Ja bih zamolio navijace Zelje,da ne ulaze u bespotrebne rasprave i objasnjavanja sa navijacima Sarajeva,oko derbija,jer sta god pisali,sve pada u vodu,ljudi su pobijedili i tu se prica zavrsava.Sta god pisali i nastojali opravdat ,kako smo bili bolji ili se zalit na sudjenje,jednostavno nema smisla,pobjeda Sarajeva nije nezasluzena,moglo je vrlo lako biti drugacije,ali smo sami krivi i cao.
Ja ne sporim pobjedu,ostaje samo zal jer smo mogli puno bolje proci,teska srca,ali iskreno cestitam Sarajevu,sve je manje vise bilo korektno,imali su srece vise i dobili.
Sad ko je imao bolje sanse,kakvo je bilo sudjenje ,nije vise ni bitno.Treba nastaviti igrati,jer se vrlo brzo sve moze anulrati.Kad dodje derbi na Grbavici,onda nek igraci Zelje razmisljaju tebaju li Suljica na lakat nasadit u 1 minuti,trebali Hadzicu bubreg izvaliti u 3 itd,itd...To nek razmisle trebali ili se to uradi na pametniji nacin.
Ono sto me posebno nervira,jet to sto bez obzira sto ima mnogo manijaka trolova i seratora,pokusavaju objasniti pitarima kako su imali srece ili se zalit na sudjenje.Ne znam zasto i kome objasnjavate,dajte malo samopostovanja i dostojanstva.Ja sam mislio da ima ljudi sa kojima se moze normalno razgovarati,ali kad je u pitanju derbi to sve pada u vodu i svako vuce na svoje.
Vi objasnjavate Van Bastenu,moderatoru,covjeku koji po forumu igrace Zelje naziva kerovima,poserem mu se na tu ulogu,kad se tako ponasa neko ko bi trebao red da zavodi,objanjsavate sekacu,koji ima javne izljeve ljubavi sa najvecim provokatorom na forumu-Paytonom,itd....
Da li je to razlog tjeranja nekog inata dosadnim navijacima ili sve dodje na svoje,ne zanima me ima i jednog i drugog,ali nema potrebe za raspravu,ljudima cestitati ,teska srca,ali su dobili i tako je kako je.
E sad kad ti isti dodju vama nesto palamuditi,onda fino jednom kazes,haj ti djukelo nemas sta trazit ovdije,po uzoru na njegov vokabular,ili kad drugi pocne pozivati na neku normalnu raspravu,vi velicajte paranoju i komitet koji nas stiti,i zavrsite svu pricu na njihov nacin.
Ocigledno da nema normalne diskusije u ovom slucaju,jer covjeka ponesu emocije i onda je sve besmisleno.
Ne peglajte ljude i pustite da uzivaju .
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE