FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Vasa Ladacki
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Vasa Ladacki » 27 mar 2011, 23:53

Kao prvo, izzo drug seres puno sa svojom ironijom i sarkazmom, duhovit nisi, ides ljudima na zivce s tim. Drugo, ima boljih trenera od Amara to je sigurno, ali dok smo u borbi za titulu, dok smo u kupu u zavrsnici, dok nam igraci imaju sta jesti i redovna primanja, dok smo kao klub popularni svuda, ja sam prezadovoljan s njim. Koliko ga pojedinci dizu u nebesa covjek bi rekao da je j.e.b.e.n.i. Jose Mourinho :roll: Amar nije neki trener realno, ali za nasu ligu je j.e.b.e.n.i. Jose Mourinho, sto nije tesko kad se uzme obzir kakva je liga. Trece, neka je skresao pola plata jer su igraci iskljucivi krivci za losa izdanja protiv Uskog i Slobode, necu o propustenim prilikama i fulanju praznog gola ( a svi znamo koliko je okvir gola ). Cetvrto, Amar je i na samom pocetku iz svog djepa davao samo da imaju redovne plate pa sto im ne bi to sad i uskratio :roll: Nisu nasi igraci planetarne zvijezde kako su umislili. Cudno je, sto neki govore, kako se samo razlikuje igra pojedinaca protiv ekipa iz nase lige i strasnog Dinama :roll: Razumijem ih, ipak ih je "veliki" Mamic gledao.

I da volim Zelju i Amara kao trenera neizmjerno postujem i cjenim, samo realno iznosim cinjenice, nisam slijepo zaljubljen u svaku njegovu. KRAJ PRICE !
Nama je Željo svetinja jedina.

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 28 mar 2011, 10:09

Prije svega, treba malko respekta pokazati prema boocaciu i krvotoku...po nj postovima, to su pametni i dobri momci, a forum i postoji zbog dijaloga. ne slažem se sa nekim njihovim postovima ali možda su u pravu...ja mislim da nisu. meni opet smeta to što se više priča o "rekla-kazala" pričama (koje su,a ko su istinite, možda i motivacione prirode od strane šefa), umjesto o drugim segmentima u klubu...drugo, istina je da se taj mali višća napali na revijalnu tekmu umjesto na takmičarsku (i to treba sasjeći u korjenu), naravno ne treba zaboraviti da je lakše igrati ovakve tekme (bez pritiska, pokažeš mnogo od onoga što znaš) i da je atmosfera bila manje teška za igrača (to je odgovornost naše _balkanske -publike koje nema nikakvog strpljenja), ali o tome sam pisao u ranijim postovima.
treće, izzo spominje šamaranje brke prije 10 g (zašto se niti jedan transparent nije napravio, pjesma pjevala koja bi bila znak podrške našem najtrofejnijem treneru u historiji?), strah me je dase i sada slično ne dogodi. Mi smo ba kolektivno u k.rcu (općenito, društvo) i bez imalo pameti i hrabrosti da se borimo i zaštitimo svoje
na kraju, valjda ćemo tušnuti višću za milion mambi i nastaviti sa procesom nadogradnje kluba u svim sektorima

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 28 mar 2011, 10:28

Baja_Zvjerka je napisao/la:Moze li mi neko sa sigurnoscu reci da li u slucaju eventualne suspenzije zaista svi igraci automatski postaju slobodni, i da mogu ici bez obestecenja neovisno o duzini ugovora ?? Zeljo bi tako samo na Visci i Sehi izgubio oko 2.000.000KM.. :o :o
ne vjerujem da su automatski slobodni, al u svim klubovima ce pustati igrace djabe. jer nema smisla bezvze igrati ligu, tako da ce svi klubovi od 0 krenuti sto se igrackog kadra tice ...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 mar 2011, 12:23

Rasplela se rasprava ni oko čega. Vidim napadate @boccaccia i @krvotoka, također ni zbog čega. Da budem precizniji - zbog sopstvenog mišljenja. Ne može niti se smije bilo ko napadati zbog mišljenja. Može se ne slagati ili ne, ali kroz diskusiju napadati????, blago rečeno nepošteno!

Uvijek sam ponavljao, pa ću i sada, da je uopće u životu, po meni, najbitniji sistem. Kada se radi sistematski i kada se ima određena vizija, uz adekvatne ljude na odgovarajućim mjestima, onda i rezultat dolazi, neko bi rekao sam po sebi. U stvari, rezultat dolazi zbog sistema, a ne sam po sebi.

Strategija? Šta nam je strategija? Odgovor. Klub postaviti na zdrave noge. Infrastrukturno ga ojačati. Infrastrukturno, mislim i materijalno i ono što je, po meni bitnije, ljudski. Željo je na pravom putu i i treba mu dati podršku. Kažem Željo, a ne bilo koji pojedinac. Ukoliko se budemo oslanjali na pojedinca, tada nas neće biti nigdje - žargonski rečeno.

U jednom, od svojih postova sam spomenuo, da mi je drago što je Amar nakon utakmice protiv Slobode, priznao da je pogriješio u izmjenama, ali mi nije drago što se odmah u istoj rečenici "prao" i kazao da je umjesto Višće trebao zamjeniti Bešliju. Svjesno ili ne, sa sebe i sa Višće je prebacio teret odgovornosti na Mirsada Bešliju. Taj nastavak rečenice mu nije trebao. Čovjek je živo biće i griješi, kao i svi mi, ali to nije razlog da mu neki "skidaju glavu". "Napad" na igrače, nakon utakmice sa Dinamom, ukoliko je uopće istinit, je vjerovatno u cilju podizanja psihološke svijesti igrača. Amar je dovoljno pametan, da poslije jedne revijalne utakmice ne može donositi, zaključke o fudbalskim mogućnostima igrača i taj "napad" je garant bio "felš" za podizanje samopuzdanja. Počeo sam o tome, šta mi se ne sviđa kod Amara, pa ću u tom pravcu i nastaviti. Očito je da je Amar u više navrata govorio da su mu igrači limitirani. U slobodnom prijevodu ograničeni. To je ono što mi se ne sviđa. Da je barem rekao "igrači su mi fudbalski ograničeni" - to bi bilo, opet po meni u redu. Al' ovako???? Ako idemo do kraja, onda ćemo se svi složiti da su u ekipi, samo trojica igrača iz stare garde, garde koja je bila tu u trenutku, dolaska Amara. To su Šehić, M. Bešlija i Stanić. Četvrtog nema i prema tome bi se mogli složiti da je ostatak ekipe, odnosno gro ekipe, selektirao Amar. Ispade da je Amar dovodio "limitirane" igrače. Neki će reći - koliko para i toliko muzike - i biće u potpunosti u pravu.

Nakon prvog Amarovog, trenerskog bitisanja u Želji, ostvarili smo dva druga mjesta u ligi, što i nije bio loš rezultat, ali se potom raspao sistem sa početka ove priče. Ne podupirite da se uspostavljanje sistema raspadne.

Interes Želje mora biti iznad bilo čijeg interesa. Željo je na dobrom putu i mi koji volimo Želju, trebamo mu pomoći da bude još bolji i jači. Vjerujem u duplu krunu. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 28 mar 2011, 14:25

Neko reče da treba poštovati novac koji svako od nas potroši da bi pratio svoj klub,ja bih dodao i živce i sekiraciju kao što je bio slučaj poslije tekme sa tuzlacima.Kazna ako je ima je sasvim normalna stvar,nisi ostvario plan i tu nema filozofije.Sigurno u klubu postoji pravilnik o nagrađivanju pa samim tim i kažnjavanju.Logika je jednostavna više bodova više para .manje bodova manje i love.Tekma protiv Dinama sjajna bar iz mog ugla,atmosfera za poželjeti.Još jednom smo zadali standard.Meni se činilo da smo čak i bolji od zagrebčana mada mi je jedan od iskusnijih naših igrača u nekom nevezanom razgovoru priznao da su ljudi ipak bolji uz nabrajanje svih onih koji nisu igrali to veče.Stoga strpljenja Željo se diže a za to treba vremena i naše podrške.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 28 mar 2011, 15:13

Ovog najvise fali nasim igracima :
slika
1921-2011

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 28 mar 2011, 15:30

Ma kakva ljubav sad svi igraju za PARE nema tu neke ljubavi ...jedini igrač koji je volio ŽELJU, i koji je igrao srcem je EDIS MULALIĆ SABLJA!

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 28 mar 2011, 17:17

Na stranu sve, pa ćemo prekosutra pričati o Edisu, Višći, Dinamu...
Sutra se riješava i sudbina našeg Želje za naredni period.
ZATO, SVI SUTRA PRED HOLIDAY IN U 11:00
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 28 mar 2011, 17:29

Naprijed Željo ale...
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 28 mar 2011, 20:38

bekrija1990 je napisao/la:Na stranu sve, pa ćemo prekosutra pričati o Edisu, Višći, Dinamu...
o cemu ti govoris

tm malta
Kontakt:

Post Postao/la tm malta » 28 mar 2011, 20:45

ZELJO MOJA je napisao/la:
bekrija1990 je napisao/la:Na stranu sve, pa ćemo prekosutra pričati o Edisu, Višći, Dinamu...
o cemu ti govoris
govori o skupstini saveza zbog koje strijepe svi osim LJUDI U CRNOM ili FOTELJAŠA ako ti je draze. zeljo- pricat cemo o voljenom klubu sutra iza 12h jer do tada sva je prica u prazno.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 28 mar 2011, 20:50

nime_tm87 je napisao/la:Ma kakva ljubav sad svi igraju za PARE nema tu neke ljubavi ...jedini igrač koji je volio ŽELJU, i koji je igrao srcem je EDIS MULALIĆ SABLJA!
nisi bas u pravu, tu je haris alihodzic,kao i buki naravno dzelo je bio tu...
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 28 mar 2011, 20:53

old school je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Ma kakva ljubav sad svi igraju za PARE nema tu neke ljubavi ...jedini igrač koji je volio ŽELJU, i koji je igrao srcem je EDIS MULALIĆ SABLJA!
dobar je bio i Vazda ehehe
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 28 mar 2011, 21:07

old school je napisao/la:
Ima njih dapaČe ,ali Edis prednjaci, mada normalno tu su i Dželo i ostali ....

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 28 mar 2011, 21:16

Glupo je porediti proslo vrijeme sa ovim danas, danas se sve izvrnulo naopako. Prije su ljudi ginuli za dresove voljenih klubova, igrali srcem i dusom, ostavljali organe na terenu. Danas kao sto neko rece, sve se svelo na pisljive pare. Naravno da se Zeljo moze pohvaliti nizom igraca koji su imali veliku vijernost klubu, koji imaju sve ove divne epitete, borbenost i privrzenost prije svega: Mulalic, Alihodzic, Buki, Vazda, Beslija i mnogi drugi.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 28 mar 2011, 21:20

4ever alone? je napisao/la:Glupo je porediti proslo vrijeme sa ovim danas, danas se sve izvrnulo naopako. Prije su ljudi ginuli za dresove voljenih klubova, igrali srcem i dusom, ostavljali organe na terenu. Danas kao sto neko rece, sve se svelo na pisljive pare. Naravno da se Zeljo moze pohvaliti nizom igraca koji su imali veliku vijernost klubu, koji imaju sve ove divne epitete, borbenost i privrzenost prije svega: Mulalic, Alihodzic, Buki, Vazda, Beslija i mnogi drugi.
SVI RADE ZA PARE! ;)

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 28 mar 2011, 21:24

nime_tm87 je napisao/la:
4ever alone? je napisao/la:Glupo je porediti proslo vrijeme sa ovim danas, danas se sve izvrnulo naopako. Prije su ljudi ginuli za dresove voljenih klubova, igrali srcem i dusom, ostavljali organe na terenu. Danas kao sto neko rece, sve se svelo na pisljive pare. Naravno da se Zeljo moze pohvaliti nizom igraca koji su imali veliku vijernost klubu, koji imaju sve ove divne epitete, borbenost i privrzenost prije svega: Mulalic, Alihodzic, Buki, Vazda, Beslija i mnogi drugi.
SVI RADE ZA PARE! ;)
Naravno, zar postoji neko na svijetu ko bi radio dzabe? Ne.
Samo kazem da se treba malo vise posvetiti poslu kojim se bave, malo vise znoja ne bi skodilo.
Prije je to puno bolje funkcionisalo, sada primaju veliku lovu i zanemaruju vaznosti dresa kojih nose.
Ne zelim puno da filozofiram, samo cu reci da pare kvare i ovo malo jada sto nam je ostalo.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 mar 2011, 22:02

Ima li iko informacije o tome koliko bi novom rukovodstvu saveza trebalo vremena da ponovo savez registruje i tako te stvari znaci koliko bi im trebalo vremena u slucaju suspenzije da nas dignu na noge?? P.S bez kopiranja novinskih clanaka i tako tih stvari. Znaci ako moze info od nekog ko se malo bolje razumije u sve ovo. Unaprijed hvala.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 mar 2011, 22:04

Nesto kontam ako je UEFA vec imala kontakte sa bivsim igracima itd.. mozda vec imaju sve spremno tako da bi nadam se sve trebalo biti gotovo u roku mjesec dva ili su to samo moji pusti snovi??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Direktorcic i 54 gosta.