Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Neutral
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Neutral » 16 maj 2013, 15:04

PL BiH -1 je napisao/la:Nije tacno! Ovo vamje reakcija i odgovor za pljuvanje po Zelji. A Zeljo kad pljune nazad (na kraju sezone) onda zahrdjate. Ovo vam je za psovanje covjeka koji je spasio bh nogomet. Da ga nije bilo reprezentaciju bi gledali kako igra protiv Katalonije, Bavarije, Kosova i drugih nepriznatih saveza. I vi toga covjeka nazivate slagiranim, i vi toga covjeka uprkos cinjenici da vise nije u savezu optuzujete da stima takmice Zelji.

Eh ja onda fino sacekam kraj sezone pa vam zacinim. Dam vam razlog da vam bude jos teze sto je Zeljo sampion. Puno se sicate sa tim kompleks ovo kompleks ono. Ocito da ne znate sta je kompleks. Evo recimo da ja imam komleks. Hajde eto istina. Na sta? Na Celikove titule? Nema ih! Na titule Sarajeva? Nema ni tih, zajedno kad Celik i Sarajevo skupe nemaju koliko Zeljo ima. Da imam kompleks od Veleza? Jedino sta je u tome klubu ostalo je ona blijeda petokraka a imaju i oni jedan poslijeratni pehar Sampiona Prve Lige Federacije BiH. Imat ce ga i Sloboda za par godina. Borac, Siroki, Zrinjski sve su to klubovi na koje ne mogu biti ljubomoran niti mi mogu nabitineki kompleks jer kaskaju za Zeljom. I navijaci svih ovih gore navedenih klubova ukljucujuci i Travnik koji ce se ako Bog da boriti do godine za titulu sa Slobodom, dodju i pljuju po Zelji i jos sto lazete uz to izmisljate neke teorije zavjere koje sto "provjerene informacije" ali ne smijete da kazete ipak ste vi javna licnost ahahahha.

I sad ti fino otidji ja google pa nadji neku drugu rijec, jer kompleksu ovdje nema mjesta.

Kao sto sam rekao. Pljuvali ste po Zelji eh evo vam vas recept nazad. Sad lafo lafcine bombe bacaju proslavljaj titulu pusti nas. Mi je proslavljamo. I vi proslavljate praznike tokom godine ne pljute po Zelji i Amaru pa vas na kraju sezone nece ovako baja ujesti za srce.

Gledajte nam u auspuh. Usput ne mogu vas mrziti kad ste nam musterija uzimamo vam titule sa pola tima. Bice vam lakse kako vrijeme odmice. Nakon 10 godina dominacije nece vas ovako boliti Hajduk je primjer kako se navici na domiaciju Dinama. I Dinamo je bio lopovski na pocetku a sad su drugi shvatili da problem traze samimu sebi.

Narcizam ? :lol:

Kakve si samo gluposti ovdje napisao. Ko bolan mrzi Želju ?

Koliko je samo navijača, simpatizera drugih klubova otišlo na temu Želje i čestitao im na tituli. Koliko je samo ljudi prošle godine bilo na strani Želje dok su igrali protiv Maribora jer prije svega predstavljaju BiH, pa sebe.

Ne kaki, ti vidiš u svemu samo onu lošu stvar. Bolesnici i ljudi bez mozga mogu samo napadati i nazivati Osima pogrdnim imenima. Ja ću, kao i 90% ostalih biti uvijek za dobrobit BiH, a ona se ogleda u tome da naši klubovi što dalje dođu u Evropi.

Ti si uostalom gori od svih tih što si nabrojao. Prozivaš klubove jer kao nemaju titule, veće gluposti nisam čitao odavno. Niko ne izmišlja neke teorije zavjere i slične gluposti (pojedinci), no ti si se svezao toga kao da je čitav forum pisao protiv Željezničara.

To je to, slavi titulu tako što prozivaš druge navijače, simpatizere, klubove. Mora da je lijepo na taj način klinac slaviti titulu svog kluba.

Svaka ti čast :lol:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 16 maj 2013, 16:20

Hordas Doboj je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Liga prekucana zatvorite ovu temu i otvorite temu Luzeri PL BiH da raspravljaju navijaci Travnika, Celika, Borca, Sarajeva, Zrinjskog, Veleza i ostalih ekipa. Nema potrebe da navijaci Zeljeznicara vise pisu ovdje.

Titula je osvojena a vi gubitnici lijecite komplekse na temama sa vama prilagodjenijim naslovima.

Ili pocnite pricu ko ce sljedece sezone biti vice-prvak. Mozda bi se trebao napraviti neki trofej i za drugoplasiranu ekipu pa da se imate za sta boriti da vam liga ima smisla :lol:
Haha kakav lik :lol:
Ne mogu vjerovat da neke ljude toliko boli neosvajanje kupa, ispadanjem u finalu. Hajde bolan, nije svijet propo..

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 16 maj 2013, 16:38

Vidim nigdje nije naveo saveznike; Rudar, Leotar i Radnik. Naravno Travnik jeste samo iz razloga sto nije
saveznik, jer ljudi igraju i pobjedjuju pa i one najvece.
Kada bi kojim slucajem ova tri saveznika ispala iz lige, borio bi se ti jarane sa Olimpikom za Evropu.
F.K.SARAJEVO

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 16 maj 2013, 16:45

Hahaha, kad bi nam ispali saveznici, onda bi nam saveznici bili Siroki, Velez, Zrinjski i Sarajevo.. Uvijek ce te vi naci nama saveznike, bez obzira ko bio u ligi...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 16 maj 2013, 16:47

Potvrdi ti upravo ono sto je on napisao :lol: za sve smo mi vama krivi :lol: sve smo mi pokupovali :lol:
Željeznicar za život cijeli !

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 16 maj 2013, 16:53

Nemoc je cudo, opet ce u septembru Dino pricati "FK Sarajevo je najbolji tim u drzavi", a onda ce opet svi drugi biti krivi sto ste vi >najbolji< a nigdje rezultata, pogotov Zeljo.

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 16 maj 2013, 17:16

Željo zasluženo prvi, Sarajevo odmah iza njih. Širokom zasluženo Kup. Sada raspredati, baš nekako izgleda smiješno.

Meni je zanimljivije ko će iduće godine igrati ovu našu najjaču ligu. Pola lige je bez licence i baš svega može biti.

Mislim da ove godine nema šale, a to mi najbolje pokazuje borba u Čeliku i Borca. Ove današnje izjave govore da se grčevito ljudi bore kako bi ta dva kluba ostavili u Premijer ligi. Silne pare spremni su platiti, samo da bi došli do licence, što je naravno za pohvalu tim upravama.

Evo jedan citat onog nekog predsjednika komisije:

"Razlika između uslova za evropsku i domaću licencu je što se dugovi za nastup na međunarodnoj sceni ne mogu platiti nakon 30 marta. Reprogram dugova prema državi za nastup u premijerligaškom takmičenju nije potreban. Za sudjelovanje u takmičenjima UEFA moraju se podmiriti dugovi prema uposlenicima i igračima, ali ne i prema dobavljačima"

Osim toga rokovi za žalbe su istekli u ponedjeljak. Kako sada tek planiraju nešto učiniti, platiti ili reprogramirati.
Ako su se žalbe morale predati do ponedjeljka, kako sada ovaj čovjek iz Čelika priča u budućem vremenu.

Pored ova dva primjera, nema informacija šta drugi rade. Jesu li predali žalbe i slično, ali sve ovo izgleda prilično šareno. Ova liga bi mogla imati drugačiji izgled u narednoj sezoni.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 maj 2013, 17:19

ko je sve dobio licencu za premijer ligu?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 16 maj 2013, 17:21

jovanmaksimovic je napisao/la:ko je sve dobio licencu za premijer ligu?
Sarajevu, Širokom Brijegu, Željezničaru, Zrinjskom, Veležu, Travniku, GOŠK-u i Gradini
Zadnja izmjena: ivan.balic, dana/u 16 maj 2013, 17:23, ukupno mijenjano 2 puta.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 16 maj 2013, 17:22

U ovoj ligi nema najboljeg, nego ko ima bolja poznanstva taj je prvak.
Trenutno su Celik i Borac bolji i od Zelje i od Sarajeva, i prava bi steta bila kada ova dva kluba ne bi
predstavljali BiH na euro sceni.
F.K.SARAJEVO

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 16 maj 2013, 17:23

Pa eto,osam timova,dovoljno za ligu :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 16 maj 2013, 17:24

molotovljev je napisao/la:U ovoj ligi nema najboljeg, nego ko ima bolja poznanstva taj je prvak.
Trenutno su Celik i Borac bolji i od Zelje i od Sarajeva, i prava bi steta bila kada ova dva kluba ne bi
predstavljali BiH na euro sceni.
slika

Sapunaru28
Kontakt:

Post Postao/la Sapunaru28 » 16 maj 2013, 17:29

Treba u naosj ligi vise profesionalan pristup igri, i pare, investicije i akademije za razovj igraca

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 16 maj 2013, 17:48

Ma mi smo bog i batina u ovoj ligi...odlucujemo ko ce ispasti,ko ce osvojiti sta samo u slucaju ako mi ne zelimo,imamo armiju sudija i delegata,imamo prijateljske klubove...ja ne znam sto se vi ostali sekirate i mu.a svoja jedete,zato nemojte se zaje.avati sa nama,mogla bi vas zadesiti ista sudbina ko i slobodu :D ;)
Amare hvala ti...

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 16 maj 2013, 17:49

Ligu skratiti na 12 klubova, s tim da zadnja tri ispadaju iz lige, kako bi pojacali konkurenciju i izbjegli
neregularnosti, odnosno poklon bodove.
Svaki klub koji se takmici u najvisem rangu, duzan je obezbjediti tribinu sa min. hiljadu stolica za
gostujuce navijace, kao i uraditi travnatu podlogu, odnosno teren npr. kao u Zenici.
F.K.SARAJEVO

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 maj 2013, 18:19

molotovljev je napisao/la:Ligu skratiti na 12 klubova, s tim da zadnja tri ispadaju iz lige, kako bi pojacali konkurenciju i izbjegli
Svaki klub koji se takmici u najvisem rangu, duzan je obezbjediti tribinu sa min. hiljadu stolica za
gostujuce navijace, kao i uraditi travnatu podlogu, odnosno teren npr. kao u Zenici.
imas samo par klubova koji mogu da imaju toliko navijaca na strani (zeljo, sarajevo, celik, borac i eventualno mostarci) ostalo ni kuci nema preko 500 gledalaca... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

utaka
Kontakt:

Post Postao/la utaka » 16 maj 2013, 18:25

jovanmaksimovic je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Ligu skratiti na 12 klubova, s tim da zadnja tri ispadaju iz lige, kako bi pojacali konkurenciju i izbjegli
imas samo par klubova koji mogu da imaju toliko navijaca na strani (zeljo, sarajevo, celik, borac i eventualno mostarci) ostalo ni kuci nema preko 500 gledalaca... ;)

gabela?

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 16 maj 2013, 18:33

Svaka cast onima koji su odlucili da na utakmici Zeljeznicar-Leotar bude 6 sudija, ta utakmica odlucuje i o Evropi i o borbi za opstanak! :roll:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Sapunaru28
Kontakt:

Post Postao/la Sapunaru28 » 16 maj 2013, 18:40

Volio bih navijati za klub u ovoj drzavi, al jednostavno mi je drago kad bilo kakav jadni tim iz ove cirkus lige uspije bilo sta u Evropi

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 maj 2013, 19:30

jovanmaksimovic je napisao/la:
i ta hiljada na stranibilo kojeg kluba se pojavi jednom ili ni jednom u sezoni,reflektori obavezni,3000 mjesta obavezno,da vecina igracaimaju profesionalne ugovore,obavezno,da su klubovi pruze garant da ce izmirivati svoje obaveze, inace nema naprijed,i oformiti neku finasijsku komisiju koja ce povremeno proc kroz klubove

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.