Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Melo15
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Melo15 » 22 avg 2012, 13:49

neno#4 je napisao/la:Gordic u Sloveniji iduce godine ako Bog da, Bavcic bi se mogao vratiti, ali je pitanje sta i koliko moze. Ja se nadam da sa dvije pobjede u iduce dvije utakmice Rumunija i Latvija idemo sigurno, a onda kuci Holandija i u gostima sa Gruzijom za prvo mjesto. Sve je moguce, ne treba odustati do zadnje sekunde, sto momci sigurno nece uraditi.
Postoji li sansa da ramljak zaigra u SLO?
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 avg 2012, 14:02

Tesko.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 22 avg 2012, 14:36

Klub se nije mjesao u njegov izbor ,ali ja bi se zapitao tko to odreduje da jedan Pavle Marcinkovic (koji je igrao cca. 5 min. po utakmicu ) bude ispred mene u reprezentaciji koji sam dobijao utakmice za Široki ,koji jedini uz Krunu Simona ima smisla za obranu i osjecaj za ukrast loptu ,da ne govorim o NBA zakucavanjima
Kad se najvise od njega ocekivalo (utakmica protiv Cedevite na Pecari koja je isla izravno na HRT 2 ,kad se trebao pokazat hrvatskoj javnosti ) on je odigrao najbolju utakmicu sezone

I ja kazem tesko ,ali ne i nemoguce

Jucer Đedovic je htio izigravati junaka ,a mogao je dodat Peršicu koji bi to polozio ili eventualno 2 bacanja ,ali eto
Mislim da BiH nije tanka na Ramljakovoj poziciji(Masic i Persa ) koliko joj je prijeko potreban igrac koji igra poziciju 1 i 2

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 avg 2012, 14:57

Ja licno znam da je Siroki cak i vise zelio da oni odigraju za BiH. Svima bi odlicno doslo. Bolje bi se prodali, odigrali bi utakmice za reprezentaciju i imali minutazu.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 15:01

Ko te pita moj @neno# 4, kada domovina zove :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 22 avg 2012, 15:01

jel ima negdje snimak utakmice da pogledam ponovo? :)

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 avg 2012, 15:20

felix123 je napisao/la:Jucer Đedovic je htio izigravati junaka ,a mogao je dodat Peršicu koji bi to polozio ili eventualno 2 bacanja ,ali eto
Mislim da BiH nije tanka na Ramljakovoj poziciji(Masic i Persa ) koliko joj je prijeko potreban igrac koji igra poziciju 1 i 2
tih 6 sekundi prodje tako brzo. ne vjerujem da namjerno nije htio dodati nekom na slobodan sut.
prema tome ne bih mu sekunde zamjerio. taj zdanji sut je uvijek lutrija, pa makar i zicer bio

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 avg 2012, 15:55

Narode,idemo dalje ,necemo vise o Gruziji!!Nema potrebe ni pljuvanje po Kikanovicu ,evo pocelo i po Harunu..Vecina ne zna ko je taj covjek i sta je napravio..Kako je samo dizao publiku na noge iza kose dole.Rumini moraju pasti!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 16:06

lumani je napisao/la:Narode,idemo dalje ,necemo vise o Gruziji!!Nema potrebe ni pljuvanje po Kikanovicu ,evo pocelo i po Harunu..Vecina ne zna ko je taj covjek i sta je napravio..Kako je samo dizao publiku na noge iza kose dole.Rumini moraju pasti!!
Ko pljuje po Harunu, i Kikanu nek' se stidi ! Jednostavno Kikan kao krilni centar nije mogao apsolutno ništa da uradi protiv NBA centra koji je toliko fizički dominantniji.
Ja sam sinoć na tv -u vidio s kakvom energijom je Harun uz repku, upravo ovo što je @ lumani napisao, diže publiku na noge.
On je mnoge od igrača koji igraju sada privolio da igraju za BiH, velike stvari je napravio za BH košarku, išao s Acom u Španiju da privoli Kuzmića da igra za nas, i to je učinio, i još masu stvari.
Ja mislim da nema potrebe da se pljuje po tom čovjeku i po repki, rezultati odmah ne mogu da dođu, to treba svima da bude jasno, a ova repka će da bude druga u grupi, na kraju kvalifikacija makar, to je sigurno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 22 avg 2012, 16:38

Jeste kratka klupa ali napredak u svemu je ogroman. Lako je svasta kritikovati ali Aco zna sta radi. Jos kad Harun dovede jos 2 igraca bice to solidno. Sve i da se NE plasiramo na ovo prvenstvo ja bih smatrao da stvari idu super. Jer iduca nam nece promaci zadugo.

Nasa najveca slabost je da kad su nam igraci nervozni kao sto su bili prvih 5 minuta protiv Latvije ili prvih 10 protiv Gruzije, sve ide nizbrdo i nema nacina da se stvar zaustavi. Cini mi se da je i Holandija prvih bar 5 minuta pravila rapidnu razliku. Emocije i zelja za dokazivanjem je prevelika i kosta nas previse. Nema niko da stane na loptu - ici na faulove ili na ulaz nego se suta ko ludi a nivo uzbudjenja van granica.

To se u literaturi zove arousal (excitement) nivo koji treba pazljivo regulisati prije pocetka tekme (vizuelizacija, muzika,...). Tako se nece doci u situaciju koju mi imamo. A kada se i dogodi nemamo plan hitne kontrole. Te emocije uzrokuju grcenje misica tako da sut ili cak i pass postaju greske. Jer ne moze mi niko reci da nasa prva petorka ne zna kako da realizuje polaganje ili otvoren sut na pocetku a zna u drugom poluvremenu. A o umoru i kratkoj klupi je sve vec receno.

Neno sta ti mislis ima li ovo smisla o prvoj cetvrtini ?

Ako uzmemo Rumune obezbjedili smo trece mjesto a ako uzmemo Latviju drugo. Ova naredna nam je najvaznija tekma ovih kvalifikacija. Iz nase grupe ce otici 3 repke.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 avg 2012, 16:49

Melo15 je napisao/la: Postoji li sansa da ramljak zaigra u SLO?
Postoji, ali kasnije o tome.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 22 avg 2012, 18:06

Rado bih pogledao SNIMAK - jer sam bio u dvorani,pa da sad malo bolje utvrdim gdje su nase greske.

A drugo, GDJE SU SAD "ONI", sto su pricali lose o Sinanovicu?

Djedovic ljudi ne igra odbranu,al je i njih isao sut,kao da su "naučili" na koševe :D
Kindže, kindže...

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 22 avg 2012, 18:23

ništa, sad se samo otrest i nastaviti dalje. biće ovo dobro. treba nam i kikan i sinan, ovisno o protivniku, te treći centar.

malo me strah umora i psihičke istrošenosti protiv odmorne i vjerovatno napaljene rumunije. ali, ubijedjen sam da cemo na strani okrenuti latviju ili čak i gruziju (pogotovo ako ovi do tog zadnjeg kola obezbijede prvu poziciju).

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 22 avg 2012, 18:41

sinoc pored polaganja wrighta i dva mirzina kucanja najjaci dio kad je konakovic kreno da se svađa sa gruzijskim selektorom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jedno pola minute su prepirali, tj dino mu je psov'o sve redom, ona zena mu i harun do kraja poluvremena nisu mogli da ga smire :D :D

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 22 avg 2012, 19:03

Na BHT prenos u petak od 17:00 - RUM:BIH :lol:
Kindže, kindže...

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 22 avg 2012, 19:38

Pobjeda u Latviji bila bi stvarno dobrodosla pa fino kao drugi. Inace, steta onako jadnog pocetka.

Sto se tice zadnjeg napada, kada je u pitanju Đedovic, nije me iznenadilo. Prilicno puta zna gurati u guzvu bez razloga. Protiv Gruzije u odlucujujcem trenutku. Aco bi ga trebao ozbiljno upozoriti..

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 22 avg 2012, 20:36

ZA MOJE DRAGE FORUMASE!!!

[youtube][/youtube]

JEZA ME FATA :cry: Kad ovo slusam :cry: :cry: :cry:

Bosno igraj
koševe im tresi
Bosno igraj,
pobjedu donesi
Bosno igraj
čudo nek se desi
Uz tebe smo
pehar nam donesi

GAZI RUMUNE !!!
Zadnja izmjena: reptil, dana/u 22 avg 2012, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 22 avg 2012, 21:09

Dobro smo odigrali sinoc, napadacki smo sila, ali odbrambeno katastrofa, ne znam zasto Aco cjelu tekmu forsira zonu, treba probati igrati covjek na covjeka da vidimo kako ce ici, ali eto i to raduje, tako losa odbrana i zamalo da uzmemo Gruziju koja je vrlo ozbiljan protivnik, ne treba ni misliti sta bi bilo da smo odbranu igrali podjednako dobro kao napad...
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 22 avg 2012, 21:24

Adibhf88 je napisao/la:Na BHT prenos u petak od 17:00 - RUM:BIH :lol:
Ne brini se nace oni neku utakmicu, pa ce biti kombinovani prenos :D

Treba li bi Rumune dobit, mislim da smo jaci od njih, sto ce vidjeti na terenu.
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 22 avg 2012, 21:47

likma23 je napisao/la:
Adibhf88 je napisao/la:Na BHT prenos u petak od 17:00 - RUM:BIH :lol:
Ne brini se nace oni neku utakmicu, pa ce biti kombinovani prenos :D

Treba li bi Rumune dobit, mislim da smo jaci od njih, sto ce vidjeti na terenu.
jezik pregrizao :twisted: :twisted: cut cete Belmin, pa da nam ne ubici snimak Borusije M :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.