Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la tepsija » 17 nov 2011, 19:23

harishp je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Mostar nije za Safeta!!!
Prođoh danas svojom mahalom i kako je još uvijek glavna tema reprezentacija...pričah s ljudima...nitko nije za Papeta.
Otkad se raja pitala,uostalom vidimo po politici kako se pita i kako kontaju.
Nego sta kazu izvjestaji i stejt department of mahala koga bi za selektora. :lol: :lol:
Bola,pitala se ili ne pitala,raja ima pravo na svoje mišljenje.
I da,Mahala kaže

Duško Bajević-pvi izbor
Meho Kodro-nemojte se smijati
Vlatko Glavaš-nemojte se smijati
Ćiro-again
Vaha Halilhodžić-pakšu žešći ali za muku može ako bude primamljiv iznos
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 17 nov 2011, 19:26

Ima nekih koji imaju dvostruke aršine!

Govore kako je Lulić nezreo igrač i neiskusan i da je dobio crveni karton zbog neiskustva, a da pri tom i ne znaju šta je to on rekao sudiji, da bi mu onaj prvo dao žuti karton, a onda crveni. Ja mislim da je to bilo prestrogo. A proizvelo je ogromnu navalu "Generala poslije bitke."

Zašto to govorim?

Pa zato što posmatrajući Sušićevu karijeru kao trenera, možemo zaključiti da je Lulić mnooogo veći profesionalac u svom poslu igrača, nego li Sušić u svom poslu Selektora. Koga je on trenirao, i koja je prvenstva osvajao, koje trofeje? Koje je igrače izveo na put ka svjetskoj slavi? Ti pokazatelji su mu u najmanju ruku skromni, da ne kažem mizerni, to je objektivna stvarnost koliko god mi voljeli Papeta.

Znači, ako posmatramo iskustvo, stručnost i šta još ne, možemo reći da je na klupi BiH sjedio neiskusan trener, a cilj mu je bio jasno postavljen: "Odlazak na EP 2012. godine." (nije ispunjen) Šta dalje?

Sve dok nama u reprezentaciji budu vršena eksperimentisanja tipa "Zahirović Desni bek", "Rahimić stoper", "Bešić u vatri u najvažnijih 20 minuta kompletnih kvalifikacija", "Maletić <<čuva>> Ronalda", a pri tome ne pokušati pozvati Cocalića, Mahmutovića i da ne nabrajam mnoge igrače koji bi mogli bar pojačati konkurenciju u reprezentaciji, do tada ćemo samo sanjati o odlasku na velika takmičenja. Iz razloga što će nam u Baražima štimati Portugale, Francuske, Španije i sl... a experimentisanjima ćemo sami sebe izbacivati.

Ipak, Sušić je fino odradio neke utakmice, ali bilo je i onih, poput Albanije i Rumunije u gostima, koje su nam mnogo naškodile.

Međutim, mislim da Sušić može ostat, dobar je on, ali mnogo nam je važniji Lulić od njega... Lulić naš Gareth Bale! Takvih nemamo puno i želim mu da igra na svojoj prirodnoj poziciji u repci, jer za Sušića se može naći zamjena, a za Lulića trenutno NE!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 17 nov 2011, 19:31

Kada su u pitanju eksperimetni,ne vidim drasticnu razliku izmedju,BESICA,ZAHIROVCA I tog COCALICA ILI MAHMUTOVICA...
KLasa je PEPE ,RONALDO,NAS DZEKO,ostalo je sve u gram...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 17 nov 2011, 19:34

aleksandar_veliki je napisao/la:Sreca pa se mi ne pitamo i da cemo konacno dobiti pravog selektora u liku Amara Osima. To je vec gotova prica, a drugovima koji su toliko uvjereni da je Pape napravio zlatnu atmosferu u timu preporucujem danasnji broj Slobodne bosne i kolumnu "Nocas spaljujemo iluzije". Na kioscima u Sarajevu vec je u prodaji, sutra u drugim dijelovima BiH. Obavezno procitati.
Iz nekog razloga ne mogu ti pp poslati...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 19:40

tepsija je napisao/la:
harishp je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Mostar nije za Safeta!!!
Prođoh danas svojom mahalom i kako je još uvijek glavna tema reprezentacija...pričah s ljudima...nitko nije za Papeta.
Otkad se raja pitala,uostalom vidimo po politici kako se pita i kako kontaju.
Nego sta kazu izvjestaji i stejt department of mahala koga bi za selektora. :lol: :lol:
Bola,pitala se ili ne pitala,raja ima pravo na svoje mišljenje.
I da,Mahala kaže

Duško Bajević-pvi izbor
Meho Kodro-nemojte se smijati
Vlatko Glavaš-nemojte se smijati
Ćiro-again
Vaha Halilhodžić-pakšu žešći ali za muku može ako bude primamljiv iznos
Svaka vam cast,pravo objektivno nikakve subjektivnosti.A dobro vam i geografija ide. :roll: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 17 nov 2011, 19:41

aleksandar_veliki je napisao/la:Sreca pa se mi ne pitamo i da cemo konacno dobiti pravog selektora u liku Amara Osima. To je vec gotova prica, a drugovima koji su toliko uvjereni da je Pape napravio zlatnu atmosferu u timu preporucujem danasnji broj Slobodne bosne i kolumnu "Nocas spaljujemo iluzije". Na kioscima u Sarajevu vec je u prodaji, sutra u drugim dijelovima BiH. Obavezno procitati.
Može li ko staviti ovaj tekst. :?:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 nov 2011, 19:43

Ja sam definitivno ZA. Svakako nam ne treba još jedan identičan proces kao onaj sa Ćirom (nakon što je Pape preuzeo klupu bh. reprezentacije). Ponovno upoznavanje igrača, promjena formacije i taktike, novi igrači i drugačiji sistem, općenito. Istina je da je Sušić imao "ispada" u vidu partija u Tirani, Sarajevu protiv Francuske i meča u Bukureštu protiv Rumunije, ali je u isto vrijeme unio i mnogo toga pozitivnog u reprezentaciju. Atmosfera je mnogo bolja (ako je vjerovati medijima i zvaničnicima, te većini (naglašavam "većini" ;) ) igrača. Imamo dobar koncept igre i jaku zajednicu, ali nam fali još taj pobjednički mentalitet i pobjede protiv velikih reprezentacija. Mislim da je Pape u stanju ispuniti gore napisane uslove, te da će on biti prvi koji će odvesti našu selekciju na veliko takmičenje (čitaj SP 2014. u Brazilu). U protivnom, to jest ukoliko Komitet za normalizaciju ne želi produžiti ugovor sa Sušićem (ili ovaj u nekoj soluciji ne pristane na ponuđeno), dovesti samo provjerena lice i stručnjake, a ja kao jedinog potencijalnog kandidata vidim Duška Bajevića. Pored njega, dosta se priča i o Amaru Osimu, ali sve više sam ubijeđen da od tog posla nema fajde. Kao prvo, ne vjerujem da bi Ivica postavio sina u žižu (što bi Marjan rek'o), i to pogotovo zato što on obnaša funkciju predsjednika Komiteta i zbog ovog dvomeča s Portugalom. Dakle, najbolja mogućnost je da sadašnji selektor ostane, naravno ukoliko se dotični slaže s ovom odlukom. :mrgreen:

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 17 nov 2011, 19:44

Ne valja Baka,ne vala Ćiro-bez obzira na cirkus puno napravio i postigao ako ništa karizma digo narod naciju cijelu,ne valja Kodro....nitko nije ok :roll: ;)

Pape će ostat kakva rasprava dalje....? Čemu to čovjek ostaje ugovor produžuje ,valjda on i Osim znaju najbolje i igrači su tu svoje rekli.

Samo sad treba pametnije i hrabrije puno izmjena i rada!!!! Moderna igra bez kalkulacija!
Fi hajati.
GO Bosno.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 17 nov 2011, 19:46

Kao prvo,vrlo jake novine da bi kao oni otkrivali nesto senzacionalno. Drugo Pape je izbalansirao sujetu pojedinih igraca na ustrb sebe,a za korist reprezentacije,i trece ako ste nekad bili u vojsci (vecina ovdje sigurno nije) znate da ne moze biti sve idealno izmedju 20 i kusur ljudi bez obzira sto su svi u istom osu i sa istim ciljem.
Posto vidim da moderator reklamira novine(bolje da si ljudima preporucio da neku knjigu procitaju) ,onda je valjda opravdano da i ja izreklamiram golfa 2,2500km cijena pa navalite,uz napomenu ne radim zamjene :roll:

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 17 nov 2011, 19:51

Ma kakvi novinari,Oni su ogledalo naseg drustva.Danas ih ima malo sto znaju,i oni sto znaju su u nezavidnom polozaju.Kako neko da napise neku kritiku ili osvrt kada ih je 90% politicki orjentisan i uvuceno u paksu ovima iz vrha saveza.Kako konstruktivno nekog' kritikovati a sa njim pijes svaki dan kafu i pises sta ti on kaze.

Nece pas ruku koja ga hrani.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 nov 2011, 19:54

znaci gumena glava selektor :lol: :lol: :lol: :lol:
15.10 - 15.06 ...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 20:01

Novinari su jedni od vecih zla u nasem podneblju.Samo video i tonski zapisi mogu da dodju u obzir.
Ovo ostalo,dosta su puta zasrali da im se bilo sta vjeruje.
Fakat je za nas Braco G.G i trofeji su tu.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 17 nov 2011, 20:02, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 nov 2011, 20:01

Amara za selektora.Onda pozvat u repku Sehica,Cocalica,Zebu i Viscu.Ja mislim da ce Mesa bit selektor.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 nov 2011, 20:04

Alipasino je napisao/la:Amara za selektora.Onda pozvat u repku Sehica,Cocalica,Zebu i Viscu.Ja mislim da ce Mesa bit selektor.

daj boze
15.10 - 15.06 ...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 nov 2011, 20:04

aleksandar veliki mozes li taj clanak postaviti da vidim te teorije zavjere?

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 17 nov 2011, 20:05

Cisto da se zna,protiv Mese nemam nista.Ako bi Pape otisao nebi imao nista protiv da Mesa sjede na klupu.Eto cisto informativno da ne bude da Hairlija ne moze zeljovce na klupi.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 17 nov 2011, 20:06

vi iz sarajeva kad se radi od papetu i o osimima stvarno niste realni...jos kad pocne prica medjusobna svasta se procita....

ne moze se cerat po svom ako to nije ispravno...da je sve normalno ne bi imali ovog papeta za selektora, a ne bi se pricalo ni o osimu nego bi bio vaha,bazdarevic,bajevic,hadzibegic al hajd

dosadilo mi je vise pisat...uvijek dodje neki novi pa moram sve iznova :)

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 nov 2011, 20:08

aleksandar_veliki je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:aleksandar veliki mozes li taj clanak postaviti da vidim te teorije zavjere?
Nema ga druze nigdje, jbg mrsko mi kucati sve. Uglavnom sve je covjek rekao, cega smo svi svjesni, no mi od nasih igraca stvaramo savrsenstva i onda ako neko kaze nesto, odnosno iznese cinjenice, odmah je mrzitelj svega bosanskohercegovackog.
De ga skeniraj ili nezam vec sta bas me interesuje necu veceras moci zaspati!

nihco

Post Postao/la nihco » 17 nov 2011, 20:14

Juve-TZ je napisao/la:vi iz sarajeva kad se radi od papetu i o osimima stvarno niste realni...jos kad pocne prica medjusobna svasta se procita....

ne moze se cerat po svom ako to nije ispravno...da je sve normalno ne bi imali ovog papeta za selektora, a ne bi se pricalo ni o osimu nego bi bio vaha,bazdarevic,bajevic,hadzibegic al hajd

dosadilo mi je vise pisat...uvijek dodje neki novi pa moram sve iznova :)
jasno, da smo normalna drzava ne bi birali izmedju islapjelog cire koji je cirkusant, papeta koji je objektivno los trener, bake sliskovica........ pa, na koncu i osima, barbareza ili kodre koji su rizicni.......nego bi angazovali kataneca,bajevica, bazdarevica, kranjcara ili bilo koga ko ima neke reference, i ko bi vjerovatno pristao.
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 17 nov 2011, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.
Sent from my Commodore 64

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 nov 2011, 20:14

**** vas i Pape i clanak u SB, izgubi ja 100 eura na pokeru zbog tog sranja.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”