KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

DoKlE_ViShe
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la DoKlE_ViShe » 01 okt 2009, 16:01

mirzza je napisao/la:odakle je ovaj tekst?
avaz

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 01 okt 2009, 16:42

napokon da istina izađe na vidjelo

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 okt 2009, 16:49

TaRgEt_ je napisao/la:Da ne skrecemo sa teme , ovaj je bananko :) Nego ovaj kada Bosna igra slijedecu prijateljsku ?
vjerovatno u subotu protiv zrinjskog........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 01 okt 2009, 16:55

jocker123 je napisao/la:napokon da istina izađe na vidjelo
ma to se odavno zna, vec 4,5 godina misevi love u mutnom
Cuva Bog Zelju svog!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 01 okt 2009, 20:44

A i ovaj Enes nije nista bolji sa Ozrenom Seleskovicem krade igrace mladjeg tuzlanskog kluba i odvodi ih na neke probe nigdje vezze pokusao je Halilovica isto ali Zare mu opalio samar i on i Seleskovic sad ga se boje ko djavo krsta
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 02 okt 2009, 01:46

TaRgEt_ je napisao/la:A i ovaj Enes nije nista bolji ...

Koliko samo nasih zbog njega igraju za Slovence .... :arrow:

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 02 okt 2009, 12:53

bandit je napisao/la:

O tome i pricam , nista bolji lopov jedan lopov drugi sve talovi , nekad igrao u Slobodi sad bandit i protuha isto velika ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 okt 2009, 14:21

Logicno je da se za svakog kvalitetnog igraca bore razni menadzeri,pa to je praksa svugdje u Evropi!.. Cinjenica da ovaj Trnascevic ili kako se vec zove,radi razne mesetarske poslove,Bosnu je bas doveo u nezgodo situaciju,covek je rekao da ce sve oko Mahalbasica rijesiti do avguusta,ali ocito da nije uspio,i tu je uletio Misko Raznatovic,inace jedan od najboljih menadzera u Evropi,i ako on moze brze rijesiti taj slucaj zasto ne bi prihvatili njegovu pomoc?
Raznatovic je u posljednjih 5 godina mnogo pomogao Bosni,cak je svojim igracima sam znao davati platu kada bi im kasnila od Bosne,uvjek nam je izlazio u susret,na kraju krajeva on je najzasluzniji sto je Vukoicic dosao u Sarajevo,tako da treba ustati i tom covjeku reci hvala! Naravno kao i svaki drugi biznis(a sport je to vec odavno) i menadzeri imaju svoje interese,sto je normalno.. U svakom slucaju Bosna treba dati otkaze Vucku i Hajricu i na te pozicije dovesti adekvatne igrace,realno pozicija broj 3 je najslabiji dio tima!..
p.s.
Zetra je vrhunska dvorana,medju 2-3 najbolje u NLB ligi,mada se treba tu jos ponesto uraditi,i do pocetka lige sve dovesti na svoje mjesto!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 02 okt 2009, 15:37

bosnas_ je napisao/la:Logicno je da se za svakog kvalitetnog igraca bore razni menadzeri,pa to je praksa svugdje u Evropi!.. Cinjenica da ovaj Trnascevic ili kako se vec zove,radi razne mesetarske poslove,Bosnu je bas doveo u nezgodo situaciju,covek je rekao da ce sve oko Mahalbasica rijesiti do avguusta,ali ocito da nije uspio,i tu je uletio Misko Raznatovic,inace jedan od najboljih menadzera u Evropi,i ako on moze brze rijesiti taj slucaj zasto ne bi prihvatili njegovu pomoc?
Raznatovic je u posljednjih 5 godina mnogo pomogao Bosni,cak je svojim igracima sam znao davati platu kada bi im kasnila od Bosne,uvjek nam je izlazio u susret,na kraju krajeva on je najzasluzniji sto je Vukoicic dosao u Sarajevo,tako da treba ustati i tom covjeku reci hvala! Naravno kao i svaki drugi biznis(a sport je to vec odavno) i menadzeri imaju svoje interese,sto je normalno.. U svakom slucaju Bosna treba dati otkaze Vucku i Hajricu i na te pozicije dovesti adekvatne igrace,realno pozicija broj 3 je najslabiji dio tima!..
p.s.
Zetra je vrhunska dvorana,medju 2-3 najbolje u NLB ligi,mada se treba tu jos ponesto uraditi,i do pocetka lige sve dovesti na svoje mjesto!
Sejo je cesto povrijedjen, to je tacno, ali ja nikad njega ne bi otjero, jednostavno ne znas kad se Ivan moze povrijediti (sto je isto prilicno realno jer znamo da i on ima slaba koljena). Onda nemas kvalitetne zamjene na cetvorci. Jer Mahalbasic da i dodje, jos je on golobrad da bi bi bio prva cetvorka kad Ivana nema

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 okt 2009, 20:35

Umjesto Hajrica treba vratiti svojevremeno najboljeg igraca Bosne Jasmina Perkovica! Sta je sa Mujom Tuljkovicem? je li pronasao agazman?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 okt 2009, 21:26

bosnas_ je napisao/la:Umjesto Hajrica treba vratiti svojevremeno najboljeg igraca Bosne Jasmina Perkovica! Sta je sa Mujom Tuljkovicem? je li pronasao agazman?
perkovic je u oldenburgu (njemacki sampion) koji ce ove godine igrati EL, a tuljkoviceva cjena je oko 150 000 USD pa ti skontaj odakle nama te pare
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 okt 2009, 21:29

bosnas_ je napisao/la:Umjesto Hajrica treba vratiti svojevremeno najboljeg igraca Bosne Jasmina Perkovica! Sta je sa Mujom Tuljkovicem? je li pronasao agazman?
jasmin perkovic nikada nije bio najbolji igrac bosne mozda najkorisniji ali najbolji nikada........sejo ce da proradi samo treba malo vremena jer svaki drugi trening je propustio.........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 02 okt 2009, 21:50

TaRgEt_ je napisao/la:
bandit je napisao/la:

O tome i pricam , nista bolji lopov jedan lopov drugi sve talovi , nekad igrao u Slobodi sad bandit i protuha isto velika ...
mog suigraca je ovaj enes odveo iz kluba bez ikakvog ostecenja. obecavao mu kadetsku reprezentaciju,obecavao mu olimpiju i na kraju ga odveo u neku vukojebinu u sloveniji cak i nemaju prvi tim samo juniore. kao neko ko je u kosarci dobro znam kakvi su to prljavi poslovi i kakvi su menadzeri ****. ovaj momak o kojem govorim prodao se jer je na jednoj utakmici zabio 20 koseva i 15-ak skokova. a inace je prosjek iako je visok za 93.godiste (2 metra). poslije te utakmice nije ga nikad menadžer vise pogledao. dabogda ja nogu slomio ako se ne vrati iz slovenije za 2 mjeseca sjeban..menadžeri su nesto najgore u sportu. ajde neka gledaju svoje interese i oni moraju od necega zivjeti ali moraju imati mjere. ovo sa mahalbasicem je sramota. igrao sam protiv momka prije dvije godine na turniru u sarajevu koju je njegov kartnen osvojio zabio je 25 poena,15 skokova i 5 blokada. tada se moglo vidjeti da ce biti igrac. bosna ne bi trebala zajebati ovu sansu. mogu izvuci ogromnu korist od ovog lika.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 02 okt 2009, 21:58

02-10-2009 02:02

Molim Dinu Konakovića da se odrekne ili Beobasketa ili Bosne!

Slu­čaj Ra­ši­da Ma­hal­ba­ši­ća, po sve­mu su­de­ći ne­su­đe­nog ko­šar­ka­ša Bo­sne ASA BHT, tre­nu­tno igra­ča Kla­gen­fur­ta i re­pre­zen­ta­tiv­ca Aus­tri­je ko­ji je još u ju­lu po­tpi­sao tro­go­diš­nji ugo­vor sa Bo­snom, po­ka­zao je još je­dnu mra­čnu stra­nu spor­ta u BiH u ko­joj se po­je­din­ci že­le obo­ga­ti­ti i po­ku­pi­ti šla­ga sa tor­te sve pre­ko tu­đih le­đa i naj­češ­će na šte­tu igra­ča.

O «slu­ča­ju Ma­hal­ba­šić» za naš list go­vo­ri Ru­smir Ha­li­lo­vić, pro­fe­si­onal­ni ko­šar­ka­ški tre­ner još iz ex-Ju­go­sla­vi­je, ko­ji je u svo­joj igra­čkoj i tre­ner­skoj ka­ri­je­ri osvo­jio sve što se mo­glo osvo­ji­ti i ko­jem je, za ra­zli­ku od dru­gih, u ine­tre­su da se bh. ko­šar­ka vra­ti na sta­re sta­ze us­pje­ha, ka­ko bi bi­li za­do­vo­ljni svi oni ko­ji vo­le ovaj sport i uži­va­ju u nje­mu.

Po­drška Bu­kvi i Vu­ko­iči­ću

- Afe­ra Ma­hal­ba­šić mo­gla bi da se za­vrši po­zi­ti­vno, ali i ne­ga­ti­vno za re­pre­zen­ta­ti­vnu i klup­sku bh. ko­šar­ku, a pri­je svih tu mi­slim na KK Bo­snu. Lo­še u sve­mu ovo­me je što ovaj slu­čaj mo­že ne­ga­ti­vno uti­ca­ti na rad tre­ne­ra Vla­de Vu­ko­iči­ća ko­ji je sa ve­oma ma­lim bu­dže­tom na­pra­vio tim i ra­zvio igru ka­kvu ima­ju klu­bo­vi či­ji bu­dže­tI izno­se i po pet-šest mi­lo­na ma­ra­ka. Ni­ko ne bi smio da po­dri­va Vu­ko­iči­ćev rad i trud, nje­gov neo­spor­ni auto­ri­tet i zna­nje ko­ji ima­ju sa­mo ri­jet­ki ko­šar­ka­ški struč­nja­ci - ka­že Ha­li­lo­vić.

Ha­li­lo­vić po­drža­va i rad di­re­kto­ra "stu­de­na­ta" Admi­ra Bu­kve.

- Ta­ko­đer, i Bu­kva tre­ba da do­bi­je ma­ksi­mal­nu po­dršku ja­vnos­ti i klu­ba i da nas­ta­vi rad u tan­de­mu sa Vu­ko­iči­ćem i is­kre­no se na­dam da će nas­ta­vi­ti on­dje gdje su sta­li bez ob­zi­ra što po­je­dni­ci gu­ra­ju svoj nos on­dje gdje im ni­je mjes­to. Vu­ko­iči­ća i Bu­kvu tre­ba za­šti­ti od mra­čnih si­la...

Što se ti­če Mio­dra­ga Ra­žna­to­vić, osni­va­ča agen­ci­je "Be­obas­ket" i Ene­sa Trnov­če­vi­ća, Ma­hal­ba­ši­će­vog me­na­dže­ra, Ha­li­lo­vić ka­že:

Prva pos­ta­va sti­že fax-om

- Obo­ji­ca ima­ju is­tu pri­ču kao i svi dru­gi me­na­dže­ri; «Ja ću ti sre­di­ti...». Že­le da obez­bje­de naj­bo­lje igra­če za se­be i na­mam ni­ka­kve ra­zli­ke izme­đu njih. Ipak, ra­zi­la­ze se u je­dnom. Ra­žna­to­vić ima oko 250 igra­ča, a Trnov­če­vić oko 20. Ti in­te­re­si sa sta­no­viš­tva nji­ho­ve lo­gi­ke su do­bri. Me­đu­tim, ko­li­ko su do­bri za klub, odno­sno re­pre­zen­ta­ci­ju za­vi­si od tre­ne­ra. Vu­ko­ičić u svoj ovoj pri­či ne smi­je bi­ti spo­mi­njan u ne­ga­ti­vnom kon­tek­stu - ka­zao je ha­li­lo­vić i do­dao:

- Me­đu­tim, ima tre­ne­ra kao što je Men­sur Baj­ra­mo­vić ko­ji pri­je uta­kmi­ce do­bi­je faks na ko­jem pi­šu ime­na ko­šar­ka­ša ko­ji će igra­ti, ka­da će igra­ti i ka­da će na­pus­ti­ti par­ket... Ta na­re­đe­nja do­bi­je od lju­di ko­ji sve to drže pod kon­tro­lom i ti­me ma­ni­pu­li­ra­ju. Za­to je po­la re­pre­ze­na­ti­va­ca ota­ka­za­lo nas­tup u ka­va­li­fi­ka­ci­jam ko­je su igra­ne za pla­sman na Euro­bas­ket u Polj­skoj 2009., jer je­nod­sta­vno ne­ma ni­ka­kvih kri­te­ri­ja - is­ta­ko je Ha­li­lo­vić.

Ha­li­lo­vić sma­tra da bi ovaj slu­čaj mo­gao uti­ca­ti na odlu­ku Ni­ha­da Ima­mo­vi­ća, prvog čo­vje­ku Ko­šar­ka­škog sa­ve­za BiH i Bo­sne o po­vla­če­nju iz ko­šar­ke...

- Iz sve­ga ovog mo­gla bi nas­ta­ti ve­li­ka šte­ta uko­li­ko Ima­mo­vi­ću pu­kne film i ka­že: Dos­ta mi je sve­ga! Ima­mo­vić da­je svo­je pa­re i za je­dne i za dru­ge, i ta­kve mu ne­ugo­dnos­ti ne tre­ba­ju jer ima do­vo­ljno nov­ca za se­be.

Ha­li­lo­vić tvrdi da je El­me­din Di­no Ko­na­ko­vić, član Upra­vnog odbo­ra KK Bo­sna i njen biv­ši di­re­ktor, te pred­sje­dnik Ko­šar­ka­škog sa­ve­za Kan­to­na Sa­ra­je­vo, ima svo­je učeš­će i u "Be­obas­ke­tu" i da je mo­gao spri­je­či­ti ova­kav ras­plet do­ga­đa­ja.

Bog mu dao, a ne zna

- U ci­je­loj ovoj pri­či pos­to­ji je­dan čo­vjek ko­ji ima sve klju­če­ve bh. ko­šar­ke od Bo­sne pa sve do Ko­šar­ka­škog sa­ve­za Kan­to­na Sa­ra­je­vo. To je Ko­na­ko­vić. Bog mu je dao sve što mo­že da­ti, a on to ni­je sta­vio u slu­žbu ko­šar­ke ona­ko ka­ko bi tre­bao. Ko­na­ko­vić je u kla­si­čnom su­ko­bu in­te­re­sa, i on bi svoj rad u agen­ci­ji "Be­obas­ket" ili u ko­šar­ka­škom klu­bu Bo­sna pre­ki­nu­ti, jer upra­vo je zbog to­ga i nas­tao ovaj pro­blem i afe­ra oko Ma­hal­ba­ši­ća. Di­no tre­ba to ja­vno da ka­že, da pri­zna i da na­pus­ti je­dnu od po­zi­ci­ja. Sva­ka­ko, ima pra­vo da ra­di gdje ho­će, ali ne na šte­tu Bo­sne. Na bra­nim mu ja da ra­di, ali su­kob in­te­re­sa je je kri­mi­nal­no dje­lo.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 okt 2009, 23:06

Miralem Halilovic na pragu prelaska u Bosnu,kojeg nam daje Fenerbahce na dvije godine,super stvar!
Sto se tice menagera,mislim da ovom Enesu T. neodgovara da Rasid zavrsi u Bosni,obzirom da je naglo porastao interes za njega,sve su to mutna posla! U svakom slucaju Nihad Imamovic se davno odrekao Konakoica,sto znaci da ima puno povjerenje u Bukvu ,sigurno da ce Bosna uz malo vecu paznju drzavnih i kantonalnih struktura opet doci na staze stare slave! Sto se tice ekipe,mislim da imamo mladu i talentovanu generaiju,uz jednog kvalitetnog igraca na niskom krilu mozemo imati dobru sezonu i afirmaciju ovih mladih igraca! Samo da se publika vrati u dvoranu!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 04 okt 2009, 23:16

bosnas_ je napisao/la:Miralem Halilovic na pragu prelaska u Bosnu,kojeg nam daje Fenerbahce na dvije godine,super stvar!
Sto se tice menagera,mislim da ovom Enesu T. neodgovara da Rasid zavrsi u Bosni,obzirom da je naglo porastao interes za njega,sve su to mutna posla! U svakom slucaju Nihad Imamovic se davno odrekao Konakoica,sto znaci da ima puno povjerenje u Bukvu ,sigurno da ce Bosna uz malo vecu paznju drzavnih i kantonalnih struktura opet doci na staze stare slave! Sto se tice ekipe,mislim da imamo mladu i talentovanu generaiju,uz jednog kvalitetnog igraca na niskom krilu mozemo imati dobru sezonu i afirmaciju ovih mladih igraca! Samo da se publika vrati u dvoranu!
bosna više nije u modi. moje kolege iz uprave i ja ne obavljamo svoj posao....
You are someone else I am still right here

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 05 okt 2009, 14:45

ko mi je izbrisao post? jesam li mozda provocirao nekoga...odao sam pocast momku koji je preminuo...samo zelim obrazlozenje...
I feel devotion!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 okt 2009, 22:22

Trenira li Sarajlija sa ekipom? nesto mi ovo cudno oko njega..Nadam se da cemo spremni docekati start prvenstva.. Imamo jako mladu ekipu,to moze biti veliki problem..

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 okt 2009, 02:09

ipsa je napisao/la:ko mi je izbrisao post? jesam li mozda provocirao nekoga...odao sam pocast momku koji je preminuo...samo zelim obrazlozenje...
ma sada se brise svaki post u kojem se spominje vedran.... brisu postove jer su nesposobni za neki ozbiljniji rad.
vedran RIP!
You are someone else I am still right here

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 06 okt 2009, 08:44

da ne znam admina rekao bi da to nije istina :mrgreen:
I feel devotion!!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.