Zagor je napisao/la:Ako vam je Osim pravi izbor, koji je vodio klub u Japanu, a isti taj klub izbacio iz lige (koliko znam, il je zavrsio pri dnu tabele) onda vam svaka čast. Bolje da bude selektor Sergej koji bar ima veoma dobru igračku karijeru, još bio kapiten naše repke, bio jedan od najboljih igrača. jedina mana što nikoga nije vodio. Ali nije ni Kovač, pa ev odlično vodi Hrvatsku.
Kako mozete biti bolje rjesenje neko ko nije nikoga NIKAD vodio, sto znaci da nije nikoga ni motivisao, niti podigao atmosferu, a kamoli trenirao, određivao prvih 11., taktiku...itd. Nego je bio dobar igrac u jakoj ligi, a i dok je bio igrac u ligi nije osvojio trofeje sa tim klubom. Postoji masa dobrih igraca, Maradona npr. pa se nije pokazao.
Reperezentacija i A tim nisu praksa i skola !
Zasto je cijelo ovo vrijeme Barbarez samo cekao da vodi reprezentaciju ako je tako dobar ? Da je on tako dobar vjerovatno bi ga neko u Njemackoj pozvao da bude saradnik, pomocnik, ili anagazovo ga negdje vezano za fudbal.
Sto sam nije negdje konkurisao, ima masa klubova u Njemackoj, ima skola fudbalskih, ima sve moguce uslove u Njemackoj pa opet nista nije niti sam poduzeo a niti ga je ko drugi htjeo.
Ako je on tako veliko ime sto na osnovu imena nije sebe negdje ostvario kao trenera ili slicno ?
A onda imamo Amara koji nije bio dobar igaca, ali je osvojio sve u ligi BIH bez obzira sto je to lose rangiran liga.
Amara koji je motivisao, atomosferu itekako podigao i kod igraca i navijaca, trenirao razne igrace, doveo u tim neke totalene anonimuse i izgradio ih u igrace dovoljno dobre za ligu BiH.
Amar je radio u uzasnim uslovima Pl BiH, gdje se nema para, gdje se ne izmislja topla voda nego se radi sa oni sta se ima i sta moze da se priusti parama. Pa je opet skorjio tim i ostvario rezultate.
Ali ne ovaj je idol, legenda, "jaran sa igracima"

, i to je rjesenje svih problema !
Daj probudite se veci je idol i legenda u BiH Dino Merlin od vecine sadasnjih i bivsih igraca.