Postao/la Quartararo » 07 sep 2025, 23:52
Ma znalo se odmah ko uzima. Svako ko se iole razumije u tenis može procjeniti u ovim situacijama i malim nijansama ko osvaja. Na Wimbledonu sam bio siguran da Sinner uzima, imao je prejak nivo tenisa, dosta viši od Carlosovog, nalupao ga poštenski, sad se karte okrenule. Vidjelo se da Alkaras ima premoćnu igru za sve ostale, onako nalupati NoVaxa sa 3-0, sve je jasno. Očekivao se jači otpor možda Jannika, no izostao je. Sve u svemu, dosadno finale i generalno bezveze turnir. Ovom sam se slemu ranije najviše radovao jer je bio najneizvjesniji + termin finala mi najviše odgovara. No zadnje jako finale je ono kad je Rafa nabio Medvedeva poslije rovovske bitke. Ovi ostali turniri do kraja godine su rinaka, ne vrijedi ni pratit osim možda završnog. AO 2026 će biti top, Jannik glavni favorit za odbranu, Carlitos izazivač, ići će na to da kompletira slemove i naravno NoVaxer koji će se vjerovatno pripremati da tu da svoju posljednju riječ i eventualno na Wimbledonu. To bi trebalo biti to od njega. Može li se još neko tu uključiti, teško.