FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Batva
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Batva » 19 mar 2015, 22:03

Okanimo se vise nasih prognoza, vidices ovo - vidices ono, jer smo se vec opekli tik nakon ulaska u PL. Nase je da odemo na stadion i bodrimo nas klub, da direktno uticemo na marketing pozivajuci i ostale da dodju i pogledaju ovu novu Slobodu, da lijepimo info i pozivamo po FB, spominjemo na kafama dobru igru, odlicno navijanje, na bilo koji nacin da doprinesemo napretku kluba. A onda mozemo reci da smo mi svoje odradili.

Jel tekma u 15h ili 15:30h?
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 19 mar 2015, 22:05

Omerbavarac je napisao/la:Ockujem da se ovim skracenjem lige pocne planirati daljnja izgradnja stadiona te uredjenje travnjaka koji je po meni nula, barem ono sto sam vidio protiv Travnika bez obzira sto je vrijeme bilo lose.
Ocekivao sam nesto kvalitetniju travu s obzirom da su se pripremne utakmice odigravale na pomocnom terenu te da na glavni teren niko nije istrcao, ako grijesim ispravite me. :mrgreen:

Sto bih samo volio da imamo onakvu travu kao u Zenici.
Mislim da su posljednjih 2-3 dana trenirali i uigravali tim na glavnom stadionu. Zato je malo vise teren bio ostecen.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 mar 2015, 22:09

Bio je teren ostecen i protiv Travnika i to poprilicno pogotovo ispred gola.

Nadoci ce to sa ljepsim vremenom ali sa novom kisom to ponovo ide u prosjek zato se i nadam da ce malo poraditi na tome barem da ga dotjeraju do onog nivoa kad je repka igrala.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 mar 2015, 22:11

dosta raje koja nije krocila na Tusanj jos onomad od Cirinog vremena ponovo prica o Slobodi i povratku na Tusanj...kazu,gledali tekmu protiv celika pa zadovoljni valjda...pa eto ih kazu ponovo protiv olimpika :? :roll: ..po hiljaditi put se pokazalo da nije presudno bitan protivnik..bitni su rezultati i prica...protiv travnika oko 2500..protiv vukova Boga mi ocekujem najmanje milju vise..sve oko 3500,4000 bi bilo predobro....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 mar 2015, 22:18

normala, kad platim, hoću nešto da vidim, as simple as that! samo će budala dat' pare nizašta, a mašala, ima nas -/+ 1000 takvih :thumbup:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 19 mar 2015, 23:05

staragarda je napisao/la:dosta raje koja nije krocila na Tusanj jos onomad od Cirinog vremena ponovo prica o Slobodi i povratku na Tusanj...kazu,gledali tekmu protiv celika pa zadovoljni valjda...pa eto ih kazu ponovo protiv olimpika :? :roll: ..po hiljaditi put se pokazalo da nije presudno bitan protivnik..bitni su rezultati i prica...protiv travnika oko 2500..protiv vukova Boga mi ocekujem najmanje milju vise..sve oko 3500,4000 bi bilo predobro....
Jeste , zaista je poraslo interesovanje za Slobodu poslije Čelika i Travnika. Osjeti se to u gradu. To je potvrda da Predsjednik Husić vodi Slobodu na pravi način. Bezbeli i faraonovi ljudi će to prenijeti svom "gospodaru".Kad je Sloboda bolja puniji je "Tušanj" a punog se "Tušnja" protivnik boji a faraon ga respektuje.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 19 mar 2015, 23:10

Omerbavarac je napisao/la:Ockujem da se ovim skracenjem lige pocne planirati daljnja izgradnja stadiona te uredjenje travnjaka koji je po meni nula, barem ono sto sam vidio protiv Travnika bez obzira sto je vrijeme bilo lose.
Ocekivao sam nesto kvalitetniju travu s obzirom da su se pripremne utakmice odigravale na pomocnom terenu te da na glavni teren niko nije istrcao, ako grijesim ispravite me. :mrgreen:

Sto bih samo volio da imamo onakvu travu kao u Zenici.
STADION NEGO ŠTA, VALJA EVROPU DOČEKATI U TUZLI A NE U UGLJEVIKU.
Ja volim FK Tuzla City

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 19 mar 2015, 23:12

ljudi hajde da ne spominjemo faraona kao nekoga bitnoga uopste vise,barem na ovom forumu..
faraon kada bi imao desetine miliona namjenski odvojenih za slobodu,bez dozvole svojih stranackih gospodara,nesmije samoincijativno marku uplatiti....jer moze biti da su im pare potrebnije drugdje..
znaci on je maltene nista,pijun...prica vise izlapila ba,faraon ovo,faraon ono... :roll:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 19 mar 2015, 23:14

sloboda72 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ima lijepih stvari, i bice i ovih dana sitnica i ugodnih iznenadjenja jos...

medjutim, problem reprograma ostaje, jos uvijek nista nije potpisano..postoji snazan otpor pojedinih struja koji imaju jak uticaj na Jasmina oko davanja para i potrebnih garancija FK Slobodi..lobira se snazno da te pare prebaci u OKK i da se kupi pozivnica za ABA ligu.

jos kad se na taj problem oko reprograma doda da uskoro pristizu i tuzbe Davuda i Arkade +/- milion maraka, pred nama je jos sudbonosnih mjeseci..ako se iz ovog izvucemo i izvukli smo se i bice to evropska Sloboda sigurno, ali kako..

jedino sto mozemo je da mi, obicni navijaci , pruzimo sto vecu podrsku ljudima koji rade u klubu, i da nas sto vise dodje svaki put na stadion...nevjerovatno puno se trude, posebno "omrazeni" nam direktor vugdalic
[youtube][/youtube]
Ovo obraćanje Predsjednika Husića je obuhvatilo sve u vezi FK Sloboda Tuzla.
Reprogram od 12. minute.
Ja volim FK Tuzla City

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 20 mar 2015, 07:04

Je li besplatan ulaz za zene ? :hmmmmm:

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 20 mar 2015, 09:05

Zene placaju kartu i u Marseju, Minhenu, Palermu... Zasto bi TZ bila izuzetak? Kupi curi kartu jednom u 14 dana...

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 20 mar 2015, 09:54

krmpotich je napisao/la: Kupi curi kartu jednom u 14 dana...
Možda je Suljo "ona" :mrgreen:

Što se tiče sutrašnje utakmice Olimpic je vjerovatno najkvalitetnija ekipa koja će nam doći ovo proljeće. Raduje ipak činjenica njihovog prolaza u Kupu (iako mi je s druge strane žao komšija iz Gradačca) što bi moglo rezultirati njihovim opuštenijim pristupom, a sigurno je i da su 3 tekme u 7 dana ostavile i traga na umor.

Olimpic sigurno svima može zagorčati domaćinstvo, igraju otvoreno, pravo sportsko nadmetanje.
Ono što nama može ulijevati optimizam jeste da trenutno imamo izuzetno jak ofanzivni kapacitet. Ostaje prostor za uigravanje u defanzivi, a posebno pozicija desnog beka o kojem je večina već dovoljno kazala.

U sumarumu od prošlog vikenda moram reći da me Ivetić oduševio u Zenici. On kad krene u kontru to izgleda jako i puno samopouzdanja, pravi evropski tip modernog beka. Brz, prodoran i zna sa loptom.
Sarić se proporodio u duetu sa Zebom. Dobio je dodatni prostor,a obojica imaju mogučnost sakriti loptu i riješiti situaciju 1vs1 bez problema. Neki su primjetili da Bekić, iako se strašno trudio i puno pretrčao, nije imao svoj dan u Zenici. Bar ne onoliko koliko on zna i može. Ipak, njegova "all around" igra nam je velika prednost, ima sjajan osječaj za otvaranje prostora i vjerujem da će nam biti jedan od ključnih igraća kroz sezonu.

Krpić i Zeba kao da igraju 100 godina zajedno. To se možda nije moglo primjetiti na TV-u, ali uživo je bilo milina gledati Krpića kako starta u šprint čim Zeba dobije loptu na centru. Krpa nekoliko sekundi samo trči prema golu protivnika i onda se tek okreće da vidi Zebinu filigranski precizno upućenu loptu. Mujić kao da još uvijek nije provalio tu dimenziju, ali se nadam da će uskoro. U međuvremenu, Zebu to strašno nervira i nerijetko mu suflira gdje, šta i kako.

3-1 za nas u prognozi
tuzlanska Sloboda

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 20 mar 2015, 10:44

zlajci je napisao/la:
krmpotich je napisao/la: Kupi curi kartu jednom u 14 dana...

Što se tiče sutrašnje utakmice Olimpic je vjerovatno najkvalitetnija ekipa koja će nam doći ovo proljeće. Raduje ipak činjenica njihovog prolaza u Kupu (iako mi je s druge strane žao komšija iz Gradačca) što bi moglo rezultirati njihovim opuštenijim pristupom, a sigurno je i da su 3 tekme u 7 dana ostavile i traga na umor.

Olimpic sigurno svima može zagorčati domaćinstvo, igraju otvoreno, pravo sportsko nadmetanje.
Ono što nama može ulijevati optimizam jeste da trenutno imamo izuzetno jak ofanzivni kapacitet. Ostaje prostor za uigravanje u defanzivi, a posebno pozicija desnog beka o kojem je večina već dovoljno kazala.

U sumarumu od prošlog vikenda moram reći da me Ivetić oduševio u Zenici. On kad krene u kontru to izgleda jako i puno samopouzdanja, pravi evropski tip modernog beka. Brz, prodoran i zna sa loptom.
Sarić se proporodio u duetu sa Zebom. Dobio je dodatni prostor,a obojica imaju mogučnost sakriti loptu i riješiti situaciju 1vs1 bez problema. Neki su primjetili da Bekić, iako se strašno trudio i puno pretrčao, nije imao svoj dan u Zenici. Bar ne onoliko koliko on zna i može. Ipak, njegova "all around" igra nam je velika prednost, ima sjajan osječaj za otvaranje prostora i vjerujem da će nam biti jedan od ključnih igraća kroz sezonu.

Krpić i Zeba kao da igraju 100 godina zajedno. To se možda nije moglo primjetiti na TV-u, ali uživo je bilo milina gledati Krpića kako starta u šprint čim Zeba dobije loptu na centru. Krpa nekoliko sekundi samo trči prema golu protivnika i onda se tek okreće da vidi Zebinu filigranski precizno upućenu loptu. Mujić kao da još uvijek nije provalio tu dimenziju, ali se nadam da će uskoro. U međuvremenu, Zebu to strašno nervira i nerijetko mu suflira gdje, šta i kako.

3-1 za nas u prognozi
Zlajci moram priznati , ODLICNO zapazanje imas i volim kad neko na taj nacin prati utakmicu jer vecina gleda povrsno ili " zvjerla" po tribinama i onda poslije tekme ulaze u rasprave i daju komentare na osnovu "nicega" .
Igrom slucaja ja sam na svom fb profilu prognoziro isti rezultat (3-1) i ubjedjen sam na mozemo odigrati kvalitetno protiv Olimpika , a i svih ostalih ekipa u PL .
Ja bi samo nadovezao u vezi desnog beka .... ti su upravu , Efe j djelovao izgubljen , ali ja sam ubjedjen da taj momak moze odigrati vrhunski jer posjeduje kvalitet i snagu i nebi ga tako lako otpisivao , vjerujem da ce nas demantovati igrom vec protiv Olimpika .

p.s. Takodjer optimistocan sam i protiv Sirokog ... zeljno iscekujem da im otkinemo makar 2 boda i time direktno pomognemo Sarajevu u utrci za titulu .... dosta je bilo vjstacnih klubova i navijaca u vrhu bh fudbala !!! Zelim da
sloboda ,celik, sarajevo ,velez , seljo preuzmu domnaciju u sto skorijem roku i a se pravi kvalitetni derbiji vrate na bh stadione !!!

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 20 mar 2015, 13:26

Evo da ne pretjeram - Ivetic je medju 3 beka ove lige! Nista nije losiji od Puzigace iz Sarajeva, koji eto kao slovi za najboljeg u ligi...

Kad' bi imali jednog slicnih kvaliteta i na desnoj strani bili bi Bayern za ovu ligu (stilom igre naravno) :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
075

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 20 mar 2015, 13:32

Da dodam jos samo kako frajer dijeli sugestije citavoj odbrani i Piriji, kako da se izvuku, postave itd. Itd. Ko je gledao utakmice protiv Bratstva, Radnickog, Travnika i zadnju protiv Celika uzivo zna o cemu pricam.

Bek je ali komadant odbrane izgleda :cool:

EDIT: "Zbog meča mladih selekcija BiH i SAD – a i prvenstvene pauze naši prvotimci će naredne sedmice otputovati na petodnevne mini pripreme. Planirano je odigravanje jednog prijateljskog meča kako bi se tim što bolje pripremio za gostovanje kod Širokog Brijega 4. aprila."

Koliko klubova u BiH moze priustiti ovo svojim prvotimcima? :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
075

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 20 mar 2015, 14:03

„U trenerskom poslu svaka naredna utakmica je najvažnija, pa tako i ova“, reći će Husref Musemić.
„Olimpic je sigurno respektabilan protivnik. Peti su na tabeli, a i polufinalisti su Kupa BiH. Možda će za njih otežavajuća okolnost biti ta što su u osam dana odigrali tri utakmice, ali to i ne mora ništa da znači. Nama je potrebna pobjeda kako bi u miru otišli na pauzu. Poslije Olimpica pred nama je 14 dana pauze. Vjerovatno ćemo otići van Tuzle, jer na Tušnju nećemo moći trenirati zbog utakmice mladih reprezentacija BiH – SAD-a“, kaže Musemić.

Sastav koji pobjeđuje ili dobro igra obično se ne mijenja. Musemić bi u sudaru sa Vukovima sa Otoke mogao promijeniti samo Jasmina Moranjkića, koji se žali na povredu zadnje lože. Ostali su u punom pogonu i žele svoje vjerne navijače obradovati sa novom pobjedom.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 20 mar 2015, 14:16

RUDARSKA2 je napisao/la:
zlajci je napisao/la:

3-1 za nas u prognozi
Zlajci moram priznati , ODLICNO zapazanje imas i volim kad neko na taj nacin prati utakmicu jer vecina gleda povrsno ili " zvjerla" po tribinama i onda poslije tekme ulaze u rasprave i daju komentare na osnovu "nicega" .
Igrom slucaja ja sam na svom fb profilu prognoziro isti rezultat (3-1) i ubjedjen sam na mozemo odigrati kvalitetno protiv Olimpika , a i svih ostalih ekipa u PL .
Ja bi samo nadovezao u vezi desnog beka .... ti su upravu , Efe j djelovao izgubljen , ali ja sam ubjedjen da taj momak moze odigrati vrhunski jer posjeduje kvalitet i snagu i nebi ga tako lako otpisivao , vjerujem da ce nas demantovati igrom vec protiv Olimpika .

p.s. Takodjer optimistocan sam i protiv Sirokog ... zeljno iscekujem da im otkinemo makar 2 boda i time direktno pomognemo Sarajevu u utrci za titulu .... dosta je bilo vjstacnih klubova i navijaca u vrhu bh fudbala !!! Zelim da
sloboda ,celik, sarajevo ,velez , seljo preuzmu domnaciju u sto skorijem roku i a se pravi kvalitetni derbiji vrate na bh stadione !!!
+1

Nekad covjek izleti pred rudu tik nakon utakmice pa prokomentarise vise secem, tako i ja nakon Celika. A pogotovo, neprestano navijajuci masu toga ne pofatam na terenu. Ali ono sto Zeba radi, pogotovo u gostima moze pomoci u kontrama, u djelicu sekunde izbaci napadaca/krilo preciznom loptom.

Meni se cini da ce nam na Tusnju biti teze protiv Borca, nego sa Olimpicom. Olimpic igra otvorenije pa tu imamo i vise prostora da postizemo golove. U prilog tome ide i cinjenica da Olimpic ima gol razliku 30:20, dok Borac ima 16:15.
I u Sarajevu su nas jedva pobijedili. Igracki smo napokon jaki da prekinemo tu negativnu tradiciju nepobjedivosti.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 mar 2015, 16:51

stoji da se pobjednička ekipa ne mijenja, al' ja bih stavio Mehidića umjesto Mujića, zaslužuje momak šansu

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 20 mar 2015, 17:58

Mali osvrt :D
Posljednje pomracenje sunca 99' godine te sezone smo zavrsili na petom mjestu od ukupno 16 klubova. U ligi su se takmicili timovi kao sto su Vrbanjusa, FK Zenica, Zmaj od Bosne, Radnicki Lukavac.
samo Sloboda

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 mar 2015, 18:00

Chinaglia je napisao/la:stoji da se pobjednička ekipa ne mijenja, al' ja bih stavio Mehidića umjesto Mujića, zaslužuje momak šansu
Meni nekako s klupe cim udje onako svijez svojom brzinom i tehnikom odmah probije :)..bas sam rekao kad je usao gledaj sad Mehidic kad pocne pravit probleme i odmah povuce prvu loptu i sut koji mu brani covjek..i ako ja mislim da je najbolje bilo da je pruIo onu loptu ifracu do sebe sam je bio moglo je ono lahko zavrsiti pogotkom da je drugacije odigrao
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: studeni i 21 gost.