Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Johny
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 17:28

BigBigBang je napisao/la:Pa sta mu to treba da bude i sluzbeno bolji od Gerarda iako je sto se tice fudbalskog znanja on za njega druga dimenzija? Treba mu jedna titula u Premiershipu i Liga Prvaka i eto ti ga po trofeijima je ispred Gerarda ako su trofeji mjerilo. Sa reprezentacijom je svakako vec sada vise postigao a ako eventualno Njemacka bude svjetski prvak (sto nije nerealno) ova rasprava ce biti vec u julu besmislena.
Ja se slazem radi toga ali znas kako igraci stare o njima se pravi mit.Eno igraci Chelsea od Drogbe prave spoj Zeusa i Maradone pa ga oplakuju kao da je covjek davao 200 golova po sezoni.Dakle za razbijanje mita o nekom igracu potrebno je da budes duplo bolji nego on...

Naravno kao sto kazu Engleska reprezentacija je krcata zvijezdama godinama u nazad.

Pogledaj tu veznu liniju Lemapard , Gerrard i Scholes a od nabrojanih je samo Scholes igrao vrhunski jer je upravo bio najbolji.Veliki igraci se razumiju i uklapaju lakse nego amateri to je svima jasno.Zasto je tako tesko bilo uklopiti Gerrarda i Lamparda ostat ce mit i pitanje na koje nam vele strucnjaci nece dati odgovor.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 nov 2013, 17:29

BigBigBang je napisao/la:
trxel je napisao/la:@BigBigBang Zapravo koga ti osudujes za neuspjehe engleske repke ? Evo jedna Argentina je uvijek imala prejaku repku, pa od 86 nista... Naravno da je England uvjek ima/la panjeva, ali je mala i igraca koji su mogli igrati u svakom svjetskom timu, tipa Scholesa, Gerrarda, Lamparda, Beckhama,... Inace, treba ustati kad se ova imena spomenu..
Ma ko bi to od ovih igraca imao mjesta u reprezentacijama Francuske, Italije i Brazila u rasponu od 98-06? To je ta precijenjenost Engleza oni misle da bi njihove zvijezde bile medju najboljim i glavnim igracima ovih reprezentacija ali eto nemaju uspjeha sa Engleskom iz nekih trecih razloga. Vidi Argentinci su isto tako precijenjeni npr. radi nekoliko vrhunskih prije svega napadaca, dok su na ostalim dijelovima terena nisu ni blizu onih najboljih reprezentacija. A Englezi su drugi par rukava oni na svakom dijelu terena imaju te neke legende, igracine ma to bi covjek rekao pregazice galaksiju a na kraju uvijek corak...

Vidite ne mislim ja da je Gerard kloc ali za mene on pa ni na svom vrhuncu nije bio neki igrac od kojeg ti dah zastaje, ali o okusima necu raspravljati. Za mene jedini engleski igrac koji se istiinski moze nazvati jednim od najboljih na svojoj poziciji pa mozda i svih vremena je Ashley Cole i jedini on na vrhuncu naravno djeluje kome bi mogao naci mjesto bilo gdje.
Evo ti sastava Argentine iz npr. prvenstva 2002.:
odb: Jose Chamot (AC Milan), Walter Samuel (Roma), Mauricio Pochettino (Paris
Saint Germain), Diego Placente (Bayer Leverkusen), Roberto Ayala (Valencia)
vezni red: Diego Simeone (Lazio), Javier Zanetti (Inter-Milan), Marcelo Gallardo
(Monaco), Claudio Husain (Napoli), Juan Sebastian Veron (Manchester
United), Matias Almeyda (Parma), Cristian Gonzales (Valencia), Pablo
Aimar (Valencia), Gustavo Lopez (Celta), Juan Pablo Sorin (Cruzeiro)
napad: Gabriel Batistuta (Roma), Hernan Crespo (Lazio), Ariel Ortega (River Plate),
Claudio Lopez (Lazio), Claudio Caniggia (Rangers)
I ti mi reci da ovo nije svjetska klasa...
Ali naravno, svako ima svoje okuse..
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 12 nov 2013, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 17:31

Xavi + Iniesta su sigurno dva najbolja vezna igrača koja su šutala loptu (najbolji vezni tandem, da budem baš precizan), al' Gerrard iz primea bi sigurno izbacio Cesca. Sad ćeš ti ovdje pisati bajke o pas igri, o ovome ili onome, ali to je tako.
A, što se tiče Galacticosa - pa Gerrard je bolji od Beckhama. Becks je svakako u tom Realu često igrao klasičnog veznjaka, a ne desno krilo.
Imala je Barca veznjake i prije Xavija i Inieste.

Becks nikada nije igrao playa u Realu a razbijac nije mogao biti.Koliko me sjecanje sluzi on je igrao desno a Figo lijevo.

Cescu jos nije vrijeme da se poredi sa ovim igracima ali da je kvalitetniji igrac od Gerrarda - JESTE !

@ trxel

Ovaj sastav Argentine je blago reci smijesan u usporedbi sa timom Brazila,Francuske ili Italije u to vrijeme.Pa pogledaj zadnju liniju i sve ce ti biti jasno...

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 12 nov 2013, 17:33

Johny je napisao/la:
Xavi + Iniesta su sigurno dva najbolja vezna igrača koja su šutala loptu (najbolji vezni tandem, da budem baš precizan), al' Gerrard iz primea bi sigurno izbacio Cesca. Sad ćeš ti ovdje pisati bajke o pas igri, o ovome ili onome, ali to je tako.
A, što se tiče Galacticosa - pa Gerrard je bolji od Beckhama. Becks je svakako u tom Realu često igrao klasičnog veznjaka, a ne desno krilo.
Imala je Barca veznjake i prije Xavija i Inieste.

Becks nikada nije igrao playa u Realu a razbijac nije mogao biti.Koliko me sjecanje sluzi on je igrao desno a Figo lijevo.

Cescu jos nije vrijeme da se poredi sa ovim igracima ali da je kvalitetniji igrac od Gerrarda - JESTE !
:lol: :lol: :lol: :lol: sve si rekao,cuj cesc kvalitetniji :lol: :lol:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 12 nov 2013, 17:39

Sad ce Ozil koji je u karijeri osvojio 3 trofeja, iako ima 25 godina 'tek' i zadnja dva je osvojio igrajuci u jednoj od najboljih ekipa i sa najboljim igracima svijeta biti izjednacen sa Gerradom koji je usudim se reci nosio Liverpool do njegovih najvecih uspjeha u Evropi i u ovim kupovima po Engleskoj. Znaci Gerrard je sa 25 godina drzao trofej Lige Prvaka osvojen protiv veznog reda koji su cinili Gattuso, Pirlo, Kaka i koji su smatrani najboljim u svoje vrijeme. Mislim Ozil je strasan igrac, al' kad on zakaze kad je najbitnije i kad treba da se iskaze on ne moze biti smatran velikanom il' legendom nekog kluba ili kako vec.

Gerrard od ovog polu Fabregasa je bolji u 33 godini, a ne u svojim najboljim godinama.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 nov 2013, 17:40

Johny je napisao/la:Becks nikada nije igrao playa u Realu a razbijac nije mogao biti.Koliko me sjecanje sluzi on je igrao desno a Figo lijevo
'sil siguran?
Jer, ja se sjećam mečeva (a bilo ih je sijaset) gdje su sredinu držali Beckham, Guti i Zidane, Figo ordinirao po oba boka, a u napadu bili Ronaldo i Raul. A, bila je i ona 3-5-2 (ili 5-3-2, kako ti je lakše), kod Quierosa (ili kako se već piše prezime onog čiče što je SAF-u držao bločić :mrgreen: ).

Činjenica je da je Becks u Madridu igrao ono što nije u Unitedu - nije bio klasični desni vezni, već je "glumio" i ove moderne b2b veznjake. Možeš provjeriti. Inače, Becks je igrač koji je igrao bukvalno sve u veznom redu (United, Real, Galaxy & Milan).
Johny je napisao/la:ali da je kvalitetniji igrac od Gerrarda - JESTE
Može uraditi više tehnike. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 12 nov 2013, 17:42

Fabregas bolji igrac od Gerrarda, oj Boze...

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 12 nov 2013, 17:44

Monolože kvalitetniji je samo što se tehnike tiče,šut,centaršut,trka,defanziva,pregled igre,duge lopte u svemu je Gerrard bolji,iako je i Fabregas igračina ( u Arsenalu je bio za klasu bolji nego sto je to sad u Barci gdje igra laznu devetku s vremena na vrijeme )

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 nov 2013, 17:45

@ Johny
D. Placente u finalu lp sa Leverkusenom izgubio od Reala..W. Samuel nakon odlicne tri ipo sezone u Romi presao u pomenuti Real 2004., Ayala sa Valencijom u tom periodu bio skoro na krovu Evrope, falila titula da to krunisu, A Poccetino vise no solidan odb, te J. P. Sorin koji je pokrivao citavu ljevu stranu, borben, odlican igrac.. ;)

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 nov 2013, 17:54

Jbt, postoji Premier League tema :lol:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 17:58

Meni je Cesc kvalitetniji od Xavija veznjak ali nije bolji po svoju ekipu.Nema veznjaka na Svijetu koji moze pokriti kvalitetno vise pozicija od Cesca.Htjeli ili ne priznati to je tako.Da je ostao u Arsenalu za 2 godine bi ga proglasili GOAT-om ali ipak je izazov boriti se sa Xavijem i Iniestom.

Sto se tice igrackih kvaliteta zar jos neko moze sumnjati u znanje Cesca ? Covjek je pokazao da moze biti CMF,AMF,DLPlaymaker,SS i Flase 9. Sta jos pozeliti ?

@trxel sve su to dobri igraci ali u poredenju sa vec nabrojanim je prosjecan tim ;)

Al cuj Samuel i epizoda u Realu :lol:

@ monolog

Pokrivao je Beks desnu stranu a ujedno igrao desnog veznog ili desno krilo.Dakle nije igrao CMF-a ili AMF-a.

Izbacio si slucajno vjerovatno Makellela iz tog tima koji je bio taj zadnji osigurac i pluca Zidanea.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 nov 2013, 18:04

Nebitno to, bitno je da je Walter nakon odlicnih partija u vucici, privukao interes Reala. Inace, strasan odb. Znaci pored vise no solidne odb, te sredine sa Zanetijem, Simeonem, Aimarom (mozda tada i ponajboljim AM) te napad:Lopez-Crespo-Ortega, odlicna ekipa.. No idemo u off.. :arrow:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 18:07

trxel je napisao/la:Nebitno to, bitno je da je Walter nakon odlicnih partija u vucici, privukao interes Reala. Inace, strasan odb. Znaci pored vise no solidne odb, te sredine sa Zanetijem, Simeonem, Aimarom (mozda tada i ponajboljim AM) te napad
Lopez-Crespo-Ortega, odlicna ekipa..
Ma slazem se ja u potpunosti da je to odlicna ekipa ali ne i fantasticna.Falilo je tu kvaliteta da bi se mogli suprodstaviti jos jacim ekipama.Ni jedan igrac iz te generacije nije bio toliko mocan kao danasja generacija koja ima Messija.Tada je Brazil imao nikad jacu ekipu, sve same zvjezde u ekipi.Francuzi nista slabiji kao i Talijani.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 nov 2013, 18:17

Johny je napisao/la:
trxel je napisao/la:Nebitno to, bitno je da je Walter nakon odlicnih partija u vucici, privukao interes Reala. Inace, strasan odb. Znaci pored vise no solidne odb, te sredine sa Zanetijem, Simeonem, Aimarom (mozda tada i ponajboljim AM) te napad
Lopez-Crespo-Ortega, odlicna ekipa..
Ma slazem se ja u potpunosti da je to odlicna ekipa ali ne i fantasticna.Falilo je tu kvaliteta da bi se mogli suprodstaviti jos jacim ekipama.Ni jedan igrac iz te generacije nije bio toliko mocan kao danasja generacija koja ima Messija.Tada je Brazil imao nikad jacu ekipu, sve same zvjezde u ekipi.Francuzi nista slabiji kao i Talijani.
Poenta je da tada ni engleska repka , nije imala astronomski sastav, uzeo sam Argentinu kao jacu naciju kao primjer. Evo recemo sastava: 1 Seaman • 2 Mills • 3 A. Cole • 4 Sinclair • 5 Ferdinand • 6 Campbell • 7 Beckham • 8 Scholes • 9 Fowler • 10 Owen • 11 Heskey

E sad sto ih mediji toliko napucaju, to je druga prica..

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 12 nov 2013, 18:45

Johny je napisao/la:Pokrivao je Beks desnu stranu a ujedno igrao desnog veznog ili desno krilo.Dakle nije igrao CMF-a ili AMF-a.
Upravu je @Monolog, igrao je CMF - a u Realu većinu vremena.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 12 nov 2013, 18:52

Johny je napisao/la:Pojam kreaticnosti jeste blisko vezan za pass igru ali nije nuzan.Kreativan igrac je Pirlo,Xavi,Scholes.Ti igraci kreiraju napade svog tima dok to Gerrard nikada nije radio.To su CMF ili DL Playmakeri.Gerrard to sigurno nije bio niti ce biti.Njegova vizija nije na nivo.Pa dok je Xabi bio u Liverpoolu tu poziciju je upravo on igrao i svaki napad je isao preko njega.

Gerrard ima dobar zadnji pass ali to imaju mnogi drugi igraci.Sjetim se Gutija i igraca koji je vjerovatno po tome bio nedoyebem godinama u nazad ali je imao CMF-a u vidu Redonda koji je bio srce ekipe.

Glupo je raspravljati sa nekim ko ne zna sta je kreativnost a sta pass igra sam si rekao i zato nema potrebe da te ucim nekim stvarima kad ne shvatas bit mog posta.
E kad si Scholesa nabrojao u tu listu a Gerrarda nisi... :lol: A Gerrard ovo danas sto igra, igrao je Alonso, i covek to iznosi, on je danas ono sto je Alonso nekad bio u LFC i dan danas je u Realu, motor. On otvara protivnicke odbrane svojim dugim pasovima, sto smo godinama videli, kako moze da nadje igraca kao iglu u plastu sena, to naravno nije kreativnost. :?
Dakle vidis koliko ne znas kada Gerrarda ne nazivas CMF, cuj CMF. :lol: Covek kompletan veznjak, jedan od najkompletnijih ikada.
A drugo raspravljas samnom o kreativnosti a ni sam ne znas da je definises i sam se petljas bzvz, samo zato sto si nazvao Gerrarda nekreativnim igracem. A sad znaci ni Guti nije bio kreativan koliko vidim...:lol:
Opasan problem imas sa samim sobom brale, stvarno je glupo raspravljati sa nekim ko ne zna ni sta je kreativnost ni kako se ona definise na terenu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 nov 2013, 19:06

I sta ste nakon svega skontali? Prvo usaglasite kriterij pa onda ocjenjujte ko je bolji.

I da trofeji uopste ne trebaju biti bitni kada se gleda kvaliteta igraca. Fudbal je timska igra, dovedi Messija u Celik i eventualno bi osvojili ovu nasu ligu, a i to je upitno. Dakle potrebno je 11 dobrih igraca, mislim vise, ali recimo za ovo sad 11.
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 nov 2013, 19:54

Johny je napisao/la: @ monolog

Pokrivao je Beks desnu stranu a ujedno igrao desnog veznog ili desno krilo.Dakle nije igrao CMF-a ili AMF-a.

Izbacio si slucajno vjerovatno Makellela iz tog tima koji je bio taj zadnji osigurac i pluca Zidanea.
Miješaš godine, prika. Makelele i Beckham su možda samo trenirali zajedno; nisu odigrali niti jedan meč u dresu Reala. Upravo je zbog Beckhama i ostalih Makelele otišao; zahtijevao je veću platu (platu koju je i zaslužio, al' Florentino je Florentino), nije je dobio i otišao je u London.

Činjenica je da je upravo taj Beckham u Madridu igrao B2B veznjaka. Rekoh, sve se može provjeriti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 12 nov 2013, 20:53

Sky Italy: Arsenal have told Fiorentina that they are ready to pay €30m for highly-rated forward Juan Cuadrado.
A.F.C. Bournemouth!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 20:59

rambo16 je napisao/la:Sky Italy: Arsenal have told Fiorentina that they are ready to pay €30m for highly-rated forward Juan Cuadrado.
Strasan igrac ovo bi bilo top pojacanje.Full beck koji pokriva komplet desnu stranu :D

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.