Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Re: Chat
Čestitke Aleksandru. Neće valjda ljudi glasati za Dveri. Ili za onog lika što u majicama dolazi na sjednice parlamenta. Najjadnija opozicija na svijetu.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Re: Chat
pa valjda je svima jasno da covjek koji drzi podzemlje i nadzemlje ,nema opozicije
i ovo 4 opcine sto je izgubio to je simbolika,tu sam jos 4 da vas qaram
i ovo 4 opcine sto je izgubio to je simbolika,tu sam jos 4 da vas qaram
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- numanumaye22
- Kontakt:
Malo je glupo ovo insistiranje Zapada na konstantnom ponavljanju izbora za koje se zna da ti izbori pod ovakvim uvjerima i rezimima ne mogu biti bas objektivni.
Kad nemas skeniranje glasova, kontrolu birackih spiskova i ne mozes sprijeciti niz lopovluka (call centre gdje oni imaju vec podatke, imena, adresu i za koga glasas i da li lazes) onda cemu poenta tog svega? Zna i budala da izbori u Srbiji, kod i kod nas pa cak i u Hrvatskoj nikako nisu objektivni i ne pokazuju ni priblizno normalnu sliku jer se unaprijed vec zna koliko je onih koji autobusima dolaze iz Srbije, Hrvatske i zemalja Europe da bi samo glasali tako da imas daleko vecu izlaznost nego je ona zapravo.
Ukratko, na Balkanu tesko da imas postene izbore, to su predstave na kojima se glume demokratski izbori a pobjednici su oni koji se bolje snadju u kradji i namjestanju. Primjer su i zadnji izbori u RS koje je Dodik brutalno pokrao. Vuciceva opozicija je od njega samog i instalirana, kako bi se eto reklo da se ima izbor, da je demokratija, nista drugo. Tako je od 2012 godine jos.
Kome nije jasno kako je Tito vladao 40 godina nasim prostorima, samo nek uzme izbore u Federaciji, RS i Srbiji zadnjih 30 godina.
Kad nemas skeniranje glasova, kontrolu birackih spiskova i ne mozes sprijeciti niz lopovluka (call centre gdje oni imaju vec podatke, imena, adresu i za koga glasas i da li lazes) onda cemu poenta tog svega? Zna i budala da izbori u Srbiji, kod i kod nas pa cak i u Hrvatskoj nikako nisu objektivni i ne pokazuju ni priblizno normalnu sliku jer se unaprijed vec zna koliko je onih koji autobusima dolaze iz Srbije, Hrvatske i zemalja Europe da bi samo glasali tako da imas daleko vecu izlaznost nego je ona zapravo.
Ukratko, na Balkanu tesko da imas postene izbore, to su predstave na kojima se glume demokratski izbori a pobjednici su oni koji se bolje snadju u kradji i namjestanju. Primjer su i zadnji izbori u RS koje je Dodik brutalno pokrao. Vuciceva opozicija je od njega samog i instalirana, kako bi se eto reklo da se ima izbor, da je demokratija, nista drugo. Tako je od 2012 godine jos.
Kome nije jasno kako je Tito vladao 40 godina nasim prostorima, samo nek uzme izbore u Federaciji, RS i Srbiji zadnjih 30 godina.

- Pensioner26
- Kontakt:
Moderna diktatura, moderna autokratija pod svodom demokratije. Pa covjece, da si najbolji, budi 2 mandata x4 godine i sjasi.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
U Srbiji se samo ovaj smećar i manipulator može skinuti na isti način na koji je pao Slobo, a vjerujem da će i doći do toga kroz određeno vrijeme.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Za Vučića je onaj brat prije par godina objasnio kad je izjavio:" boljeg nemamo, goreg nećemo naći". Mislim da je u toj izjavi stala sva mudrost Srbijanske političke scene.
Korištenje bicikla u glavnim gradovima EU, statistika za prošlu godinu.

Nije čudno da je primjer u Amsterdamu ili Kopenhagenu često prevozno sredstvo, obzirom na mrežu i kvalitet biciklističkih staza. U pomenutim gradovima 2023. koristilo ga je više od trećine tamošnjeg stanovništva.

Nije čudno da je primjer u Amsterdamu ili Kopenhagenu često prevozno sredstvo, obzirom na mrežu i kvalitet biciklističkih staza. U pomenutim gradovima 2023. koristilo ga je više od trećine tamošnjeg stanovništva.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- LegendKiller
- Kontakt:
Ma govorio je nešto slično i prije prošlog mandata, pa kada je zasjeo tamo pojela maca jezik. Svakako mislim da su ovakve stvari van kontrole predsjednika, upitno je i imaju li pristupa svim tim informacijama. Pogledajte izjave Klintona, Busa i Obame. Kao tražili su od službenika informacije i nisu dobili ništa jer nema ništa. Samo je Bus reako da postoje neke tajne koje ne može podijeliti sa čovječanstvom.
na tiktoku mi izbacije ovo vezano za izbore ja debil jos pogledao jedan do kraja pa stalno izbacuje
al realno ako je 5% tacno bas nevjerovatno .. neke opstine nemam pojma ako sam dobro skontao prijavljeni ljudi na broji 0 a niko ne zna koja je to zgrada/kuca ni ljudi sto zive tu cijeli zovot na kraju konacno izbacili podatak 4,5k takvih slucajeva
a koliko sam skontao klasika im je da ljudi prebace prebivaliste gdje valjda ovima vladajucima fali glasova i tu glasaju nakon toga mjesto prebivalista vrate gdje fakat zive cijena sitnica dvije milje dinara
i ovo u bg gdje idu po haustorima i popisuju bas ludo ne znam jel im to pravi neku razliku al eto realno posto nisam upoznat sa situacijom tamo ovo sa rezervom uzimam al haj boli me neka stvar 

- numanumaye22
- Kontakt:
Aha, hoce ko i migrante sto je protjerao. Zid izgradio. Ko i Meloni sto ih je protjerala iz Italije. Dosla Meloni na vlast, veca ljevica od Njive NiksicaLegendKiller je napisao/la: ↑03 jun 2024, 21:51Ma govorio je nešto slično i prije prošlog mandata, pa kada je zasjeo tamo pojela maca jezik. Svakako mislim da su ovakve stvari van kontrole predsjednika, upitno je i imaju li pristupa svim tim informacijama. Pogledajte izjave Klintona, Busa i Obame. Kao tražili su od službenika informacije i nisu dobili ništa jer nema ništa. Samo je Bus reako da postoje neke tajne koje ne može podijeliti sa čovječanstvom.

Uostalom 90 % i vise od JFK je vec declassified (odradili Obama, Trump, Biden) pa nista novo nismo saznali. Prdenje u prazno.
Ma Oswald ga je rokno, a ko je poslao Oswalda i zasto je pitanje. Posebno jer je i Oswald ubijen prije nego je mogao ista reci
- numanumaye22
- Kontakt:
Uglavnom zanimljiv i fascinantan historijski slucaj, ali za danasnje generacije i vrijeme potpuno nebitan, preko 60 godina proslo vec, pa kcerka mu penzionerka, 66 godina 

Pa ne bas, i Lincoln je ubijen pa se i danas spominje. A JFK vecina naroda misli da je vlada upletena.. Sto dodaje tezinu kontasnumanumaye22 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 02:13Uglavnom zanimljiv i fascinantan historijski slucaj, ali za danasnje generacije i vrijeme potpuno nebitan, preko 60 godina proslo vec, pa kcerka mu penzionerka, 66 godina![]()
- numanumaye22
- Kontakt:
Zanimljivo je sve u Americi kad su mlada drzava. Neki dan nam amerikanac hvali dvorac Hearst u Californiji, kako je sve divno, star 100 godina, voli historiju. Reko jarane haman Clint Eastwood stariji, odi u Prag obidji praski dvorac 1100 godina star.alemsa je napisao/la: ↑04 jun 2024, 02:30Pa ne bas, i Lincoln je ubijen pa se i danas spominje. A JFK bas vecina naroda misli da je vlada upletena..numanumaye22 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 02:13Uglavnom zanimljiv i fascinantan historijski slucaj, ali za danasnje generacije i vrijeme potpuno nebitan, preko 60 godina proslo vec, pa kcerka mu penzionerka, 66 godina![]()

Mada jesu zanimljivi ti americki dogadjaji svakako, od civilnog rata, Lincolna, JFK, 11/9
Ugl koliko su realno mlada drzava, fascinantno je sta su sve postigli u samo 250 godina, od ekonomije, vojne moci, medija, Hollywooda i showbizza. Za proucavanje u u knjigama u dalekoj buducnosti 100 %
Pa kad su analizirali sve imperije do tad, i skolopili u jedno, a najvise uzeli od Rimskog carstva dok je bio republika, koji je trajajo 450 godina jel. I oni su mjenjali predsjednika svako 4 godine (tako nesto zaboravio sam), dok nisu postali imperija, tad su imali diktatore. Sto jos nije slucaj sa Usa, jos su u toj fazi (republike).
Sarajevo, leglo kriminalaKANTONALNI SUD SARAJEVO
Nejra Ibrović osuđena zbog utaje poreza u piceriji, oduzima joj se više od 870.000 KM

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Njihovo najveće dostignuće je Bretton Woods sporazum koji je dolar lansirao kao globalnu valutu i Ameriku definitivno postavio na čelo novog svjetskog poretka. Kad su ostali shvatili šta su uradili i kad se taj sporazum raspao bilo je kasno, dolar je već bio preuzeo tržište, a Amerikanci su ga naštampali dovoljno da su ostali bili ovisni o dolaru. Danas se 80% svjetske trgovinske razmjene obavlja dolarima.numanumaye22 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 02:46Ugl koliko su realno mlada drzava, fascinantno je sta su sve postigli u samo 250 godina, od ekonomije, vojne moci, medija, Hollywooda i showbizza. Za proucavanje u u knjigama u dalekoj buducnosti 100 %
Ko kontroliše novac, kontroliše svijet. Amerikanci kontrolišu sve, novac, nauku, tehnologiju, zato jer su ih nekad vodili pametni ljudi. Još mnogo prije hladnog rata su shvatili da im treba pamet uz sve ostale resurse koje imaju, pa su pokupili svu pamet tadašnjeg svijeta, njima nije bilo problem da prime ratne zločince Trećeg Rajha ako bi imali koristi od njihovog istraživanja. Skoro svi relevantni naučnici su na kraju završili u Americi, od Tesle do Ajnštajna, oni su zvučna imena, pa zamisli koliko je ostalih koji nisu dostigli mainstream ali su imali epohalna otkrića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.