajna prilika i dat ću sve od sebe da je i iskoristim", rekao je stoper koji se nada većoj minutaži nego što je imao u katalonskom sastavu. Vratio se treninzima nakon teže ozljede koljena, te će u Mallorci tražiti povratak forme.
Ove sezone nije ubilježio niti jedan nastup za Blaugranu, a prošle je igrao samo 80 minuta u Primeri protiv Real Sociedada. Učestaliji je bio u momčadi Barcelone II gdje je u sezoni 2010./2011. nastupio u 25 utakmica, a postigao je i jedan pogodak, Celti iz Viga.
Andreu Fontas, mladi član katalonskog velikana Barcelone, do kraja aktualne sezone igrati će za još jednog španjolskog prvoligaša Mallorcu. Barca ga je odlučila poslati na posudbu s obzirom da bi teško izborio mjesto u sadašnjem kadru trenera Tita Vilanove.
22-godišnji branič je već prošao medicinske testove u svom novom klubu, te će navijačima i medijima biti predstavljen u utorak poslijepodne. Mallorcu se zastupati u dresu s brojem 24, a doveden je kako bi zamijenio Joao Victora koji se nedavno teže ozlijedio.
"Trenutno mi je najvažnije samo da igram. Ovo je sjajna prilika i dat ću sve od sebe da je i iskoristim", rekao je stoper koji se nada većoj minutaži nego što je imao u katalonskom sastavu. Vratio se treninzima nakon teže ozljede koljena, te će u Mallorci tražiti povratak forme.
Ove sezone nije ubilježio niti jedan nastup za Blaugranu, a prošle je igrao samo 80 minuta u Primeri protiv Real Sociedada. Učestaliji je bio u momčadi Barcelone II gdje je u sezoni 2010./2011. nastupio u 25 utakmica, a postigao je i jedan pogodak, Celti iz Viga.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
tolike probleme na stoperskoj pozicij. oni jos krenuli i ove iz rezerve dijelit ostalim klubovimaSirAlexFerguson je napisao/la:Vodeća momčad španjolskog prvenstva, Barcelona, odlučila je na posudbu poslati svog braniča Andreua Fontasa. Nova sredina za mladog nogometaša biti će Mallorca.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
Athletic, vidimo se u Segundi...
Koji luzeri yebote.
Koji luzeri yebote.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
Ja ludnice od tekme, na kraju Valencia sasvim zasluženo pobjedila kad se sve sabere...i spasi se nekako Pelegrino
, za sad
Ne bi volio da Bilbao ispadne nikako, previše su mi dragi...i ne vjerujem da ce ispasti jer ipak imaju dosta kvalitetnih igraca, ali bez Llorentea to nije uopšte isti tim
Ne bi volio da Bilbao ispadne nikako, previše su mi dragi...i ne vjerujem da ce ispasti jer ipak imaju dosta kvalitetnih igraca, ali bez Llorentea to nije uopšte isti tim
Bielsa poput amatera, umislio si da ima toliki luksuz pa da na Llorenteu moze trenirati disciplinu. Ekipa nije motivirana, usli su preambiciozno u sezonu uprkos prodaji Javija a onda su ih spustali na zemlju svi odreda. Caparros da je ostao, ne bi im se ovo desavalo, za Athletic je sigurno bolji trener od Bielse. Bas bi ih volio vidjeti u Segundi, neka ostane na tom da Real i Barca nisu igrali Segundu.
Izgleda da ce Malaga i ove godine u Ligu prvaka ni kriva ni duzna.
Izgleda da ce Malaga i ove godine u Ligu prvaka ni kriva ni duzna.
- deenniiVCF
- Kontakt:
Sjajna igraa Valencie u drugo poluvrmene, i moze se reci zasluzena pobjeda.Valdez pokazao radi cega je u Valencia,njegova skok igra je strasna,kakav samo gol..Napokon se vratio Banega i odmah se u ono 15 min igra vidi da je i dalje strasan i da je mnogo falio u ovi 8 mjeseci...
amunt!
.Amunt Valencia !!!
Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...
Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...
Fantastican mec Depora i Barce . Jedino sudija ni bio na nivou, onaj penal je evidentno bio izvan 16 -rca ,diskutabilan je i drugi zuti za Mascherana . Ali zbog one utakmice protiv Seville simpatizeri Barce ne mogu se zaliti jos na suce.
Deportivo je odigrao sa velikom zeljom i bili su blizu remija! Fali im umjesto Valerona neki brzi kreativac,mada meni jedan od drazih igraca ikada,ipak ima previse godina da bi mogao igrati na najvisem nivou . Upravo je on na sredini terena izgubio dosta lopti i usporavao neke obecavajuce napade .Jedan od razloga zbog kojih sam pogleda tekmu bio je Pizzi . Bas ga je mangupski zabio iz slobadnjaka , dobar je bio citao vrijeme ,vracao se da pomogne odbrani , u napadu je nekoliko puta prodao dobre laznjake Montoyi i Albi . Dobar igrac i ocito da mu je prijala vijest da ga je Atleti otkupio
.
Cini se da je opet pocelo guranje Reala od strane sudija .
Sinoc kod 1-0 za domacina ,Celta ima priliku za kontranapad i kada je Fernandez trebao da istrci sam po ljevoj strani ,sudac svira nekakav offsajd . Onda kasnije onaj ''penal'' nad Ozilom kada je zapeo za crtu koja obiljezava peterac . Sve to izgleda bezazleno ,pa se na kraju cini kao rutinska pobjeda Reala .
A-ha ,jeste ,jeste
La Liga nastavlja da nam pruza odlican fudbal.
Ukoliko sudije ne budu uticali previse na rezultate Reala i Barce ,ovo bi trebala biti jedna od najzanimljivijih sezona sa Realom i Barsinom koji ipak ne igraju tako ubjedljivo kao proslih sezona . Nadam se da ce Malaga i Atletico nastaviti sa dobrim rezultatima . Takodje,mislim da ce i Valencia lagano da se prikljuci samom vrhu , ipak su najjaci u posljednih nekoliko godina no imali su problema s povredama ,tako da treba ocekivati i Valenciu u samom vrhu .
Deportivo je odigrao sa velikom zeljom i bili su blizu remija! Fali im umjesto Valerona neki brzi kreativac,mada meni jedan od drazih igraca ikada,ipak ima previse godina da bi mogao igrati na najvisem nivou . Upravo je on na sredini terena izgubio dosta lopti i usporavao neke obecavajuce napade .Jedan od razloga zbog kojih sam pogleda tekmu bio je Pizzi . Bas ga je mangupski zabio iz slobadnjaka , dobar je bio citao vrijeme ,vracao se da pomogne odbrani , u napadu je nekoliko puta prodao dobre laznjake Montoyi i Albi . Dobar igrac i ocito da mu je prijala vijest da ga je Atleti otkupio
Cini se da je opet pocelo guranje Reala od strane sudija .
Sinoc kod 1-0 za domacina ,Celta ima priliku za kontranapad i kada je Fernandez trebao da istrci sam po ljevoj strani ,sudac svira nekakav offsajd . Onda kasnije onaj ''penal'' nad Ozilom kada je zapeo za crtu koja obiljezava peterac . Sve to izgleda bezazleno ,pa se na kraju cini kao rutinska pobjeda Reala .
A-ha ,jeste ,jeste
La Liga nastavlja da nam pruza odlican fudbal.
Ukoliko sudije ne budu uticali previse na rezultate Reala i Barce ,ovo bi trebala biti jedna od najzanimljivijih sezona sa Realom i Barsinom koji ipak ne igraju tako ubjedljivo kao proslih sezona . Nadam se da ce Malaga i Atletico nastaviti sa dobrim rezultatima . Takodje,mislim da ce i Valencia lagano da se prikljuci samom vrhu , ipak su najjaci u posljednih nekoliko godina no imali su problema s povredama ,tako da treba ocekivati i Valenciu u samom vrhu .
Đukić: Sudije me j…, a ja ne smem ništa da prigovorim.Mogu samo da klimam glavom i kažem ‘da, gospodine’. Ne smem ništa da komentarišem, jer će me opet kazniti. 
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.