MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 jul 2012, 19:58

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Pa šta iako uzmete pitchere na draftu, ne mora značiti da će biti bolji od tih, možda u prvoj rundi naletite na nekog, ali ako vam je tako loša situacija ništa od tog. Bolje bi bilo tradeovat nekog da se dovedu pitcheri.
to ce se dovest, ali neka i mlad neko kao sto su Wood,Prior,Zambrano,Clemente bili :)..kako nam je to bila jaka rotacija u pm :shock: ..sve djete do djeteta, sreca sto nismo imali srece da uzmemo WS,a bili smo bolji od One Floride 100%..vodit 2:0 u seriji i imati je u rukama i sam je ispustiti pihhhhh
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 10 jul 2012, 00:52

Prenosi ArenaSport, citav All-Star. Odlicno! SAd u 2 ide HR derbi.
Postovanje treba zaraditi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 jul 2012, 00:53

Giantsi izdominirali All-Star i donijeli 3 uzastopnu pobjedu za National league, i samim time prednost u World Series za timove iz ove lige sto se posljednjih godina pokazalo kljucnim, a Cabrera je uzeo titulu All-Star MVP sa svojim 2 run HR-om ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 12 jul 2012, 01:00

Užasan All-Star i za Canoa u HR Derbyju i za igrače Yankeesa i za kompletan AL.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jul 2012, 04:55

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Užasan All-Star i za Canoa u HR Derbyju i za igrače Yankeesa i za kompletan AL.
ma ebo all star :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 jul 2012, 05:02

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Užasan All-Star i za Canoa u HR Derbyju i za igrače Yankeesa i za kompletan AL.
JEsu Caoa isfurali na Derbiju hahahahaha nevole vas nesto ljudi u Kanzasu. :mrgreen:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 12 jul 2012, 05:09

kad_kako je napisao/la:
JEsu Caoa isfurali na Derbiju hahahahaha nevole vas nesto ljudi u Kanzasu. :mrgreen:
Ne vole Yankeese zato što su najuspješnija franšiza u historiji sporta, osim toga dolaze iz najvećeg grada u SAD-u, klasično ispoljavanje kompleksa. Od All-Stara su napravili teferič obični u rangu roštiljade na meču druge kantonalne lige, ali to nije ništa novo u All-Star mečevima u svim sportovima, navijači su uvijek toliko "kulturni" da će izviždati igrače svojih ljutih konkurenata i ove iz NY. Glupa moda pa hajd.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jul 2012, 05:21

pa care ne vole nikog iz NY.. razlog ti je sto oni sebe nazivaju amerikom, drzavom... i svaki covjek iz NY kaze idemo u ameriku kad idu kuci iz posjete nekog drugog grada..zato ih i negotive ebiga nikog ko dolazi odatle
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 12 jul 2012, 06:17

SaltCityAttack je napisao/la:pa care ne vole nikog iz NY.. razlog ti je sto oni sebe nazivaju amerikom, drzavom... i svaki covjek iz NY kaze idemo u ameriku kad idu kuci iz posjete nekog drugog grada..zato ih i negotive ebiga nikog ko dolazi odatle
I nisu daleko od istine. Dok su u NY i ostalim gradovima istočne obale planirali Revolucionarni rat protiv Britanije po Missouriju i ostalim prerijama su se Francuzi i Indijanci ganjali sa bizonima. Stanovnici KC nisu ništa drugo nego doseljenici sa istočne obale, dosta njih upravo iz NY. Oni su sa sobom i donijeli Ameriku iz NY, Bostona, Philadelphije i ostalih gradova, da bi danas taj isti NY pljuvali. Bukvalno pljuju svoje porijeklo.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 jul 2012, 15:27

Kao sto su i NU Jorcani doseljenici iz Europe... Pa opet svi tamo pljuju po Europljanima. Valjda je to USA mentalitet.

Svi su tamo odnekle dosli, osim domicionih Indijanaca.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jul 2012, 16:34

kad_kako je napisao/la:Kao sto su i NU Jorcani doseljenici iz Europe... Pa opet svi tamo pljuju po Europljanima. Valjda je to USA mentalitet.

pa evo ti u Chicagu sve su Irci :)..ovdje je vise Iraca nego u Irskoj ebote..pa samo sa prostora Juge u Ilinoisu ima preko 700.000 i vise sigurno..gdje su Mexicanci,Poljaci i td ..ma svi su doseljenici
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 jul 2012, 16:42

SaltCityAttack je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Kao sto su i NU Jorcani doseljenici iz Europe... Pa opet svi tamo pljuju po Europljanima. Valjda je to USA mentalitet.

pa evo ti u Chicagu sve su Irci :)..ovdje je vise Iraca nego u Irskoj ebote..pa samo sa prostora Juge u Ilinoisu ima preko 700.000 i vise sigurno..gdje su Mexicanci,Poljaci i td ..ma svi su doseljenici
Svi bijelci u USA su doseljenici, naravno. 'Puritanci' su jedni od prvih.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 jul 2012, 03:04

imas dole oni na south bijeli ne vole vamo north i znaju nas ko nazivat nekakvim doseljenicima i td :)..samo dole su idioti ocami :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 13 jul 2012, 16:49

SaltCityAttack je napisao/la:imas dole oni na south bijeli ne vole vamo north i znaju nas ko nazivat nekakvim doseljenicima i td :)..samo dole su idioti ocami :)
Glupljih ljudi, od Americkih Juznjaka, ja jos ne sretoh. To je sve ignorantno do bola.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jul 2012, 18:33

Malo o mojim Soxima od strane jednog Soxa 8-)

Nema ništa smiješno u ovogodišnjoj sezoni Boston Red Soxa (osim ako niste navijač Yankeeja.,a nadam se da niste, jer ne bih želio da gorite u paklu.. :mrgreen: ) Unatoč tome pitanje koje mi najčešće pada na pamet dok gledam svoj omiljeni klub je „tko ste vi i što ste učinili s Boston Red Soxima“. Momčad koja ovih dana trčkara Fenwayem više nimalo ne liči na ekipu u koju sam se zaljubio prije nekoliko godina.

Red Soxi su tijekom prošlog desetljeća nosili u sebi jednu određenu crtu čudnovatosti zbog koje su podsjećali na kakvu disfunkcionalnu familiju; samo što ta disfunkcija nije bila nakaradna i užasavajuća nego simpatična i zabavna, ne totalno u điru Royal Tennenbaumsa, ali blizu. Band of Idiots, duga kosa Johnnya Damona, Big Papijeva komplicirana rukovanja, Manny Being Manny, spaljeni Kevin Millar, trljanje ćelenke Adriana Beltrea, Youkilisovi pogledi prijezira prema pitcherima, Pedroina kreveljenja za vrijeme Titovih TV intervjua i ostale gluposti jasno su davale do znanja da Boston Red Soxi nisu ozbiljan i profesionalan baseball klub i to im je davalo određen šarm i, što je još važnije, identitet na kojem su izgradili dva naslova prvaka. Identitet koji se počeo mijenjati kroz zadnje tri godine, ne prirodno već nasilno, odstranjivanjem točno određenih tipova igrača i usađivanjem navika i odgovornosti koje su prije samo nekoliko godina s gađenjem odbacivane. Nakon što su se Soxi raspali u posljednjem mjesecu lanjske sezone procurili su izvještaji o tome kako su pitcheri za vrijeme utakmica žderali piletinu, lokali pivo i igrali Call of Duty u svlačionici. Isprva sam bio konsterniran, ali onda sam pomislio: Hebote, pa šta je tu novo?! Pa to su Red Soxi! Tako su osvojili dva naslova!
Nije pravedno optužiti Bobbya Valentinea za sve probleme Bostona. Ozljede su unakazile ovu sezonu baš kao što su unakazile i lanjsku – 20 različitih igrača završilo je na listi ozlijeđenih. Igrači poput Gonzaleza i Pedroie su podbacili, a Bobby V sigurno nije kriv što je naslijedio jednu od najgorih rotacija u ligi, dapače, svojim umiješnim dirigiranjem bullpenom uspio je djelomice zamaskirati bacačke nedostatke ekipe. Red Soxi su uostalom na 50 posto pobjeda, zaostaju samo dvije i pol utakmice u Wild Card utrci i ne bi me čudilo da na kraju izvuku čudo iz guzice i plasiraju se u playoff. :mrgreen:
Samo što nekada rezultat ne može zamijeniti osjećaj ogorčenja koji vas grabi i proždire dok gledate utakmice i čitate izvještaje iz svlačionice. Red Soxi su počeli igrati profesionalni i dosadni baseball lišen šarma i osobnosti, baseball za računovođe, baseball kojeg je uzbudljivije pratiti preko statistike nego uživo. Najgore od svega je što je taj profesionalizam samo krinka, samo maska ispod koje se kriju debele naslage disfunkcije, ali ne one simpatične iz Royal Tennenbaumsa već one destruktivne i užasavajuće iz recimo Ordinary People u kojem su svađe, nabijanje krivnje, govorkanja i zabijanje bešteka u leđa svakodnevna pojava.Ove smo sezone tako čitali kako je Bobby V u konstantnom previranju sa GM-om Benom Cheringtonom koji je ostvario puno bolji odnos sa igračima od slavnog trenera. Bobby V također ne komunicira s trenerima Garyem Tuckom i Timom Bogarom*, a trener bacača Bob McClure ga toliko prezire da mu ne govori o čemu priča s pitcherima za vrijeme tajmauta. Igrači ga mrze još od slučaja Youkilis kada je preko medija optužio apsolutnu legendu kluba, igrača koji je napravio karijeru zbog toga što je davao sve od sebe u svakoj akciji, da se ne trudi dovoljno bez da je uopće popričao s Youkom. Dustin Pedoria ga namjerno ignorira, a igrači su preko medija poručili kako je David Ortiz otvoreno podržao trenera samo kako bi kupio malo mira u svlačionici te kako je ta podrška lažna. U klubu su posvađani apsolutno svi, od vlasnika i GM-a do liječnika i terapeuta koji su već dvije godine pod konstantnom paljbom zbog ogromnog broja ozljeda. Da stvar bude gora sve se to događa u trenutku u kojem glavni konkurenti za vrh divizije, prije svega Yanksi i Raysi, uživaju u super – simpatičnim, zabavnim, zajebantskim i uspješnim ekipama.
Baseball je momčadski sport u kojem kemija nije važna. Odnosi između igrača nisu važni. Nije to košarka u kojoj je za pick ‘n’ roll potrebno dvoje, niti je to nogomet u kojem se akcija gradi preko četiri igrača niti je to football u kojem se dio momčadi mora žrtvovati da bi drugi dio ekipe pobrao slavu. Na udaranju si sam, kad bacaš si sam, na bazi si sam, čak si u obrani većinom sam. Ukoliko si dovoljno jak da te trvenja u svlačionici ne pojedu prije same utakmice u igri nećeš imati problema. Lopticu ti ionako baca protivnik. Prema tome Boston čak i s ovakvom ekipom može doći do naslova prvaka. Kemiju nemaju, ali imaju talenta. Samo što to meni nije bitno. Ne želim ponavljati klišeje iz glupih američkih serija svaki put kada gledam Soxe kako igraju. Želim gledati klub u kojeg sam se zaljubio.
;) 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 13 jul 2012, 21:56

Ja kao navijač Yankeesa uživam u agoniji Crvenih čarapa
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 jul 2012, 16:28

kad_kako je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:imas dole oni na south bijeli ne vole vamo north i znaju nas ko nazivat nekakvim doseljenicima i td :)..samo dole su idioti ocami :)
Glupljih ljudi, od Americkih Juznjaka, ja jos ne sretoh. To je sve ignorantno do bola.
bas brate mogu to da osjetim, jer radim posao gdje mogu da vidim ljude iz svakog djela ..SOuth,North West,East hahahaha.ono ebiga vozim limuzinu i sad po ponasanju vidis veliku razliku u njima ebiga.

Sta su ti Cubs vjerni navijaci brate :)..juce sam vozio limo i imao sam narudjbu ono da vozim par navijaca na utakmicu i d aih poslije vratim kad se napio kao iza ponoci :)..prvo sto su mi rekli da mi je zadatak da ja im kazem tacan rezultat kad ih pokupim nakon utakmice :)...ma nema nikog brate rezultat ne interesuje, ali svi vole Cubse ebiga :)... jos kad se ne posvadja u ubjedjivanju :),,,ja govorim 8:1, a ovaj jedan kaze 9:1 :)... reko ma jok ti reko nisi gledo to dobro :).

Soriano sinoc ubio ljude 4-4 2 HR :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 jul 2012, 03:19

kako nam na ruku ide ovo sto Soriano i Dempster igrjau odlicno ovu sezonu..Dempster nema neki rekord 5-3, ali izgubili su mu 10 utkamica :)..covjek pitchi 8 ininga ne mozes mu udarit , a ovi na kraju useru ebiga....ima 1.80 ERA sto je vise nego dobro za startera koji eto nema rekord samo zato sto je u Cubsima..bilo gdje drugo on bi imao sad najmanje 10 pobjeda ..za Soriana i Dempstera od onih koji se bore za world seriju mozemo dobiti dobre mlade igrace i to treba iskoristiti..hvala im svima mnogo i sa Sorianom sam ove sezone prezadovoljan, ali steta sto je tek sad pokazao zelju i motivaciju :(..da je ovakav bio uvjek danas bi ga slavili, ali sad mi ramzisljamo od podmladjenju ekipe i to je to..Mi nismo Pittsburg koji se podmladjuje 20 godina i mi smo Cubsi koji ce za 2 godine biti medju boljim ekipama kad Brett Jeckson, Soler, onda ovaj novi rookie uskoce na OF i kad ovaj novi mladi pitcher, kao i bolji reliveri dodju uhhh :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 jul 2012, 03:29

Bas nam njihove dobre igre sjedaju ko kec na desetku.

Neka, da i od Soriana, napokon budemo imali nekakve koristi. Toliko nam je barem duzan za sve ove godine lose igre, i igre sa klinca na klinac.

Za Dempstera, ce mi biti zao kada ode. Covjek od kako je postao startni bacac, je uvijek davao sve od sebe, i u zadnjim godinama je daleko nas najbolji igrac. Eto, zadnjih 5 utakmica ima 33 ininga bez da mu iko bod uzme. Sretno mu u njegovom iducem klubu. Nadam se da ce ga uspjeti utrpati nekom contender-u, jer zasluzio je da dobije sansu da uzme Svjetsku Seriju.

Nemoj se iznenaditi Salt, ako trade i LaHaira. Ipak je i on prilicno star (29-30 mu je godina, ili je i stariji), sto se ne uklapa nikako u planove Epstein-a.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 jul 2012, 03:52

ma dobro oni ce utrpat LaHaira ai za pristojnog mladog pitchera i nista drugo...jer imamo OF respektabilan i bez njega, ali mi ga zao dobar momak ebiga...steta majkemi ja bi ga pokusao na 3th base da vidim moze li..ebiga steta covjek udara a treba nam to pravo :(..samo vjerujem da ce ga ostaviti.

Jeisl vidjeo danas Marmola :)..izvuce se ebo majku uhvati duble play :)... dobro je draog mi je da malo samopouzdanja dobije..poceo se radovat ko Zambrano :)

Dempstera treba u Soxe poslat bez obzira koga dobili..niko nece biti ljut na njega, jer covjek ima zelju da zivi u Chicagu..nece da mjenja zivot sam je rekao i ovdje ima osnovanu fondaciju za pomoc bolesnim i td....zato ga treba dati Soxima za playoff i mi da uzmemo sta mlado od njih i to je to
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.