BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Interista di cuore
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Interista di cuore » 24 avg 2010, 01:39

Damire sine postoje i druge teme na ovom forumu gdje mozes raspravljat o Barci i Interu :lol:

a Bvb ti je bzvze,samo onaj Japanac i Lucas valjaju

Schalke sampion ;)
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

patrick_9
Kontakt:

Post Postao/la patrick_9 » 24 avg 2010, 01:42

Damir_BvB je napisao/la:
patrick_9 je napisao/la:Znaci ovako...po meni realnost je euroliga mada je i tu jaka konkurencija kao i svake godine u bundesligi...za nesto vise mora se poklopiti vise stvari...a sve osim izlaska u europu je loshe.Tako da euroliga je realna opcija.

Slazem se s tobom Puyol ;) upravu si sto jest jest jbg ha ya... Btw jel ono ibra ode u milan jel to gotovo , po meni greska ako ode ibraa onda imate napad koji se zove napad patuljaka jest da su opet zemlja jaki al treba ibru cekat barem jos ovu sezonu dat mu sansu ... Pozz od Hummelsa ;)
Nemam pojma vala svasta se nesto spekulise...ko ce znat sta je istina....a neznam ni ja nebi volio sad da ibra ode na kraju prelaznog roka...da su ga prije prodali uredu da se nadje zamjena ali sad ne logicno mi mada imaju nasi iskustva sa transferima u zadnjim danima roka....uglavnom vidicemo sve kako ce se odvijat,pa cemo onda komentarisat...mada ono sto se spominje da milan daje za ibru je sala i ako nasi prihvate postacemo dobrotvorna ustanova....pomazemo malo milanske klubove da se dignu heheheh

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 avg 2010, 01:43

Hare_BvB je napisao/la:Ma 'ebi ga, ova tema je pravi war-zone ima dva dana pa reko da odmah djelujem represivno ;)

Damire, nije toliko uprava, koliko Klopponja.. Jednostavno igrači koji mu se ne sviđaju, lete i tačka......
Da da bas tako a uprava ga podrzava u potpunosti i vjeruju mu al bas petric je za kloppa bio lijen nece da trci i dovede umjesto njeg zidana, tu mu gresku nikad necu moc oprostit jer je meni igracina naspram zidana, Ajd ovo kad je otjerao Freia i doveo Barriosa pogodio je stvarno tu, al nije Alex frei zasluzio da ga nako otjera jer puno je pruzio za BvB pogotovo njegovi golovi protiv plavaca se ne smiju zaboravit , Valdeza je takodje otjerao dobro valdeza sam uvijek mrzio i nek je otisao hehe jer on je stvarno za druge lige iskreno receno vise Hummy da golova od njeg al nije cak ni on zasluzio da ga na onakav nacin otjeraju jer je davao od sebe 1000% , Evo sad isto se radi sa hajnalom, pa i s kringeom , onda kad se sjetim malo je falilo da kloppo i sahina otjera al barem se to dobro zavrsilo sa sahinom ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 avg 2010, 01:46

Interista di cuore je napisao/la:Damire sine postoje i druge teme na ovom forumu gdje mozes raspravljat o Barci i Interu :lol:

a Bvb ti je bzvze,samo onaj Japanac i Lucas valjaju

Schalke sampion ;)
Hehehe neka ja samo ovdje pisem ja samo NOVI :D

Osvojit ce ti s04 al 2100 :D sam ti karaj hehe Bayern ce to kao i uvijek nazalost osvojit ....
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 avg 2010, 14:36

Rangelova trazi Energie Cottbus , pored Rangelova traze jos Caiubya iz Dzekinog Wolfsburga i Boakyea iz Nurnberga , ali Isaac Boakye ima ponude iz Grcke i Turske... Tako da preostaju samo nas Dimitar Rangelov i Caiuby ... Mislim da bi moglo nesto od ovog bit da nas napusti Dimitar Rangelov ...
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 avg 2010, 14:43

Ne znam, glupo mi je da se prodaje Rangelov, koji i nema tako ogromnu platu, a da se ne dovede jos neki napadac. Ipak se ovaj ne zali sto sjedi na klupi. Tu ostaju jos samo Zidan, Barrios i Lewandowski. Mislim da bi bilo suludo prodati igraca koji je vjecna zamjena i koji nema ni malo problema s tim.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 avg 2010, 15:13

Od napadača ima tu još i Le Tallec koji dobar dio prošle sezone pauzirao zbog ozlijede ramena, i mislim da se i njemu treba pružiti šansa u nekim mečevima pošto i on ko lafo važi za nekog talenta....Što se tiče Range, ne vidim potrebe da se i on prodaje, jer ne možemo neku veliku finansijsku korist od toga steći, a kao što i Omo reče, nema sad on neku mega platu pa da ga radi toga prodaju...

Trenutno najveći problem je nesnalaženje Lewe na poziciji polušpica...To je bilo evidentno na meču protiv Bayera, on je jednostavno igrač šesnasterca..Kad već ne može u napad, možda bi bolje funkcionisao da ga pokuša staviti na stranu umjesto KG-a, jer kada je on ušao, Suši je otišao na lijevu stranu i tu je bio jako neučinkovit za razliku do tad, kada je odlično izgledao na poziciji polušpica....Ne znam, možda je vrijeme da se vrati na formaciju 4-4-2 romb, koju smo igrali pretprošle sezone, jer imamo sad dva špica koji znaju igrati fudbala, jer šteta je da igrač kalibra Lewe propadne, jer je evidentan njegov nesnalazak na poziciji polušpica, ali sjetimo se i Barrage lani, kojem je trebalo 7 kola da o'čepi....To bi otprilike ovako izgledalo:

--------------------Weide-------------------
--Owo----Neven--------Hummy----Schmelle--
---------------------Kehl-------------------------
--------Kuba---------------------Sahin----------
---------------------Suši--------------------------
----------------Lewa-----Lucas------------------

Ipak, lani smo bili očajni na startu radi ove formacije, jer kad je Klopponja uspostavio današnji sistem igre 4-2-3-1, ekipa je proigrala, a i pitanje je kao bi se Lucas snalazio sa još jednim napadačem, jer je lani to izgledalo jako loše na početku kada smo igrali 4-4-2....
Der Mann für die entscheidenden Tore.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 avg 2010, 01:44

bez grosskreutza u prvoj...moze al kad se naguzis...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 avg 2010, 02:15

gruezi je napisao/la:bez grosskreutza u prvoj...moze al kad se naguzis...
Ma ovo bi bila jedna tehnički jako potentna formacija, u kojoj bi se forsirao posjed lopte i igra prema naprijed, ali čisto sumnjam da do ovog može doći, jer se Klopp lani opeako s ovim....

Grosskreutz je jedan od najboljih krilnih igrača u ligi kada je u pitanju defanziva, ali u napadu mu nedostaje malo kreativnosti i ideje zbog njegove tehničke ograničenosti....Ev' i na zadnjem meču protiv Bayera, po njegovoj strani (iako uvijek igra lijevo, zbog ozlijede Kube bio desno) gosti nisu skoro ništa napravili, ali po lijevoj su pravili dar-mar....Čist prmjer je onaj prvi gol Bayera, kada nas je Gotzeova premekana odbrana koštala gola iz naoko bezazlene situacije, a da je tu bio KG čisto sumnjam da bi oni došli do neke prilike.....
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 25 avg 2010, 02:35, ukupno mijenjano 2 puta.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 avg 2010, 02:24

Sto se tice KG dobar je momak vrijedan trci bori se sve to stoji al kao sto kaze hare sto se tehnike tice to mu je slabija strana a po mom misljenju Krilo mora da ima brzinu, da moze strcat sprint, da moze pretrcat protivnika, onda takodje dobar dribling dobru kontrolu lopte i imat dobrih ideja bit kreativan igrac , i naravno znat ubacit lijepo, eh sta sad od tih predispozicija KG ima a sta ne to mi svi znamo , al sve u svemu solidan igrac nije los i neka nama njeg u BvB u, pogotovo jer je to pravi Dortmundovac mislim da vise voli BvB nego vlastitu majku i to je ono sto je jako bitno on ce na terenu da pogine ako treba , a i bilo bi jako glupo da nam je drugo krilo ofanzivno kao Kuba jer to ne ide nikako igrat sa dva krila koja su ofanzivna. vidjeli smo svi cak ni kod bayerna Ribery i Robben nisu igrali u prvoj postavi ili su barem skroz rijetko igrali zajedno ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 avg 2010, 02:40

U cetvrtak tekma protiv karabatka :) ... Najduze putovanje u historiji BvBa u euro takmicenjima naravno... 3500 km avionskom liniom do bakua ... Tv prenosa nece nigdje bit to je vec potvrdjeno dakle preostaje nam samo da na netu gledamo nazalost... valjda bude kakav dobar link :) ...

Hajnal nece bit u sastavu umjesto njega ce bit Markus Feulner uvrsetn u sastavu Dortmundske Borussije ...
Izgleda da od Hajnalovog transfera u H 96 nista nece bit ... Hajnal trazi platu koju mu H96 ne moze dati ...
Tako da od Hannovera izgleda nista nema... Klopp ga nije uvrstio u sastav kako bi Hajnal mogao ostat kod kuce i pregladat u miru svoje ponude to je bila molba Hajnala i s tim se slozio Klopp...

Barrios nije u utorak mogao trenirat jer je zadobio udarac u utakmici protiv leverkusena i zali se da ima bolove u ledjima, ali njegov nastup prootiv karabatka nije u opasnosti tako da ce bit spreman ...

Dortmund je u godini 2010 sto se tice najmladjeg sastava u topligama zauzeo 3 mjesto... Ispred nas su Francuski Touluse sa prosjekom od (24,05 godina ) i So4 sa prosjekom od (24,37 godina ), dok Dortmundov sastav iznosi (24,45 godina ) ......
Zadnja izmjena: Damir_BvB, dana/u 25 avg 2010, 02:49, ukupno mijenjano 1 put.
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 avg 2010, 02:44

Omerbavarac je napisao/la:Ne znam, glupo mi je da se prodaje Rangelov, koji i nema tako ogromnu platu, a da se ne dovede jos neki napadac. Ipak se ovaj ne zali sto sjedi na klupi. Tu ostaju jos samo Zidan, Barrios i Lewandowski. Mislim da bi bilo suludo prodati igraca koji je vjecna zamjena i koji nema ni malo problema s tim.
Ma mislim da od tog nista nece bit i da su to samo spekulacije jer za klupe je on dobar ha ya ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 avg 2010, 02:48

Mnogo kritikuju Kehla u Dortmundu nakon njegov loseg nastupa protiv apotekara i vec su pocele medijske spekulacije kako bi Kehla iz prve postave mogao izbacit mladi Sven Bender i zaigrat na njegovoj poziciji... Jer prosle je sezone mali super igrao i odlicno su se on i Sahin slagali, tako da to ne zvuci uopste lose barem dok Kehl ne dodje malo sebi... Ali to su sve spekulacije da li ce Kehl igrat ili ne to cemo vidjet jos... I ne treba po Kehlu pljuvat odmah ipak je on nas kapiten i jako vazan igrac Dortmunda, i treba ga pustit jos koju utakmicu da odigra, jer nasa ekipa je jako mlada i ne iskusna pogotov sto se tice eurolige i utakmica evropskih i u takvim utakmicama nam treba jedan Sebastian Kehl koji je to vec sve prosao i zna kako se treba u kojoj situaciji ponasat i malo zagalamit na manje iskusne oko sebe... Kehl je to svakako u stanju jer on posjeduje kvalitet ! ali ako jos nekoliko utakmica bude igrao kao protiv leverkusena onda mislim da ce Bender dobit svoju sansu jer je svakako zasluzuje momak...
BvB Echte Liebe !!!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 avg 2010, 06:43

ma ova braca bender su supertalenti pogotovo sven a sjetit ce te se prosle sezone kad je kehl bio povrijedzen bender je super igrao tako da me ovo uopste neiznenadzuje...logicno bi bilo da protiv jacih obojica igraju i sahin na poluspicu sa 2 brza krila...a za kevina,..da je neki tehnicar nije bas,a da je dosta brz jeste ,mozda to neizgleda tako ali lik ima dug korak...napravio je ogroman napredak od pocetka prosle sezone do sada za ocekivati je da tako i nastavi,.,,upravo zbog te borbenosti ja bih ga u romb formaciji stavio na poziciju drugog napadaca nek trci i umara odbrambene(slicno sto radi olic) a barios nek to koristi i zabija...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 avg 2010, 13:13

Stvarno mi nije jasno zašto će voditi najjači tim na tako dalek put kada smo već osigurali prolaz u grupe :x , a za 3 nepuna dana valja na noge ''Švabama''...

Joj i tog pljuvanja po Kehlu, čovjek jednu tekmu odigr'o ispod svog nivoa i odmah ga na klupu treba :evil: ...Ekipa je izgledala generalno loše (ne samo naš kapiten), ponajviše zbog premekane igre i nedostataka agresivnosti koja nas je krasila prethodnih sezona....

Hajnal bi najprije mogao u Hoffu, jer fali im dobar vezista zbog odlaska Eduarda u Rubin....

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 avg 2010, 16:03

Igrači BVB-a su jučer stigli u Baku, gdje će danas u 18:00 h igrati revanš meč protiv ''Karabataka'''...Meč bi trebao biti formalnost, s obzirom na ubjedljivih 4-0 za nas u prvom meču, ali Klopp je odlučio poslati najbolji tim za ovaj susret, tako da očekujem još jedan trijumf danas slika

Evo i vjerovatnih sastava:

slika

Glavni sudija je Serge Gumienny iz Belgije....

Jučer je legendarni Michael Zorc proslavio svoj 48. rođendan i ekipa mu je obećala pobjedu danas kao rođendanski poklon :mrgreen:

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 26 avg 2010, 19:12

e ako ove amatere ne mognete pobijediti ja vise nikad necu pratiti Dortmund, ko oce da gleda eo link
http://atdhe.net/23102/watch-fk-karabak ... a-dortmund

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 avg 2010, 20:12

Barrios u sudijskoj nadoknadi za pobjedu od 1-0...Dosta losa i bezidejna igra, ali i pobjeda na jedvite jade koja donosi nove bodove njemackim predstavnicima i to je najbitnije trenutno...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 26 avg 2010, 20:21

Hare_BvB je napisao/la:Barrios u sudijskoj nadoknadi za pobjedu od 1-0...Dosta losa i bezidejna igra, ali i pobjeda na jedvite jade koja donosi nove bodove njemackim predstavnicima i to je najbitnije trenutno...
Čestitam. Prolaz u grupnu fazu je odavno bio jasan ali se ipak treba sačekati da to bude zvanično. ;)

bhrocky

Post Postao/la bhrocky » 26 avg 2010, 21:13

Hare_BvB je napisao/la:Barrios u sudijskoj nadoknadi za pobjedu od 1-0...Dosta losa i bezidejna igra, ali i pobjeda na jedvite jade koja donosi nove bodove njemackim predstavnicima i to je najbitnije trenutno...
ma vidjelo se da nemaju neke pretjerane želje da igraju ali eto opet i sa takvom bezidejnom igrom smo pobijedili :mrgreen: sad čekamo izvlačenje :arrow:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.