anonymousHD je napisao/la:
Tek sad pročita ovaj tvoj gore post gdje navodiš da ti je slika crna. Eh da ti objasnim zašto ti je crn. Prvo ako ti je win 7 sa neta skinuta, onda ti je pirat, nije original. Pošto je tebi update uvek uključen, stalno skida neka sr.anja, čovek koji se zove Bill Gates, koji je sve ovo izmislio, lagano vidi da ti je win7 pirat, da ti nije legalno, on ti fino sje.be računar i zato imaš stalno crnu sliku, jer ti nedozvoljava da koristiš njegovu win 7 jer nisi kupio original CD. I svaki put kad ti se update pokrene, on to vidi. Zato ja preporučujem svima koji nemaju original CD da ugase automatski update, i da fino odu na stranicu microsofta i sami skinu update, ako im toliko treba.
Onda gledajte dalje, ako stalno skidate update, stalno neke dodatke skidate, vaš računar će se pretrpati, i sam će se uništiti, a vi nećete ni skontati zašto. Mislit' ćete da je neki virus, a ustvari su to vaši lepi update.
Dosta pametujem, imate bruku foruma u vezi update, pa čitajte. Ako imate pirat win7 ugasite update. Ne treba vam.
Nisam duze vremena bio na forumu i tek sada sam vidio ovaj post. Morao sam reagovati, jer je izneseno dosta neistina. Jedina stvar oko koje se mogu sloziti jeste da je Billu Gatesu u interesu da sto vise ljudi licencira MS software. Generalno gledajuci, updatei su jako vazni za ispravan i siguran nacin rada racunara. Bez obzira da li se radi o operativnom sistemu, browseru, officeu, nekom trecem programu. Nebitno. Sto se tice updatea za MS Win 7, ukoliko vas interesuje mozete, prije nego se ista instalira, provjeriti kakvi updatei su skinuti, te odluciti hoce li biti instalirani.
Postoji veliki broj sigurnosnih propusta koji ne mogu biti otklonjeni bez redovnog updatea. Nekada se desi da Microsoft upozori da je otkriven odredjeni propust i skladu s tim pusti odredjeni update kako bi se izbjegli problemi. Zato, ne mozemo zahtjevati visoku pouzdanost i sigurnost sistema, a pri tome iskluciti update. To je jedini nacin da vas Microsoft zastiti na vrijeme.
Sto se tice piratskih verzija sistema, tu sve zavisi od cracka koji koristite. Ja licno nemam nikakvih problema, a vrsim redovan update.