FK Radnički Lukavac

samolukavac
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la samolukavac » 22 mar 2014, 00:33

Da u nedjelju igra ove ekipa sve bi bilo mnogo drugačije, ali eto nije nam se dalo da istrči ovih 11 na teren:

Golman: Lugavić
Odbrana: Šubić (kapiten), Jogunčić, Jusufović, Bekrić
Sredina: Jaganjac, Radović, Aljukić, Smajlović
Napad: Džanić, Mešić

Ovako će tu samo biti Šubić, Radović, Aljukić i Džanić :o

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 mar 2014, 00:53

InatSilanBosanski je napisao/la:Daj nemojte me nasmijavat, kakav vi derbi sa nama imate? :lol: :lol:
s kim vi derbi imate, osim sa Sarajevom, a i to samo jer ste iz istog grada? nikakav, ako ćemo već po tvojoj logici ;) uz to, znaj da je Sloboda uspješnija u međusobnim okršajima sa tvojim klubom ;)

u bivšoj državi su bila samo četiri giganta, znamo koji su, a svi ostali su bili nižerazredni klubovi za njih, kao što i jesu, među njima Seljo, Sarajevo, kao i moja Sloboda ;)

ali svi ovi klubovi su stari rivali, jer smo igrali mečeve u bivšoj državi (Sloboda, Čelik, Velež, Seljo, Sarajevo, pa i Borac), to su ujedno i klubovi koji vrijede pomena u ovoj državi, jer su oni i igrali u tada najjačoj ligi na ovim prostorima

Sloboda, Čelik, Velež, Seljo, Sarajevo, Borac, kad igraju mečeve između sebe, to jesu derbiji i to je činjenica, derbiji jer su to veliki klubovi ;) derbi nije samo kad ga igraju gradski rivali ;)

eh sad, to što ti misliš da su Seljo i Sarajevo giganti za Slobodu, Čelik, Velež, to je tvoj problem .. kao što sam naveo, samo četiri giganta postoje na ovim prostorima, a ovi svi ostali su 10 deka i tu tražiti ko je veći i ko je gigant između Selje, Sarajeva, Rijeke, Vardara, Osijeka, Budućnosti, Veleža, Čelika, Vojvodine, itd, to je apsurd žešći

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 mar 2014, 00:59

u prevodu ovo i jest tim koji ce izaci na teren u nedjelju :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 22 mar 2014, 01:06

ultrasstyle_tz je napisao/la:u prevodu ovo i jest tim koji ce izaci na teren u nedjelju :D
Ja ne razmumijem zasto se zamarate postovima od ovog "samolukavac" i "njegovi" prvi 11. Vidite da je klinjo neki koji citavu noc visi na ovom forumu i pise gluposti. Ja msm. da Vojvoda ne zna prvi 11 a on zna.

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 22 mar 2014, 01:11

fukara1919 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:u prevodu ovo i jest tim koji ce izaci na teren u nedjelju :D
Ja ne razmumijem zasto se zamarate postovima od ovog "samolukavac" i "njegovi" prvi 11. Vidite da je klinjo neki koji citavu noc visi na ovom forumu i pise gluposti. Ja msm. da Vojvoda ne zna prvi 11 a on zna.
A ja vas iz Tuzle ne razumijem zašto visite na našoj temi non stop i komentarišete nešto, imate brate svoju i pišite, niko od nas iz Lukavca vas ne smara na vašoj temi, mi imamo pravo da pišemo na svojoj šta želimo i pustite nas, ko će da igra na utakmici to je najmanji problem jer mi smo ubjeđeni da tri boda ostaju kod nas ko god da igra, što ćemo i dokazati našom pobjedom :)

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 22 mar 2014, 01:12

Ma zna jasta nego zna samo utvrdjuju ko je lojalan 100% jer je malo kadra,a puno sumnji.
Mirza se rjesio belaja da ne mora igrati.

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 22 mar 2014, 01:29

Skver je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:
nema sad Darko prica drugacije smireno..nema vise onog nekadasnjeg mu naboja..lik mu je inace neki dan zaprijetio nesto slicno kako su mu ljudi iz Slavije zaprijedili pred nase ispadanje..kaze mu lik mozes mi Slobodu dobit, ali ne i lajat po TV ...nema vise vidis da drugacije sad prica Darko nas dobri..a tako i treba malo mu je ranije jezik letio ne znam ni zbog cega jer sam je otisao nije mu niko u Slobodi kriv
Ko ne igra za raju i zanemari taktiku, zavrsi u nizerazrednom FK......
Vojvoda nije vodio Slobodu protiv Slavije,nego Ibrakovic.
Nije otisao sam nego je ostavljen sam u klubu bez para,igraca itd..da sve propadne i uoci utakmice sa Zvijezdom Gradacac,a poslije poraza od Zelje ga Davud maknuo.
Igrao uspjesno kod nas i uvjek imao zelju biti trener Slobode samo sto mu se potrefio najgori moguci tajming.
Zeli da pobjedi klub koji trenutno vodi i od kojeg zivi je logicno,a to sto nece uspjeti je druga stvar.
Moramo istinu zboriti,a to sto sam napisao su cinjenice.

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 22 mar 2014, 01:46

Vojvoda legenda Slobode 8-)
Sloboda Tuzla

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 mar 2014, 02:51

Znam da nije Vojvoda otisao prije Slavije ali je dobijao od njihovih ljudi I ovih nasih tajkuna sa tk poruke svakakve ...bez obzira na sve ja ga postujem jest malo bilo uoci prve tekme poceo lebdit ali voli vojvoda Slobodu sigurno.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

zla2
Kontakt:

Post Postao/la zla2 » 22 mar 2014, 03:13

cuj derbi u nedelju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

InfernoSioux
Kontakt:

Post Postao/la InfernoSioux » 22 mar 2014, 08:21

harry_90 je napisao/la:
InfernoSioux je napisao/la:
staragarda je napisao/la: :lol: :lol:
Od kud vam volja i želja da budete toliko glupi :D
kompleksas smiri se malo.. :lol:
:shock: nevjerovatan si....

gratis
Kontakt:

Post Postao/la gratis » 22 mar 2014, 08:24

Pa kod vas ce i koza umjesto mmeeeee , pocet govorit niijee derbi -nijjee derbi , opustite se malo ...eto nije vam derbi

benzz
Kontakt:

Post Postao/la benzz » 22 mar 2014, 08:45

zla2 je napisao/la:cuj derbi u nedelju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kantonalni derbi... uvijek bio i bice, bar za nas... kao sto cemo i utakmice sa Bratstvom, Buducnosti ili Gradinom zvati...
SRCE I NEBO ISTE SU BOJE...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 mar 2014, 08:53

Tačno treba cenzurisati riječ kompleks. :oops:

Prvo, dakako da je derbi. Svako ko tvrdi drugačije - ne želi pogledati istini u oči. Nije to derbi kao Barcelona - Real, ali jeste kantonalni derbi; uostalom svi stariji će se sjetiti vremena koliko se i Fukare i Siouxi nalože kad se sastaju (su se sastajali) Radnički i Sloboda.

Drugo, ovo je rezultatski jako bitna utakmica za Slobodu. Što se tiče Radničkog, nije toliko bitna s tog aspekta (ne mogu ući u borbu za viši rang), ali ovo je tekma za "nabrijavanje". U nju se ulazi sa 150% svojih mogućnosti, nema popuštanja, nema ničega. Barem bi tako trebalo biti.

Treće, nemojte minirati i(li) razvodnjavati diskusiju. Ako mislite da će vam ove teme biti poligon za ispoljavanje kompleksa ( :lol: halalite, moradoh), grdno se varate. Pogriješili ste forum, budite sigurni u to.

Jah, sutra će biti 2:1 za Radnički. Ja ću obući Misketov dres i Ćiru gađati Mikadom. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 22 mar 2014, 10:34

http://www.weather.ba/vremenska-prognoz ... 2014-03-23" onclick="window.open(this.href);return false;

valjda sutra bude vrijeme kao danas, jer gledam neki najavljuju kišu večeras, sutra što bi moglo odmah da umanji broj publike na stadionu ;)

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 22 mar 2014, 10:40

Chinaglia je napisao/la:
InatSilanBosanski je napisao/la:Daj nemojte me nasmijavat, kakav vi derbi sa nama imate? :lol: :lol:
s kim vi derbi imate, osim sa Sarajevom, a i to samo jer ste iz istog grada? nikakav, ako ćemo već po tvojoj logici ;) uz to, znaj da je Sloboda uspješnija u međusobnim okršajima sa tvojim klubom ;)

u bivšoj državi su bila samo četiri giganta, znamo koji su, a svi ostali su bili nižerazredni klubovi za njih, kao što i jesu, među njima Seljo, Sarajevo, kao i moja Sloboda ;)

ali svi ovi klubovi su stari rivali, jer smo igrali mečeve u bivšoj državi (Sloboda, Čelik, Velež, Seljo, Sarajevo, pa i Borac), to su ujedno i klubovi koji vrijede pomena u ovoj državi, jer su oni i igrali u tada najjačoj ligi na ovim prostorima

Sloboda, Čelik, Velež, Seljo, Sarajevo, Borac, kad igraju mečeve između sebe, to jesu derbiji i to je činjenica, derbiji jer su to veliki klubovi ;) derbi nije samo kad ga igraju gradski rivali ;)

eh sad, to što ti misliš da su Seljo i Sarajevo giganti za Slobodu, Čelik, Velež, to je tvoj problem .. kao što sam naveo, samo četiri giganta postoje na ovim prostorima, a ovi svi ostali su 10 deka i tu tražiti ko je veći i ko je gigant između Selje, Sarajeva, Rijeke, Vardara, Osijeka, Budućnosti, Veleža, Čelika, Vojvodine, itd, to je apsurd žešći
Vjeruj mi da sa vama nemamo nikakav derbi, derbi je sa Sarajevom, Sirokim jer su konstantno u vrhu BH fudbala.A vi ste trenutno dno, pa zato nemamo nikakav derbi sa vama u sadasnjoj nam drzavi.Mi smo najveci i najtrofejni klub, a sta ste vi? Najmnogoljudni kanton sa 2000 hiljade ljudi na tekmi.
Necu da se raspravljam, nego pisete ovdje neke apsurde, a prosle sezone protiv Radnickog vas bilo najvise na stadionu, i to u 3 navrata, zato sam se javio. ;)

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 22 mar 2014, 10:44

InatSilanBosanski je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:

Vjeruj mi da sa vama nemamo nikakav derbi, derbi je sa Sarajevom, Sirokim jer su konstantno u vrhu BH fudbala.A vi ste trenutno dno, pa zato nemamo nikakav derbi sa vama u sadasnjoj nam drzavi.Mi smo najveci i najtrofejni klub, a sta ste vi? Najmnogoljudni kanton sa 2000 hiljade ljudi na tekmi.
Necu da se raspravljam, nego pisete ovdje neke apsurde, a prosle sezone protiv Radnickog vas bilo najvise na stadionu, i to u 3 navrata, zato sam se javio. ;)
Sva sreća pa nam prvak smiješne države, pod okriljem smiješnog saveza ima više od dvije hiljade po utakmici :roll:
075

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 mar 2014, 11:04

InatSilanBosanski je napisao/la:Vjeruj mi da sa vama nemamo nikakav derbi, derbi je sa Sarajevom, Sirokim jer su konstantno u vrhu BH fudbala.A vi ste trenutno dno, pa zato nemamo nikakav derbi sa vama u sadasnjoj nam drzavi.
vjeruj ti da igrate derbi sa svakom ekipom koja je igrala u bivšoj državi, jer sve su to veliki klubovi i stari rivali .. derbi ne igraju samo najtrofejniji i najbolje plasirani na tabeli
InatSilanBosanski je napisao/la:Mi smo najveci i najtrofejni klub, a sta ste vi? Najmnogoljudni kanton sa 2000 hiljade ljudi na tekmi.
mi smo klub koji je derao sve klubove bivše države, koji je imao odličnu posjetu na Tušnju, koji je najšešće bio u vrhu tadašnje lige, klub koji je imao ponajduži staž u prvoj ligi .. a to da ste najveći klub u državi, vrlo objektivno od navijača Željezničara

ljudi su bili digli ruke od Slobode jer se lopova nakotilo, dva pasa godinama nisu znali uvezati i niko to nije htio gledati .. npr. protiv Mladosti je bilo 4000 na tribinama, a postidit' će vas Tuzlaci za 7 dana, ne samo vas kao navijače Željezničara, nego sve navijače širom BiH ;)

a što se tiče posjete na Grbavici, kluba koji je dominantan prethodnih godina, samo ću citirati kolegu:
TzBulevar87 je napisao/la:Sva sreća pa nam prvak smiješne države, pod okriljem smiješnog saveza ima više od dvije hiljade po utakmici :roll:

19sioux89
Kontakt:

Post Postao/la 19sioux89 » 22 mar 2014, 11:11

Oooj boze :lol: Njima je ispod casti da kazu da igraju derbi s Radnickim koji je u istoj ligi kao i oni, al zato je njihova sloboda veci klub i od zeljeznicara i sarajeva i zvezde zajedno :lol: .. pa vi tuzlaci ste presmijesni stvarno ko da imate nesto srpsko u vama :lol:
14/88

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 mar 2014, 11:19

Sav problem nastade usljed različitog tumačenja riječi "derbi". :D

Da pojasnim kako stoji situacija s naše strane, barem mislim da sam kompetentan za to i da se kolege neće ljutiti (ako imate oprečno mišljenje, ispravite me ;) ). Fukare derbijima smatraju utakmice s ex Yu prvoligašima, odnosno velikom četvorkom i klubovima iz BiH koji su tada igrali u najjačem rangu takmičenja. @Chingalia je naveo koji su to klubovi, nema potrebe da ih ponovo navodim. Dakle, mi to gledamo s nešto izraženijom historijskom pozadinom, tradicijom i nekim boljim vremenima klupskog fudbala na ovim prostorima, kada je konkurencija bila neuporedivo jača nego danas. Također nam je bitan i rezultatski značaj, a ovdje ga nema. Mada je isti u mojim očima sporedna stvar, iako je recimo prošle sezone meč između Slobode i Radničkog odlučivao mnogo toga. Geografski, prvenstveno zbog blizine (isti kanton, regija, Lukavac je faktički satelit Tuzle) je to kantonalni derbi, ili komšijski - kako hoćete. Uz mnogo naboja i previše antagonizma s obje strane. I to je u redu. Ono što ja želim kazati je da dva dijametralno suprotna tumačenja treba razgraničiti, a ne podvesti pod jedno. Vjerujem da se većina Siouxa neće složiti s tim, ali Bože moj.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.