FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Batva
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Batva » 09 mar 2015, 20:03

Ma nema tu svakodnevnog izvjestavanja, uostalom, kao i do sada sto su dugovi otpisani ili isplaceni po dogovoru... bitno je da se javno sve to spomenulo, znaci, radit ce se na tome... na narednoj sjednici, ili kad vec, sigurno ce se obznaniti koliko je uradjeno...

Samo sabura. :D
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 09 mar 2015, 20:46

Može li mi neko pojasniti šta je ustvari ovaj Telefunken,imaju logo sličan Bingovom,da li je to šta u vezi sa Bingom?
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 09 mar 2015, 20:53

intercontinental je napisao/la:Može li mi neko pojasniti šta je ustvari ovaj Telefunken,imaju logo sličan Bingovom,da li je to šta u vezi sa Bingom?
Bingo je generalni zastupnik Telefunkena za BiH, kao sto je Omega za Beko!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 mar 2015, 21:44

Odlicno ovo ide sa sa UG....al kao sto neko vec napisa sa ozbiljnom pricom dolaze i ozbiljni sponzori....samo lakapo...izgurat hladno ovu polusezonu a onda se potpuno okrenut mrtvom profesionalizmu....ni po babi ni po stricevima
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 mar 2015, 22:28

Chinaglia je napisao/la:sloboda72

ti si spominjao te neke zdravstvene probleme kod Ahmetovića, a protiv Travnika je bio na 50%, reče Husref, pa koliko treba da se to rješi? na koliko % će bit' u Zenici, dvije sedmice će proć' od Travnika? :mrgreen:

On ima upalu bronhija . Hladno vrijeme nije mu saveznik a mora trčati i trenirati zbog kondicije. Molim Boga da otopli i da Ahmetović prodiše.Vidio si da je protiv Travnika igrao 60 min.Pitamo ga u subotu protiv Radničkog a on gestom pokazuje da nije još prestalo. Mislim da može biti starter u Zenici. Kad abd. bude 100% spreman , ma" Ibrahimović Zlatan", šta drugo reći.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 mar 2015, 22:57

Historijski dan za bh. sport: Usvojen Zakon o otpisu dugovanja sportskim kolektivima

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH usvojili su danas na vanrednoj sjednici Zakon o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, što je prvi sistemski korak države prema sportu i klubovima, odnosno savezima u BiH da bi dobili licence za učestvovanje u međunarodnim takmičenjima, ali i postati klubovi bez poreznih opterećenja.

Neki od najvećih dužnika su fudbalski klubovi "Sarajevo", "Željezničar", "Sloboda" i "Čelik" te Univerzitetsko sportsko društvo "Bosna" i drugi.

Klubovi nisu državni, ali nisu ni privatni te će donošenjem ovog zakona, kojim će biti omogućeno privatiziranje klubova, situacija biti drugačija.

"Kada im otpišemo dio duga ako ponovo ne budu htjeli plaćati i ne budu izvršavali obaveze onda će se moći klub koji je prvoligaš i ima tradiciju prebaciti u treću ili četvrtu ligu kao što je bilo s Glazgow Rangersima u Škotskoj, ali mi to sada ne možemo uraditi kada klubovima nismo ni pokušali pomoći", rekao je federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan ranije u izjavi za Agenciju FENA.

Ovim zakonom uređuju se uslovi, način i postupak naplate dospjelog, a nenaplaćenog poreznog duga nastalog do 31. decembra 2013. godine, otpis zateznih kamata i troškove prinudne naplate sportskim kolektivima u Federaciji BiH, a predviđeni su i modaliteti za smanjenje otplate glavnice.

"Mi kao izvršna vlast imamo zadatak da omogućimo što više prihoda u budžet i vanbudžetske fondove, a ovakvim pristupom trebali bismo prihodovati najmanje pet do šest miliona KM u periodu od godinu ili dvije dana. U narednih 10 godina trebamo prihodovati nešto manje od 14 miliona jer pretpostavljam da će se manji dio klubova odazvati ubrzanom plaćanju koje smanjuje i neki procenat glavnice. Odnosno izvršit će se naplata sredstava koja su se samo vodila na papiru za koje sigurno niko od poslanika koji su bili protiv zakona nema načina da ih naplati", ističe Kaplan.

Sportski klubovi su u parlamentarnoj raspravi uspoređivani i s preduzećima dužnicima kojima se glavnica nije umanjivala, a Kaplan kaže da isti sistem treba uraditi i s rudnicima i s preduzećima u većinskom državnom vlasništvu.

Ministar Kaplan kaže da je vrlo važno to da se ne otpisuje dug za penzijsko-invalidsko i zdravstveno osiguranje jer su klubovi dužni izmiriti dugovanja za doprinose.

11.04.2014. KLIX
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 mar 2015, 23:00

http://predstavnickidom-pfbih.gov.ba/up ... a_bs/3.pdf predlog Zakona.

Službene novine Federacije BiH br. 37/14 od 16. 05. 2014, tekst usvojenog Zakona.
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... ni/14.html
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 09 mar 2015, 23:42, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 mar 2015, 23:00

hvala na infu za Ahmetovića :thumbup:

defour
Kontakt:

Post Postao/la defour » 10 mar 2015, 08:21

Joj Krpic i Ahmetovic u napadu ko Cavani i Ibrahimović :D :D

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 mar 2015, 15:22

upravu je donekle @sloboda72 sto insistira na ovome..

u velikoj su zabludi oni sto misle da se Sloboda izvukla i da vise nece biti "historijskih i sudbonosnih" skupstina
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 mar 2015, 16:59

defour je napisao/la:Joj Krpic i Ahmetovic u napadu ko Cavani i Ibrahimović :D :D

Ti si za onu Blaževićevu varijantu, pozadi tri u sredini pet i napred dva .Može, zbog Ahmetovića, Krpića, Mujića i Radovanovića.
Ja volim FK Tuzla City

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 10 mar 2015, 17:20

Momci,kakva je zagrijanost za Zenicu? :bih:
Pobjeda je bolja od orgazma!

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 mar 2015, 17:26

ultrasstyle_tz je napisao/la:upravu je donekle @sloboda72 sto insistira na ovome..

u velikoj su zabludi oni sto misle da se Sloboda izvukla i da vise nece biti "historijskih i sudbonosnih" skupstina

Vidjeli smo u više navrata da zbog 5 ili 10 hiljada duga možemo "letit" iz PL ako ne platimo. Mi sa porezom od 2 .800 000 km ako ga ne počnemo plaćat ,možemo preći samo u gasovito agregatno stanje. Vlastodržci su izglasali ovaj Zakon da sutra u slučaju bilo čega krivicu svale na Klubove. Ko biva pružili su ruku. FK SLOBODA je za Grad Tuzlu pitanje časti. Kanton kao Ustavna katrgorija je "smrtna omča" oko vrata Tuzle. U takvoj situaciji mi ne možemo ni sanjati da će Kanton pomoći Slobodi. Ma ko vladao u TK oni su protiv Slobode. AKO BUDE PITANJE KO ĆE SA OVOG KANTONA OSTATI U LIGI 12,ONI ĆE OSTAVITI NK ZVIJEZDU. MI NE SMIJEMO SEBI DOZVOLITI DA IM DAMO ARGUMENT U RUKE. NEPLAĆENI POREZ JE NAŽALOST VELIKI ARGUMENT.
Ja volim FK Tuzla City

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 10 mar 2015, 17:34

Jedno ozbiljno pitanje, od kud vi znate da jos nije pocela otplata duga i da nije napravljen reprogam?

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 10 mar 2015, 17:39

Gorki je napisao/la:Momci,kakva je zagrijanost za Zenicu? :bih:
Nisam bio u gradu par dana,fakat ideli nas koliko...nadam se da ce nas biti fin broj,pogotovo poslije demonstracije sile protiv Slobode 2.Raja se zagrijala pravo za Slobodu.
Zlatan Nalić sin tuzlanski

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 mar 2015, 18:44

Gorki je napisao/la:Momci,kakva je zagrijanost za Zenicu? :bih:
100-150....sve preko toga je top jer se borimo za opstanak u ovoj smijuriji
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 10 mar 2015, 19:11

Iće dosta raje u privatnom aranžmanu što je i prošli vikend planirano..što se tiče organizovanog odlaska nemam pojma (a i ne bi o tome ovde)..

što se same utakmice tiče,3 boda samo dolaze u obzir (osim ako ne pustimo crveno crnim iz Zenice) :zviz:

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 10 mar 2015, 20:46

"Crveno - crni derbi" igra se za pet dana, a sudeći po atmosferi koja vlada u našem taboru, svi su odlučni da se napokon prekine neugodna tradicija gostovanja na Bilinom polju.

http://www.fksloboda.ba/index.php/vijes ... -tradicije" onclick="window.open(this.href);return false;

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 10 mar 2015, 20:55

Odlicno...svaka naredna pobjeda ce povecat broj interesanata za gostujuce utakmice.Volio bi da svi budemo na jednoj tribini...nema veze da li navijas ili ne...neg da se rastrkaju po ostalim tribinama.Ko hoce nek navija,ko nece nek stoji sa strane,puno bolja slika kad bi bili svi skupa na jednoj tribini.
Zlatan Nalić sin tuzlanski

nerkooo
Kontakt:

Post Postao/la nerkooo » 10 mar 2015, 21:01

Ne znam ko je i kako napravio ovu web stranicu FK Slobode, al brate uporedimo li sa stranicama FK Sarajeva i FK Zeljeznicara, nasa stranica je cista 0. Mislim da bi trebalo uradit jednu kulturnu stranicu, po ugledu prvenstveno na europske klubove.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.