Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Clutch
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Clutch » 12 dec 2014, 18:16

Ma pomirite s tim da ko god, od preostalih kandidata, dođe na mjesto selektora jednostavno nije vrhunski stručnjak, ili možda jeste, ali nije dokazan kao takav. Rajevac jedini ima određeni uspjeh u vođenju reprezentacije, tako da on (po tom kriteriju) ima najbolje reference.

Ko god da dođe biće nedokazan, neprovjeren (za ovaj nivo fudbala), i jedna velika enigma koju će samo vrijeme pokazati i riješiti. Onaj trenerski kvalitet koji smo mi očekivali (nivo Vahe, Magatha, Antića, Bajevića) među ovim preostalim kandidatima ne postoji.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 12 dec 2014, 18:16

Zamora je napisao/la:
Head je napisao/la:Prednosti Faruka Hadzibegica u odnosu na ostale.

-ima respektabilno ime i sigurno najbolju igracku karijeru
-mlad strucnjak sa karizmom
-jedna od glavnih osoba za spas BH fudbala
-dobro upoznat sa stanjem u savezu
-uz reprezentaciju je od samog pocetka
-posjeduje veliki autoritet
-ima pristojne trenerske rezultate
Da je mlad :hmmmmm: bio je 2000te ali... evo sada kuca 2015.
Od 2011 nikoga nije vodio a posljednji klub mu je bio Arles-Avignon 47 tekmi na klupi sa prosjekom bodova 0.70 :hmmmmm:

Pristojni trenerski rezultati :hmmmmm:

slika

Uz veliki autoritet dolaze i bolji trenerski rezultati a ne 42, 7 %
Uz vec jednu neslavnu avanturu na kormilu reprezentacije, bliskost sa polusvijetom iz saveza , izjave da bi placanje selektora trebalo biti netransparentno, od Susicevog odlaska bjesomucno lobira sirom Bih... reci da je Mesa ljigav, pored ovakvog Hadzibegica :roll:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 dec 2014, 18:28

Jel sutra definitivno dobivamo selektora, ako da, u koliko je sjednica?

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 12 dec 2014, 18:31

Goalgetter je napisao/la:Jel sutra definitivno dobivamo selektora, ako da, u koliko je sjednica?

u 13h
#Salihović

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 dec 2014, 18:32

BozePetra je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Jel sutra definitivno dobivamo selektora, ako da, u koliko je sjednica?
u 13h
Hvala. ;)

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 12 dec 2014, 18:35

Realno ni jedan od ovih kandidata sto su ostali nema dovoljno trenerskog kvaliteta da vodi ovu repku. Ali nazalost takvo je kod nas stanje. Mislim da je ovo oko selektora nas dobro spustilo na zemlju da vidimo da smo mi jos uvjek daleko od ozbiljnog saveza, kao i same zemlje. Podrsku dati onome sto dode iako su realno male sanse da neki rezultat napravimo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 18:57

Cartman je napisao/la: Ok je cvrsta ruka ako si ti kvalitetan trener, koji je jak takticki i ima autoritet sam od sebe. Problem je kad covjek bez pravog autoriteta i respekta kod igraca glumi cvrstu ruku. Onda dolazi do svadje sa igracima, kao sto je se Susic svadjao sa Dzekom, Spahicem, Begovicem, Ibricicem, Lulicem i sa pola ostatka ekipe.

Najpametnije sto trener na nivou Hadzibegica moze uradit je da se prilagodi igracima i dadne im veliku slobodu, uz nadu da ce njihov kvalitet prekrit njegov manjak istog. To je Susic radio relativno uspjeno neko vrijeme, dok nije sebi umislio da je neki trener.

Primjer van Gaal i Moyes. Obojica cvrste ruke, ali ovaj zadnji je zbog toga skupo platio i svi igraci su ga mrzili. Ovaj prvi je pravi strucnjak i prodje mu i skoro pa prozivanje igraca javno (Falcao, RvP, Smalling). Jer svi ga respektuju. Moyes je zabranio da jedu cips prije utakmice, sasvim normalna stvar, ali igraci ni to nisu prihvatili.
Objasnio. Isto vazi i za Alexa Fergusona kojem niko nije smio ni da pisne.
Chinaglia je napisao/la:to si dobro rekao, nama treba trener koji je autoritet sam od sebe, da ga igrači iznimno poštuju, npr. Ćiro! on je bio čvrsta ruka i prijatelj u jednom :D eh sad, kad Pape, kao najbolji bosanskohercegovački fudbaler svih vremena to nije bio, onda čisto sumnjam da će to bit' ova dvojica :D po mom mišljenju je Baždarević mekušac, tako da on i kad bio htio uspostavit' autoritet, pokazat' se kao čvrstka ruka, sumnjam da bi uspio, dok bi Hadžibegić na silu to možda mogao, al' to je mač s dvije oštrice! zbog toga sam ja za Sergeja, on bi bio Ćiro #2, a što se tiče trenerskih kvaliteta, već smo ustanovili da niko od kandidata znatno ne odskače!
Objasnio.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 dec 2014, 19:07, ukupno mijenjano 2 puta.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 12 dec 2014, 18:58

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Realno ni jedan od ovih kandidata sto su ostali nema dovoljno trenerskog kvaliteta da vodi ovu repku. Ali nazalost takvo je kod nas stanje. Mislim da je ovo oko selektora nas dobro spustilo na zemlju da vidimo da smo mi jos uvjek daleko od ozbiljnog saveza, kao i same zemlje. Podrsku dati onome sto dode iako su realno male sanse da neki rezultat napravimo.

Kod reprezentativnog fudbala netreba tu puno trenerskog znanja. Dovoljno je da selektor ne radi protiv tima kako je prakticno Pape radio i rezultati ce doci. Kao sto je neko iz repke rekao poslije Brazila, da su se igraci u utakmici protiv Nigerije sami izmedju sebe dogovorili o pozicijama bolje bi prosli. Dakle neko ko ne mesetari sa lokalnim menadzerima, i ima barem osnovno trenersko znanje.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 19:03

Dado je napisao/la: Kod reprezentativnog fudbala netreba tu puno trenerskog znanja. Dovoljno je da selektor ne radi protiv tima kako je prakticno Pape radio i rezultati ce doci. Kao sto je neko iz repke rekao poslije Brazila, da su se igraci u utakmici protiv Nigerije sami izmedju sebe dogovorili o pozicijama bolje bi prosli. Dakle neko ko ne mesetari sa lokalnim menadzerima, i ima barem osnovno trenersko znanje.
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Sergej Barbarez. On se nece prestrasiti izazova sigurno. Toga nema u njegovom karakteru.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 dec 2014, 19:11

Ajax je napisao/la:
Dado je napisao/la: Kod reprezentativnog fudbala netreba tu puno trenerskog znanja. Dovoljno je da selektor ne radi protiv tima kako je prakticno Pape radio i rezultati ce doci. Kao sto je neko iz repke rekao poslije Brazila, da su se igraci u utakmici protiv Nigerije sami izmedju sebe dogovorili o pozicijama bolje bi prosli. Dakle neko ko ne mesetari sa lokalnim menadzerima, i ima barem osnovno trenersko znanje.
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Sergej Barbarez. On se nece prestrasiti izazova sigurno. Toga nema u njegovom karakteru.
Šta misliš koga bi igrači za selektora, s kim bi stvorili najbolji odnos i atmosferu, a u isto vrijeme imali ogromno poštovanje prema šefu.
Zna se :bih:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 19:17

Najbolji odnos bi bio sa Barbarezom. Mislim i da ima veliko fudbalsko znanje i da prati sve novine. Jedini je "problem" sto nema nekog trenerskog iskustva. Mada da je vodio neki losiji klub ili mlade selekcije neznam da bi mu to puno pomoglo u ovakvoj situaciji. Reprezentacija je svakako specificna. Mogao bi biti odlicno rijesenje ali i neuspjeh. Naprimjer Niko Kovac je ispao odlicno rijesenje a objektivno puno poznatiji trener SInisa Mihajlovic bez uspijeha. Sve zavisi kakav program je predstavio Sergej i ko ce mu biti pomocnici. Mada mislim da se on nebi uhvatio toga da nije napravio ozbiljan program prije. Nezna, teska odluka svakako.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 12 dec 2014, 19:19

Sergej je zelja dobrog dijela hard core navijaca reprezentacije, kao i vecine igraca ! Bio bi nova energija, karizma , autoriitet...istinska promjena !
Nazalost, pobijedice sitni ekonomski, politicki, klupski interesi i kvaziracionalni stavovi.
Ne mislim da bi bilo ko od ostalih bio posebno los izbor , ali cisto sumnjam da ce moci napraviti veci kvalitativni iskorak. Bojim se da, ne uspije li se plasirati na EP, slijedi zesca kriza.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 dec 2014, 19:20

Pod takvim uslovima je bolje da ja budem selektor. Imam podrsku vecine foruma, znam duplo vise jezika od svih kandidata zajedno i ako oni nisu presudni ali bolje ista nego nista. Necu raditi protiv tima, obecavam. Nemam veliko trenersko znanje, ali ga nemaju ni oni, tako da smo tu negdje, bare, bare.

Stavite me na listu molim vas.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 dec 2014, 19:33

Magath juce na pitanje u RAN, zasto nije izabrao BiH:
https://www.youtube.com/watch?v=sQlH8Yr4cY8

''BiH ne zeli biti Svjetski Prvak'' :urnebes:

Magath: BiH je nesto pogresno uradila u ovim kvalifikacijama, ne znam tacno o cemu se radi, ali zele da ih ja odvedem na Europsko. Nije bilo vidljivo za mene da savez zele nekakve promjene, dobio sam utisak da ja sad trebam taj biti, koji ce sranje koje je napravljeno, ocisti u roku od par sedmica, i da se nastavi opet po starom kako se dosad radilo, a to je po meni pogresan put. Ali tako stvari ne idu, to je duzi proces i zato sam odbio ponudu.

Evo potrudio sam da sto direktnije prevedem sto je rekao jucer.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 dec 2014, 19:40

Ovaj izbor će biti tresla se gora rodio se miš.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 12 dec 2014, 19:47

Saurman je napisao/la:Ovaj izbor će biti tresla se gora rodio se miš.
Kao i sve ostalo kod nas :eh:

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 12 dec 2014, 19:51

Baš me zanima kako će Fanaticosi reagovati ako ne bude Barba...
#Salihović

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 dec 2014, 19:55

Kako god okrenes nece biti !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 12 dec 2014, 19:59

Barba je legenda, Velezovac i ja volim sve Rodjene, ali po Bogu milom ZASTO BARBA?

Barbarez nema iskustva za ovakvo nesto. Ja smatram da repku treba voditi neko ko se dokazao, ko ima i iskustvo i uspjehe iza sebe. Iskreno, Amara Osima ne podnosim iz milion razloga cak je i on definitivno spremniji od Barbareza u ovom momentu. Kako tako, barem je Amawww vodio ekipe sa klupe - i to je veliki plus. Dok Barbarez nije nikad.

Bazdarevic i Hadzibegic su totalni promasaji po mom. Ljudi imaju iskustva ali nemaju uspjeha.
Mislim da nemamo nikakvu soluciju u ovom momentu.

Moze li ikako da nas Bog malo pogleda pa da nekako prestane ugovor izmedju Bajevica i AEKa pa da nas Bajevic preuzme. To bi bila najbolja fantazija.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 12 dec 2014, 20:00

BozePetra je napisao/la:Baš me zanima kako će Fanaticosi reagovati ako ne bude Barba...
Ma sta mislili o njima , oni su, uz igrace, jedini faktor koji ima uticaj, a nije vodjen sitnim lopovskim ili lokalnim interesima. Nadam se da ce ubrzo i ovom savezu prirediti igranku, zasluzili su mafijasi.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.