Bijeljinac je napisao/la:
Sto se tice ostatka turnira, pa ne vidim da ima iznenadjenja, otprilike sve je isto kao i ranijih godina. Cesi redovno tuku Slovence na velikim takmicenjima poslednjih godina, pa ne vidim tu iznenadjenje, Nijemci vec godinama nisu vrh posle povlacenja generacije Svarcera, Baura, Krecmara i Kermana, titula 2007. je bila oduzeta Francuzima sudijskim navlacanjem, tamo su gdje im je trenutno i mjesto. Ne vidim takodje razloga potcjenjivati Hrvatsku, ni za mene nisu na ranijem nivou, ali imaju iskustvo i zivce u zavrsnici, i to ce im biti dovoljno za medalju. Koju? Vidjecemo. Poljaci nastavljaju kontinuitet (podsjecaju me na srpsku generaciju iz 90-ih), navijam za njih u drugoj rundi. Takodje kao srpskom navijacu mi je bilo interesantno pratiti grupu D. Zbog pet rukometasa, 4 bivsa srpska reprezentativca i jednog koji se nudio srpskoj reprezentaciji, ali je kao i ova cetvorica odbijen. Dakle Sterbika u Spaniji, Karabatica u Francuskoj, te Puljezevica, Eklemovica i Krivokapica u Madjarskoj. Zao mi je sto su Madjari ispali i nadam se da ce Nikola Karabatic igarti jos jedno finale. Nazivati ih sada 'izdajnicima' ne pada mi napamet, to je sovinisticki i primitivno, momci su sportisti i bave se sportom. Srecno svima, sto bolje karijere i sto manje povreda svoj petorici. I posto je Srbija u barazu za svjetsko medju nosiocima, a Madjarska nije, nadam se da cemo izbjeci Madjare. Grci, Litvanci, Holandjani ili Portugalci bi bili potaman, u stvari bilo ko, samo ne Madjari.
Napisao si odlican post vezan za reprezentaciju Srbije, ja sam samo ostavio ovaj pasus zbog ovog boldiranog dijela.
Svabama je 2007. vraceno ono sto im je oduzeto 5 godina ranije, tj. u finalu EP-a u Svedskoj, a Francuzi uvijek od tog takmicenja 2007. imaju ono
hinjsko sudijsko navlacenje, znaci ne utice direktno na rezultat ali im malo pomogne da se prije svega psihicki vrate u tekmu