FK Rudar Prijedor

Prijedor
Kontakt:

Re: FK Rudar Prijedor

Post Postao/la Prijedor » 02 nov 2015, 12:30

SiouxLukavac je napisao/la:Znači uprava se tjera već dugi niz godina. Kaljati obraz kluba, grada i navijača tim skandiranjem da bi se otjerala uprava, mislim da nema logike. Slabe su kod nas kazne za takve ispade. Ni BL nije ništa bolja po tom pitanju baš kao i ostali klubovi RS-a, baš su svi zaostali, čast izuzecima, koji su u velikoj, velikoj manjini, nažalost.
takva skendiranja su od strane djece koja nisu bila ni u jaj*ma kad je rat bio i sve je ovo zalosno, ja sam gledalac i simpatizer takve me stvari ne zanimaju, nek skendira ko sta hoce ja se tu ne pitam nista.
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 02 nov 2015, 12:43

Nije njima cilj da klub popusi kazne kako bi uprava dala ostavku nego da isprovociraju gosta. Kazne za ovakvo skandiranje su minimalne ili cak da li uopste postoje od strane saveza :?:
Kako god, valjda dodje pritisak od Uefe i malo strozije kazne. Isao bih sa oduzimanjem bodova pa da se vidi da li skupina neobrazovanih cobana koji sebe nazivaju navijacima dolazi na stadion da iskreno podrzi svoj lokalni klub ili im je primarni cilj isprovicirati gosta.

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 02 nov 2015, 15:41

počelo je kao tjeranje uprave, ali je ovako bolje, kad usput naložiš pola države :cool:

pozzz

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 02 nov 2015, 15:47

ne, ne, ustvari ovo je medijski spin sa problema u srpskoj, platio nas dodik :opaopa:

Grad je nas DS
Kontakt:

Post Postao/la Grad je nas DS » 02 nov 2015, 19:36

Kontam da ima puno "mangupskijih" načina da se otjera uprava. Ovako, ugasiće klub a onda nece biti bitno ko je u upravi.
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 02 nov 2015, 21:16

Iskreno vam zelim da ispadnete, bankrotirate i konacno se raspadnete pa navijajte kasapima po livadama vam republike koliko zelite. I nemojte price ja s tim nemam nista i kao obicni ljudi se ogradjuju od toga. Nisam cuo ni jedan jedini zvizduk dok se to skandiralo, a sutnja je odobravanje, kao sto se sutilo 92 dok je u Prijedoru ubijano 4000 Bosnjaka. Zbog svega zelim vam sve najgore.

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 02 nov 2015, 21:44

K0MT je napisao/la:ne, ne, ustvari ovo je medijski spin sa problema u srpskoj, platio nas dodik :opaopa:
ahahah.... :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 02 nov 2015, 21:56

Grad je nas DS je napisao/la:Kontam da ima puno "mangupskijih" načina da se otjera uprava. Ovako, ugasiće klub a onda nece biti bitno ko je u upravi.
A tebe vidim briga, jer grad je vas... :wave:

Grad je nas DS
Kontakt:

Post Postao/la Grad je nas DS » 03 nov 2015, 12:09

Ne kontam sta si htio reci?
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 03 nov 2015, 15:23

Prijedor je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:Znači uprava se tjera već dugi niz godina. Kaljati obraz kluba, grada i navijača tim skandiranjem da bi se otjerala uprava, mislim da nema logike. Slabe su kod nas kazne za takve ispade. Ni BL nije ništa bolja po tom pitanju baš kao i ostali klubovi RS-a, baš su svi zaostali, čast izuzecima, koji su u velikoj, velikoj manjini, nažalost.
takva skendiranja su od strane djece koja nisu bila ni u jaj*ma kad je rat bio i sve je ovo zalosno, ja sam gledalac i simpatizer takve me stvari ne zanimaju, nek skendira ko sta hoce ja se tu ne pitam nista.
Kažeš, djeca... Postaviću ti jedno pitanje, samo molim te bez nekog diplomatskog odgovora.
Šta misliš, da li je skandiranje grupe dječaka odraz kućnog odgoja i školskog obrazovanja ? Dakle, da li su indirektno odgovorni
roditelji tih dječaka, kao i njihovi nastavnici ili profesori ?
F.K.SARAJEVO

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 03 nov 2015, 16:34

Napokon fina odluka saveza.

XIII kolo

VITEZ-RUDAR PRIJEDOR

FK „Rudar Prijedor“ - novčana kazna u iznosu od 3.000,00 KM (kršenje čl. 74 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH koji se odnosi na rasizam i druge oblike diskriminacije);

XIV kolo

RUDAR PRIJEDOR-ŽELJEZNIČAR

FK „Rudar Prijedor“ - novčana kazna u iznosu od 4.000,00 KM i 2 (dvije) domaće utakmice bez prisustva publike(kršenje čl. 74 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH koji se odnosi na rasizam i druge oblike diskriminacije);

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 03 nov 2015, 17:04

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj disciplinskoj komisiji kaznila je FK Rudar iz Prijedora sa 7.000 KM zbog prekršaja i propusta u organizaciji utakmica trinaestog i četrnaestog kola Premijer lige BiH.

Rudar je kažnjen sa 3.000 KM zbog kršenje kršenje čl. 74 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH koji se odnosi na rasizam i druge oblike diskriminacije u trinaestom kolu protiv NK "Vitez" koja se igrala u Vitezu, te sa 4.000 KMi 2 (dvije) domaće utakmice bez prisustva publike, zbog propusta u organizaciji u domaćoj utakmice protiv FK "Željezničara", kada je jedna manja grupa navijača skandirala političke poruke a disciplinska komisija ih je okarakterisala kao kršenje čl. 74 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH koji se odnosi na rasizam i druge oblike diskriminacije.
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 03 nov 2015, 19:42

molotovljev je napisao/la:

Kažeš, djeca... Postaviću ti jedno pitanje, samo molim te bez nekog diplomatskog odgovora.
Šta misliš, da li je skandiranje grupe dječaka odraz kućnog odgoja i školskog obrazovanja ? Dakle, da li su indirektno odgovorni
Roditelji....srbi. :D Nego mene interesuje nesto drugo. Ajmo reci figurativno kad bi sad isti taj Mladic bio oslobodjen , iz nekog razloga, zbog cega onda Rudar placa kazne? ;)

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 03 nov 2015, 19:47

Grad je nas DS je napisao/la:Ne kontam sta si htio reci?
Pa ja sam mislio da vi navijate za neke druge klubove, da vas za isti boli ona stvar. :D

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 03 nov 2015, 19:51

Vastecija_GSE je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:

Roditelji....srbi. :D Nego mene interesuje nesto drugo. Ajmo reci figurativno kad bi sad isti taj Mladic bio oslobodjen , iz nekog razloga, zbog cega onda Rudar placa kazne? ;)
E stari moj to se može desiti samo FIGURATIVNO iako i ti znaš da ne može ni tako.Evo predlažem ako bude oslobodjen da igrate cjelu sezonu kod kuće može...

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 03 nov 2015, 19:54

slobodnjak je napisao/la: E stari moj to se može desiti samo FIGURATIVNO iako i ti znaš da ne može ni tako.Evo predlažem ako bude oslobodjen da igrate cjelu sezonu kod kuće može...
Pa moze se desiti...nista nije nemoguce. E sta onda? Ja samo pitam. Ima valjda ovdje ljudi koji znaju kako to hoda. Hoce neko vratiti pare ili te iste navijace na tribine? Ne razumijem. Ne zelim raspravu da li je kriv ili ne, nego jednostavno odgovor na pitanje.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 03 nov 2015, 20:11

Vastecija_GSE je napisao/la:
slobodnjak je napisao/la: E stari moj to se može desiti samo FIGURATIVNO iako i ti znaš da ne može ni tako.Evo predlažem ako bude oslobodjen da igrate cjelu sezonu kod kuće može...
Pa moze se desiti...nista nije nemoguce. E sta onda? Ja samo pitam. Ima valjda ovdje ljudi koji znaju kako to hoda. Hoce neko vratiti pare ili te iste navijace na tribine? Ne razumijem. Ne zelim raspravu da li je kriv ili ne, nego jednostavno odgovor na pitanje.
Imaš statut FIFE UEFE Nogometnog saveza BIH po tom pitanju.Imaš kazne za te slučajeve.Pogledaj malo šta piše.Skandiranje u Prijedoru je to.Vrijedjanje i raspirivanje mržnje na rasnoj i nacionalnpj osnovi.E ako ti ne svataš da je to bilo to i to ne priznaš svaka ti čast.Tvoj problem.Ali tome se mora stati u kraj.Kad policija i nadležni organi kod vas to neće da spriječe onda može ovako.A kad navijači Jedinstva dignu transparent genocid - Stebrenica omdah ih pretuku.Zašto onda i na ovo nisu reagovali...To je to popušili ste i na kraju to će vam biti i presudno.Razmislite o tome u Prvoj RS a.Jer po tvom shvatanju za vas i nije ZAJEDNIČKA LIGA BIH...

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 03 nov 2015, 20:21

slobodnjak je napisao/la:

Imaš statut FIFE UEFE Nogometnog saveza BIH po tom pitanju.Imaš kazne za te slučajeve.Pogledaj malo šta piše.Skandiranje u Prijedoru je to.Vrijedjanje i raspirivanje mržnje na rasnoj i nacionalnpj osnovi.E ako ti ne svataš da je to bilo to i to ne priznaš svaka ti čast.Tvoj problem.Ali tome se mora stati u kraj.Kad policija i nadležni organi kod vas to neće da spriječe onda može ovako.A kad navijači Jedinstva dignu transparent genocid - Stebrenica omdah ih pretuku.Zašto onda i na ovo nisu reagovali...To je to popušili ste i na kraju to će vam biti i presudno.Razmislite o tome u Prvoj RS a.Jer po tvom shvatanju za vas i nije ZAJEDNIČKA LIGA BIH...
Ja ne znam gdje si ti sve to procitao i izvukao iz mog komentara/pitanja...sta to tacno pise u statutu? Ajde da vidimo sta je to sto ovakvu vrstu skandiranja svrstava u rasizam i slicno? Pomenucu ti jos jednu situaciju koja se desila isto u Prijedoru , kada su domaci navijaci digli parolu "Oluja zlocin koji traje Krajina se ne predaje" isto je reagovala policija, istjerala te iste i naplatila kazne. Zatim je i FS/NS BIH ucinio isto.

gogineman
Kontakt:

Post Postao/la gogineman » 05 nov 2015, 00:02

Rudar nije trebao dobiti kaznu uopste, ako cemo realno :D

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 07 nov 2015, 15:09

Zoca u 90+ za 0:1....:D

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: MostarReds22, Paromlinac i 20 gostiju.