2017 NBA Playoffs

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Donnie Darko
Kontakt:

Re: 2017 NBA Playoffs

Post Postao/la Donnie Darko » 18 apr 2017, 15:04

Najbolje potrošenih 50k u sezoni.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 apr 2017, 15:32

Sto se ovih slobodnih na utakmici Memphis - Spurs tice, ne mogu nista komentarisati jer nisam gledao al isto tako znam da je @NEZALGANJE prosle godine s.rao po sudijama u seriji OKC-Spurs jer je OKC imao dosta vise slobodnih od Spursa iako je 90% tih faulova na KDu i Wessu fakat postojalo. Iskreno malo mi je cudna ovolika razlika u slobodnim u korist Spursa jer znam kakvu fizicku kosarku Memphis igra.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 apr 2017, 15:53

Ma svako slobodno Spursa je bilo. Problem je sto Zachu nista nisu dali. Pa i Conley je zakinut par puta. Sudije su inace uzele na zub Z-Boa s kim god da igra. Nikad mu e sviraju sve sto treba. Drago mi je sto je Fizdale progovorio o tome. Memphis je ekipa koju sudije najmanje postuju.

@Epi ti opet o babama i zabama. U toj seriji samo osoba koja nema pojma o kosarci ili neko ko mrzi Spurse nije vidio sudijsko navlacenje Oklahomi i ne vidim kakve veze ova serija ima s tim.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 apr 2017, 16:01

Kawhi je napisao/la:Ma svako slobodno Spursa je bilo. Problem je sto Zachu nista nisu dali. Pa i Conley je zakinut par puta. Sudije su inace uzele na zub Z-Boa s kim god da igra. Nikad mu e sviraju sve sto treba. Drago mi je sto je Fizdale progovorio o tome. Memphis je ekipa koju sudije najmanje postuju.

@Epi ti opet o babama i zabama. U toj seriji samo osoba koja nema pojma o kosarci ili neko ko mrzi Spurse nije vidio sudijsko navlacenje Oklahomi i ne vidim kakve veze ova serija ima s tim.
Ne govorim o onoj situaciji iz 2. utakmice kad je milion nekih stvari nesvirano bilo nego na odnos slobodnih bacanja u toj seriji. @NEZALAGANJE se zalio tad na broj slobodnih, dobro se sjecam, iako SPursi nisu imali nijednog igraca koji moze redovno slobodna izvlacit dok je OKC imao 2 koja su vazda bili u top 5 po slobodnim.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 apr 2017, 16:02

Ma nije bilo navlačenje Spursima, nego žmirenje na jedno oko istim u odbrani.

Al kako forum šuti, da su Dubsi u pitanju već bi bilo titula namještena, gasi ligu :mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 18 apr 2017, 16:03

Kawhi je napisao/la:Ma svako slobodno Spursa je bilo. Problem je sto Zachu nista nisu dali. Pa i Conley je zakinut par puta. Sudije su inace uzele na zub Z-Boa s kim god da igra. Nikad mu e sviraju sve sto treba. Drago mi je sto je Fizdale progovorio o tome. Memphis je ekipa koju sudije najmanje postuju.

Greške su bile male. Pomeo vas je Durant u tandemu s Indijancem,a i ove godine nećete ništa bolje proći.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 apr 2017, 16:19

Epidaurus je napisao/la:

Ne govorim o onoj situaciji iz 2. utakmice kad je milion nekih stvari nesvirano bilo nego na odnos slobodnih bacanja u toj seriji. @NEZALAGANJE se zalio tad na broj slobodnih, dobro se sjecam, iako SPursi nisu imali nijednog igraca koji moze redovno slobodna izvlacit dok je OKC imao 2 koja su vazda bili u top 5 po slobodnim.
Tema je 2017 NBA Playoffs ne 2016 NBA Playoffs ili Tema o postovima koje je pisao @NEZALAGANJE.
Brokula je napisao/la:Ma nije bilo navlačenje Spursima, nego žmirenje na jedno oko istim u odbrani.

Al kako forum šuti, da su Dubsi u pitanju već bi bilo titula namještena, gasi ligu :mrgreen:
Možda zato što je jedini navijač Spursa, koji je pisao o tome, priznao da su nas sudije pogurale sinoć jer su Mede zakinuli za nekih 10 do 15 slobodnih bacanja. S druge strane kad Green nabija ljude u muda i pravi ilegalne blokove navijači, pardom simpatizeri lijepe košarke, seru da je to normalan i dozvoljen košarkaški potez.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 18 apr 2017, 16:21

Brokula je napisao/la:Ma nije bilo navlačenje Spursima, nego žmirenje na jedno oko istim u odbrani.

izgleda da su sudije taj as iz rukava koji spursi cuvaju godinama :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 apr 2017, 17:53

Epidaurus je napisao/la:Cavsi citavu sezonu igraju prilicno losu odbranu dok Warriorsi citavu godinu imaju top 5 odbranu lige. Da li Cavsi imaju taj prekidac i da li ce dignuti odbranu na visu razinu kad to zatreba ne znam ali znam da sa ovakvom odbranom nemaju sanse uzeti titulu, ovo je ispodprosjecna odbrana sto igraju trenutno. Dosta podsjecaju po meni na Heat iz 2014. kad su ih Spursi rastavili na proste faktore u finalu, a James ovaj put ima u Warriorsima dosta talentovanijeg i jaceg protivnika od tih Spursa.

Shampioni i iskusne ekipe uvijek igraju onoliko koliko je potrebno za pobjedu....Odbrana se igra kada je potrebno,a ne kao Mede 48min pa ne mogu meda u napadu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 apr 2017, 17:59

lumani je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Cavsi citavu sezonu igraju prilicno losu odbranu dok Warriorsi citavu godinu imaju top 5 odbranu lige. Da li Cavsi imaju taj prekidac i da li ce dignuti odbranu na visu razinu kad to zatreba ne znam ali znam da sa ovakvom odbranom nemaju sanse uzeti titulu, ovo je ispodprosjecna odbrana sto igraju trenutno. Dosta podsjecaju po meni na Heat iz 2014. kad su ih Spursi rastavili na proste faktore u finalu, a James ovaj put ima u Warriorsima dosta talentovanijeg i jaceg protivnika od tih Spursa.

Shampioni i iskusne ekipe uvijek igraju onoliko koliko je potrebno za pobjedu....Odbrana se igra kada je potrebno,a ne kao Mede 48min pa ne mogu meda u napadu.
Slicno se pricalo za Heat 2014. da ima prekidac i igraju koliko treba pa ih Spursi rastavise na proste faktore u finalu jer taj prekidac ustvari nije postojao. Cavsi citavu sezonu igraju losu obranu, cak su i tim sastavili tako da idu "nadsutati" GSW u finalu zapada. Ove godine su 21. odbrana lige u sezoni bili dok su prosle godine bili 10. Drasticna razlika svakako. Za LeBrona i za Cavse je bolje da imaju tu brzinu vise u odbrani jer ce ih ovakve i Spursi razbiti u max 5 utakmica a kamoli Warriorsi.

I da, prilicno promaseno poredjenje s Memphisom kad su ljudi ekipa sa 3 kvalitetna ofanzivna igraca (od kojih je jedan ZBo, relikt nekih proslih vremena), a najbolji suter u ekipi im je centar. Oni sve i da hoce ne mogu igrat drugaciju kosarku od ove.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 18 apr 2017, 18:26

alemsa je napisao/la:Playoff PG je prava stvar :kafa:
da ga hoće trejdati Bird u Portland ili Washington :hmmmmm:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 apr 2017, 18:39

@epi

Mnogo gledas na tabele i odranu..sigurno je bilo 7, 8 ekipa ispred Cavsa ali nisu u playoffu..2014 je bila a bila je i 2016.....da poredim Mede jer mnogi ovdje drkaju na njih i kontaju da mogu daleko...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 apr 2017, 18:48

Mislim da ne postoji prvak koji nije bio bar top 10 u oba smjera, Miami je slicno ko Cavsi imao probleme u odbrani 2014., pricalo se da imaju taj neki prekidac i onda su ih Spursi rastavili. Ne mora znacit da ce se Cavsima ponovit to ove godine al ako hoce dobiti ovakve Warriorse pa i Spurse, odbrana mora biti bar duplo bolja. Indiana nema nacin da im brani ove strech postave dok ove dvije ekipe itekako imaju nacin a i imaju mnogo vise rjesenja u napadu, pogotovo GSW.

Ne znam da iko ziv vidi ove mede da prolaze prvu rundu, pogotovo bez Allena. Jedino Alem koji ocima ne moze Grke :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 apr 2017, 19:05

Epidaurus je napisao/la:Mislim da ne postoji prvak koji nije bio bar top 10 u oba smjera, Miami je slicno ko Cavsi imao probleme u odbrani 2014., pricalo se da imaju taj neki prekidac i onda su ih Spursi rastavili. Ne mora znacit da ce se Cavsima ponovit to ove godine al ako hoce dobiti ovakve Warriorse pa i Spurse, odbrana mora biti bar duplo bolja. Indiana nema nacin da im brani ove strech postave dok ove dvije ekipe itekako imaju nacin a i imaju mnogo vise rjesenja u napadu, pogotovo GSW.

Ne znam da iko ziv vidi ove mede da prolaze prvu rundu, pogotovo bez Allena. Jedino Alem koji ocima ne moze Grke :mrgreen:

2014 nisu igrali napadacki dobro kao 2013 to je jedini razlog..prva tekma ratnika uzas odbrana,osim onih par klizecih Greena...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 apr 2017, 19:11

Epidaurus je napisao/la:Mislim da ne postoji prvak koji nije bio bar top 10 u oba smjera, Miami je slicno ko Cavsi imao probleme u odbrani 2014., pricalo se da imaju taj neki prekidac i onda su ih Spursi rastavili. Ne mora znacit da ce se Cavsima ponovit to ove godine al ako hoce dobiti ovakve Warriorse pa i Spurse, odbrana mora biti bar duplo bolja. Indiana nema nacin da im brani ove strech postave dok ove dvije ekipe itekako imaju nacin a i imaju mnogo vise rjesenja u napadu, pogotovo GSW.

Ma dje ne postoji, nea sanse da su Spursi 07 imali top 10 napad, ruku dajem da je bio 20 i neki (nek neko provjeri) pa pobjedjivali su sa 75 postignih poena.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 apr 2017, 19:14

Nisu u k.urcu igrali napadacki dobro 2014., napad ih izvlacio citav PO i igra s 5 vani bukvalno. Protiv onih Spursa to nije proslo, a odbranu su im secirali kako pozele. Cini mi se da su jedno poluvrijeme Spursi tu sutali 70% iz igre i to bukvalno svaki sut otvoren bio.

Warriorsi su fakticki rutinski dobili Por koji je kvalitetnija ekipa od Pacersa u startu u utakmici gdje Steph i Klay nisu odigrali nesto specijalno i u onih par minuta su pokazali kakvu su odbranu u stanju igrati. Oni uostalom igraju vrhunsku odbranu skoro citavu godinu dok su Cavsi u donjoj trecini lige odbrambeno citavu sezonu. To znaci nesto definitivno.

@alem 5. Napad lige tad Spursi imali

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 apr 2017, 19:15

alemsa je napisao/la:

Ma dje ne postoji, nea sanse da su Spursi 07 imali top 10 napad, ruku dajem da je bio 20 i neki (nek neko provjeri) pa pobjedjivali su sa 75 postignih poena.
Peti napad na 100 posjeda. 14 u PPG. :mrgreen:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 apr 2017, 19:18

Kawhi je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Peti napad na 100 posjeda. 14 u PPG. :mrgreen:
2005e 18i

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 18 apr 2017, 19:19

@epi, je li to kao i prosle godine najavljujes da cavsi nemaju sanse protiv gsw? :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 apr 2017, 19:20

alemsa je napisao/la: 2005e 18i
Deveti na 100 posjeda uz osmi najsporiji pace.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.