Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Juventinisimo
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Juventinisimo » 15 mar 2021, 17:59

U trenutnoj situaciji bi najradije doveo Locatellija(23) i De Paula(26)...prije bilo koga iz drugih liga..prvenstveno sto vec igraju u Italiji..nece im trebati bas toliko vremena da se prilagode..ovu dvojicu prije Aouara.

Sto se tice jeftinog DMC, Ellyes Skhiri(25), reprezentativac Tunisa..igra za Fc Koln..nece biti gori od Ramseya, nema sanse..a kosta oko 10-15m..poprilicno je brz, voli da uklize, jako dobar u sjeckanju protivnickih napada, trci kao zivotinja...sada ce se neki smijati i pitati, od kuda ti taj...ali eto, uzivajte.. :D
Prosjek mu je gotovo 12.5km po utakmici..oko 5+ krugova vise od svih nasih.. :kafa: ..prosle sezone imao 12.61km... Za male pare, sigurno bi bio koristan u rotaciji..kad vec nismo bogati.. :mrgreen: On i Locatelli, sredina ispred CB pokrivena, noga/cvrsta klupa Benti..
Jos jedna zanimljivost, najbolje utakmice sezone je pruzio protiv Bayerna i Dortmunda..znaci, ima slifa..valjda mlad, pa se napali na velikane.. :mrgreen:

Za lijevog beka bi doveo Alejandra Grimalda(25) iz Benfice...
Grimaldo je trenutno i najjeftiniji LB na trzistu, kada pogledas kvalitetu...30-35m..prosao je Barcinu skolu, jako dobro igra u Benfici..mislim da bi nas pravo pojacao...od drugih, vecina je nedostupna...

Od napadaca,mozda bi bilo najbolje dovesti Vlahovica(21) iz Fiorentine, pa neka se tuce sa Moratom...samo ovi ce da nas oderu...kosta oko 20m...od nas ce traziti 40-50m
Meni je zanimljiv i Patson Daka(22) iz Salzburga..20-25m...meni je dobar pravo, gledao sam ga 2-3 puta ove godine..brz je k'o munja, tehnicki dobro potkovan, zvijer u napadu..mozda bi ga i prije Vlahovica.. :hmmmmm: Jeste da igra u Austriji...

Ovi nabrojani su dostupni i transfer je moguc...izaberite koga za prodati,meni je svejedno..Dybala, Berna, Benta, Ramsey...oni bi mogli pokriti ovo gore..oko 150m

Na Dragusina i Fagiolija ozbiljnije racunati...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 15 mar 2021, 18:56

BuffonGigi je napisao/la:
15 mar 2021, 12:02
Marvin je napisao/la:
15 mar 2021, 11:27
Vise od pola ekipe su nam WC igraci koji igraju sezone zivota?
Cudno.
Jer meni djelujemo kao qurac od ekipe.
Preporucujem da prestanes povrsno citati postove i razmislis malo prije nego nesto napises.

Ono sto nisam napisao sad, ali o cemu sam itekako pisao ranije je to da od nekih igraca apsolutno nemamo nikakvog doprinosa ove sezone, stavise, imamo samo stetu. Takodjer, Pirlo kao trener pocetnik, nije imao prilike odraditi prave pripreme sa ekipom, i svu sezonu nas masakriraju povrede i virusi. 5-6 igraca jeste odigralo sezone zivota, ali je u isto vrijeme njih bar 5 odigralo ubjedljivo najgoru godinu u svojim karijerama. Ramsey, Bernardeski, Bentancur, Bonucci i Alex Sandro sigurno ne mogu igrati gore nego sto su to cinili ove sezone. Dybalin ucinak necu ni da spominjem, njega smo skoro pa i zaboravili, a svi znamo da je zdrav Dybala 30% ove ekipe.

Pored CR7 i De Ligta(koji jos nije na nivou iz Ajaxa) Juventus nema istinskog WC igraca. Sezona zivota Rabiota ili Danila je tako dobra da nisu zagarantovani prvotimci medju ostalim olosom u ekipi.
Sve sami free otpad drugih timova cini vise od pola ekipe.
Istina,Cuadrado je dobar,ali je defanzivno losiji nego inace. Chiesa je takodje dobar zadnjih par tekmi.
Nisu to sezone zivota WC igraca nego igraci koji imaju malo vise karaktera od ostalih pa se ne tresu pred Ronaldom. Sto je istina. Ronaldo je problem sa tog aspekta.
Al nije on uzrok,nego mentalni patuljci oko njega koji nemaju zelju za pobjedom,trofejom niti licnom statistikom tako da sav fudbal kog imaju u nogama zanemari.

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 15 mar 2021, 19:51

BuffonGigi je napisao/la:
15 mar 2021, 15:23
@J10 slazem se s vecinom sto si napisao u svojim postovima. S tim da bih te morao ispraviti oko Chiella, za kog je nedavno objavljeno da ide u penziju na kraju sezone. Isto tako, meni se ne svidja ideja da Demiral bude startni stoper naredne sezone, jer jednostavno u najvaznijim utakmicama ove sezone nije pokazao dovoljan kvalitet, i vise mi je djelovao kao novi Rugani. Auara i Locatellija bih birao uvijek prije Pogbe, koji ce ove sezone napuniti 28 godina, a posljednji dobar fudbal je igrao prije 4 godine upravo kod nas. S druge strane ova dvojica su bolesno dobri u onom sto rade, a imaju i jos prostora za napredak. Arthur itekako moze igrati registu, i to je pozicija koju najbolje igra. Jedini period kad nam je igra na nesto licila ove sezone, je bilo onih 5 utakmica u kojima je on bio zdrav i spreman prije mjesec dana.
Za Chiella su to prenijeli mediji nakon Porta, a mislim da je još rano za zaključke. Po meni može jos sezonu-dvije iznijeti da ima ulogu kao barzagli pred kraj. Demiral je imao grozno nelogičnih poteza ove sezone, ali i dobrih partija. Da ne bi postao novi Rugani trebalo bi mu dati ili više vremena na terenu ili ga prodati (to bi najviše trebalo uzeti u obzir zbog povreda). Za Ruganija se nekad odbilo pedesetak miliona od Chelseaja pa vidimo da je to greška, danas bi i 15 bilo odlično. Locatelli po meni obavezan, talijan, mlad. U Milanu mi je bio bezveze, ali u Sassuolu igra dobro i treba graditi novu talijansku okosnicu ekipe. Pogba je meni možda više nostalgičan igrač, jer je njegova igra u Juveu sama krema veznog reda zadnjih deset godina. Aouar mi se čini malo slabiji ove sezone, nisam ga previše pratio, ali po prošlim sezonama definitivno bi mogao biti odlično pojačanje. Kod De Paula je loše što nije puno mlađi od Pogbe, ima kvalitet i samopouzdanje, ali bi mi bio opcija tek iza navedenih. Slažem se da je igra ličila na nešto kad je Arthur igrao, ali mislim da je Pirlo izjavio da ga ili ne vidi kao zadnjeg igrača odbrane ili da je to sam Arthur tražio da ne igra. I ja bi ga najviše volio vidjeti na registi, nema neku brzinu za mezzalu. Pasove naprijed mora popraviti, u čuvanju lopte je jedan od najboljih na svijetu, jako teško je gubi.

Sade7P
Kontakt:

Post Postao/la Sade7P » 15 mar 2021, 20:07

slika

Navodno, ovako ce izgledati dresovi za iducu sezonu

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 15 mar 2021, 22:32

Konačno povratak tradiciji i da Adidas tek drugi put napravi dres kako treba. Nadam se da će i nazad biti ok jer ovaj trenutni ne valja. Na ovom mi je ova kragna onako, ali vidjet ćemo kad izađe.
Leakovao je i treći i užasan je.
Romania U21, Mutu convoca Dragusin per l'Europeo
:thumbup:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 16 mar 2021, 07:25

@IlCapitano

Sve je to ok što si napisao, ali mi bi skudeto uzeli bez problema i sa ovom ekipom, da nije došao Ronaldo došao bi drugi neki igrač koji bi dio dovoljan za Seriju A, jer je i konkurekcija zadnjih godina sama sebe eliminisala.

Ronaldo gledano sa te strane ne može biti promašaj, jer ipak najbolji svih vremena igra u Juventusu, ali kada je dolazio bila je priča da se ide na LP, a mi ni polufinale nismo igrali, tako da svaka priča dalje nema nikakvog smisla, ne krivim ja Ronalda, nego one koji su ga doveli. Ako ima neki cilj i ne uspiješ da ga ostvariš to se zove neuspjeh, a ovdje se nije došli ni blizo tog cilja.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Sade7P
Kontakt:

Post Postao/la Sade7P » 16 mar 2021, 09:10

Evo ga, treci

slika

Pirlo je dao igracima dva dana odmora.

Dybala bi se trebao vratiti u aprilu, nakon pauze, za utakmicu sa Torinom.

al87
Kontakt:

Post Postao/la al87 » 16 mar 2021, 09:13

Ko što se i do sad vraćao. I njegova povreda nas je kostala ove sezone.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 16 mar 2021, 09:19

Taj treci dres kao da je kupljen na buvljaku, iz nekog pretproslog desetljeca.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 mar 2021, 10:31

Prvi dres vam je fantazija ako bude ovakav, samo malo kragnu bi ja korigovao. Treći je odron žešći :)
Il Club più titolato al mondo!

al87
Kontakt:

Post Postao/la al87 » 16 mar 2021, 10:33

Bice nakon 10 godina bez scudetta izgleda :lol:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 16 mar 2021, 10:44

muxa je napisao/la:
16 mar 2021, 10:31
Treći je odron žešći :)
Ako budu išli stopama od ove godine rijetko će se koristiti pa nema veze. Nešto se čudno tu dešava, drugi dres ove sezone je prelijep, ali se koristio nevjerovatne 2 utakmice ako se ne varam (Gefufna džaba stavljao logo LP i sve, a nije nijednom nošen u LP :mrgreen: ). Jedna je Lazio, a druga ne sjećam se, negdje na startu. Treći smećarski narandžasti se koristio više, ali uglavnom je bio prvi. Mislim da se nikada nije toliko koristio prvi dres kao ove sezone. Sjetimo se npr. onog gay pink hello kitty dresa koji je bio treći dres i koji se stalno nosio.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 16 mar 2021, 11:23

Neka imaju kakve god hoce majice, neka se samo titule osvajaju.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 16 mar 2021, 15:16

"Lazio’s trial for the coronavirus case has been postponed to March 26"

Najbolje da ova sezona traje dvije godine. Da savez može na tenane sva sranja riješiti koja je napravio.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 16 mar 2021, 15:43

:rol:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 16 mar 2021, 15:55

Ma najbolje sve to ostaviti za 19.05. i tu odluku i Juve-Napoli, pa da se još malo zalomi!

Koji debili!
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 16 mar 2021, 16:27

Meni nije jasno samo zbog cega su nasi trazili odgodu utakmice s napuljskim tvorovima? Jer u obrazlozenju odluke saveza jasno pise da se utakmica drugi put odgodila na zahtjev obje strane.

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 16 mar 2021, 23:14

Ispali od Porta zasluzeno, pa nek onda bude Kup Italije i kvalifikacije za Liga prvaka imperativ. Svakako je ova sezona za zaborava.
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 17 mar 2021, 09:52

Gosens, Locatelli & Milik are at the top of the list for Paratici. Chiellini is expected to retire, Alex Sandro & Ramsey are expected to leave, according to Gazzetta

Ova prva dvojica DA. Vec ocaj treci veliko NE

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 17 mar 2021, 09:56

Ma Milika svakako ne mogu uzeti, on je u OM na posudbi s obavezom otkupa. A odlicno je krenuo tako da ce ga 99% otkupiti za mizernu cijenu.

Gosens je ovu sezonu prekucao, samo ne znam kako bi se snasao u formaciji sa 4 nazad, jer Atalanta pretezno igra s trojicom i sa Gosensom kao wing backom.

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.