Za Premiership je potrebno mnogo stvari da se poklopi. Od navijača, igrača, sudija,treninga, trenera a mi to nemamo. Prvenstveno tu mislim na sudije, što je vrlo moguće najveći faktor.
Evo, mislim bez ikakve provokacije, sjećali se neko kada je neki sudija svirao 2 penala protiv Uniteda na jednoj utakmici? Cityija možda? Chelsija ( izuzev prošlogodišnje utakmice sa Unitedom )?
Svi se sjećamo otvaranja sezone prošle godine i utakmice s Sunderlandom. Što sudija nije dao Richaldsonu crveni karton a dao je Aggeru protiv WBA? Dvostruki aršini na djelu. Dešavaju se mnoge stvari iza zatvorenih vrata koje mi ne znamo.
Nije, niti će kad to učiniti. Liverpool je postao meta šprdnje od medija, preko FA pa i do samih navijača.
Dalje, kada smo to mi zadnji put preokrenuli rezultat?
Liverpool nije ekipa koju se više neko boji, dok to Chelsea, United i City jesu. Nas svako smije napasti dok njih ne. Dok nekog ne nabiješ 5-0, pa u drugoj tekmi 3-0 i tako uđeš u seriju pobjeda, neće te se niko bojati.
Mi to nemamo i zato smo donji.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).