FK Radnički Lukavac
Re: FK Radnički Lukavac
bravo @Claus majstore
@Claus....isto tako definicija derbija je valjda da oba kluba misle da je derbi...jer ti stvarno misliš da Zvezda sa 19 titula u Yu ligi i 45 sezona u vrhu smatra utakmicu sa slobodom koja ispada svake druge godine iz iste derbijem....onda ispada da je Sloboda-Troglav derbi isto
Pardon...evo sad gledam malo....do mene je ...niste ispadali 80tih i 90tih
Pardon...evo sad gledam malo....do mene je ...niste ispadali 80tih i 90tih
Zadnja izmjena: am333, dana/u 22 mar 2014, 11:33, ukupno mijenjano 1 put.
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
Pa normalno da ne smatra.Ja sam to napisao već 2 stranice unazadam333 je napisao/la:@Claus....isto tako definicija derbija je valjda da oba kluba misle da je derbi...jer ti stvarno misliš da Zvezda sa 19 titula u Yu ligi i 45 sezona u vrhu smatra utakmicu sa slobodom koja ispada svake druge godine iz iste derbijem....onda ispada da je Sloboda-Troglav derbi isto

a vidi se koliko poznaješ historiju Slobode.Čuj svake 2 godine ispada iz iste a Sloboda uz Sarajevo klub koji je u kontinuitetu najviše godina igrao prvu yu ligu.I kada se uzme period 69-89 na vječnoj listi po bodovima od Bosanskih klubova raspored je slijedeći : Velež, Sarajevo , Sloboda.Tako da ta tvoja priča o ispadanju svake dvije godine ne pije vode.
@haver ispravio sam se....ali kažem ti netreba posrati se sad na Radnički...kao za nas je derbi Zvezda , Partizan i slični...a ti isti veliki klubovi Jugoslavije, nikad nisu smatrali da im je derbi sa Slobodom
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
-Sasha Vugdalich
-Sasha Vugdalich
Ne brini, pomirio sam se s tim da dosta vas neće shvatiti poentu. Suludo je porediti sadašnje stanje Slobode i Zvezde, jer ti klubovi preko 20 godina ne igraju u istom takmičenju. Spominjao sam historijsku konotaciju, bla, bla... Ne želim opet o istom jer sam rekao što sam imao, a ovako možemo u nedogled. Bolje bi bilo da se fokusiramo na sam meč.am333 je napisao/la:@Claus....isto tako definicija derbija je valjda da oba kluba misle da je derbi...jer ti stvarno misliš da Zvezda sa 19 titula u Yu ligi i 45 sezona u vrhu smatra utakmicu sa slobodom koja ispada svake druge godine iz iste derbijem....onda ispada da je Sloboda-Troglav derbi isto
Druže niko nije ni rekao da se po Beogradu priča e igramo sa Slobodom sutra,joj jedva čekam tekmu sa Slobodom, nego ti momak gore pokazuje da ti dueli su nekad nešto značili.Da smo igrali protiv tih ekipa više od 20 godina ( ako uzmemo i ove naše Bosanske klubove Sarajevo, Čelika, Veleža i Borca onda 40 godina) i kako da gledamo isto na te duele i duele s Radničkim iz Lukavca pored Tuzle?am333 je napisao/la:@haver ispravio sam se....ali kažem ti netreba posrati se sad na Radnički...kao za nas je derbi Zvezda , Partizan i slični...a ti isti veliki klubovi Jugoslavije, nikad nisu smatrali da im je derbi sa Slobodom
Kao što Delije i Grobari ne smatraju derbi sa Slobodom tako ni Fukare ne smatraju kao neki bitan derbi utakmicu s Radničkim- jednostavno

Postoji nabrijanost zbog blizine i sve to,dosta ljudi se poznaje s posla,faxa i to ali daleko je to od nekog pravog derbija.
-
- Kontakt:
Imate svoju temu i pišite tamo nemojte ovdje jel to teško, ili pišite na temi Sarajeva, Želje, Zvezde, Partizana...haver je napisao/la:Druže niko nije ni rekao da se po Beogradu priča e igramo sa Slobodom sutra,joj jedva čekam tekmu sa Slobodom, nego ti momak gore pokazuje da ti dueli su nekad nešto značili.Da smo igrali protiv tih ekipa više od 20 godina ( ako uzmemo i ove naše Bosanske klubove Sarajevo, Čelika, Veleža i Borca onda 40 godina) i kako da gledamo isto na te duele i duele s Radničkim iz Lukavca pored Tuzle?am333 je napisao/la:@haver ispravio sam se....ali kažem ti netreba posrati se sad na Radnički...kao za nas je derbi Zvezda , Partizan i slični...a ti isti veliki klubovi Jugoslavije, nikad nisu smatrali da im je derbi sa Slobodom
Kao što Delije i Grobari ne smatraju derbi sa Slobodom tako ni Fukare ne smatraju kao neki bitan derbi utakmicu s Radničkim- jednostavno
Postoji nabrijanost zbog blizine i sve to,dosta ljudi se poznaje s posla,faxa i to ali daleko je to od nekog pravog derbija.
Klub koji igra drugu ligu u svojim vitrinama ima cak jedan pehar sebe naziva velikim klubom samo zato jer je igrao Ligu Sfrj svasta 

-
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
POBJEDA SUTRA, NAPRIJED RADNIČKI, NAPRIJED LUKAVAC
POBJEDA SUTRA, NAPRIJED RADNIČKI, NAPRIJED LUKAVAC

Ja glupe price... zar je bitno koja je liga u pitanju, ako se gleda samo s navijacke strane( a u pravilu to je jedna od osnovnih stvari) onda ce tekme radnicki vs sloboda uvijek biti derbi sve dok su aktivne i jedna i druga grupa. Danas sutra da se sretnemo u kupu, a da jedan klub igra pl drugi ispo u kantonalnu opet bi bili puni stadioni i u lk i tz. To je tako jednostavno i to se ne moze ni zanemarit ni osporit i sreca kad vec nemamo gradski derbi makar imamo kantonalni i sudeci kako je bilo prosla 3x cak je jedan od najozbiljnijih u BiH.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: brazzo, dana/u 22 mar 2014, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
-
- Kontakt:
"Izabranici Dine Đurbuzovića potpuno su zakazali u današnjem susretu. Ovo je za Plave, statistika kaže, najteži domaći poraz od sezone 1995/96. Te je sezone Radnički iz Lukavca sa 3:1 savladao Plave na njihovom terenu."
-
- Kontakt:
Abdulah Ibraković dao gol glavom sa penala, slušali mi prenos te utakmice preko radija, skupilo se nas dosta na poligonu ispred srednje škole i navijamo heheh, ludilo, stara dobra vremena, lijepo se sjetiti u svakom slučajuInfernoSioux je napisao/la:"Izabranici Dine Đurbuzovića potpuno su zakazali u današnjem susretu. Ovo je za Plave, statistika kaže, najteži domaći poraz od sezone 1995/96. Te je sezone Radnički iz Lukavca sa 3:1 savladao Plave na njihovom terenu."

[youtube][/youtube]
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
-
- Kontakt:
Srce na teren, borba do zadnje minute, do zadnjeg atoma snage, dati 120% svojih mogućnosti da se ostvari jako bitna pobjeda... RADNIČKI LUKAVACZoom088 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Samo da napisem zvanicnu informaciju:
Za sutrasnju utakmicu akreditovano je vise od 20 fotografa, isto toliko novinara/reportera, 5 kamermana iz 15 medijskih kuca iz Lukavca, Tuzle i Sarajeva.
Mislim da je to prilicno solidna cifra za jednu obicnu utakmicu koja nije niti ce ikada dobiti epitet "derbi susret".
Za sutrasnju utakmicu akreditovano je vise od 20 fotografa, isto toliko novinara/reportera, 5 kamermana iz 15 medijskih kuca iz Lukavca, Tuzle i Sarajeva.
Mislim da je to prilicno solidna cifra za jednu obicnu utakmicu koja nije niti ce ikada dobiti epitet "derbi susret".
na toj utakmici , tvog famoznog ibrakovića , nije bilo ni blizu radničkog . gol je postigao OSMANOVIĆ ( najbolji strijelac lige te sezone.)sastav ŠABANOVIĆ, BOJIĆ, ALJIĆ, HALILAGIĆ, HODŽIĆ, MERDANOVIĆ, KOVAČEVIĆ, OSMANAGIĆ, OSMANOVIĆ, BARAKOVIĆ , OSMIĆ......na klupi , mahovkić , kurtović , teparić , imamović , husović......a to što si slušao na poligonu ...hahahaha naravno ako si mislio na sezonu 95/96...ne provaljuj se molim te. ima nas starijih koji to znamo.samolukavac je napisao/la:Abdulah Ibraković dao gol glavom sa penala, slušali mi prenos te utakmice preko radija, skupilo se nas dosta na poligonu ispred srednje škole i navijamo heheh, ludilo, stara dobra vremena, lijepo se sjetiti u svakom slučajuInfernoSioux je napisao/la:"Izabranici Dine Đurbuzovića potpuno su zakazali u današnjem susretu. Ovo je za Plave, statistika kaže, najteži domaći poraz od sezone 1995/96. Te je sezone Radnički iz Lukavca sa 3:1 savladao Plave na njihovom terenu."
e kad bi sutra igrali bar pola kao što smo igrali tada....kamo sreće.
5 momaka iz Bihaca pripadnika SN-a je veceras poslije utakmice krenulo u Lukavac dati podrsku Siouxima u utakmici protiv Slobode 

Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa dolaze novinari da vam upotpune derbi...sta je tu čudno...ko zna kad cemo se opet sresti...hehe...moro sam...izvini...Zoom088 je napisao/la:Samo da napisem zvanicnu informaciju:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Pa ko ih je pozvao i odobrio im akreditacije?staragarda je napisao/la:Pa dolaze novinari da vam upotpune derbi...sta je tu čudno...ko zna kad cemo se opet sresti...hehe...moro sam...izvini...Zoom088 je napisao/la:Samo da napisem zvanicnu informaciju:

I koji ba derbi?

(izvini, morao sam i ja hehe)
Amir Osmanovic - Belka. Ne samo da je bio najbolji strijelac lige u toj sezoni, nego je to fudbaler ciji nivo u postratnoj historiji na podrucju TK jos niko nije dostigao.sova12 je napisao/la: gol je postigao OSMANOVIĆ ( najbolji strijelac lige te sezone.)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.