Skuplja se sama elita PLBiH.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Dva uposlenika kluba u kriminalnom savezu i jedan bivsi a javnost zna biti okrutna...
Hocel biti puna podrska reprezentaciji BiH i na Gradskom stadionu Banja Luka? Imal kakvih naznaka da ce se odigrati kakva tekma tamo, barem U21?
Jel fakat rekao "nema razlike u sistemu 4231 i 433"?EC3 je napisao/la: ↑28 jan 2021, 21:46Klubovi koje ste vodili uglavnom su igrali u formaciji 4-2-3-1. Da li ćemo i Bosnu i Hercegovinu gledati u toj formaciji?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑28 jan 2021, 19:59Nego jel ga ko pitao koju formaciju je planirao igrati, jel spomenuo kojeg u23 igrača, jel pratio Gigovića mnogo toga je nejasno?
"Preferiram taj stil, mislim da je i igračima najlakše ga usvojiti. Znate i sami, od trenera se uvijek traži da gase požar, odnosno uvijek je situacija napeta, pa je onda po mom mišljenju bitno i to da igrači što prije i što lakše prihvate vaše zamisli. Međutim, nema velike razlike u tom sistemu i recimo sistemu 4-3-3. Bitno je da su igrači taktički disciplinovani. Fudbal je danas takav sport gdje se uglavnom svi brane i svi napadaju. Nije to više kao prije 20 ili 30 godina, pa kada krilni napadač 'probije', predribla i centrira i ostane na protivničkoj polovini".
Nesto ovako nazalost...
Begovic
Vranjes Ahmedhodzic Sanicanin Kolasinac
Pjanić Cimirot
Višća Gojak Hodžić
Dzeko
A ko su bili treneri golmana kod Zutog i Bajevica?
To i jeste poenta. Ništa se ne mijenja i sve se nastavlja po starom a očekuje se nekakav napredak.
Iskreno, barem sa moje strane, iako dajem podršku Petevu, ne nadam se nekim wow rezultatima, nekom napretku, jer kao što Amar reče, radiš sa neljudima. I nema tu napretka, mijenjanje ljudi u savezu neće ništa promijeniti jer će opet doći isti. Ovo da bi se sve promijenilo moraš od srži države da kreneš...BoixosNois1899 je napisao/la: ↑30 jan 2021, 13:18To i jeste poenta. Ništa se ne mijenja i sve se nastavlja po starom a očekuje se nekakav napredak.
Vjerovatno pratis fudbal ono pravo. Znas li recimo i u jednoj evropskoj selekciji ko je trener golmana? I sta se treba promijeniti po pitanju trenera golmana da kazemo evo napretka? Realno, sta god da se desi dio forumasa ce pokusati predstaviti kao negativu. Upitah ko su prije bili treneri golmana, niko ne odgovori. Hocu li je, koji pratim duplo manje od vasBoixosNois1899 je napisao/la: ↑30 jan 2021, 13:18To i jeste poenta. Ništa se ne mijenja i sve se nastavlja po starom a očekuje se nekakav napredak.
Hasagić je bio trener za vrijeme Prosinečkog ukoliko se ne varam a onaj Brašnić u stručnom štabu Bajevića (zapamtio sam jer je bio registrovan kao rezervni golman u onoj utakmici sa Poljskom čini mi se).admin je napisao/la: ↑30 jan 2021, 13:52Vjerovatno pratis fudbal ono pravo. Znas li recimo i u jednoj evropskoj selekciji ko je trener golmana? I sta se treba promijeniti po pitanju trenera golmana da kazemo evo napretka? Realno, sta god da se desi dio forumasa ce pokusati predstaviti kao negativu. Upitah ko su prije bili treneri golmana, niko ne odgovori. Hocu li je, koji pratim duplo manje od vasBoixosNois1899 je napisao/la: ↑30 jan 2021, 13:18To i jeste poenta. Ništa se ne mijenja i sve se nastavlja po starom a očekuje se nekakav napredak..
Trigger je napisao/la: ↑30 jan 2021, 14:35Poštovani,admin je napisao/la: ↑30 jan 2021, 13:52Vjerovatno pratis fudbal ono pravo. Znas li recimo i u jednoj evropskoj selekciji ko je trener golmana? I sta se treba promijeniti po pitanju trenera golmana da kazemo evo napretka? Realno, sta god da se desi dio forumasa ce pokusati predstaviti kao negativu. Upitah ko su prije bili treneri golmana, niko ne odgovori. Hocu li je, koji pratim duplo manje od vasBoixosNois1899 je napisao/la: ↑30 jan 2021, 13:18
To i jeste poenta. Ništa se ne mijenja i sve se nastavlja po starom a očekuje se nekakav napredak..
Već sam ti se obraćao /u 'post scriptum-u' svog posta i nešto te zamolio – zbog tebe), ali vidim da nema fajde.
Iznenađuje me tvoje pitanje o tome ko su bili treneri golmana reprezentacije BiH, jer to me podsjeća na 'dječiju prepirku' – eto, hajd' da vidim znaš li..!?
Trener golmana nije baš tako 'sporedna stvar', a pogotovo u klubovima, kada su 'pitanju' dio stručnog štaba reprezentacije ako ni zbog čega drugog onda zbog renomea stručnog štaba reprezentacije ali i provjerenih reprezentativaca kojima u stručnom štabu trebaju ljudi od autoriteta, znanja i povjerenja, a ne da im se igrači podsmjevaju, ali – kod nas FS BiH ne prestaje sa svojim 'cirkusanjem' koje se, već očigledno vidi 'iz aviona', da se sprda (da prostite na izrazu) sa navijačima i sportskom javnošću. Da nije odvratno bilo bi tužno.
I da, odgovori ću na tvoje 'djetinjasto' pitanje (nije po 'redoslijedu, što je i nebitno):
Kenan Hasagić (koji je iz ličnih animoziteta 'posredno’ otjerao Asmira Begovića iz reprezentacije!), Enver Lugušić, Goran Brašnić, Adnan Gušo… Je l' dovoljno?
Sve ''čuvena trenerska imena golmana“ što samo dokazuje kako Savez radi i 'bira' sve: od selektora, pomoćnih trenera i ostalih 'struka' koje trebaju ili bi trebali biti u stručnom štabu – jednom riječi: 95% bruka i smijurija ali važniji je tzv. 'vitalni nacionalni' (kao maska za druge rabote) tj. za privatni interes pojedinaca (i njihovih 'logističara') od državnih reprezentacija i predstavljanja BiH u svijetu.
E, ko to podržava (pa i selektivno, djelomično..) neka se dobro zamisli sam nad sobom.
Postovani, nisam zelio ulaziti s vama u diskusiju jer mislim da zapravo shvatate moje "upise" na temi. Slazem se s vama sa ovim djelom u kojem govorite "sto dokazuje kako Savez radi i bira". Pitao sam ko su bili prijasnji treneri golmana jer se na informaciju da bi Dedic mogao biti u strucnom stabu krenulo sa ismijavanjem covjeka, ono tipa, vidite sta rade. Stvara se utisak kao da smo prije imali "zofove" na tim trenerskim pozicijama, a eto sad ako bude Dedic, odron smo.Trigger je napisao/la: ↑30 jan 2021, 14:35Poštovani,admin je napisao/la: ↑30 jan 2021, 13:52Vjerovatno pratis fudbal ono pravo. Znas li recimo i u jednoj evropskoj selekciji ko je trener golmana? I sta se treba promijeniti po pitanju trenera golmana da kazemo evo napretka? Realno, sta god da se desi dio forumasa ce pokusati predstaviti kao negativu. Upitah ko su prije bili treneri golmana, niko ne odgovori. Hocu li je, koji pratim duplo manje od vasBoixosNois1899 je napisao/la: ↑30 jan 2021, 13:18
To i jeste poenta. Ništa se ne mijenja i sve se nastavlja po starom a očekuje se nekakav napredak..
Već sam ti se obraćao /u 'post scriptum-u' svog posta i nešto te zamolio – zbog tebe), ali vidim da nema fajde.
Iznenađuje me tvoje pitanje o tome ko su bili treneri golmana reprezentacije BiH, jer to me podsjeća na 'dječiju prepirku' – eto, hajd' da vidim znaš li..!?
Trener golmana nije baš tako 'sporedna stvar', a pogotovo u klubovima, kada su 'pitanju' dio stručnog štaba reprezentacije ako ni zbog čega drugog onda zbog renomea stručnog štaba reprezentacije, ali – kod nas FS BiH ne prestaje sa svojim 'cirkusanjem' koje se, već očigledno vidi 'iz aviona', da se sprda (da prostite na izrazu) sa navijačima i sportskom javnošću. Da nije odvratno bilo bi tužno.
I da, odgovori ću na tvoje 'djetinjasto' pitanje (nije po 'redoslijedu, što je i nebitno):
Kenan Hasagić (koji je iz ličnih animoziteta 'posredno’ otjerao Asmira Begovića iz reprezentacije!), Enver Lugušić, Goran Brašnić, Adnan Gušo… Je l' dovoljno?
Sve ''čuvena trenerska imena golmana“ što samo dokazuje kako Savez radi i 'bira' sve: od selektora, pomoćnih trenera i ostalih 'struka' koje trebaju ili bi trebali biti u stručnom štabu – jednom riječi: 95% bruka i smijurija ali važniji je tzv. 'vitalni nacionalni' (kao maska za druge rabote) tj. za privatni interes pojedinaca (i njihovih 'logističara') od državnih reprezentacija i predstavljanja BiH u svijetu.
E, ko to podržava (pa i selektivno, djelomično..) neka se dobro zamisli sam nad sobom.
Poštovani,admin je napisao/la: ↑30 jan 2021, 15:06Postovani, nisam zelio ulaziti s vama u diskusiju jer mislim da zapravo shvatate moje "upise" na temi. Slazem se s vama sa ovim djelom u kojem govorite "sto dokazuje kako Savez radi i bira". Pitao sam ko su bili prijasnji treneri golmana jer se na informaciju da bi Dedic mogao biti u strucnom stabu krenulo sa ismijavanjem covjeka, ono tipa, vidite sta rade. Stvara se utisak kao da smo prije imali "zofove" na tim trenerskim pozicijama, a eto sad ako bude Dedic, odron smo.Trigger je napisao/la: ↑30 jan 2021, 14:35Poštovani,admin je napisao/la: ↑30 jan 2021, 13:52
Vjerovatno pratis fudbal ono pravo. Znas li recimo i u jednoj evropskoj selekciji ko je trener golmana? I sta se treba promijeniti po pitanju trenera golmana da kazemo evo napretka? Realno, sta god da se desi dio forumasa ce pokusati predstaviti kao negativu. Upitah ko su prije bili treneri golmana, niko ne odgovori. Hocu li je, koji pratim duplo manje od vas.
Trener golmana nije baš tako 'sporedna stvar', a pogotovo u klubovima, kada su 'pitanju' dio stručnog štaba reprezentacije ako ni zbog čega drugog onda zbog renomea stručnog štaba reprezentacije, ali – kod nas FS BiH ne prestaje sa svojim 'cirkusanjem' koje se, već očigledno vidi 'iz aviona', da se sprda (da prostite na izrazu) sa navijačima i sportskom javnošću. Da nije odvratno bilo bi tužno.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, AdMer12, Amazon [Bot], denza i 21 gost.