Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Ajax » 18 sep 2015, 18:50

FaraonTM je napisao/la:@Ajax

To je istina, mada uvijek može bolje primjer rješavanje Hadžića a ubacivanje Grahovca na prošlom spisku, u tom trenutku nije izgledalo kao veliki propust al' kako je Bešić napravio sranje onda je naglo sve to preraslo u jedan problem koji bi se Meši mogao obiti o glavu.
**** ga nadao se je da Besic ( koji je inac sklon kartonima ) nece napraviti glupost. Inace to mu je jedna od cetiri pozicije u timu za koju nema pravu zamjenu uz Pjanica, Dzeku i Spahica.
dubrovnik je napisao/la:Nema oprostaja radi trenutka preuzimanja jer se borio da dobije sansu i tvrdio da moze. Sada te price o nezgodnim momentima ne drze vodu niti mene osobno interesiraju. Njegova igracka unapredjenja su nas dovele do momenta u kojem Hadzic izvodi prekide i igra 10ku.
Slazem se sa tobom da nije imao najbolji izbor oko novih igraca i da neke igrace koje bi trebao nije zamjenio sa potencijalno boljima. Samo to je po meni bilo neralno ocekivati jer ipak je on doveden ( bar trenutno ) za tih 6 utakmica. Samo isto tako nisam ocekivao Hadzica umjesto Pjanica kao ofanzivnog veznog to sigurno nisam ni pomislio nikada. Inace slazemo se oko Grahovca da me ne shvatis pogresno.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 18:57

Ajax je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:@Ajax

To je istina, mada uvijek može bolje primjer rješavanje Hadžića a ubacivanje Grahovca na prošlom spisku, u tom trenutku nije izgledalo kao veliki propust al' kako je Bešić napravio sranje onda je naglo sve to preraslo u jedan problem koji bi se Meši mogao obiti o glavu.
**** ga nadao se je da Besic ( koji je inac sklon kartonima ) nece napraviti glupost. Inace to mu je jedna od cetiri pozicije u timu za koju nema pravu zamjenu uz Pjanica, Dzeku i Spahica.
dubrovnik je napisao/la:Nema oprostaja radi trenutka preuzimanja jer se borio da dobije sansu i tvrdio da moze. Sada te price o nezgodnim momentima ne drze vodu niti mene osobno interesiraju. Njegova igracka unapredjenja su nas dovele do momenta u kojem Hadzic izvodi prekide i igra 10ku.
Slazem sa tobom da nije imao najbolji izbor oko novih igraca i da neke igrace koje bi trebao nije zamjenio sa potencijalno boljima. Samo to je po meni bilo neralno ocekivati jer ipak je on doveden ( bar trenutno ) za tih 6 utakmica. Samo isto tako nisam ocekivao Hadzica umjesto Pjanica kao ofanzivnog veznog to sigurno nisam ni pomislio nikada.
Zato ja kazem da ima poteza ko da mu je Saja mentor bio. Ja sam ocekivao smjenu nepotrebnih igraca koje je prethodnik doveo. Potjerao je samo Avda i to tek nakon prodaje i Seja sto mi ni u najludjim snovima nije padalo na pamet. Bojim se da nas je na poziciji DM doveo u slicnu situaciju kao Susic sa napadacima. Zasto to radi i kako sada nema rijeci iz njegovih usta o Grahovcu a spiminje nekakve igrace bez papira u Nizozemskoj koje moze dovesti za godinu dana nikad mi nece biti jasno. Stekao sam dojam da on ovo samo navijacima maze oci.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 sep 2015, 19:13

dubrovnik je napisao/la: Bojim se da nas je na poziciji DM doveo u slicnu situaciju kao Susic sa napadacima.
Nije se doveo u slicnu situaciju jer ostati bez napadaca je nesto najgore sto se moze desiti u fudbalu. Ne postoji veca greska. A zadnjeg veznog mozes jos nekako i da "zakrpis" sa stoperom, centralnim veznim itd. donekle samo napadaca izmisliti tek tako :nene: Ovdje ja jedino vidim problem sto se ne radi o prosjecnom protivniku odnosno sto bi njihov najbolji igrac "Bejli" mogao da ide kroz sredinu na Hadzica. E to bi bio vec veliki problem i nadam se da "Bejli" nece zaigrati tu utakmicu.

Sto se Mese tice ocekujem dvije pobjede i nadam se baraz a onda ce biti jasnije puno toga. Naravno igrace kao sto su Grahovac treba pozvati i Vrancicu dati pravu priliku pa makar u prijateljskoj utakmici inace ga je dzabe zvao.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 sep 2015, 20:04

Prije nego što kažete da sam Papetoljubac, da odma' kažem da nisam.
Papetu je zamjerka bila i zbog izbora golmana. Tj izbora 2. i 3. golmana. Osipala se paljba na to. Problem je bio Vršajević, napadači itd itd. Ja Bgm vidim napredak na novim spiskovima kod Meše, istina, par imena mi se ne sviđa, ali ne može se svakome ugoditi. Vidim da se ozbiljnije pristupa mečevima. Analize, pripreme, treninzi, sve to izgleda profesionalnije.
Meša ima greški, to stoji, ali nije prošla još ni puna godina a niti se ovaj ciklus završio da bi se polemisalo kakav je on selektor. Dobio je repku u "zavaljenoj" situaciji i tek nekad tokom sljedećeg ciklusa bi se moglo reći šta i kako i da li je Meša bolji od svog prethodnika.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 20:31

Ajax je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Bojim se da nas je na poziciji DM doveo u slicnu situaciju kao Susic sa napadacima.
Nije se doveo u slicnu situaciju jer ostati bez napadaca je nesto najgore sto se moze desiti u fudbalu. Ne postoji veca greska. A zadnjeg veznog mozes jos nekako i da "zakrpis" sa stoperom, centralnim veznim itd. donekle samo napadaca izmisliti tek tako :nene: Ovdje ja jedino vidim problem sto se ne radi o prosjecnom protivniku odnosno sto bi njihov najbolji igrac "Bejli" mogao da ide kroz sredinu na Hadzica. E to bi bio vec veliki problem i nadam se da "Bejli" nece zaigrati tu utakmicu.

Sto se Mese tice ocekujem dvije pobjede i nadam se baraz a onda ce biti jasnije puno toga. Naravno igrace kao sto su Grahovac treba pozvati i Vrancicu dati pravu priliku pa makar u prijateljskoj utakmici inace ga je dzabe zvao.
Nije Bale jedini igrac Walesa ali jest najbolji a ja u krpljenja DM sa centralnim veznim ne vjerujem. To nas je zamalo kostalo SP. Nemoj me krivo shvatit da ja govorim da Mesa nije bolji od SS jer jest. Ali po meni nije dovoljno bolji. Pobjeda u naredne 2 utakmice je uvjet za pregovore o produzenju ugovora. To bi po meni trebao biti minimum jer Mesa ako su tocne informacije iz medija i nije lose placen. Ja bi bio totalno razocaran ponovnim izostankom Grahovca sa spiska.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 18 sep 2015, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 20:36

Zovi Grahovca Meša!!! da te ne bi pratila kletva sa ovog foruma, nije dobro prosao taj kojeg je ovaj forum prokleo :D
This time next year we'll be millionaires.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 20:39

Momciluk je napisao/la:Zovi Grahovca Meša!!! da te ne bi pratila kletva sa ovog foruma, nije dobro prosao taj kojeg je ovaj forum prokleo :D
:D :D :D zaboravio si na danasnji dan!!!

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 20:41

Sta na danasnji dan :hmmmmm: :D

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 20:46

Momciluk je napisao/la:Sta na danasnji dan :hmmmmm: :D
E hebi ga kad ne znas kako se kune po pravilu. :D :D :D

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 20:49

dubrovnik je napisao/la:
Zar imaju i tu pravila :lol: ako ne pozove Grahovca dodat cemo i to "na danasnji dan" da bude sve po propisima :D

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 20:51

Momciluk je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Zar imaju i tu pravila :lol: ako ne pozove Grahovca dodat cemo i to "na danasnji dan" da bude sve po propisima :D
Ima, ima. :D

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 sep 2015, 23:07

Momciluk je napisao/la:Zovi Grahovca Meša!!! da te ne bi pratila kletva sa ovog foruma, nije dobro prosao taj kojeg je ovaj forum prokleo :D
Ja jesam za to da se pozove momak i vidi kakav je, tj da se isproba. Ipak, da li zaista očekuješ da će ga Meša pozvati za dvije najbitnije utakmice koje imamo i razmatrati debitanta u nekim kombinacijama. Ja sam mišljenja ako na njega ne računa, nek ga ne poziva dok mu ne ne bude mogao pružiti neku šansu.
Trebao ga je pozvati za meč sa Andorom, ali ybga, kasno je sad.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 23:10

HariTz je napisao/la:
Ja jesam za to da se pozove momak i vidi kakav je, tj da se isproba. Ipak, da li zaista očekuješ da će ga Meša pozvati za dvije najbitnije utakmice koje imamo i razmatrati debitanta u nekim kombinacijama. Ja sam mišljenja ako na njega ne računa, nek ga ne poziva dok mu ne ne bude mogao pružiti neku šansu.
Trebao ga je pozvati za meč sa Andorom, ali ybga, kasno je sad.
Sto da ne, ako je pametan stavit ce ga od prve minute, jest rizik ali Mesa u ovoj utakmici mora rizikovat ili sa debitantom ili sa provjerenom neznalicom, sta ti mislis sta je bolje od to dvoje?.. i sam je sebe doveo u takvu situaciju i nek se nosi sa njom.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 sep 2015, 23:16

Momciluk je napisao/la:Sto da ne, ako je pametan stavit ce ga od prve minute, jest rizik ali Mesa u ovoj utakmici mora rizikovat ili sa debitantom ili sa provjerenom neznalicom, sta ti mislis sta je bolje od to dvoje?.. i sam je sebe doveo u takvu situaciju i nek se nosi sa njom.
Da se razumijemo, za mene je Anel više navijač nego igrač i smatram ga jednim od najlimitiranijih igrača u repci.
Bolje je staviti Hadžića, jer je igrao teške utakmice i pružio koliko toliko solidnu partiju, dok Grahovac (koji realno jeste bolji) može biti vrlo lako mač sa dvije oštrice. Debitant, pritisak, pad koncetracije, pad samopouzdanja i odjednom imamo igrača manje.
Pravo vrijeme je bila Andora i to jeste greška Meše, ali još veća greška bi bila reći Srđane, ovu tekmu ne smiješ griješiti, odigraj perfektno, ovisi nam plasman. Od dva zla, birat manje.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 23:19

HariTz je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:Sto da ne, ako je pametan stavit ce ga od prve minute, jest rizik ali Mesa u ovoj utakmici mora rizikovat ili sa debitantom ili sa provjerenom neznalicom, sta ti mislis sta je bolje od to dvoje?.. i sam je sebe doveo u takvu situaciju i nek se nosi sa njom.
Da se razumijemo, za mene je Anel više navijač nego igrač i smatram ga jednim od najlimitiranijih igrača u repci.
Bolje je staviti Hadžića, jer je igrao teške utakmice i pružio koliko toliko solidnu partiju, dok Grahovac (koji realno jeste bolji) može biti vrlo lako mač sa dvije oštrice. Debitant, pritisak, pad koncetracije, pad samopouzdanja i odjednom imamo igrača manje.
Pravo vrijeme je bila Andora i to jeste greška Meše, ali još veća greška bi bila reći Srđane, ovu tekmu ne smiješ griješiti, odigraj perfektno, ovisi nam plasman. Od dva zla, birat manje.
I ti bi prije navijaca stavio nego igraca koji nastupa u EL, dobro..
Anelu se ne moze desit pad koncetracije ni sampouzdanja jer nema ni jedno ni drugo.
I prije bi stavio DM-a iz Travnika iako ne znam ni koji je to igrac nego Anela, tako bi bar imao sanse da se iznenadim ovaj me nicim ne moze iznenadit.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 sep 2015, 23:25

Momciluk je napisao/la:I ti bi prije navijaca stavio nego igraca koji nastupa u EL, dobro..
Anelu se ne moze desit pad koncetracije ni sampouzdanja jer nema ni jedno ni drugo.
I prije bi stavio DM-a iz Travnika iako ne znam ni koji je to igrac nego Anela, tako bi bar imao sanse da se iznenadim ovaj me nicim ne moze iznenadit.
Pa vjeruj onda kada je igrao protiv Belgije, tj na štoperu kad je bio, meni se počelo vrtit u glavi.. Ali ybga, momak odigra OK, ništa značajno ali nije bio katastrofa, tačnije ono što sam očekivao.
Pa da je Grahovac pozvan i da je dobio barem pola sata protiv Andore, stavio bih ga bez razmišljanja prije Anela, ovako, mislim da je to još veći rizik.
A to da te ne može iznenadit, ma ne može ni mene, jer bukvalno moja očekivanja su toliko niska od njega.. nešto kao za Avdiju dok je bio pozivan.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 23:33

HariTz je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:I ti bi prije navijaca stavio nego igraca koji nastupa u EL, dobro..
Pa vjeruj onda kada je igrao protiv Belgije, tj na štoperu kad je bio, meni se počelo vrtit u glavi.. Ali ybga, momak odigra OK, ništa značajno ali nije bio katastrofa, tačnije ono što sam očekivao.
Pa da je Grahovac pozvan i da je dobio barem pola sata protiv Andore, stavio bih ga bez razmišljanja prije Anela, ovako, mislim da je to još veći rizik.
A to da te ne može iznenadit, ma ne može ni mene, jer bukvalno moja očekivanja su toliko niska od njega.. nešto kao za Avdiju dok je bio pozivan.
Dobro tvoje misljenje je da je Srdjan veci rizik, ja sam siguran da nije i da nikako ne moze biti veci rizik, pa ne dolazi ni on sa neke njive da igra pa da zaje.be toliko u jednoj utakmici, a nit smo mi neka uigrana reprezentacija pa da pricamo da nije uigran sa ostatkom tima..
To sto nije protiv Belgije napravio nijednu gresku nije ni cudno jer nije ni imao neke prilike da je napravi nit su nas Belgijanci nesto posebno pritiskali u toj utakmic, i jel trebamo cekat da napravi neku gresku koja ce nas kostat plasmana pa da ga se rijesimo, a napravit ce je sigurno ako ga nastavi forsirat. Kad se samo sjetim kako je izgledao pored Drogbe u onoj prijateljskoj pa strah me i pomislit od tad da on igra protiv nekog kvalitetnoh igraca.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 18 sep 2015, 23:34

Ma previse kukate ljudi moji,jest nam problem zadnji vezni i Bale je dobar igrac,ali mislim da smo mi sami sebi najveci problem u ove 2 tekme.Odavno nemamo igru kakvu trebamo imati,igraci su nam van forme itd.
Po mom misljenju teza je utakmica sa Ciprom nego sa Velsom,jer cemo se za Cipar pripremiti imati dobru atmosferu na stadionu a Cipar koji je jak kolektivno,cemo podcijeniti...
Imamo dosta mladih igraca pa mora neko zadovoljiti potrebe na toj poziciji zadnjeg veznog :think:

P.S. vise se bojim Ramseya nego Balea!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 sep 2015, 23:40

Momciluk je napisao/la:Dobro tvoje misljenje je da je Srdjan veci rizik, ja sam siguran da nije i da nikako ne moze biti veci rizik, pa ne dolazi ni on sa neke njive da igra pa da zaje.be toliko u jednoj utakmici, a nit smo mi neka uigrana reprezentacija pa da pricamo da nije uigran sa ostatkom tima..
To sto nije protiv Belgije napravio nijednu gresku nije ni cudno jer nije ni imao neke prilike da je napravi nit su nas Belgijanci nesto posebno pritiskali u toj utakmic, i jel trebamo cekat da napravi neku gresku koja ce nas kostat plasmana pa da ga se rijesimo, a napravit ce je sigurno ako ga nastavi forsirat. Kad se samo sjetim kako je izgledao pored Drogbe u onoj prijateljskoj pa strah me i pomislit od tad da on igra protiv nekog kvalitetnoh igraca.
U biti se ja i slažem stobom i definitivno stoji to za Anela.
Nisam ja baš mislio na fudbalske kvalitete Grahovca, više na mentalne, jer mislim da bi moglo to biti i previše za njega (debitant) u tako važnim utakmica na takoj delikatnoj poziciji.
Šta znaš, možda Meša i uputi poziv i iznenadi. Možda se ipak usudi to uraditi, vidjećemo :bih:

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 23:43

HariTz je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:Dobro tvoje misljenje je da je Srdjan veci rizik, ja sam siguran da nije i da nikako ne moze biti veci rizik, pa ne dolazi ni on sa neke njive da igra pa da zaje.be toliko u jednoj utakmici, a nit smo mi neka uigrana reprezentacija pa da pricamo da nije uigran sa ostatkom tima..
U biti se ja i slažem stobom i definitivno stoji to za Anela.
Nisam ja baš mislio na fudbalske kvalitete Grahovca, više na mentalne, jer mislim da bi moglo to biti i previše za njega (debitant) u tako važnim utakmica na takoj delikatnoj poziciji.
Šta znaš, možda Meša i uputi poziv i iznenadi. Možda se ipak usudi to uraditi, vidjećemo :bih:
Ma nema on tu sta puno pogrijesit kad je lopta kod njega samo da je proslijedi do Pjanica, on nam je bitan zbog destrukcije njihovih napada, Hadzic to nije sposoban ni u snovima.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: torbica i 13 gostiju.