BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

DonCorleone
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la DonCorleone » 26 avg 2013, 16:46

gringobih je napisao/la:
Coraco je napisao/la:Zašto poredite poraz od Amerike sa ovom utakmicom/ama ? Zar zaista mislite da bi Pape uradio onako nešto u utakmici kvalifikacija, kao što je uradio s Amerikom ? Onakve izmjene, 4 ili 5 igrača od jednom izmjenjeno. Vidjeli ste i sami da nisu mogli meda dok nam je bila ona udarna postava.
:roll:
De nadji na Yt tekmu pa pogledaj sta je radio Skomina... ;)
Osim cistog penala i nabijanja nas u vlastitu polovinu kod kuce kao da igramo protiv Argentine nisu mogli meda. Jao kako Papetoljubci imaju realan uvid u nase mogucnosti, to je vrh citati.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 26 avg 2013, 17:31

Od prilike odnos snaga na terenu i ko bi mogle biti prevage (podebljano). Slabost ce nam ocito biti lijeva strana i dosta ce zavisiti od Sejine i Luline forme jer ako nas probiju na toj strani kod centra nek nam je bog na pomoci. S druge strane Pjana i Miske ce morati dogovoriti neki sistem za probijanje njihove zadnje linije. Ocekujem malo lopti za Vedu i Dzeku ali ono sto dobiju nebi trebali imati problema da pospreme u go. Ocekujem minimalnu pobjedu

------------------------Jakubko/Begovic-----------------------

Weiss/Mujdza--Hemsik/Spahic---Sestak/Zukanovic

-----------Kona/Rahimic--- Kucka/Salihovic------------------------

-Breznanik/Pjanic--Skrtel/Misimovic---Pekarik/Lulic

---------Hubocan/Ibisevic--------------------------------------

---------------------------Mucha/Dzeko-------------------------

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 26 avg 2013, 17:35

Slovaci ce nas poderati.Uzet cemo bod dole.Kakav Brazil

Nismo meda imali protiv Grka, sta ste vi gledali.A, koju smo to sansu imali protiv Grka?Iz prekida smo ih rasturili ali to je bilo bas to.Iz prekida.Da nije bilo tog.Kako bi bilo

I.Hajrovic nije klasican napadac, niti moze da bude ono sto igra Ibisevic, i ko napravi rokadu Ibisevic-Hajrovic.Pokazao je svoje umijece.On moze da udje samo i to samo umjesto Misimovica, jer u ovakvom rasporedu stanja Misimoviic-Pjanic.Jedan je suvisan ako se u prvih 45 minuta ne rijesi

Amerikanci su nas otresli, jaci su i prodorniji.Imaju jacu klupu

Slovaci imaju bolju odbranu od nas.Smijte se vi i dalje
Golman im je taraba.Tu smo mi jaci
Mi imamo jaci napad\
Imamo jacu sredinu

Slovaci imaju 3-4 kvalitetna igraca da mozemo reci da valjaju necemu

Hubocan-Durica-Skrtel i Hamsik

Imaju jos par onako prolaznih tipa Pekarik

Mi ako cemo ih uzeti moramo ih uzeti na KRILA.Da ce naasti.Hoce.Vec sad kazu idemo svi u napad.I ovdje ce fizcka sprema igrati veliku ulogu.Misimovic, Zukanovic i par ostalih nisu za takve utakmice.Nazalost

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 avg 2013, 17:42

Nastavlja se ponižavanje naše reprezentacije od nekih stručnjaka na ovom forumu do 6 septembra u njihovim čima ćemo biti u rangu Lihtenštajna, Luxemburga i još nekih slabih reprezentacija.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 26 avg 2013, 17:48

Denizli je napisao/la:Slovaci ce nas poderati.Uzet cemo bod dole.Kakav Brazil

Nismo meda imali protiv Grka, sta ste vi gledali.A, koju smo to sansu imali protiv Grka?Iz prekida smo ih rasturili ali to je bilo bas to.Iz prekida.Da nije bilo tog.Kako bi bilo

I.Hajrovic nije klasican napadac, niti moze da bude ono sto igra Ibisevic, i ko napravi rokadu Ibisevic-Hajrovic.Pokazao je svoje umijece.On moze da udje samo i to samo umjesto Misimovica, jer u ovakvom rasporedu stanja Misimoviic-Pjanic.Jedan je suvisan ako se u prvih 45 minuta ne rijesi

Mi imamo jaci napad\
Imamo jacu sredinu

Mi ako cemo ih uzeti moramo ih uzeti na KRILA.Da ce naasti.Hoce.Vec sad kazu idemo svi u napad.I ovdje ce fizcka sprema igrati veliku ulogu.Misimovic, Zukanovic i par ostalih nisu za takve utakmice.Nazalost

Potpuno se slazem za rokadu Hajrovic - Misimovic i to samo pod uslovom da moramo ganjati rezultat a Misketu bude jezik do trave. Pjana bi mogao izvlaciti stopere a Izet i Lula servirati sa strana.

Sto se tice Grka neznam sta si ti gledao. Uzeli smo ih u svim aspektima igre, ne kazem da smo ih ubili kako mozda rezultat izgleda, ali smo bili bolji na terenu. Grci su u kompletnoj utakmici imali 2 udarca na gol od kojih je jedan usao.

Mislim da malo precjenjujes Slovake, ali eto vidjecemo.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 26 avg 2013, 17:52

Denizli je napisao/la:Slovaci ce nas poderati.Uzet cemo bod dole.Kakav Brazil

Mi imamo jaci napad\
Imamo jacu sredinu

Ti si jarane psihički bolesnik. I to teški onaj bolesnik , samo ću ti to reći ;)

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 26 avg 2013, 17:58

Ja bih rekao da je malo ironican.
Keep walking.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 avg 2013, 18:08

Strpite se jos malo kada prodje utakmica ove ce se pametnice povuci u misije rupe, ako su vec tako uvjereni da smo mi losi bujrum neka stave pare na Slovake.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 avg 2013, 18:16

da je bila kvalifikaciona utakmica, pobjeda protiv SAD-a ni u jednom trenutku ne bi dosla u pitanje.

....................................begovic..................................

mujdza.................bicakcic...........spahic...................sejad

...............................rahimic.......................................
.....................pjanic.............................................lulic
.......................................miske.................................

.............ibisevic..........................dzeko........................

poznavajuci susica to ce ovako izgledati protiv slovacke, mozda zuka umjesto ermina i zaha umjesto rahime...
u drugom poluvremenu izbaciti lulu a na drugoj strani ubaciti hajrovica...jer je meni lulic kriminalan...ajd valjda ce ga napokon krenuti ti centarsutevi i prodori...
ne sumnjam u pobjedu nimalo...jednostavno smo kvalitetniji, domaci teren, pobjeda imperativ...
a ako krene sta po zlu, tu su uvijek medo, visca, stevanovic, hajrovic, neki od njih prodorni, neki s dobrim sutem...
moram priznati da mi je bas zao sto najvjerovatnije nece biti medo u prvoj postavi...
nako nesto razmisljam, zasto ne bismo pokusali s trojicom u zadnjoj liniji, a pojacati vezni red, kad vec imamo toliko igraca na toj poziciji.. :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 avg 2013, 18:19

Los spisak, pravo los. Sunjic i Vrsajevic nemaju apsolutno nista trazit na spisku i na osnovu cega su Ibricic i Pandza sad dobili pozive? Neka i nadju klub danas, opet nece bit u formi. Izostavit i Besica kad su Zahirovic i Rahimic obojica u katastrofalnoj situaciji u klubu...

Slabo, slabo, moramo se nadat da ce nas izvuc nasi pravi igraci, jer imamo nekoliko slabih karika i vrlo kratku klupu. Ipak bi Dzeko, Pjanic, Ibisevic, Spahic, Begovic i jos par njih trebali bit dovoljno dobri da sve to nadoknade i sruse Slovacku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 avg 2013, 19:16

Stvarno mi nije jasno zasto se mali Besic zaobilazi,a sansa daje igracima koji to,objektivno,ne zasluzuju!?? :? Ja razumijem da Pape zeli drzati ekipu koja je izgurala veci dio kvalifikacija i ne pozivati sad 'masu' nekih novih i time remetiti neke svoje planove,ali ovaj decko je vec oko reprezentacije nekoliko godina i upoznat je sa svima,a i oni sa njim!Sta,dao ga je Vladi da pomogne mladoj repki,ok,ali kad imas problema u A timu na toj poziciji,zasto mu ne poslati poziv?U zadnje vrijeme mi se cini da se sve radi kako bi se momku ogadila reprezentacija,a u prilog tome ide i cinjenica da je zadnja 2 puta bio povrijedjen, kad je trebalo nastupati za U-21.Zanimljivo.Nakon strasne partije protiv MEX,odnekud 'izroni' Zahirovic i ruku na srce,odigra korektno ono sto je imao,ali ja se i dalje pitam zasto on,a ne Besic?U pocetku je bila prica mali nije standardan,treba naci klub,Zaha jeste.Dobro,istina.Sad se prica promijenila,ali Besica opet nema...Ne svidjaju mi se nikako ti dvostruki arsini.Da se radi o nekom igracu koji je mnogo toga dao za repku,tipa Miske i sl.,mogu razumjeti,ali Zahirovic po svakoj logici ne bi trebao imati takav kredit u odnosu na malog...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 avg 2013, 19:26

Monolog je napisao/la:Dobro, jedno novo ime. S te strane sam zadovoljan. Ne mora Hajrovic dobiti ni 5 minuta u ove dvije utakmice, bitno je da se nasao na spisku. Inace, sto se tice Sunjica, Vrsajevica i ostalih - treba biti realan i reci kako je to Papetova politika od samih pocetaka - tesko se dobija poziv za reprezentaciju, ali jos teze i gubi. Ubijedjen sam da Sunjic i Vrsajevic nece dobiti priliku za igru, izuzev u nadoknadi vremena u jednoj od ove dvije utakmice. :D

Dijelim @Dreamerovo misljenje da ce utakmica u Zenici biti najteza od ovih. Igrat cemo pod imperativom pobjede i bukvalno si otskrinuti vrata SP-a. Zasad samo stojimo ispred njih. Ali, kada smo u takvim uslovima mogli dobiti Grcku, ekipu koja je doktorirala na tim utakmicama, onda ne vidim zasto ne bismo dobili Slovake. U formi su nam vazni igrace, za nadati se da nece biti povreda do tog dvomeca i hrabro uci u meceve sa jasnim ciljem - osvojiti (barem) cetiri boda i na kraju kvalifikacije zavrsiti bez izgubljenog meca.
i to ako bude 3:0 i vise..jer su ova dvojica u stanju prokockati i 2:0 u sudijskoj nadoknadi..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 26 avg 2013, 19:39

Potpuno se slazem za rokadu Hajrovic - Misimovic i to samo pod uslovom da moramo ganjati rezultat a Misketu bude jezik do trave. Pjana bi mogao izvlaciti stopere a Izet i Lula servirati sa strana.
Ja sam realista.Grcka ne igra ni priblizno kao Slovacka.Nama trebaju trkaci citavih 90 minuta, a nemamo mnogo takvih.Nazalost

Ovdje ima takvih 'eksperata'' koji bi mjenjali Ibisevica za Hajrovica.Niti taj lik nije klasican centarfor tipa Ibi ili Dzeko, niti zna.Toliko o glupostima

Ne kazem ja da mi nismo u razini Litvanije ili Lihtenstajna.Ako ne mozemo pobjediti Litvaniju koje je cak i LUKSEMBURG uzeo.Onda ne znam sta da kazem

Cinjenica je da Slovaci imaju robusnu odbranu , iskusnu i tu su na razini nas, mozda cak i malo bolji.Golman im je taraba i tu bi sutac tipa Hajrovic itekako bio jedan od kljucnih karika ovdje, makar ulazi s jacom fizickom spremom od Salihovica, Stevanovica..itd.

Kljucni problem je ovdje kako neutralisati jaku Slovacku odbranu, kako da nadjemo prostora.I kako, i ponavljam.U prvih 15 minuta ce se sve znati.Kako da postavimo igru

Slovacka ima 3 vrste utakmice da odigra

Bogaljski.Sutaj kad dobijes, umrtvi igru.Sporije.Ala Grcka
Trkacki.Napadaj, trci, napadaj, probaj preko sredine.Misimovic za takvu opciju nije igrac.
Osrednje

Po meni mi imamo 2-3 trkaca, ali Amerika nam je jasno ukazala da i fizicka sprema, iako aludiram na to da smo i igrali ''zamjene'' u 2.Itekako moze da bude jedan vazan razlog naseg moguceg pada Najvise me brine pozicija zadnjeg veznog gdje ce njima izgleda igrati Afrikanac, koji ce samo spartati, a nazalost Rahimic nema snage za jednu jaku i prodornu utakmicu

Slovacka je daleko jaka, ozbiljnija ekipa nego Grcka.Ako su 2 glavna igraca Grcke sredine K-K(Karagounis-Katsouranis) igraci s preko 70 godina zajedno i koji su dominirali, ali cuj.Nekad.Danas nisu mogli.Dobrim dijelom je to sto je smjena generacije sto trener im nije ubacio agilnijeg Mitrougla umjesto Gekasa, ali cuj

Slovaci naravno su bili na tom Sp.Mi nismo.Oni su dobili ozbiljniju repku.A, mi smo dobili Italiju prijateljsku prije 15 godina.Pod ozbiljne mislim na svjetske prvake bivse(Francuska, Spanija, Italija ili Njemacka)

Naravno, ako ste vi gledali utakmicu s Italijom preko tv tad, a ne na youtube.Eh, da.Sumnjam

N

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 26 avg 2013, 19:43

Elegant je napisao/la:Strpite se jos malo kada prodje utakmica ove ce se pametnice povuci u misije rupe, ako su vec tako uvjereni da smo mi losi bujrum neka stave pare na Slovake.
Kladjenje je haram

Nismo mi losi.Imamo finu ekipu i veoma cjenim to sto rade, ali mi smo mentalno slabi, previse smo bahati i neozbiljni.Spominjemo tu neke Brazile, imamo nikad laksu grupu..I dizemo Susica u nebo kao da je pobjedio Spaniju

Grcka je starija ekipa koja je bila dobra, ali prelahko su nas shvatili.I dobili su sta su dobili.Misja rupa nije za mene, necu moci da prodjem.Cak je i jedna Latvija bila na Ep

Umjesto doziviti ''stotu'' ja bih da dozivim jednom da mi odemo na Sp.A, ne u neke baraze, a ne da nam fale 15 minuta do nekog ''istorijskog'' uspjeha i tako.Jovo-Nanovo

Cak, sta vise.Ako uzmemo jednom Slovake.Ja cu reci.Pa, rasturit cemo im 7;0 u Slovackoj

Opreza nikad dosta

A sve ce se znati za 11 dana

:)

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 26 avg 2013, 19:46

Papastathopoulos je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Dobro, jedno novo ime. S te strane sam zadovoljan. Ne mora Hajrovic dobiti ni 5 minuta u ove dvije utakmice, bitno je da se nasao na spisku. Inace, sto se tice Sunjica, Vrsajevica i ostalih - treba biti realan i reci kako je to Papetova politika od samih pocetaka - tesko se dobija poziv za reprezentaciju, ali jos teze i gubi. Ubijedjen sam da Sunjic i Vrsajevic nece dobiti priliku za igru, izuzev u nadoknadi vremena u jednoj od ove dvije utakmice. :D

Dijelim @Dreamerovo misljenje da ce utakmica u Zenici biti najteza od ovih. Igrat cemo pod imperativom pobjede i bukvalno si otskrinuti vrata SP-a. Zasad samo stojimo ispred njih. Ali, kada smo u takvim uslovima mogli dobiti Grcku, ekipu koja je doktorirala na tim utakmicama, onda ne vidim zasto ne bismo dobili Slovake. U formi su nam vazni igrace, za nadati se da nece biti povreda do tog dvomeca i hrabro uci u meceve sa jasnim ciljem - osvojiti (barem) cetiri boda i na kraju kvalifikacije zavrsiti bez izgubljenog meca.
i to ako bude 3:0 i vise..jer su ova dvojica u stanju prokockati i 2:0 u sudijskoj nadoknadi..
E to je sustina majstore.Ne bojim se ja Slovaka,kvartet Miske,Pjanic,Dzeko,Vedo ce ih rijesiti sam,u to sam siguran.Medjutim mi u reprezentaciji imamo igraca koji zaista mogu prokockati i 3 gola prednosti i ne daj boze da ih na terenu bude dvojica istovremeno.

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 26 avg 2013, 19:56

Za ove sto de boje brze igre Slovaka,nema od tog nista.Kvalitetnija ekipa,a to smo nesumnjivo mi,diktira ritam igre,oni se mogu samo prilagodjavati tome tako da se za to ne bojim ni najmanje.I nikako mi nisu jasni ovi koji bi izveli Lulica iz igre,pa Lulic je gospodo draga daleko,daleko fizicki najspremniji igrac koje mi imamo a uz to je i medju 5-6 najkvalitetnijih a trenutno uz Spahu i Dzeku vjerovatno i najbolji.

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 26 avg 2013, 20:05

Miske10 je napisao/la:Za ove sto de boje brze igre Slovaka,nema od tog nista.Kvalitetnija ekipa,a to smo nesumnjivo mi,diktira ritam igre,oni se mogu samo prilagodjavati tome tako da se za to ne bojim ni najmanje.I nikako mi nisu jasni ovi koji bi izveli Lulica iz igre,pa Lulic je gospodo draga daleko,daleko fizicki najspremniji igrac koje mi imamo a uz to je i medju 5-6 najkvalitetnijih a trenutno uz Spahu i Dzeku vjerovatno i najbolji.
Lulić već jako dugo nije odigrao dobru utakmicu za reprezentaciju. I kad repka dobija on je taj koji je najlošiji ili najmanje dobar. Mislim da bi bilo vrijeme da malo sjedne na klupu kad je reprezentacija u pitanju. Salihović bi isto mogao na klupu, ali prednost mu je slobodnjak.

------------------Begović--------------------
Mujdža---Spahić---Zukanović--Salihović

-----------Rahimić----Medunjanin--------

------Pjanić----------------Misimović-----

-------------Džeko---Ibišević--------------

Klupa bi nam u ovom slučaju bila vrlo jaka, pa bi, za razliku od dosadašnjih utakmica, na klupi imali još igrača, osim Stevanovića, koji nam mogu unaprijediti igru. To bi bili Lulić i Hajrović, pa zavisno od taktike i Zahirović.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 avg 2013, 20:07

hahahaha..koji kraljevi..Lulica na klupu..

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 26 avg 2013, 20:13

Desmond,prijatelju Lulic je rijesio utakmicu protiv Latvije,dao prvi gol i asistirao Vedi za drugi i tu je sve bilo gotovo.To je,koliko se ja sjecam bila zadnja takmicarska utakmica koju smo imali.Imate pojedinci kratko pamcenje.Da zakljucim,Lulic je nezamjenjiv i neupitan.

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 26 avg 2013, 20:21

Evo slovacki selektor kaze da je vidio i slabosti u nasoj igri ali protiv Amerike.Ja na njegovom mjestu ne bi uzimao tu utakmicu kao mjerilo,cak ni prvo poluvrijeme.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.