07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

Fidelis
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la Fidelis » 07 okt 2016, 00:02

Federer17 je napisao/la:Sta ce biti ako ne izvuce, kao da pricamo o nekim reprezentacijama prosjecnog kvaliteta, a ne o reprezentaciji koja je mozda u top 10 na svijetu. Njima ovdje jedino fali De Bruyne, ostali manje-vise, nista za sta se ne moze naci zamjena. Ako odigramo zadovoljavajuce, a izgubimo (da li nesretno, ili ljudi budu bolji), ne vidim da se tu ima bilo sta kriviti Mesa. Belgija je i ovakva jaca od nas itekako, ali nije uopste nemoguce da izvucemo pozitivan rezultat, zasto ne i pobjedu. Ja mislim da nikad veci broj igraca u boljoj formi nismo imali, pa cak ni pred duel sa Irskom i zbog toga nam dajem sansu.
Izvini druze ali ne mogu da ti ne repliciram na ovo.
Sta ce biti ako ih ne pobijedimo?Pa nece nista,zasto bi trebalo biti ista i zasto se uvijek unaprijed trazi alibi?
Ako ih ne pobijedimo idemo dalje,nista opet nije izgubljeno,pa cak ni prvo mjesto.Ali grehota je da im mi sami svojim stavom i njihovim precjenjivanjem poklonimo pobjedu prije utakmice,grehota prava.

Dalje,ne mozes reci da je samo izostanak KdB njihov hendikep a Kompany,Radja,Vermalen,brat Hazard,Dembele... kao nije.To je velika laz i to ti moram odmah reci.
I ko je uopste Tielemans?Je li i on svjetska klasa,ako ne i bolji od Naingolana?

Njihova odbrana je dosta kriticna i sa Kompanyem i Vermalenom a bez njih je pravo losa,losija od nase i to dosta.
Steta je ne iskoristiti to.

Dva napadaca obavezno.

I da,ovakva Belgija nije jaca od nas,nikako.Slabija je ali domaci teren stavlja dvije reprezentacije u egal.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 07 okt 2016, 00:04

rope11 je napisao/la:Sve ovisi o Mesi i igracima koji ce istrcati na teren njegovom naredbom, da li imamo sanse za bodove ili ne. :zzz:

ali ne valja ni ovo sto se odjednom uvukla neka euforija cim se culo da im ne igraju dva-tri ponajbolja igraca, dajte stanite malo, belgijanci su i dalje veliki favorit naspram nas.
Jok brate, vise je tu do komentatora.
ZZ

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 okt 2016, 00:05

Ka'e Tiro pričao sa selektorom, najvjerovatnije idemo sa dva napadača. :think:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

High

Post Postao/la High » 07 okt 2016, 00:05

Dobar je i bod. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 okt 2016, 00:12

messilla je napisao/la:Ka'e Tiro pričao sa selektorom, najvjerovatnije idemo sa dva napadača. :think:
Kad padamo, da padamo sa stilom! :opaopa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 okt 2016, 00:14

Fidelis je napisao/la: Izvini druze ali ne mogu da ti ne repliciram na ovo.
Sta ce biti ako ih ne pobijedimo?Pa nece nista,zasto bi trebalo biti ista i zasto se uvijek unaprijed trazi alibi?
Ako ih ne pobijedimo idemo dalje,nista opet nije izgubljeno,pa cak ni prvo mjesto.Ali grehota je da im mi sami svojim stavom i njihovim precjenjivanjem poklonimo pobjedu prije utakmice,grehota prava.

Dalje,ne mozes reci da je samo izostanak KdB njihov hendikep a Kompany,Radja,Vermalen,brat Hazard,Dembele... kao nije.To je velika laz i to ti moram odmah reci.
I ko je uopste Tielemans?Je li i on svjetska klasa,ako ne i bolji od Naingolana?

Njihova odbrana je dosta kriticna i sa Kompanyem i Vermalenom a bez njih je pravo losa,losija od nase i to dosta.
Steta je ne iskoristiti to.

Dva napadaca obavezno.

I da,ovakva Belgija nije jaca od nas,nikako.Slabija je ali domaci teren stavlja dvije reprezentacije u egal.

De ti uzmi prvo procitaj moj post lijepo i do kraja, pa ces vidjeti da se nikakav alibi ne trazi i da i sam mislim i vjerujem u pozitivan rezultat, zasto ne i pobjedu. Ako je alibi reci da nije nikakav smak svijeta izgubiti od jedne takve reprezentacije, ne moze se smatrati nekim neuspjehom osim ako ne odigramo ocigledno lose i Mesa izvede neku nelogicnu postavu, ili igraci bas zakazu, sve drugo je prihvatljivo prihvatljivo. Naravno da bih volio pobjedu ili taj bod, ali smo se previse podigli i postali odjednom euforicni kao da igramo protiv neke Norveske, recimo. Bez obzira na formu nasih igraca, neigranje nekih njihovih najboljih igraca, oni su kvalitetniji od nas i to je jasno ko dan, osim mozda tebi i jos nekima.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 okt 2016, 00:19

High je napisao/la:Dobar je i bod. :kafa:
Apsolutno dobar.

Ja samo potenciram stav,stav mora biti da mozemo i do pobjede,taj stav treba opravdati maksimalnim zalaganjem,apsolutnom vjerom i samopouzdanjem i davanjem zadnjeg atoma snage za taj cilj.

A ako na kraju bude bod,pa ako bude i poraz nista zato,mozemo svijetla obraza reci da smo dali sve od sebe i da smo isli na pobjedu.

Ako u startu ne vjerujes sam sebi onda tesko da se mozes icemu nadati.To mene naljuti pa naruzim ovdje pojedince :mrgreen:

Stav da mozes,da hoces dati sve,da nije nemoguce....mora preovladavati uvijek bez obzira kako se zvao protivnik.Bez toga se ne moze uspjeti,to moramo usaditi u svoje bosanske glavurde.

Da je Vels imao stav kakav kod nas preovladava nikad ne bi pobijedio Belgiju,nikad.Ne samo pobijedio nego ih je osramotio.
A slabiji su od nas za klasu ili dvije.
A takvih primjera je jos milion.

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 07 okt 2016, 00:21

High je napisao/la:Dobar je i bod. :kafa:

U Zenici.Sutra idemo po 3 bobe :kafa:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 okt 2016, 00:23

Sishar je napisao/la:
FliX je napisao/la:1:3 za nas..
2x Ibisevic
1x Dzeko
Kraj price..
Jesi ugasio play s. :kafa:
Ja rekoh svoje.. ;-)

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 07 okt 2016, 00:24

Naravno da idemo sa dva spica kao sto sam najavio... sad ili nikad ih mozemo pobjedit i iznenadit..igrali smo proslu 4-5-1 pa su nas razbili 90minuta...3-1 smo bili jos dobro prosli.. samo sa dva spica mozemo sutra se nosit snjima, treba ih stisnut muski a ne povuc se kukavicki...sa ozbiljnim pristupom mislim da je bod sutra najmanje sto cemo odnjet... sutra cemo bit pametniji oko pola 11
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 07 okt 2016, 00:25

442 i juris! :kafa:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 okt 2016, 00:35

Po meni su isto dva spica i to u top formi odlicno rijesenje.Sto ih vise zadeveramo oko njihovog gola manje ce oni kidisati na nas,ili,napad je najbolja odbrana.
Samo u tom slucaju moramo stvarno trcati kao ludi,i Dzeko i Vedad.Ako trka i angazman budu na nivou dva napadaca ne moraju predstavljati nista lose.

Bez obzira na to sta najglasniji pojedinci ovda pisu ja mislim da oni nece ni jednog momenta rizikovati poraz time sto bi krenuli na sve ili nista,tj.napali nas frontalno bez kalkulacija i cak mislim da u nekoj krajnjoj rezultanti ni oni ne bi bili nezadovoljni bodom.
Znaju oni dobro protiv koga igraju i ubijedjen sam da nas vise respektuju nego pojedini nasi forumasi ovdje.

Naravno,pokusat ce oni pobijediti ali da ce jurnuti svim silama rizikujuci da izgube,nece sigurno.

Edit: Zvuci ludo ali to sto smo rano poveli u prosloj utakmici nas je kostalo poraza.Prepali smo se vodstva i pobjede,povukli se golmanu u krilo bez potrebe,umjesto da smo ih mirno sacekali i dotukli, i uz greske koje smo pravili izgubili utakmicu.
Do naseg vodeceg gola nam nisu mogli nista.
Ponijeli smo se kao amaterska ekipa a to je bila direktna posljedica njihovog precjenjivanja,prepali smo se,cuj mi da pobijedimo veliku Belgiju.A zasto ne yebemu,zasto ne?
E zato ja galamim.

Znaci idealno da u prvom poluvremenu ne bude golova a da ih naprasimo u drugom :mrgreen:
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 07 okt 2016, 01:00, ukupno mijenjano 2 puta.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 okt 2016, 00:56

Ja bih ipak krenuo sa jednim napadačem, sa jakom i kompaktnom sredinom da im pokažemo muda, da se "pobijemo" muški i da ne odigramo većinu utakmice u našem šesnaestercu kao u zadnjem duelu protiv njih.

Itekako mi njih možemo pobijediti i sa jednim napadačem.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 okt 2016, 01:02

Izgubiti ćemo i to ubjedljivo ako budemo igrali kao protiv Estonije.

Sretno nam bilo, treba nam mnogo sreće za pozitivan rezultat.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 okt 2016, 01:08

Vedo - Dzeko

90% da ce krenuti s njima dvojicom jer je nerealno da ostavi prvog na klupu s obzirom na formu u kojoj se nalazi a i izgaranje, presing i trku na terenu koju pokazuje...uz to ce Vedo mnogo olaksati Dzeksonu.

Prosle godine smo igrali 451 (iako i sam preferiram ovu formaciju) s pojacanim srednjim redom pa se nismo mogli maltene sastaviti s loptom, ovako ako ne bude islo onda bar ima smisla preskakati igru jer su u vrhu dvojica napadaca...

Vidjet cemo sta ce biti, vjerujem da je Mesa dobro prostudirao taktiku za sutrasnji mec...mnogo je opcija u igri, roster do sada najjaci bez obzira na izostanak Besica.
Mislim da bi Jajalo, bez obzira sto je novi kolac, mogao od prve minute zaigrati s obzirom na iskustvo, tehniku, snagu i talijansku taktiku. Medunjaninu ostaje prvih 11 protiv Kipra jer ne moze u tako kratkom periodu odigrati 2 tekme, a potrebniji je u drugoj 8to ce mu Mesa objasniti) :D

Nikad veca neizvjesnost kada je u pitanju pocetni sastav i taktika...a to se cijeni. Nadam se da ce nas Mesa sve pozitivno iznenaditi :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 okt 2016, 01:24

moj uzor-S.G je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Sve ovisi o Mesi i igracima koji ce istrcati na teren njegovom naredbom, da li imamo sanse za bodove ili ne. :zzz:

ali ne valja ni ovo sto se odjednom uvukla neka euforija cim se culo da im ne igraju dva-tri ponajbolja igraca, dajte stanite malo, belgijanci su i dalje veliki favorit naspram nas.
Jok brate, vise je tu do komentatora.
Pa zar se stalno moram ponavljati? :kafa:

Ima odredjena garnitura igraca uz odredjenu formaciju koja stvarno daje nadu da bi mogli uraditi nesto dobro u Briselu. A ima i par ostalih opcija kojima je Mesa sklon koje se meni licno ne svidjaju i za koje mislim da ce biti greska, al' bumo vidjeli, ne da mi se vise o tome. :kafa:

Mozete sad drvlje i kamenje na mene, ali Vedad je beskoristan igrac i smetalo kad god igramo sa dva napadaca :kafa: ok, drag mi je igrac i znam da je u dobroj formi, ali ono sto on pruza zadnje 2-3 godine reprezentaciji je ravno nuli (bar ako pricamo o njegovom ucinku u gore pomenutoj formaciji). Da ne pricam da time gubimo potrebnog igraca na sredini i samim tim bitku sa belgijancima.

On moze proci kao jedina devetka u timu kojeg ce filati loptama, al' ono, za mene je Dzeko bogotac koji mora igrati dokle god moze stajati na dvije noge, tu nema dileme.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 07 okt 2016, 01:30

ako zabijemo više golova od njih a primimo manje mislim da nema šanse da izgubimo utakmicu.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

High

Post Postao/la High » 07 okt 2016, 01:46

Incognito87 je napisao/la:ako zabijemo više golova od njih a primimo manje mislim da nema šanse da izgubimo utakmicu.
Vrlo moguće. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 07 okt 2016, 01:46

tako i nikako drugačije! :kafa:
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 okt 2016, 03:02

Pa igrali smo mi protiv Belgije i prije...i to poprilicno uspjesno...cega treba da se bojimo?? zbog cega da ne idemo na pobjedu?
Dobro, i bod bi bio dobar...samo trebamo iskoristiti ovo sto imamo..igrace u dobrim formama..njima fali dosta igraca..nece to biti isti tim..
Cega da se bojimo? Mi se samo samih sebe treba da bojimo, naseg kukavicluka...umjesto da dokusurimo protivnika, mi se povucemo i cekamo kraj...a do kraja jos dvije trecine utakmice...tako ih necemo dobiti sigurno..

Da se podsjetimo:

26 Mar 2005 Belgium v Bosnia and Herzegovina L 4-1 FIFA World Cup
03 Sep 2005 Bosnia and Herzegovina v Belgium W 1-0 FIFA World Cup
28 Mar 2009 Belgium v Bosnia and Herzegovina W 2-4 FIFA World Cup
01 Apr 2009 Bosnia and Herzegovina v Belgium W 2-1 FIFA World Cup
13 Oct 2014 Bosnia and Herzegovina v Belgium D 1-1 UEFA European Championship
03 Sep 2015 Belgium v Bosnia and Herzegovina L 3-1 UEFA European Championship
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, JavierBosnia i 33 gosta.