Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

Kevin
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2014, 01:38

sigurnoable je napisao/la:Budimo realni Hrvatska je zasluzila makar bod na ovoj utakmici zbog svoga zalaganja ali penal je cist kao suza. Zadnji gol je kriv sam Pletikosa i niko vise pa ona reakcija na onakav "hinjav" sut Oscara je smijesno a razlog tome su godine jer Platikosa vise nije onaj pravi Pletikosa.

Jos jednom svaka cast komsije na igri, imate kvalitet i siguran sam da cete proci u drugi krug! ;)
ooooo sve televizije i ovi gostujuci strucnjaci govore kako je penal nepostojeci i ti kazes cist ko suza :facepalm:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2014, 01:47

Kevin je napisao/la:
sigurnoable je napisao/la:Budimo realni Hrvatska je zasluzila makar bod na ovoj utakmici zbog svoga zalaganja ali penal je cist kao suza. Zadnji gol je kriv sam Pletikosa i niko vise pa ona reakcija na onakav "hinjav" sut Oscara je smijesno a razlog tome su godine jer Platikosa vise nije onaj pravi Pletikosa.

Jos jednom svaka cast komsije na igri, imate kvalitet i siguran sam da cete proci u drugi krug! ;)
ooooo sve televizije i ovi gostujuci strucnjaci govore kako je penal nepostojeci i ti kazes cist ko suza :facepalm:
Definitivno nije penal, jer ruka na ramenu nije isto što i povlačanje. Mada i to je vrsta kontakta, a kada se uzmu sve okolnosti, domaćin, otvaranje, velika protiv male reprezentacije... Bilo je za očekivti da sudija jedva čeka da svira penal za domaćina. Da je ovo bilo na drugoj strani, nikad ga ne bi svirao sigurno.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2014, 01:48

FaraonTM je napisao/la:
Kevin je napisao/la:

Definitivno nije penal, jer ruka na ramenu nije isto što i povlačanje. Mada i to je vrsta kontakta, a kada se uzmu sve okolnosti, domaćin, otvaranje, velika protiv male reprezentacije... Bilo je za očekivti da sudija jedva čeka da svira penal za domaćina. Da je ovo bilo na drugoj strani, nikad ga ne bi svirao sigurno.
pa normalno da ne bi svirao...ali reći da je ovo čisti penal je smiješno u najmanju ruku :roll:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2014, 01:53

Pa nije čist sigurno ali i dalje mi nisu jasni oni koji se toliko čude toj odluci. Pa navikli smo da su sudije protiv nas malih reprezentacija, ovo ako se prekosutra desi nama protiv Argentine neće biti nikakvo iznenađenje. Čak sam ubjeđen da ako rezultat bude nepovoljan po Gaučose da slijedi jedan penal, pa sada bio čist ili nečist...

Helem, šanse Hrvatske su u preostale dvije utakmice.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 13 jun 2014, 01:55

Pletikosa brate los, neznam kako odbrani onaj prvi sut od Oscara a primi bezveze neke golove, cak i onaj penal dobro potrefio i onda pustio kruz prste, ybga.

Kovacic jako los danas, bilo bi bolje da su Rakitic i Modric igrali sredinu i da su poveli Halilovica da igra iza spica. Olic jako los servis za Jelavica i previse zayebancije od Olica, Perisic po meni odlican.

Sudija jest isto bio los za onaj penal po meni ali prvi i zadnji gol Brazila Hrvatska ih je trebala zatvorti i opet kazem Pletikosa je trebao bolje.

Modric nije los bio ali ne dobar kako znamo, mozda je ko Samson sa novom kosom ko zna? :lol:

Vjerujem sa Mandzom nazad da bi trebali bolje odigrati i jel zna neko jesuli Kranjcara pozvali?...Trebali su pustiti danas Eduarda da odigra bar dvi minute bilo bi fino sto je ipak on Brazilac i igra se u Brazilu.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2014, 02:00

Adnan89 je napisao/la:Pletikosa brate los, neznam kako odbrani onaj prvi sut od Oscara a primi bezveze neke golove, cak i onaj penal dobro potrefio i onda pustio kruz prste, ybga.

Kovacic jako los danas, bilo bi bolje da su Rakitic i Modric igrali sredinu i da su poveli Halilovica da igra iza spica. Olic jako los servis za Jelavica i previse zayebancije od Olica, Perisic po meni odlican.

Sudija jest isto bio los za onaj penal po meni ali prvi i zadnji gol Brazila Hrvatska ih je trebala zatvorti i opet kazem Pletikosa je trebao bolje.

Modric nije los bio ali ne dobar kako znamo, mozda je ko Samson sa novom kosom ko zna? :lol:

Vjerujem sa Mandzom nazad da bi trebali bolje odigrati i jel zna neko jesuli Kranjcara pozvali?...Trebali su pustiti danas Eduarda da odigra bar dvi minute bilo bi fino sto je ipak on Brazilac i igra se u Brazilu.
faul na rakiticu prethodno, nije svirao :crazy:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 jun 2014, 02:02

Kranjcar je ozlijeden.

jopa17
Kontakt:

Post Postao/la jopa17 » 13 jun 2014, 02:20

protiv kamerona samo promijeniti,vukojevic i modric dva zadnja,rakitic ispred njih ,krila olic i perisic i gore mandžo !

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 13 jun 2014, 02:48

Kako god postali smo 1. reprezentacija koja je povela protiv domacina na otvaranju SP-a
[youtube][/youtube]

Jao smotanog Jelavica :D

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 13 jun 2014, 10:05

Utakmica sinoc je bila za povratiti. Domacinsko sudjenje je bilo za ocekivati, ali ono sinoc je bila jasna poruka. Brazil je morao pobijediti pod svaku cijenu. Ovo je u isto vrijeme pokazatelj sta nas ceka protiv Argentine. Kovac je dobro rekao, ovo nije fudbal vise. Fuj!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2014, 10:36

andro234 je napisao/la:Kako god postali smo 1. reprezentacija koja je povela protiv domacina na otvaranju SP-a
:nene:
30 May 1962 15:00 CLT (UTC-04)

Chile 3–1 Switzerland
L. Sánchez 44', 55' Wüthrich Goal 6'
Ramírez 51'

Estadio Nacional, Santiago
Attendance: 65,000
Referee: Kenneth Aston (England)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jun 2014, 11:02

Kevin je napisao/la: pa normalno da ne bi svirao...ali reći da je ovo čisti penal je smiješno u najmanju ruku :roll:
Nije cisti penal, ali je ocekivani domacinski penal.
Jako me razocarala hrvatska u tom segmentu, mislio sam da su iskusna ekipa, da nece nasjesti na ove glupe provokacije, ali stoper napravi glupost sa tim kontaktom po ramenu i slomi tekmu.

Ruku na srce, koliko god je hrvatska bila trkacki mocna u prvom poluvremenu u drugom ih nije bilo nigdje. Blokiranjem Olica i Vrsaljka po stranama, otupio je hrvatski napad, izlaskom Kovacica veza je pala jer je Lukica bio ispod svakog nivoa (sramotna predstava), ulazak Brozovica je definitivno odnio ono malo pokusaja sto je Mateo radio kroz sredinu.
Jelavic potpuna fula u napadu, niti zna primiti loptu niti se zagraditi, doduse protiv sebe je imao WC stopere u liku Luiza i Silve, sto dokazuje da je prosjecan igrac.
Takodjer hrvati nemaju pravu desetku, covjeka koji ce stati na loptu, dati zavrsni pas, prebaciti stranu, iznuditi faul, zagraditi se, tako da su napadacki totalno limitirani bili u srazu sa domacinom.
Izvrstan ulazak i priprema tekme daju zasluge Niki Kovacu, Olicu i cijeloj hrvatskoj repki na fenomenalnom prvom poluvremenu kada Brazil nije znao sta ih je snaslo.
Trkaci perfektno i takticki savrseno prvo poluvrijeme.

U drugom dolazi do pada, jer ocito da u ovoj generaciji nema dovoljno kvaliteta za sraz sa najboljim i to je jedna realnost koju hrvati moraju prihvatiti.
Problem spica ce rijesiti povratkom Mandze ali desetka ostaje rak rana ove repke.
Kako god, sanse za prolaz su jos uveliko na njihovoj strani posebno ako meksiko i kamerun odigraju nerijeseno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2014, 11:04

Penal je opravadan jer Lovren je povlačio Freda za rame a kod poništenog gola situacija je sasvim čista,prekršaj nad golmanom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 13 jun 2014, 11:22

Koja kolicina trollova na ovoj temi. Zamolio bi unaprijed obicne smrtnike da nevracaju istom mijerom na temama nase reprezentacije. Da smo sinoc mi igrali onu utakmicu svi ovi trolleri bi tri dana plakali zbog nepravde. Sram vas bilo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 jun 2014, 11:52

Prilikom svakog kornera ili prekida imamo slične prekšaje i povlačenja kao nad Fredom, tako da bi po tom kriteriju na svakoj utakmici bilo dosuđeno bar 5 penala.
Hrvatska odigrala solidno, mada je bilo vidno da je nedostajao jedan razbijač ili defenzivni veznjak.
Mandžukić je jako nedostajao, on je savršen tip napadača protiv ekipa čiji stoperi vole sudjelovati u igri.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 13 jun 2014, 11:56

MaGiCa je napisao/la:
andro234 je napisao/la:Kako god postali smo 1. reprezentacija koja je povela protiv domacina na otvaranju SP-a
:nene:
Onda smo prva reprezentacija cije prvo slovo imena pocinje sa H :mrgreen: .
Inace koga boli neka stvar i da jesmo kada smo izgubili, dobra stvar je sto su brazilci zabili taj treci gol jer bi dosli u situaciju da slavimo poraze ovako realno je trebalo biti 2-1 ponovo za njih sto znaci da nismo bili mi dobri, a toliku galamu dizati zbog remija ne bi smio biti nas stil niti nivo :)

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 13 jun 2014, 11:58

FaraonTM je napisao/la:Pa nije čist sigurno ali i dalje mi nisu jasni oni koji se toliko čude toj odluci. Pa navikli smo da su sudije protiv nas malih reprezentacija, ovo ako se prekosutra desi nama protiv Argentine neće biti nikakvo iznenađenje. Čak sam ubjeđen da ako rezultat bude nepovoljan po Gaučose da slijedi jedan penal, pa sada bio čist ili nečist...

Ma nije nama neobično i van 16-erca da sviraju!Nažalost tu ne možemo ništa uraditi ni mi ni Hrvati,nije Lovren kriv pa čovjek igra u Engleskoj gdje bi za onakav pad igrač dobio opomenu za simuliranje.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 13 jun 2014, 12:12

emil02in je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Pa nije čist sigurno ali i dalje mi nisu jasni oni koji se toliko čude toj odluci. Pa navikli smo da su sudije protiv nas malih reprezentacija, ovo ako se prekosutra desi nama protiv Argentine neće biti nikakvo iznenađenje. Čak sam ubjeđen da ako rezultat bude nepovoljan po Gaučose da slijedi jedan penal, pa sada bio čist ili nečist...

Ma nije nama neobično i van 16-erca da sviraju!Nažalost tu ne možemo ništa uraditi ni mi ni Hrvati,nije Lovren kriv pa čovjek igra u Engleskoj gdje bi za onakav pad igrač dobio opomenu za simuliranje.
Ono je i na onoj utakmici na svjetskom prvenstvu u onakvim momentima cisti zuti za simuliranje jer je sramotno da je minimalni kontakt iskoristio da u sekundi izvije ledja i simulira povlacenje iako ga nije bilo, doslovno mu je samo stavio ruku na rame i ovaj flop se momentalno bacio trazeci penal.

Onaj tko vidi ondje penal, na onakav minimalni kontakt i automatsko bacanje, odnosno simuliranje Freda, ili pojma nema o nogometu ili je frustrirani pacenik kojeg vesele samo porazi hrvatskog nogometa, a hvala bogu znaju se takvi prepoznati ovdje bez da ih itko imenuje.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2014, 12:13

slika

I šta kažete simuliranje a ? :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 13 jun 2014, 12:28

Znaci zaustavis u momentu jednom sliku i to tvoj dokaz? :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Kakav pacenik.

Stavi ti lijepo da se vidi CIJELA situacija. Ovako ispada rame mu izvalio, a ne da je ruku stavio na njegovo rame, i ovaj cim je osjetio se bezobzrano bacio na pod sto se i jasno vidi i sto su potvrdili SVI relevantni svjetski strucnjaci, mediji, suci, ljudi cije se misljenje, za razliku od tvog pacenickog, ustvari i pita :

http://www.101greatgoals.com/blog/never ... fred-vine/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.sbnation.com/soccer/2014/6/1 ... ore-update" onclick="window.open(this.href);return false;

http://metro.co.uk/2014/06/12/world-cup ... y-4759860/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://msn.foxsports.com/soccer/story/y ... all-061214" onclick="window.open(this.href);return false;

Netko za OVO da kaze da je penal, i jos bez stida dodje postaviti sliku JEDNOG DETALJA, zamisli, u cijeloj akciji koja otkriva potpuno drugu stvar, e stvarno moras biti dobar komad da ne kazem cega, ali doduse na sarmu su svi navikli, kompleks je neizljeciv, a ovime samo dokazuje koliko je dubok, koliko je tu visegodisnjih frustracija i trauma.

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.