Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la SamoZeljo » 15 nov 2013, 10:54

Arsenal ponder Edin Dzeko transfer from Manchester City to give Giroud a breather
14 Nov 2013 22:31
The Gunners want to add a striker in January and the Blues' frustrated reserve wants more action in a World Cup year

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... er-2792509" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo i oficijelna stranica Gradjana prenosi (izvor im je Telegraph) Dzeko na Wengerovoj listi zelja

http://www.mcfc.co.uk/News/What-the-pap ... 5-November" onclick="window.open(this.href);return false;

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 15 nov 2013, 11:21

probudim se i vidim da je Džeko opet u nekim Wengerovim planovima i srce mi k'o džamija :D
A.F.C. Bournemouth!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 nov 2013, 11:44

Ni ja ni sam bas za to da Benzema bude taj spic kojeg dovodimo ali nemojte da pricate o njemu kao da je to neki kloc, Benzema je napadac koji moze funkcionisati kao glavni spic a on u Realu to nikad nije bio jer sve ide na Ronalda i cak je i on podredjen i vise gleda kako njemu da dodaje nego da zabija sto svjedoci i veliki broj asistencija a i pored toga svega njegova statistika golova (mada u Spaniji i letva Higuain ima dobru statistiku) je dosta dobra.

Benzema je drugaciji od Girouda ali Dzeko je tip Girouda i on nam ne treba i niti cemo nuditi a niti bi City nekog svog igraca pustio drugoj ekipi iz vrha oni ako ga prodaju prodace ga u neki klub van Engleske.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 15 nov 2013, 11:49

a niti bi City nekog svog igraca pustio drugoj ekipi iz vrha oni ako ga prodaju prodace ga u neki klub van Engleske.
Kao CIty ima strasnu trasfer politiku.. :roll: Bilo koji igrac za kog se otimaju veci klubovi, je na meti gradjana.. Ekipi koja ima neogranicena finansijska sredstva je u trendu kupovati igraca, a vremenom ce prodati Silvu, Aguera, ... jer ce naravno dovesti, nove, mladje, interesantnije...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 15 nov 2013, 12:39

Dzeko/Benzema

Ko god od njih dvojice da dodje bice win/win situacija.

U ekipi imamo jednog napadaca a guramo na tri fronta sto je tako tesko fizicki izdrzati.U slucaju povrede ostajemo bez napadaca tako da nam je jedna prioritet.
Benzema strasan napadac,klasa.Brz igrac koji ima razoran udarac i igru glavom.Bolji od Girouda zasigurno tako da ce ako dodje vjerovatno igrati u EPL a Girouda forsirati u ligi sampiona jer ne bi Benzema imao pravo nastupa.

Sto se tice Dzeke,ja bih iskreno bio najsretniji da on dodje.Jednostavno kad puca od samopouzdanja sigurno da je jedan od najboljih napadaca na svijetu.Sada je u mozda najtezem periodu svoje karijere i Arsenal bi bio prekretnica.Ozil,Ramsey,Cazorla kad te pitaju loptama moras da zabijas,a Dzeko bi to odlicno radio.
1946

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 15 nov 2013, 12:56

Benteke bi bio idealno rješenje, sila. Mlad je, pod Wengerom će sigurno još više napredovat i to je puno bolja opcija od Džeke, još je lik navijač Arsenala 8-)

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 15 nov 2013, 14:01

"Još jedan zmaj na meti Wengera...Edin Višća!" HAHAHAHAH
A.F.C. Bournemouth!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 nov 2013, 14:20

trxel je napisao/la:
a niti bi City nekog svog igraca pustio drugoj ekipi iz vrha oni ako ga prodaju prodace ga u neki klub van Engleske.
Kao CIty ima strasnu trasfer politiku.. :roll: Bilo koji igrac za kog se otimaju veci klubovi, je na meti gradjana.. Ekipi koja ima neogranicena finansijska sredstva je u trendu kupovati igraca, a vremenom ce prodati Silvu, Aguera, ... jer ce naravno dovesti, nove, mladje, interesantnije...
Ja i? To niko ne spori da ce oni uvijek dovoditi najbolje, ali nece ni svoje aktuelne igrace prodavati nekim timovima iz lige koji su im konkurenti, mislis da bi oni Aguera i Silvu za dvije godine prodali Unitedu, Chelseau, Arsenalu?

Nama ne treba neko mlad ili neko ko Dzeko da trazi povratak forme ili Benteke da cekamo da eksplodira. Nama treba neki igrac koji sad dominira i sad je u formi i cim dodje da dominira, transfer ko sto je napravio PSG sa Cavanijem, Ibrom, Monaco sa Falcaom itd...

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 15 nov 2013, 14:47

benteke ili costa :mrgreen: benzema nek bari komade s čunom,svaka mu čast ali lik je trenutno u nekakvoj psihičkoj banani

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 nov 2013, 15:59

Seaman je napisao/la:benteke ili costa :mrgreen: benzema nek bari komade s čunom,svaka mu čast ali lik je trenutno u nekakvoj psihičkoj banani
U nakaradi od Reala su i Robben i Snajder bili u banani te kad god Real nekog igraca prodaje (osim Higuaina on je fakat kloc) ja vjerujem da taj igrac moze napraviti nesto kad ode jer ta sredina jednostavno limitira igrace koji imaju kapacitet za najvece domete a pomenuti holandski dvojac su najbolji primjer, vodili Holandiju do finala svjetskog, Bayern i Inter do finala i trofeja Lige Prvaka i prvaka drzava, dakle bukvalno vrh svega sto se u fudbalu moze ostvariti ali u Realu su oni bili smatrani za otpad.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 15 nov 2013, 16:11

Ako ce mu Wenger platiti 25 milki, mislis da nece pustit Dzeku, isto kako je Arsene putio RVP itd itd....
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 15 nov 2013, 16:46

koliko se meni čini ostat će se na Bendtneru, Podolskom, Sanogou i Walcottu... od ovih ostalih neće biti ništa...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 nov 2013, 17:20

BigBigBang je napisao/la: Nama treba neki igrac koji sad dominira i sad je u formi i cim dodje da dominira, transfer ko sto je napravio PSG sa Cavanijem, Ibrom, Monaco sa Falcaom itd...
slika :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 15 nov 2013, 17:23

Saurman je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la: Nama treba neki igrac koji sad dominira i sad je u formi i cim dodje da dominira, transfer ko sto je napravio PSG sa Cavanijem, Ibrom, Monaco sa Falcaom itd...
:lol: :lol:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 nov 2013, 17:53

Saurman je napisao/la:
Da, to je to :lol: :lol: :lol: jos kaze lik na temi Visce sve je moguce nikad se ne zna :mrgreen: bosanska objektivnost pa hebote ovaj Visca ne bi mogao igrati u Arsenalovoj U-19 ekipi (iako je istu davno prestario), a i tu bi Gnabryu dohvaco vodu.

Cuj Visca, pa sa ovakvim panjevima se nismo povezivali ni u onim najcrnjim danima Aresna Wengera kad smo doveli Artetu i Santosa.

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 15 nov 2013, 18:23

Mislim da se čak u tim danima i povezivalo njegovo ime s Arsenalom, kakva bi to pojačanja bila, na lijevoj strani bi puhao F-5 tornado. Santos i Višća. :ugeek:

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 15 nov 2013, 18:51

Ovaj Džeko koji se šetka po terenu i gdje čeka loptu, Arsenalu uopšte nije potreban i ne bi imo mjesta u prvih 11. Teško bi sa svojim pristupom mogao zamjeniti Giruda.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 nov 2013, 18:55

Durden je napisao/la:Ovaj Džeko koji se šetka po terenu i gdje čeka loptu, Arsenalu uopšte nije potreban i ne bi imo mjesta u prvih 11. Teško bi sa svojim pristupom mogao zamjeniti Giruda.

Hm a 4-4-2? Mislim da bi bila dobra ta formacija jer je Wenger sam istakao da mu je to najbolja formacija koju fudbal moze da pruzi..

Dzeko i Zirokopter u napadu

Cazorla-Ozil-Ramsey-Walcott ( ali onda fali Jackie i Rosa.. a i razbijac FLamini i Arteta..)

Ipak ne bi to radilo ali bilo bi lijepo Dzeku dovesti, mozda opet bude poput Wolfsburga :D

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 nov 2013, 20:09

Ako je 442 najbolja formacija kako to da nijedan vrhunski tim ne igra tu formaciju? I ako je Wengeru najbolja kako to da je ne igra haman deceniju?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 nov 2013, 20:16

trxel je napisao/la:Ako ce mu Wenger platiti 25 milki, mislis da nece pustit Dzeku, isto kako je Arsene putio RVP itd itd....
To sto je Wenger pojeo g*vno ne znaci da sada svi trebaju iste greske praviti. Ja sam i onda govorio da je bilo puno bolje ostaviti ga pa nek onda kasnije ide gdje hoce, ali kao slobodan igrac.

Naravno da bi Arsenalu njbolje odgovarao Suarez ili Falcao ali kome nebi? :)
Ja ne poznajem nijedan klub na svijetu kome oni nebi odgovarali i ko ih nebi htio. Pitanje je koliko su nekom potrebni i koliko je taj neko spreman platiti. Ispod 50 miliona eura ne treba ni nuditi. Ako se nema toliko ili ako se ne zeli potrositi toliko, okrenuti se jeftinijim varijantama ali dokazanih igraca. Nesto slicno kao sto to u Italiji rade. Milan je najboljeg napadaca na svijetu doveo za 24 miliona! Covjek imao problema u Barceloni, ovi uletili na vrijeme i ulovili ga u najboljim godinama. (on je, mora se priznati, uvijek u najboljim godinama :D)

Jos prije par godina sam mislio i jos uvijek mislim da Edin moze biti pojacanje za Arsenal. Klubovi kao sto su Real i City su najbolji za dovesti dobrog igraca. Oni gomilaju i cesto pretjeraju pa se moraju rjesavati kvalitetnih igraca.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.