Denvald je napisao/la:terabajt je napisao/la:Ne zelim da se ukljucim u raspravu ili svadu al stvarno mislite da moze igrac iz nase lige koji ima ugovor jos 9 mjeseci otici za milion e ili cak i vise kako neki spominju. Zaista bi ja volio da moze i da se stane u kraj odlivu talenata za sicu ali..... Mozete post shvatiti kao provokaciju uvredu al mislim da je to supljak.
Cimi odlazi za otprilike tu cifru sa bonusima pa ti shvati kako hoćeš,do tebe je.
Nema potrebe objasnjavati osobama koji misle da ce dobiti 500 000 eura od igraca koji je imao platu koja je varirala od 800 - 1200 zavisno od bonusa. A znam sta pricam jer Baja je strasan momak kojeg znam skoro 8 godina. Dijete koje je toliko htjelo da Zeljo zaradi na njemu. I otvoreno momak kaze da zali sto se toliko trudio da bi klub koji nije nastao u Sarajevu zaradi 500 000E.
A slusaj sad ovo, od tih 500 000E, kad me vuce za jezik moram reci. Živanov je sebi uzeo 75 000 eura jer je imao u ugovoru klauzulu koja kaze da ima 15% od Rijadovog transfera, Rijad je na ruke dobio 50 000 Eura, te Ervin Fakaj, siptar koji je vodio glavnu rijec u pregovorima je uzeo sebi isto tako cifru od oko 30 000 eura. Ne mislim da znas, a pogotovo vjerujem da ces misliti da lazem, ali takvi kao ti i pile me ne dodiruju sa vasim glupim razmisljanjima. Takodje agencija koja zastupa Rijada koja ga je preuzela na kraju prosle sezone kada je bio najbolji strijelac je platila Zelji oko 100 000 Eura da bi bila vlasnik 35 % Bajic, vasi su to velikodusno prihvatili misleci da nece imati ponude ove godine za njega. E kada ga je ova agencija pocela nuditi Grcima, Turcima i Bugarima tada su krenule ponude. Ne vjerujem da mozes i ne zamaram se sa pricom dali mozes da shvatis pricu o menadjerima koji su vlasnici pola vasih igraca, tako sto su bukvalno kupili od vas 1/4 njihovih ugovovora te im i oni daju dio novca uporedo sa platama koje vi dajete.
Kod nas takodje ima takvih slucajeva ali nijedna agencija nije vlasnik vise od 15% naseg igraca. Tako nasi klubovi pretezno i zaradjuju prodavajuci postotke ugovora nekog igraca. Neces shvatiti, treba sjesti poprucati sa Zukicem koji drzi 15% Berberovica od kako je ovaj krenuo sa karijerom. Al ne bitno.
Zadnja stvar, donesi mi dokaz bilo kakav, da je Zeljo zaradio, znaci o klubu i stanju u vasim finansijama vise od 300 000E(za igraca koji je imao 3 god ugovora) i ja te pustim da mi hraknes usta na sred Ferhadije.
Pa sada repliciraj sta hoces i koliko hoces.
PS. Jedan od uslova Tana da bi dosao u Sarajevo je bio da klub bude vlasnik vise od 80% svakog igraca. Stojcev je bio jedini igrac kod kojeg je agencija imala 20% od transfera.
U zdravlje lave moj, ali takvim poput tebe,pileta i mejtasa, Bog je davno pamet uzeo cim navijate za klub koji nije iz Sarajeva.