Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Nego šta Putin konta, u julu napasti Finsku
Ruske lazi su predstava za domacu javnost, zato i jesu ovako ofirne pocesto do granice da djeluje da se sprdaju sa informacijama. Ali njima je cilj stvoriti sliku u javnosti "mi protiv njih", sto i uspijeva jer imaju ogromnu podrsku medju stanovnistvom.
Eh sad sto ta ista propaganda pali na istocnim nam komsijama ili onoj skupini sa BL foruma to je drugi par cipela
Edit:
Eh sad sto ta ista propaganda pali na istocnim nam komsijama ili onoj skupini sa BL foruma to je drugi par cipela
Edit:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Izgleda da Mariupolj pada za nekoliko sati
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- LegendKiller
- Kontakt:
Prije pola sata je objavljeno doduše od strane Ukrajinaca da su pogodili i oštetili brod Moskva, ponos i vjerovatno najopremljeni ratni brod Ruske mornarice. Kažu da su ga gađali Neptunkama, raketama koje sami proizovode.
Ako se potvrdi kao tačno i da je samo oštečen, ovo je Rusima baš veliki udarac, mogu slobodno zaboraviti Odesu, a ako Ukrajinci nastave ovako, dobili su i Britanske Harpoone mogla bi luka u Odesi vrlo brzo biti deblokirana.
Maripolj neće još dugo pasti, evo ima 15 dana kako pada za par sati. Drže se branioci lavovski.
Vukovar se držao 90 dana, Goražde, Srebrenica i Žepa cijeli rat sa puni slabijim oružjem, a napadači otprilike imaju isto oružje.
Onaj koji brani svoj grad i svoju kuću ima 100 puta veći motiv od onoga ko napada grad za koji je možda prvi puta čuo, udaljen na hiljade kilometara od kuće.
Ako se potvrdi kao tačno i da je samo oštečen, ovo je Rusima baš veliki udarac, mogu slobodno zaboraviti Odesu, a ako Ukrajinci nastave ovako, dobili su i Britanske Harpoone mogla bi luka u Odesi vrlo brzo biti deblokirana.
Maripolj neće još dugo pasti, evo ima 15 dana kako pada za par sati. Drže se branioci lavovski.
Vukovar se držao 90 dana, Goražde, Srebrenica i Žepa cijeli rat sa puni slabijim oružjem, a napadači otprilike imaju isto oružje.
Onaj koji brani svoj grad i svoju kuću ima 100 puta veći motiv od onoga ko napada grad za koji je možda prvi puta čuo, udaljen na hiljade kilometara od kuće.
LegendKiller je napisao/la: ↑13 apr 2022, 23:20Prije pola sata je objavljeno doduše od strane Ukrajinaca da su pogodili i oštetili brod Moskva, ponos i vjerovatno najopremljeni ratni brod Ruske mornarice. Kažu da su ga gađali Neptunkama, raketama koje sami proizovode.
ode ponos i dika ruske mornarice

Na pocetku rata veliki broj ukrajinskih oficira i generala pobjeglo iz zemlje ocekujuci da ce drzava pasti kako se navodi u tekstu "za par dana". Obicni vojnici nisu znali za ovo i gurnuti su na linije. Igrom slucaja protivnik se ispostavio tigar od papira. Nevjerovatno sretan splet okolnosti za Ukrajince.
Ako planira,moze malo prije.Taman da nas Pukki ne sramoti u junu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Tona izvjestaja da taj ruski ponos brod "Moskva" gori, ali zasad nema provjerenih informacija sta se zapravo desilo.
Edit: izgleda da fakat se nesto desilo
Edit2: rusko ministarstvo odbrane potvrdilo
( istina neku svojj verziju gdje municija eksplodirala)
https://tass.ru/proisshestviya/14372453 ... cial_share
Edit2: rusko ministarstvo odbrane potvrdilo

Admiralski brod i ponos mornarice su 2 potpuno razlicite stvari
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Asteriks je napisao/la: ↑13 apr 2022, 19:05Pad izraelskog helikoptera AS365 tokom rutinskog leta, pa problemi australskog ratnog Seahawk, dalje pad helikoptera americke mornarice MH-60s. Onda imas i onaj pad helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tokom trenaznog leta isl.
Ovo sam filtrirao samo zadnje dvije godine i samo nesrece helikoptera u vojnim vjezbama. A gdje su nesrece pilota borbenih aviona itd.
Kod nas u Utah prije nesto vise od mjesec se srusila dva UH-60 Black Hawks od National Guard u roku od par minuta. Desava se.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ja sam naisao na par izvora gdje pise da je posada napustila brod i da je cak potonuo. Nisam bas trazio neki provjeren izvor za tu informaciju, doduse cuce se za dan-dva.Brokula je napisao/la: ↑14 apr 2022, 01:27Tona izvjestaja da taj ruski ponos brod "Moskva" gori, ali zasad nema provjerenih informacija sta se zapravo desilo.
Edit2: rusko ministarstvo odbrane potvrdilo( istina neku svojj verziju gdje municija eksplodirala)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- ElCartel11
- Kontakt:
Ja se uvijek ibretim "muskim" komentarima na ovo stanje u Ukrajini. Fol zasto se Ukrajinci ne predaju bilo bi manje žrtvi, nemaju nista od toga, bore se za tudje dzepove itd.
Rusi im upali u drzavu otimaju sve a ovi, da ih gledaju, jadni mi sa takvim "muskarcima" oko sebe
Rusi im upali u drzavu otimaju sve a ovi, da ih gledaju, jadni mi sa takvim "muskarcima" oko sebe

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Amerika prvi put šalje Ukrajini teško naoružanje, objavili šta je u paketu
Američki predsjednik Joe Biden najavio je dodatnih 800 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini, proširujući opseg pruženih sistema na tešku artiljeriju, uoči šireg ruskog napada koji se očekuje na istoku Ukrajine.
Paket, kojim ukupna vojna pomoć od početka invazije raste na više od 2,5 milijardi dolara, uključuje artiljerijske sisteme, granate, oklopne transportere i čamce, rekao je Biden u izjavi nakon telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.
Biden je rekao da je također odobrio slanje dodatnih helikoptera, rekavši da je oprema dostavljena Ukrajini od ključne važnosti dok se zemlja suočava s invazijom.
"Sada se ne možemo odmarati. Kao što sam uvjeravao predsjednika Zelenskog, američki narod će nastaviti stajati uz hrabri ukrajinski narod u njegovoj borbi za slobodu", rekao je Biden u pisanoj izjavi.
Novi paket uključuje 11 helikoptera Mi-17 koji su bili namijenjeni Afganistanu prije nego što je prošle godine pala vlast koju su podržavale SAD.
Također uključuje 18 haubica kalibra 155 mm, uz 40.000 granata, proturaketnih radara, 200 oklopnih transportera i 300 dodatnih bespilotnih letjelica "Switchblade". Ovo je bio prvi put da SAD dostavljaju Ukrajini haubice.
Glasnogovornik Pentagona John Kirby rekao je da će neki od sistema, poput haubica i radara, zahtijevati dodatnu obuku za ukrajinske snage koje nisu navikle koristiti američku vojnu opremu.
"Svjesni smo rokova i znamo da nam vrijeme nije prijatelj", rekao je Kirby na pitanje o brzini isporuka.
Američki predsjednik Joe Biden najavio je dodatnih 800 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini, proširujući opseg pruženih sistema na tešku artiljeriju, uoči šireg ruskog napada koji se očekuje na istoku Ukrajine.
Paket, kojim ukupna vojna pomoć od početka invazije raste na više od 2,5 milijardi dolara, uključuje artiljerijske sisteme, granate, oklopne transportere i čamce, rekao je Biden u izjavi nakon telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.
Biden je rekao da je također odobrio slanje dodatnih helikoptera, rekavši da je oprema dostavljena Ukrajini od ključne važnosti dok se zemlja suočava s invazijom.
"Sada se ne možemo odmarati. Kao što sam uvjeravao predsjednika Zelenskog, američki narod će nastaviti stajati uz hrabri ukrajinski narod u njegovoj borbi za slobodu", rekao je Biden u pisanoj izjavi.
Novi paket uključuje 11 helikoptera Mi-17 koji su bili namijenjeni Afganistanu prije nego što je prošle godine pala vlast koju su podržavale SAD.
Također uključuje 18 haubica kalibra 155 mm, uz 40.000 granata, proturaketnih radara, 200 oklopnih transportera i 300 dodatnih bespilotnih letjelica "Switchblade". Ovo je bio prvi put da SAD dostavljaju Ukrajini haubice.
Glasnogovornik Pentagona John Kirby rekao je da će neki od sistema, poput haubica i radara, zahtijevati dodatnu obuku za ukrajinske snage koje nisu navikle koristiti američku vojnu opremu.
"Svjesni smo rokova i znamo da nam vrijeme nije prijatelj", rekao je Kirby na pitanje o brzini isporuka.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- bavariapivo
- Kontakt:
to su isti oni, sto bi gledali i uzivali u tome, kad im neko drugi "taslaci" zenu...ElCartel11 je napisao/la: ↑14 apr 2022, 09:40Ja se uvijek ibretim "muskim" komentarima na ovo stanje u Ukrajini. Fol zasto se Ukrajinci ne predaju bilo bi manje žrtvi, nemaju nista od toga, bore se za tudje dzepove itd.
Rusi im upali u drzavu otimaju sve a ovi, da ih gledaju, jadni mi sa takvim "muskarcima" oko sebe![]()
Rusija upozorila NATO da će biti posljedica ako primi u članstvo Finsku i Švedsku
Ocekujemo pobjegulje da se vrate iz Svedske ubrzo?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Odavno je jasno da ovo nije rat između samo Rusije i Ukrajine, invazija ili kako god. Ovo je rat između Rusa s jedne, Ukrajinaca i NATO mehanizacije s druge strane. Strane plaćenike neću ni navodit.
Nažalost, nije se desilo ono što sam očekivao, da se sukob spriječi racionalnim dogovorom, pa i uz ustupke.
Sjećam se i nekih forumskih pisanija da će sankcije uništit Ruse, ni to se nije desilo. Ljudi su jednostavno energetski i prehrambeno potpuno nezavisni i mogu ovakve sukobe voditi godinama. Jasno, to se znalo da je najveći gubitnik Ukrajina. Trebaće decenije da se vrate na današnje stanje.
Nažalost, nije se desilo ono što sam očekivao, da se sukob spriječi racionalnim dogovorom, pa i uz ustupke.
Sjećam se i nekih forumskih pisanija da će sankcije uništit Ruse, ni to se nije desilo. Ljudi su jednostavno energetski i prehrambeno potpuno nezavisni i mogu ovakve sukobe voditi godinama. Jasno, to se znalo da je najveći gubitnik Ukrajina. Trebaće decenije da se vrate na današnje stanje.
Kristijan je napisao/la: ↑14 apr 2022, 11:48Odavno je jasno da ovo nije rat između samo Rusije i Ukrajine, invazija ili kako god. Ovo je rat između Rusa s jedne, Ukrajinaca i NATO mehanizacije s druge strane. Strane plaćenike neću ni navodit.
polahko tek 50 dana rataSjećam se i nekih forumskih pisanija da će sankcije uništit Ruse, ni to se nije desilo.
ovakve sankcije ce da ih dovedu na koljena kad tad...biti izolovan od zapada ovako sigurno da ce ekonomski na samrti biti.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.