Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 05 jan 2011, 01:27

1. Matthias Sammer - Velika šteta što su ga povrede spriječile da napravi još veću karijeru. Počeo kao ofanzivni vezni (isto kao Lothar) pa se s vremenom vratio nazad, gdje je bio beton.
Na EP 1996 u Engleskoj (koje je GER osvojila) je bio glavni igrač, samo zahvaljujući njemu su uspjeli proći Hrvatsku u četvrtfinalu. Koji je borac bio da je jedne prilike nakon neke povrede u predjelu glave, stajao pored aut linije dok su mu doktori ušivali ranu, te se nakon toga vratio u igru. Ne sjećam se tačno je li izdržao do samog kraja.

2. Lothar Matthäus - Puno je toga postigao i napravio u svojoj karijeri. Lider, igračina i veliki lajavac.

3. Michael Ballack - Nešto slično kao i ova dvojica, u zenitu karijere se vratio na poziciju centralnog/zadnjeg veznog, gdje je pružao dobre partije. Dosta uspješan i kvalitetan fudbaler koji je imao neslavnu 2002 godinu. :mrgreen:

Jens Jeremija, budak od igrača je bio zapažen isto kao Steffen Freund i takvih je bilo dosta u Bundesligi. Bertijev miljenik Eilts, od čije mi se igre povraćalo i zbog čega sam navijao da Nijemci izgube :mrgreen: , Ramelow također, poznatiji kao "operski pjevač". :D
Hamann je već bio drugi kalibar i dosta kvalitetniji igrač od pomenutih.

Švajni je na putu da postane novi Sammer.
Vom Jäger zum Gejagten

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 05 jan 2011, 11:16

1. mateus
2. zamer
3. jeremis
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

anton 1983
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la anton 1983 » 05 jan 2011, 11:23

Polagano al sigurno "BUNDESLIGAŠKA mladost" dolazi na naplatu. što se godinama stvaralo sada se prodaje i od toga se masTno zarađuje...Sad je na redu Hoffenheim koji je već na L Gustavu i Eduardu zaradio oko 35 miljona eura. Slijedeći koji želi napustiti klub je Demba Ba. Navodno je za njega zainteresiran West Ham no nisam siguran da će tamo jer oni nude samo 7 miljona eura. Za ovakvog igrača to je premalo. Demba Ba sa druge strane nije došao tj. bojkotira trening. Valjda ga je strah jer vidi da se dosta igrača prodaje i sada je još otišao trener...Vidjet ćemo kak će to završiti...Sad možda u Hoffenheimu žale kaj su pustili Maicosuela i Zuculinia...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 jan 2011, 14:03

1. M.Sammer...vecinu ste vec napisali o njemu...meni uvijek drag igrac a poslije 2002.-e sam ga dodatno respektovao...
2.Michael Ballack...Covjek koji je po meni jedan od najopasnijih veznjaka na ovoj poziciji...strasan sut,igra glavom odlicna a i nekako je uvijek znao dati gol...
3.J.Jeremies...samo takva budala-u pozitivnom smislu :D

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 07 jan 2011, 10:30

Veznjak Bayera, Michael Ballack, upisao je prve minute nakon četiri mjeseca pauze zbog loma noge...

Njemački reprezentativac u četvrtak je ušao kao zamjena na prijateljskom susretu protiv Oberhausena. Bayer je slavio s 2:1, no malo je tko u klubu rezultat stavio u prvi plan.

"Nadam se da ću biti spreman za drugi dio sezone iako je ostalo još malo vremena. Trebala mi je natjecateljska provjera i mislim da sam napravio dobar start", optimistično je zborio Ballack.

34-godišnjak je prijelom zaradio 11. rujna u utakmici s Hannoverom, a prođe li sve u najboljem redu očekuje dio minutaže i u prvoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmicu.

Dvoboj s liderom Borussijom na rasporedu je 14. siječnja.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 08 jan 2011, 19:54

Nije bilo zaleđe? Ajde skini dres pa ti sudi, urlao je novi Stuttgartov trener Bruno Labbadija na svog igrača Cipriana Maricu.

Rumunj je zamjerio treneru što mu je poništio gol zbog zaleđa u trening utakmici prve i druge Stuttgartove momčadi. Labbadia je prekinuo utakmicu i izderao se na Maricu, ostali igrači samo su šutjeli, a atmosfera je bila izrazito mučna, piše njemački Bild.

No to nije bilo sve. Nekoliko minuta poslije, u igri “dva na dva”, branič Tasci i rezervni golman Ziegler gotovo pola minute su se unosili jedan drugom u lice i vikali, a tučnjavu su spriječili pomoćni trener i suigrači. Tako se Stuttgart priprema za nastavak sezone u kojem mora pobjeći sa 17. mjesta...
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 08 jan 2011, 20:15

Huseinović zabio za Werder u porazu od Duisburga 1:4
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jan 2011, 00:59

Glasanje za njabolje defenzivnog veznog igraca je zavrseno i rezultati su sljedeci:

Matthias Sammer - 25 poena
Lothar Matthäus - 17 poena
Jens Jeremies - 6 poena
Michael Ballack - 5 poena
Bastian Schweinsteiger - 5 poena
Stefan Reuter - 3 poena
Dieter Elits - 2 poena
Thomas Gravesen - 1 poen
Sebastian Kehl - 1 poen

Posto je ostalo jos samo sest dana do pocetka proljetnog dijela prvenstva do 11.01.2011. cemo birati najbolje desno i najbolje lijevo krilo, i onda nam jos preostaju najbolji "kreativac" i najbolji tandem u napadu. Planirano je da se sve zavrsi do Petka do 20.30 h i pocetka utakmice u Leverkusenu.

Dosad formacija izgleda ovako

------------------------Kahn---------------------------
Lahm-----Kohler---------------Kaiser-------Lizzarazu
----------------------Sammer--------------------------
xxxxxx------------------------------------------xxxxx
-----------------------xxxxxx--------------------------
------------xxxxx---------------xxxxx----------------

Ja cu nesto kasnije postaviti svoje prijedloge.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 jan 2011, 03:03

RB Leipzig gradi moderan trening centar vrijedan 30 mil eura.Ambicije ovog regionalca su vrh Bundeslige u narednih 4-5 godina.Inače veliki projekat koji je obuhvatao Rb Salzburg sa ciljem da se taj tim dovede među 15 najboljih u Evropi je propao zbog neatraktivnosti austrijske Bundeslige i sve su ambicije usmjerene prema Leipzigu od kojeg namjeravaju napraviti TOP klub .Ima sličnosti sa Hoffenheimom stim da ovo neće biti klub za proizvodnju igrača već će se ulagati znatno više novca na pojačanja.Inače ne cvjetaju im ruže u Reagionalnoj ligi Sjever gdje zaostaju 12 bodova za prvim uz utakmicu manje nakon 17 odigranih kola.

http://www.mdr.de/sachsen/8080141.html
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 11 jan 2011, 03:17, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 11 jan 2011, 03:05

FRANK RIBERY je napisao/la:RB Leipzig gradi moderan trening centar vrijedan 30 mil eura.Ambicije ovog regionalca su vrh Bundeslige u narednih 4-5 godina.

aha

a imaju stadion za respekt

nisam samo upucen jel ih neko finansira tipa Hop Sheik ili?
Thomas Müller - Fußballgott

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 jan 2011, 03:24

don_burza je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:RB Leipzig gradi moderan trening centar vrijedan 30 mil eura.Ambicije ovog regionalca su vrh Bundeslige u narednih 4-5 godina.

aha

a imaju stadion za respekt

nisam samo upucen jel ih neko finansira tipa Hop Sheik ili?
Njih je kupio Dietrich Mateschitz inače vlasnik kompanije Red Bull.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

anton 1983
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la anton 1983 » 11 jan 2011, 09:31

Hopp je malo progovorio o financijama Hoffenheima....

Reako je da su od 2007 do 2009 napravili dug od 65 miljona eura. 2010 dug je došao na 32 miljona eura, da bi se smanjio na 16.6 milona eura kada su prodali Eduarda...također je rekao da će im u 2011 faliti oko 7 miljona eura iako su prodali Luis gustava....On je dosad uložio oko 175 milja u ekipu, a sveukupno oko 240 miljona...Tak nešto jer nisam sve skužio kaj su napisali, jer nisu to baš previše obrazložili. Na kraju bit je u tome da su se igrači počeli polako prodavati i da će za koju godinu sav taj dug biti vračen i da će Hoffenheim moč sam postojati bez da se u njega pumpa lova...On je dao početan kapital i sada se to sve počinje sanirati. Naravno za to treba vremena....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 11 jan 2011, 17:05

taj rb leipzig je toliko umjetan klub, to je nevjerovatno... :roll: ako vec neki klub iz istocne njemacke planira da dugotrajno igra u bundesligi, sto to ne moze biti dynamo d., bfc dynamo, magdeburg ili lokomotive leipzig? zasto klub koji je nastao 2009. godine moram biti taj?! :cry:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jan 2011, 00:42

Posao oko zadnjeg veznog je zavrsen i rezultati su postavljeni, no posto je prije nekih pola sata istekao rok za glasanje za najbolje desno i lijevo krilo i niko nije htio, ili nije imao vremena da postavi svoje prognoze, od mene je prijedlog da iste Geronimo kao "najstariji" i najodgovorniji forumas na ovom podforumu postavi dvojcu igraca bez glasanja (mislim da ce se i Dortmunđani sloziti :D :D ), a ja cu postaviti prognozu za poziciju playmakera, gdje ce glasanje trajati do 13.01.2011.godine do
0.00 h.

Guenter Netzer - 3 poena - igrac koji je tokom 70-tih godina bio glavna karika tada slavnog M`Gladbacha i "Elfa", i kasnije je svoj kvalitet potvrdio i u Real Madridu. Posto ovog igraca nisam nikad gledao uzivo, po prici i po citanju literatuzre vezanu za Bundesligu, dosao sam do misljenja koje govori da je u to vrijeme imao izvrstnu tehniku i da je imao ubitacne pasove, i da je tih 70-tih godina bio jedna vrsta modernog kreatora igre.

Andreas Möller - 2 poena - po meni jedan od najboljih Njemackih igraca tokom 90-tih godina, i gdje je god igrao ostavio je dubok trag, no pri kraju karijere na sebe je stavio jednu mrlju kojam mu nije trebala.

Zvjezdan Misimovic - 1 poen - mozda je ovo moje subjektivno misljenje, ali kada u jednom prosjecnom timu u dvije sezone imas blizu 40 asistencija i kada su rekorder po broju asistencija u Bundesligi i kada jedan prosjecan tim kao Wolfsburg svojim lucidnim potezima odvedes do titule, onda zasluzujes bar jedan poen, jer iapk ova dvojca ispred su ostavila u Bundesligi dublji trag

Naravno u Bundesligi je bilo dosta vrhunskih playmakera koji su u svojim klubovima ostavili dubok trag no po meni je vazno naci neku umjerenost izmedju subjektivnog misljenja i kvaliteta nekog igraca.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 jan 2011, 02:17

amerosm je napisao/la: Matthias Sammer - 25 poena
Jens Jeremies - 6 poena
Stefan Reuter - 3 poena
Dieter Elits - 2 poena
Thomas Gravesen - 1 poen
Sebastian Kehl - 1 poen
Sramota,nema Effenberga :o :!:
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jan 2011, 02:28

schweinsteiger je napisao/la:
Jens Jeremies - 6 poena
Stefan Reuter - 3 poena
Dieter Elits - 2 poena
Thomas Gravesen - 1 poen
Sebastian Kehl - 1 poen
Nadam se da si procitao o kojoj se poziciji radi, jer ako je Effenberg bio destruktivac ili zadnji vezni ja prestajem pratiti fudbal. Effe je bio igracina koji je bio vodja koji se nikad nije predavao i zbog toga ga cijenim. Mozes za njega glasati za njaboljeg playmakera u prethodnom postu sam sve detaljno opisao.

@ tm84

zato sto je DFL dozvolila da Red Bull udje u taj klub i automatski ostali klubovi koji zive od svoje zarade nemaju sanse, jer nemaju TATU da u njih pumpa novac kada to zatreba. Watzke je dobro rekao da DFL treba izrodima u Bundesligi ograniciti kapital, jer bojim se da ce vremenom i ostali klubovi se odluciti na ovaj potez jer nece imati drugogo izbora i time bi Bundesliga izgubila ono sto cuva od njenog nastanka 1963.godine.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 jan 2011, 02:53

amerosm je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:
Jens Jeremies - 6 poena
Stefan Reuter - 3 poena
Dieter Elits - 2 poena
Thomas Gravesen - 1 poen
Sebastian Kehl - 1 poen
Nadam se da si procitao o kojoj se poziciji radi, jer ako je Effenberg bio destruktivac ili zadnji vezni ja prestajem pratiti fudbal. Effe je bio igracina koji je bio vodja koji se nikad nije predavao i zbog toga ga cijenim. Mozes za njega glasati za njaboljeg playmakera u prethodnom postu sam sve detaljno opisao.

:? :? Dok sam na brzinu procitao zadnjih 10 stranica,preletio preko ove i gledam u igrace i reko odkud u playmakerima Sammer i Elits,al' opet gdje je Effe :D (moja greska :oops: )

a ne znam kako je nekima bolji Lizarazu od Breitnera :S

...a lijevo krilo Heynckes ,desno Rumenige,tu i nema neke diskusije :D

3- Effenberg
2-Netzer
1-Grabowski

(u napad ce biti Muller i Hoenes i to je to xD)
#miasanmia

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 12 jan 2011, 06:07

Kicker: Lakić je međunarodna klasa :mrgreen:

Njemački magazin Kicker u utorak je zaključio vlastitu valorizaciju učinaka nogometaša u jesenskoj bundesligaškoj polusezoni. Serija je zaključena napadačima.

Razred “svjetske klase” u završenoj polusezoni među napadačima, baš kao što je bio slučaj po ostalim pozicijama, nije zaslužio nitko. U razredu “međunarodne klase” našlo se sedam napadača, a ljestvicu predvodi Bayernov njemački reprezentativac Mario Gomez. Šesto mjesto drži Kaiserslauternov hrvatski reprezentativac Srđan Lakić, dok je jedno mjesto iza njega Wolfsburgov (sada u Manchester Cityju) bosanski centarfor Edin Džeko.

Od drugoga do petog mjesta smjestili su se svi najbolji bundesligaški strijelci: Grk Theofanis Gekas (Eintracht), Senegalac Papiss Demba Cisse (Freiburg), Paragvajac Lucas Barrios (Vorussia D.) i Bjelokošćanin Didier Ya Konan (Hannover).

U trećemu kvalitativnom razredu nalaze se Raul (Schalke), Schürrle (Mainz), Almeida (Werder), Huntelaar (Schalke), Grafite (Wolfsburg) i Ba (Hoffenheim), a u četvrtom Allagui (Mainz) i Schieber (Nürnberg).

Od hrvatskih nogometaša u Bundesligi po pozicijama (napadač, ofenzivni vezni, defenzivni vezni, bočni vezni, bočni obrambeni, srednji branič i golman) mjesta se našlo još samo za Lakićeva suigrača iz Kaiserslauterna Ivu Iličevića, koji se našao kao prvi na listi treće kvalitativne kategorije među ofenzivnim bočnim igračima. Ispred njega, u drugoj jakosnoj skupini, samo su 18-godišnji Mario Götze (Borussia D.) i Jefferson Farfan (Schalke). Iza njega su imena poput Thomasa Müllera i Francka Riberyja (Bayern), ili Marka Marina (Werder).
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 jan 2011, 15:22

Playevi:

1) Netzer

2) Moeller

3) Effenberg

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 jan 2011, 16:39

1. Tomas Rosicky
2.Zvjezdan Misimovic
3.Stefan Effenberg

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: pasha_the_one i 5 gostiju.