Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

reptil
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la reptil » 21 avg 2012, 21:44

ŠTETA!!! Svaka cast momcima na borbi... vidilo se da su zeljeli da prekreni.. A najvise mi zao mirze sto je fulio kos za vodstvo..
Zadnja izmjena: reptil, dana/u 21 avg 2012, 21:49, ukupno mijenjano 2 puta.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 avg 2012, 21:45

Jel moguce da smo u zadnjoj cetvrtini imali samo 1 penal ? :O
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 21 avg 2012, 21:48

jest da sam razbio daljinski al ko mu sisa mater... Babo ce uzeti drugi :lol:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 avg 2012, 21:52

Koje smo mi kurate srece. Da smo pogodili jedan zicer u prvoj cetvrtini sada bi slavili. Jos nmgu vjerovati da smo ovo izgubili i jos vise nmgu vjerovati da smo onako lose odigrali prvu cetrtinu. Momci su bili bolji u 3 cetvrtine, ali su u samo jednoj bili toliko losi da su izgubili utakmicu. Sinanovic je morao igrati od pocetka umjesto Kikanovica, jer Elmedin nije mogao skakati protiv Gruzijske odbrane. Sinanovic je to radio mnogo bolje i imao je double-double. Wright, Teletovic, Djedovic, Persic i Masic su takodjer bili odlicni, ali je steta sto su to svi igraci koje imamo na raspolaganju. Klupa se mora produziti, pa makar na njoj sjedila i ova djeca.

Moramo biti ponosni na ovu reprezentaciju, jer bi rijetko koja ekipa mogla da se vrati poslije onakve 1. cetvrtine.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 21 avg 2012, 22:06

el-fighter je napisao/la:Koje smo mi kurate srece. Da smo pogodili jedan zicer u prvoj cetvrtini sada bi slavili. Jos nmgu vjerovati da smo ovo izgubili i jos vise nmgu vjerovati da smo onako lose odigrali prvu cetrtinu. Momci su bili bolji u 3 cetvrtine, ali su u samo jednoj bili toliko losi da su izgubili utakmicu. Sinanovic je morao igrati od pocetka umjesto Kikanovica, jer Elmedin nije mogao skakati protiv Gruzijske odbrane. Sinanovic je to radio mnogo bolje i imao je double-double. Wright, Teletovic, Djedovic, Persic i Masic su takodjer bili odlicni, ali je steta sto su to svi igraci koje imamo na raspolaganju. Klupa se mora produziti, pa makar na njoj sjedila i ova djeca.

Moramo biti ponosni na ovu reprezentaciju, jer bi rijetko koja ekipa mogla da se vrati poslije onakve 1. cetvrtine.
ja ne znam dal mi je ikad srce ovako bilo puno nakon poraza , ovo je fantasticno. Sinanovic kad bi mogao svaku igrat na ovakvom nivou ja nikad ne bi sumnjao u pobjedu. Ziceri su nas **** ali nema veze . Sad je najbitnije rumune sutirat jedno 20 razlije to ne smije se dovest u pitanje da tamo nesto batalimo. Prva cetvrtina je bila ocajna radi publike oni se boje svojih navijaca to je nas mentalitet ja se ne bi iznenadio kad bi uzeli gruziju u gostima , realno nisu nista pokazali osim prve cetvrtine gdje su setali pored nas.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 avg 2012, 22:28

ahhh gdjeli su oni turisti, nadam se da nisu gledali tekmu jer bi mogli pomisliti da je sinanovic koristan igrac, da za razliku kikanovica zna igrati odbranu, skakati i u napadu i u odbrani, a da za razliku od kikana koji je skoro pa beskoristan u odbarni i skoku, sinanovic zna solidno odraditi i napad, cak bi mogli pomisliti da je proveo nekoliko godina u najboljoj europskoj ligi, da je jedne sezone u F16 EL igra izvrsno, cak bio MVP kola ili da je opet potpisao za euroligaski tim, uhhhhh stvarno se nadam da nisu gledali
ali sva sreca da mi znamo kako je kikanovic brz i ima dobar sut sa poludistance, pa mi forumasi znamo bolje

ironiju na stranu, od pocetka sam misljenja, samo radi nekih koji zive da bi se ovdje sa nekim zakacili, da sinanovic mora imati pojednaku minutazu sa kikanovicem jer istina da igra gubi malo na brzini ipak sa njim napad malo slabi (a kao sto je veceras pokazao nemora da znaci) ali zato odbrana znacajno dobija
sto vise kada su na parketu zack, nihad, masic (ili persic umjesto nihada ili ante), teletovic i on, ekipa postaje odbranbeno ozbiljna, to je veceras dokazano, a ni napad uopste toliko ne trpi jedino se malo igra usporava, ali opet pored ekipa koje imaju solidnu centarsku liniju to nestvara problem

po meni, a ja sebe nesmatram kosarkaskim strucnjakom nego samo poznavaocem, elmedin bi trebao imati prednost (latvija i mislim rumunija) kada protivnik ima ne tako ozbiljne centre ili teske centre gdje on dominira brzinom u napadu, a sinanovic protiv ekipa koje imaju solidne centarske linije kao veceras gruzija i u daleko nizem nivou holandija

zatim moram da kazem da su mahmutovic i petrovic uradili izvrsnu stvar dovodjenjem wrighta, pa covjek je imao 12 skokova i 15 asistencija, a zatim masica za kojega sam vec znao da je dobar igrac i persica za kojeg sam ipak mislio da ipak nije za ovoga nivoa, a on se odlicno pokazuje i na ovom nivou

takodjer mi je jos jasnija izjava ace kada mu je zao adamovica jer ipak je naletelic samo losija verzija wrighta, a adamovic je ipak bio kompletno drugacija verzija pleja (jer je veci poenter i to sa distance sto siri odbranu, a opet ima solidan pregled igre) i 1000% sam siguran da bi kod ace imao nekih 10 minuta, a koje bi nama zlata vrjedile da odmore wrighta

kako god steta poraz, ali aBd bice sve ok
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 21 avg 2012, 22:37

Sto se tice utakmice same zaista se ima sta prokomentarisat, strasno cudna i u isto vrijeme dobra tekma...

Ali ja ljudi ne mogu komentarisati jer poslije onog 360 polaganja Wrighta ja nisam bio u stanju da pratim dalji tok utakmice normalno. Pratim kosarku nekih 15-ak godina intenzivno, vise NBA nego Evropsku, ali i Euroligu sam pratio dosta dugo... Medjutim NIKAD U ZIVOTU NISAM NA EVROPSKIM PARKETIMA VIDIO BOLJI POTEZ, cak i u NBA sam ga vidio jednom od JR Smitha i bio je proglasen za potez godine u ligi...a cak nije izgledalo ovoliko efektno kao ovo veceras...

Svaka ti cast Zack, najbolji si naturalizovani amerikanac u Evropi po mom misljenju...
SI AMO CONte!!!

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 21 avg 2012, 22:39

Steta sto nisu vodili 2 razlike, imam osjecaj da bi Mirza postigao tricu preko trojice. Glupo je kritikovati Djedovica, ili bilo koga drugog da se nasao u njegovoj situaciji. Da je lopta dosla Persicu, Marsicu ili Sinanovicu krenule bi price gdje ce ovaj kloc rjesavati utakmicu. Momci su pokazali da imaju i srce i karakter, a ovo ce se nama kad-tad vratiti.

Mirza je pokazao klasu, vjecito s dvojicom na ledjima i opet skoro 50% sut iz igre i 27 poena. Masic i Persic su postigli nekoliko veoma vaznih trica. Djedovic u prvom los, kasnije mnogo bolji, steta za zadnji napad. Najveci dobitak u ovoj utakmici je Sinanovic, pokazao je da moze biti dobar u odbrani, koristan u napadu, pa cak i tricu pogoditi ako treba.

Od 7 koji su igrali jedino je razocarao Kikanovic, uzas kako je odigrao. Ne znam kako Aco prije nije primjetio da nam je reket u potpunosti supalj. Ulaze ljudi kako hoce, kupe lopte pod nasim kosem, vanjski igrac kroz cijeli reket daje loptu slobodnom centru, a Kikan samo gleda. Ruku na srce nisu se ni ostali pretrgli u 1/4, ali opet... Igrali smo pet puta bolje kad je Sinanovic bio na parketu.

Imamo dva razlicita centra, Aco im u nastavku kvalifikacija treba djeliti minutazu prema profilu protivnicke ekipe.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 avg 2012, 22:43

Ma ne da se usranom do potoka. :x

Steta, ali samo steta zbog prve cetvrtine i 9 postignutih poena. Ne sjecam se kada smo jednu utakmicu u cjelosti odigrali kao vecerasnje drugo poluvrijeme. Uvijek je tu bio jedan period igre kojeg smo popularno nazvali crna rupa. Prije je to bila treca cetvrtina, danas je to jedan od prva dva dijela. Kazem opet steta, jer da smo veceras dosli do pobjede, mogli smo sa sigurnoscu reci da cemo ici na to prvenstvo (iako ni sada nije nista izgubljeno) ali siguran sam da je bolje rijesiti se belaja mnogo ranije. Kasnije su cak i juniori mogli dobijati sansu.

Kazu Sinanovic los, jeste ali nije onako kako se prica. Covjek je objasnio neke stvari a da tih licnih gresaka nije bilo, siguran sam da bi dobili. Nekoliko puta je onog Pachuliu morao pustati a ovaj je to maximalno koristio.

Dalje, Tele kao nas najbolji igrac je ponovo odigrao maestralno iako je u vecini slucajeva imao po dvojicu igraca na svojim ledjima, ali opet je uspio utrpati preko 20 poena. To je odlika jednog velikog kosarkasa. Na kraju krajeva, nije dzaba potpisao NBA ugovor.

Nihad nam je puno falio u prvom poluvremenu. Njega kada krene, nema stajanja, ali dok ga krene prodje poluvrijemre. :D

Nista, idemo dalje, idemo po pobjede protiv Rumuna i Holandjana, pa u Latviji pokusati doci do pobjede tako da na prvenstvo idemo kao drugoplasirani. Realno, u Gruziji sa vecerasnjim prvim poluvremenom nemamo sta traziti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 avg 2012, 22:50

U petak 24-og igramo sa Rumunijom i onda tek 30-og sa Latvijom, oj ko će se načekati :x :x

Ove dvije utakmice su ključ svega, abd dobiti obje i mirno otići u Gruziju 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 21 avg 2012, 22:52

Mislim da se mora odati priznanje i navijacima,fantasticno.Onakvu atmosferu nisam odavno vidio.Navijalo se i kad smo gubili 20 razlike .Svaka cast,Sarajevo je pokazalo sta je navijanje i kako se bodri reprezentacija....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 avg 2012, 22:52

legenda reala je napisao/la:U petak 24-og igramo sa Rumunijom i onda tek 30-og sa Latvijom, oj ko će se načekati :x :x

Misliš da ćemo pobjediti Latviju u gostima?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 21 avg 2012, 22:53

Sa dva, tri prava pojacanja (a sad sta su to pojacanja?) ova bi reprezentacija mogla uraditi dosta toga. Steta stvarno za onu prvu cetvrtinu koja je kostala pobjede ali stvarno igracima se posle prve nema sta zamjeravati. Onolika borba je stvarno za svaku pohvalu.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 avg 2012, 23:00

LBJ MVP je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:U petak 24-og igramo sa Rumunijom i onda tek 30-og sa Latvijom, oj ko će se načekati :x :x

Misliš da ćemo pobjediti Latviju u gostima?
Uvjeren sam, nisu ništa specijalno, onako loše smo odigrali i dobili ih na kraju, kako su šutali i kako smo mašili i opet smo ih dobili, još prva utakmica trema, vrućina itd.
Sad dobiti Rumune i dobro se odmoriti ;) sasvim dovoljno razmaka za fin odmor i konačan cilj a to je pobjeda ;)

Usred Rige +5 minimalno, al pobjeda neće doći u pitanje ni sekunde ;
Sad imamo tajno oružje a to je Nečko :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 21 avg 2012, 23:01

sajo10 je napisao/la:Sa dva, tri prava pojacanja (a sad sta su to pojacanja?) ova bi reprezentacija mogla uraditi dosta toga. Steta stvarno za onu prvu cetvrtinu koja je kostala pobjede ali stvarno igracima se posle prve nema sta zamjeravati. Onolika borba je stvarno za svaku pohvalu.
Mirko Novosel ih je nasavjetoavo u svlacionici.. jer sam vidio da je aco trezio da i on podje sa njima u svlacionicu..

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 21 avg 2012, 23:02

imam nekog posla, tako da ne mogu opširan komentar, ali atmosfera je bila uzavrela, utakmica....

jedino me Đedović nervira iz utakmice u utakmicu, na svakoj tekmi popije po jednu blokadu i to na trici, zadnji napad on se okreće leđima među tri igrača, jao Nihade, Nihade, neću ovdje da psujem, ali sam na tekmi...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 avg 2012, 23:24

lumani je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la::mrgreen:

Odoh ja u skenderiju, dodji i ti legendo, pa noci kod nene :mrgreen:

Inace Bosna u srcu, Gruzija na listicu :lol:

Rekoh ti vec za vrijeme olimpijade,da ne ulazes novac u mrtvi kapital a ti opet!!
:mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 avg 2012, 23:29

reptil je napisao/la:jest da sam razbio daljinski al ko mu sisa mater... Babo ce uzeti drugi :lol:
moj je odavno razbijen hehe
u ovo doba strasne tehnologije ja i dalje moram ustati kada hocu da promjenim kanal. ;)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 21 avg 2012, 23:32

evo tog potezaaa :)))))))

" onclick="window.open(this.href);return false;

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 avg 2012, 23:34

Mitar je napisao/la:Sto se tice utakmice same zaista se ima sta prokomentarisat, strasno cudna i u isto vrijeme dobra tekma...

Ali ja ljudi ne mogu komentarisati jer poslije onog 360 polaganja Wrighta ja nisam bio u stanju da pratim dalji tok utakmice normalno. Pratim kosarku nekih 15-ak godina intenzivno, vise NBA nego Evropsku, ali i Euroligu sam pratio dosta dugo... Medjutim NIKAD U ZIVOTU NISAM NA EVROPSKIM PARKETIMA VIDIO BOLJI POTEZ, cak i u NBA sam ga vidio jednom od JR Smitha i bio je proglasen za potez godine u ligi...a cak nije izgledalo ovoliko efektno kao ovo veceras...

Svaka ti cast Zack, najbolji si naturalizovani amerikanac u Evropi po mom misljenju...
Prijatelju, Carter je imao onakvih polaganja u mladjim danima barem 5-6 po sezoni. Naravno, bez omalovazavanja Zackovog poteza. Ono sto je on uradio je bas za tog nivoa, ovo se u Europi jos ne vidja. Steta za sut, stalo ga je malo. Sinanovic je veceras bio glavna karika ovog preokreta, i gdje su sad oni "turisti"?

Bravo Nedzo!
Sport je lijek za tijelo i duh.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.