Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

tanzla
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la tanzla » 18 jan 2011, 23:07

Da, imaju dosta stopera "na stanju" ali ocigledno ne stima. Zato mislim da treba neko novi doci. Toure dosta kiksa u zadnje vrijeme, nek se penzionise. :mrgreen: Ti nabrojani su svi visoki ko bandere, a njima svaki korner koji izvede protivnicka ekipa stvara ogroman problem, pa makar se tu radilo o tamo nekim Wolvesima ili Lesteru. Zamisli koje silovanje od Uniteda 12.2. ako se stvari ne poprave ? Kad mi vidimo nedostatke, SAF ce ih itekako znati iskoristiti.
Meni fakat nije jasno kako to Mancini kao talijan, po defaultu doktor za odbranu, dosad nije uigrao. U konacnici, meni je bitno samo da Dzeko bude dobar, da zabija golove, al' nece ni njega "sunce ogrijati" ako ovi budu primali po dva komada u svakoj utakmici.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 jan 2011, 23:08

OTNYS_YNWA je napisao/la:Imaju odlican tim, samo je potrebno da se povezu. Sve vise pocinju da misle samo na napad, a odbranu ko
sljivi... E pa ne ide to tako drugovi, Wolves im utrpa 3, Leicester 2. Imaju kvalitetne stopere samo je potrebno
da se malo vise fokusiraju na odbranu ...
ma nije to ni toliko bitno kad pobjeđuju. ipak znali su oni odigrati i na nulu kad je trebalo. ja kazem da im treba jos pola sezone i jos jedan prelazni rok da sve ovo srede. bar smo se u posljednje vrijeme nagledali kako to rade ove ekipe koje imaju brdo para (naravno one koje imaju pravu viziju jer nekima ni sav novac svijeta ne pomogne da dođu do trofeja)
david luiz iz benifice bi bio pravo rjesenje za njih ja bi ga volio vidjeti u liverpoolu al nemaju moji para za to :D
You are someone else I am still right here

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 18 jan 2011, 23:10

fera je napisao/la: david luiz iz benifice bi bio pravo rjesenje za njih ja bi ga volio vidjeti u liverpoolu al nemaju moji para za to :D
Povezuje se Luiz odavno s njima, nemam pojma sto ga nisu kupili. Mada bih i ja bio sretniji da ode u Liverpool. Potrebniji je. 8-)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 jan 2011, 23:11

fera je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Imaju odlican tim, samo je potrebno da se povezu. Sve vise pocinju da misle samo na napad, a odbranu ko
sljivi... E pa ne ide to tako drugovi, Wolves im utrpa 3, Leicester 2. Imaju kvalitetne stopere samo je potrebno
da se malo vise fokusiraju na odbranu ...
ma nije to ni toliko bitno kad pobjeđuju. ipak znali su oni odigrati i na nulu kad je trebalo. ja kazem da im treba jos pola sezone i jos jedan prelazni rok da sve ovo srede. bar smo se u posljednje vrijeme nagledali kako to rade ove ekipe koje imaju brdo para (naravno one koje imaju pravu viziju jer nekima ni sav novac svijeta ne pomogne da dođu do trofeja)
david luiz iz benifice bi bio pravo rjesenje za njih ja bi ga volio vidjeti u liverpoolu al nemaju moji para za to :D
Ja stvarno ne znam sto tolika frka oko toga igraca,apsolutno nema nista posebno dobro u njegovoj igri,zna ispast gore od Demichelisa :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 18 jan 2011, 23:13

Ma nema nista posebno u njegovoj igri, samo se za njega hrva vise od pola Europe.
+ uzmes u obzir godine, ... ;)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 jan 2011, 23:14

ma ja kad god sam ga gledao bio je jako dobar e sad s obzirom na godine normalno je da on jos uvijek grijesi ponekad al sigurno stoper za buducnost. jest da je cijena koja se spominje u vezi njegovog transfera prenapuhana al to je druga prica.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jan 2011, 23:16

Ma treba njima neka čvrsta ruka u svlačionici. Iako mi je Mancini drag(zbog onoga što je napravio sa Laziom), on ne može voditi ekipu "usijanih glava". Dakle, treba im neko ko će svim preplaćenim zvijezdama i zvjezdicama začepiti usta prilikom svakog bunta, a ne neko ko će igrati i titrati oko njih samih. Zna se ko je gazda, i ko će uvijek biti gazda. To nikada nisu bili fudbaleri, pobogu.

Dakle, promjenom trenera bi se sve to iskristaliziralo. Eh, kako je Mancini sada u dobroj seriji, odlično stoji na tabeli, dobro gura u Evropa Ligi, sumnjam da će otići(vjerovatno će i krenuti u sljedeću sezonu na čelu ovog tima). Ono što je dobro kod njega je što je konačno odlučio puštati igrače koji su prekobrojni i koji nikako neće dobiti šansu(dakle, nema onog, neću pojačati nekoga, možda mi zatreba taj 5. lijevi bek ako se četvorica povrijede :mrgreen: ).

Kada je Luiz u pitanju, ja sam se od srca nasmijao kada sam pročitao onu odlaznu klauzulu?! 40 fuckin' miliona Eura!!! Pa ko je tu budala? Ukoliko postoji ekipa koja će dati toliko para za nekog štopera, onda je to City(možda ni Real nije za baciti), al' realno gledajući, on ne vrijedi tol'ko. Pa za manje novca bi se mog'o dovesti Silva iz Milana ili Chiellini iz Juventusa, a oni su na višem nivou od Luiza. I, ne vidim razloga zašto ne probati sa dovođenjem Mexesa kome ističe ugovor na ljeto? Dakle, ne mora se svaki put dati velika svota novca za nekog kvalitetnog igrača, ha ya.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 jan 2011, 23:19

Monolog je napisao/la:Ma treba njima neka čvrsta ruka u svlačionici. Iako mi je Mancini drag(zbog onoga što je napravio sa Laziom), on ne može voditi ekipu "usijanih glava". Dakle, treba im neko ko će svim preplaćenim zvijezdama i zvjezdicama začepiti usta prilikom svakog bunta, a ne neko ko će igrati i titrati oko njih samih. Zna se ko je gazda, i ko će uvijek biti gazda. To nikada nisu bili fudbaleri, pobogu.

Dakle, promjenom trenera bi se sve to iskristaliziralo. Eh, kako je Mancini sada u dobroj seriji, odlično stoji na tabeli, dobro gura u Evropa Ligi, sumnjam da će otići(vjerovatno će i krenuti u sljedeću sezonu na čelu ovog tima). Ono što je dobro kod njega je što je konačno odlučio puštati igrače koji su prekobrojni i koji nikako neće dobiti šansu(dakle, nema onog, neću pojačati nekoga, možda mi zatreba taj 5. lijevi bek ako se četvorica povrijede :mrgreen: ).

Kada je Luiz u pitanju, ja sam se od srca nasmijao kada sam pročitao onu odlaznu klauzulu?! 40 fuckin' miliona Eura!!! Pa ko je tu budala? Ukoliko postoji ekipa koja će dati toliko para za nekog štopera, onda je to City(možda ni Real nije za baciti), al' realno gledajući, on ne vrijedi tol'ko. Pa za manje novca bi se mog'o dovesti Silva iz Milana ili Chiellini iz Juventusa, a oni su na višem nivou od Luiza. I, ne vidim razloga zašto ne probati sa dovođenjem Mexesa kome ističe ugovor na ljeto? Dakle, ne mora se svaki put dati velika svota novca za nekog kvalitetnog igrača, ha ya.
e to je to. i kad vidis koliko traze logicno je odma da ces pomisliti ovog samo manchester city moze kupiti :D al fazon je sto ta benfica za svakog igraca na prvu trazi takvu sumu ali pri konacnom transferu to bude dosta manje

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 18 jan 2011, 23:20

Kad je sljedeca utakmica u kupu? i hoce li Dzeko imati pravo nastupa?

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 18 jan 2011, 23:23

k_c je napisao/la:Kad je sljedeca utakmica u kupu? i hoce li Dzeko imati pravo nastupa?
29. januara. Tad će imati pravo nastupa.
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jan 2011, 23:24

k_c je napisao/la:Kad je sljedeca utakmica u kupu? i hoce li Dzeko imati pravo nastupa?
Protiv Nottsa,ne znam kada i imace pravo nastupa.

edit:29 januara,hvala @sex. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 18 jan 2011, 23:25

Sexmachineboy je napisao/la:
gdje se igra prvo? i je li se igra isto jedna utakmica ili ima revans?

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 jan 2011, 23:26

OTNYS_YNWA je napisao/la:Ma nema nista posebno u njegovoj igri, samo se za njega hrva vise od pola Europe.
Evo ja i ti da se kladimo da u koji god od velikih klubova da predje da nece ispuniti ocekivanja ;)
Evo ti Luiza od 00:16,i ovo nije jedini put da je ovako ispao
[youtube][/youtube]
I kakvo ti je to mjerilo da se za njega otima vise od pola Evrope,citao sam ja i za Joa sto sad nastupa za City dok je bio u Cska Moskvi da se otima pola Evrope za njega,a danas mu je uloga da cisti kopacke Dzeki i Tevezu,pa i Baloteliu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 18 jan 2011, 23:27

k_c je napisao/la:
Samo jedna utakmica, a ako bude neriješeno onda ide revanš.
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 18 jan 2011, 23:30

A da li si svjestan ko je Hulk ? Pa tog igraca ne mogu 3 Luiza cuvati je*ote. :mrgreen:

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 18 jan 2011, 23:30

k_c je napisao/la:
Samo jedna utakmica, a ako bude neriješeno onda ide revanš.[/quote]
aha,hvala!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 jan 2011, 23:41

Dylan Dog je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Ma nema nista posebno u njegovoj igri, samo se za njega hrva vise od pola Europe.
Evo ja i ti da se kladimo da u koji god od velikih klubova da predje da nece ispuniti ocekivanja ;)
Evo ti Luiza od 00:16,i ovo nije jedini put da je ovako ispao
[youtube][/youtube]
I kakvo ti je to mjerilo da se za njega otima vise od pola Evrope,citao sam ja i za Joa sto sad nastupa za City dok je bio u Cska Moskvi da se otima pola Evrope za njega,a danas mu je uloga da cisti kopacke Dzeki i Tevezu,pa i Baloteliu.
moje misljenje je da taj kvalitet u odbrani 1 na 1 nije kljucna osobina za dobrog stopera. evo recimo skrtel u liverpoolu je prilicno dobar 1 na 1 ali njegova igra u formaciju u linijama kretanja u pokrivanju i igraca i prostora je katastrofa...

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 19 jan 2011, 21:26

Dvije jako vazne utakmice su iza kluba.Dvije pobjede ali odbrana je definitivno zakazala ali dok se pobjedjuje ok je.Malo me brine sto je Tevez promasio drugi penal u veoma kratkom roku.Ali nema veze ti penali nisu imali uticaj na rezultat.I da se osvrnem kratko na debi Dzeke sve u svemu bilo je ok izgubio je nekoliko zracnih duela ali sa asistencijom i par dobrih pasova i jednim extra driblingom super za prvu tekmu.Ono sto je jako bitno da su i navijaci u Engleskoj jako zadovoljni Dzekom ako je vjerovati njihovim forumima.Puno srece u narednoj utakmici i nadam se pobjedi.Zato sta reci nego Come on you City....
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 jan 2011, 23:58

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 20 jan 2011, 10:08

Vieira: Tevez je dobar poput Henryja

Francuski nogometni veteran u redovima Manchester Cityja (34) Patrick Vieira komplimentirao je osam godina mlađem klupskom suigraču Carlosu Tevezu.

Vieira vjeruje da danas Tevez u Cityju ima jednako velik utjecaj kao svojevremeno Thierry Henry u Arsenalu.

- Carlos je dobar poput Thierryja Henryja. Oni su dvojica potpuno različitih igrača, ali kada želite osvajati naslove, onda vam treba napadač koji može zabiti između 20 i 25 golova po sezoni. City ima takvog igrača u Carlosu. On je netko tko odlučuje utakmice. Čak i ako ne igrate dobro, znate da će si on sam stvoriti priliku i zabiti gol. Ako želite osvojiti Premiership ili FA Cup, trebate takve igrače – rekao je Vieira, bivši kapetan Arsenala čiji je dres nosio između 1996. i 2005. godine i u tom periodu osvojio tri premierligaška naslova i četiri FA Cupa.

Tevez je ove sezone zabio ukupno 17 golova za City u 27 odigranih utakmica, od čega 14 u Premiershipu.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: IQ200 i 2 gosta.