rogan legenda, vidi se da zna o cemu prica. diaz da je bio napusen nema sanse da bi izgubio onaj mec
I nije neka novost kako je UFC-ov komentator, Joe Rogan, veliki pobornik konzumacije marihuane. Zato mu je posebno teško pala odluka Atletske Komisije Nevade da suspendira Nicka Diaza na godinu dana i drakonski ga oglobi jer je uhvaćen “s prstima u pekmezu”. Rogan smatra kako je kazna bila nepravedna i da nema nikakvog smisla.
“Oni su njega kaznili jer je on pokušao osporiti njihovu odluku, a vjerujem i zato što su njegovi odvjetnici u jednom trenutku izjavili kako planiraju tužiti Komisiju. Ne samo da Nick nije bio pozitivan na marihuanu, nego je pao na nekom nus produktu marihuane što samo znači da je pušio travu danima prije meča”, objašnjava Rogan i dodaje:
“Osim toga, glupo je govoriti nekome da ne smije pušiti travu, a on za to ima dozvolu. Ako su već imali takav stav, onda je trebao dobiti neku malu kaznu. U slučaju da je u meč došao napušen kao zmaj, onda bi ga trebalo suspendirati.”
Rogan je malo pojasnio situaciju s Diazom i marihuanom.
“Nick Diaz je napušen cijeli dan i on se očito može nositi s tim. Ako uzmeš vrhunskog surfera i staviš ga na dasku, onn zna kako jahati valove jer je to već činio prije. Nick Diaz svakodnevno jaše valove marihuane. Neki ljudi to ne mogu. Neki ljudi bi se sakrili pod kauč kada bi popušili količinu trave koju Diaz puši. No, on se napušen popne na bicikl i odradi triatlon. Zašto? Zato što to radi svaki dan. Trava je njegov prijatelj. Vjerujem da bi Nick napušen bio bolji u kavezu, nego kada je čist. Možda bi između rundi radio neke čudne stvari, no bio bi nepobjediv. I zato smatram da mu ne bi trebali dozvoliti da napušen ulazi u mečeve. Tada bi se dokazalo da trava zaista poboljšava tvoje performanse.”
I UFC-ov komentator, inače vrhunski majstor BJJ-a, priznaje kako i njemu nije strana borba pod utjecajem “zelenog prijatelja”.
“Ja sam konstantno napušen kada radim BJJ. To nije nešto što sam izmislio, to su izmislili Brazilci. Znam mnogo crnih BJJ pojaseva koji se bore napušeni i tvrde da to poboljšava tvoje performase. Jednostavno bolje razmišljaš i možeš se puno bolje koncentrirati na ono što radiš. Jednostavno ostatak svijeta gurne sa strane.”
Roga se na kraju opet vratio na Diaza…
“Činjenica je da se Nick Diaz nije borio napušen. On je bio čist u vrijeme meča s Conditom, a test je pokazao samo to da na vrijeme nije prestao pušiti. Stoga, on nije prekršio nikakva pravila. Oni su ga kaznili samo zato što su htjeli. Ljudi koji su to napravili su šupci i ne bi smjeli odlučivati o ničemu. To je bilo **** od odluke i bilo je vrlo nepravedno. Sve ovo samo pokazuje da neki ljudi imaju previše moći, a da ne rade dobar posao. Ja se žestoko protivim toj odluci i mislim da je odvratna”, zaključuje Rogan.