Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Judd
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la Judd » 31 maj 2024, 10:44

MortemHz je napisao/la:
31 maj 2024, 09:26
Virtu4l je napisao/la:
29 maj 2024, 22:30
MortemHz je napisao/la:
29 maj 2024, 18:05
Haj' sve ali kako je ovo poprilično nebitan izbor? Pa ovo je možda i najbitnije pitanje u državi.
Da preformulišem, ni blizu bitno pitanje u odnosu na hajp koji se napravio.

Ustavni sud broji devet sudija od kojih su troje stranci i oni su postavljeni da niko nikoga ne bi mogao preglasati, tu je priča jasna kao dan. Zbog toga je izbor Vukoje u toj mjeri nebitan.

Najbitnije pitanje u državi bi bio odlazak stranih sudija i to bi bila katastrofa, a ovo je apsolutno nebitno.

Pusti ove krezave SDA jurišnike, bar ti nisi glupan, ovo su veoma jednostavne stvari.
A šta bi bilo kad bi kupili jednog stranca, kada bi dobili Mađara ili kada bi neko ''proklizao''. Ni prvi ni posljednji, nažalost.
Onda bi potencijalno imao najtežu situaciju u državi od dejtona.
Krezavi SDA jurišnici nisu bitni, nisu oni krivi jer je ova vlada za godinu dana ispunila 1 od 495 obećanja. To je zvanični podatak.
Kao što sam i prije pisao, raduje me jer je državna diplomatija 10 nivoa iznad i jer je Kanton Sarajevo bolji.
Vlada entiteta radi lošije, dugo ovako jadno nije bilo a mislio sam da smo dotakli dno sa tehničkom vladom.
Konačnu ocjenu ipak treba dati 2026. godine, malo je ovo vremena.
Koje 1 obećanje su ispunili Nikšić i Vojin? :shock:

Jedino za šta ja znam da je ispunjeno je to da će struja poskupiti? Ne znam šta su još ispunili? :yawn:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Kajzer10
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Kajzer10 » 31 maj 2024, 11:19

Da je to najbitnije pitanje u drzavi, nije. Sto ne znaci da nije jako bitno, ali kako su ovi vucicevskom propagandom predstavili da od toga ovisi drzava, smijesno.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 maj 2024, 11:27

akisarajevo92 je napisao/la:
31 maj 2024, 02:39
Virtu4l je napisao/la:
30 maj 2024, 23:28
kraljttbvb je napisao/la:
30 maj 2024, 21:02
Ove godine Seada Palavrić puni 70 godine i prestaje joj mandat. Iduće godine to isti slijedi za Mirsada Ćemana, a one tamo godine dakle 2026 mandat istiće posljednjem domaćem sudiji Valeriji Galić.
Kad si već spomenuo Ćemana i Palavrić, samo da napomenem da su oboje članovi SDA, Suada je bila potpredsjednica stranke, a Ćeman jedan od najbližih saradnika Alije Izetbegovića.

Ali eto, Vukoja je problem. :mrgreen:
SDA je ipak bila probosanska stranka dok je HDZ uvijek radio i radice protiv drzave BiH, Ustavni sud je najvaznija institucija koja ima snagu da svaku odluku entiteta, druge institucije koja je protiv drzave stavi van snage

pa Federacija ne funkcionise godinu dana zbog ucjena i blokada HDZ-a jer su cekali da se imenuje Vukoja

ne moze biti opravdanje da je nekad radjeno slicno, pa valjda je Trojka trebala biti nesto novo, kao sto su obecali a dobijes ovaj slucaj i slucaj Isak

i za razliku od to dvoje, Vukoja nema apsolutno nikakvo iskustvo u troj bransi, covjek nikad nije napisao ni prekrsajni nalog a sad dobije poziciju u Ustavnom sudu :rol:

tragicno je da se sve dijeli po politickom opredjeljenju, od policije pa do Ustavnog suda, FUP vec 5 godina nema direktora upravo zbog toga :tokralju:
SDA je minder stranka. Za Bakir-bega i njegovu svitu.
Sarađivali i sa HDZ i sa SNDS iza kulisa i bogme i otvoreno.

Pogledaj Mostar, jasno će ti biti sve. Mostar je godinama u blokadi zbog ucjena i blokada HDZ i SDA. Doveli situaciju u pat poziciju i lagano.

Slažem se, ne može biti opravdanje i ne treba biti.

Uvijek se sve dijelilo po političkom opredjeljenju i nažalost još će dugo biti tako.
Nema načina da bude drugačije trenutno. Svako hoće svoj dio kolača. Ovamo daš, tamo uzmeš.
Koševo Zapad

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 maj 2024, 11:38

Marsal je napisao/la:
31 maj 2024, 10:22
Arvid je napisao/la:
30 maj 2024, 19:38
Čega bolan 15 :mrgreen:
Pa 15 godina otkad sam srednju završio :mrgreen: Vrijeme neumorno prolazi...
Meni 18, od srednje mislim :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 31 maj 2024, 11:41

Čini mi se da sam ovdje čitao da ima neko ko se bavi poljoprivredom i stočarstvom. Jucer čovjek kupio stan sinu u mojoj zgradi i onako počastio raju/komšije ispred zgrade i priča da mu otac drzi ovce/stado na Vlašiću i da svako ko se trenutno bavi poljoprivredom i stočarstvom moze zgradu kupiti a ne stan jer kao ne mogu tačno se sjetiti tipa kg vage prije 2 godine je bila oko 4-5 KM a danas 13-14 KM a sir sa 10-12 na 25 KM. Isto kaže i za ove sto drze plastenike itd sve tri puta skuplje prodaju. Jel realno da su takve promjene na tržištu da za jedan Kurban Bajram kupis stan od 150 000 KM kešom.

Siguran sam da je neko ovdje prije mjesec pisao da se bavi poljoprivredom itd je li realna ova priča?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 31 maj 2024, 11:52

sad je min cijena kurbana 400 pa nadalje, nekad je bilo 300 pa nadalje. realno nekih 500 treba.
kg janjetine je 10 zive vage, npr. pecenje je 50. :D itd... moguce je sve.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 31 maj 2024, 11:57

muhamedhulk je napisao/la:
31 maj 2024, 11:52
sad je min cijena kurbana 400 pa nadalje, nekad je bilo 300 pa nadalje. realno nekih 500 treba.
Kad smo kod toga ja i stari 900km za dva kurbana moramo dati halal, ali je brate bas skocila cijena, prosle je bio 350km , no dobro ;)
04.10.2009 !

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 31 maj 2024, 11:57

muhamedhulk je napisao/la:
31 maj 2024, 11:52
Ima Afrika I po 70 eura :mrgreen:

Ja ove godine okruglo 500km

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 maj 2024, 11:58

Završen pravilnik: Ugostitelji će imati šest mjeseci da objekte prilagode zabrani pušenja, onda slijede kazne
Kazne propisane ovim zakonom početi će se naplaćivati nakon proteka 12 mjeseci od početka primjene ovog zakona, odnosno od dana stupanja na snagu podzakonskih akata donesenih temeljem ovog zakona, odnosno pravilnika.

Za one koji prekrše zakon predviđene su kazne koje se kreću od 2.000 KM do 5.000 KM za pravna lica, od 300 KM do 1.000 KM za odgovorna lica, te od 500 KM do 1.500 KM za vlasnike i korisnike prostora gdje je pušenje zabranjeno. Kazna za fizička lica je 100 KM.
Jarane koliko su oduzili, znaci za kazne ce trebat proc jos 18 mjeseci ili godina i p'o, koliko u svemu kasnimo ybt :tokralju: :rol:

Ne kontam ovo kaznjavanje fizickih lica nikako, stavis znak, nema pepeljara na stolu i nece se ni pusiti, vrlo jednostavno, tako je u citavoj Europi skoro. Imas odvojene prostore za pusace a vani normala smijes u basti. Hoces zapalit? Izadjes ispred ili na terasu. A ne, zderes cevape, prostor u cevapdzinici 2 sa 2, puno ko sibica i lik do tebe ubi cigarama, puhara mrtva. To jos ima samo u Turskoj.

Pa kud ces dalje ljudi puse u Bingu pored djecje igraone, uzmes jest, ne vidi se od dima. :rol:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 31 maj 2024, 12:17

Već vidim da će svi jarani biti u fazonu idemo u kafić gdje mogu pušit, ima još više da se trujem
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 maj 2024, 12:17

avenija je napisao/la:
31 maj 2024, 11:41
Čini mi se da sam ovdje čitao da ima neko ko se bavi poljoprivredom i stočarstvom. Jucer čovjek kupio stan sinu u mojoj zgradi i onako počastio raju/komšije ispred zgrade i priča da mu otac drzi ovce/stado na Vlašiću i da svako ko se trenutno bavi poljoprivredom i stočarstvom moze zgradu kupiti a ne stan jer kao ne mogu tačno se sjetiti tipa kg vage prije 2 godine je bila oko 4-5 KM a danas 13-14 KM a sir sa 10-12 na 25 KM. Isto kaže i za ove sto drze plastenike itd sve tri puta skuplje prodaju. Jel realno da su takve promjene na tržištu da za jedan Kurban Bajram kupis stan od 150 000 KM kešom.

Siguran sam da je neko ovdje prije mjesec pisao da se bavi poljoprivredom itd je li realna ova priča?
Skočila je cijena mesa, što neko napisa sad je najjeftiniji kurban 4 stoje.

Sa druge strane, ko radi sa stokom taj se i lomi, to je pretežak posao, halal im bilo svaku marku...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2024, 12:36

MortemHz je napisao/la:
A šta bi bilo kad bi kupili jednog stranca, kada bi dobili Mađara ili kada bi neko ''proklizao''. Ni prvi ni posljednji, nažalost.
Onda bi potencijalno imao najtežu situaciju u državi od dejtona.
Sve je to u domenu šta bi bilo kad bi bilo. Lakše će kupiti Bošnjaka, Hrvata ili Srbina ako misli kupovati, taj rizik uvijek postoji, sa ili bez Vukoje.
MortemHz je napisao/la:
Krezavi SDA jurišnici nisu bitni, nisu oni krivi jer je ova vlada za godinu dana ispunila 1 od 495 obećanja. To je zvanični podatak.
Kao što sam i prije pisao, raduje me jer je državna diplomatija 10 nivoa iznad i jer je Kanton Sarajevo bolji.
Vlada entiteta radi lošije, dugo ovako jadno nije bilo a mislio sam da smo dotakli dno sa tehničkom vladom.
Konačnu ocjenu ipak treba dati 2026. godine, malo je ovo vremena.
Svako ko misli da se za godinu dana može ispraviti trideset godina korupcije, kriminala, nepotizma i javašluka - neka prati neki drugi sport, politika nije za njega. Posebno naša politika sa ovakvim državnim ustrojstvom.

Pa samo pola mandata će im proći dok smijene sve uhljebe koji su duboko ukorijenjeni u sistem, od portira i čistačice pa do direktora i članova upravnih odbora.

Ja od njih očekujem samo jedno, manje kriminala i korupcije, to je ono što bi me zadovoljilo. Ostalo bi došlo vremenom, samo da se ova erozija uspori jer se u potpunosti zaustaviti ne može.

Kompromisi sa HDZ-om moraju postojati, i na svaki od njih će zeleni da grakću, to im je jedina šansa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 31 maj 2024, 12:52

jolicnikola u ekstazi...
zar i ti sine Ivane!?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 31 maj 2024, 12:59

avenija je napisao/la:
31 maj 2024, 11:41

Da bi se uopće krenuo baviti tim poslom, trebaš ozbiljna ulaganja i mnoogo odricanja, zaokret za 180 u načinu života.

Za početak, 50ak ovaca ćeš platiti preko 18000 KM. Uz to, trebaš napraviti tor, prostor za držanje širiti, te uopšte da imaš zemljište. Tokom sezone čuvaju po planinskim prostranstvima i svačijoj/ničijoj zemlji, dok u štali možeš držati kad baš stegne vani. Osim ako oćeš da ti nestanu zalihe sjena.

Ako se nema C kategorije i kakav kamion, onda minimalno što treba je kombi primjer Merc 310ka i do nekih 8000 KM. Ovo je nužno za eventualni sezonski transport ovaca na ispašu, onda prodaju i dostavu kurbana, prodaju mesa, mlijeka, sira, kupovinu bala etc. Onda traktor (dvoosovinski zglobni) sa prikolicom te čeona kosilica, što te dođe zajedno oko 10k, opet ovisno o stanju, kvaliteti itd.

Istina ne mora se odmah izvaliti za sve navedeno, već vremenom ali pomenuto je neophodno za normalno funkcionisanje gazdinstva.

Kada se sve sabere, preko 30k idu ulaganja u neke dvije/tri godine i to sve da već imaš početni osnov, znači zemlje i neku štalu.

A da ne govorimo o tome kako je posao u stočarstvu 24/7, da nema providne minute, nekih ozbiljnih putovanja, godišnjih odmora etc. Špica sezone ti je kupljačina i baliranje/skladištenje sjena, pa period janjenja itd.

Umal da zaboravim, bez minimalno jedne tjeralice, dva ovčara i lovačke puške, ni ne trebaš pomišljati o tome.

Što kaže @kralj, halal im svaka para, taman da kg košta 50.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 31 maj 2024, 13:21

Danas ponosno nosim bijelu traku oko ruke, da Gospodar podari Džennet svim borcima i nevino stradalim osobama, a četnici će svoje dočekati.

Nikad ne zaboraviti Prijedor.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 31 maj 2024, 13:23

Posto se ne razumijem bas u ove nase dostavw, brze poste.
Javio mi se lik na olxu jer sam objavio oglas

Hoce da naruci dostavu putem euroexpresa al mu traze moju adresu i email adresu

Jel to normalno tako da se odvija?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 maj 2024, 14:11

soxx je napisao/la:
31 maj 2024, 13:23

Pa ako si naveo tacnu cijenu artikla, on samo treba stisnuti "zapocni narudzbu", kad popuni podatke koje treba, tebi ce onda stici da popunis svoje podatke (ime, prezime, adresa, broj telefona). Ne treba mail adresa. I to je to, cekas postara da preuzme artikl
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 maj 2024, 14:13

kraljttbvb je napisao/la:
29 maj 2024, 12:12
Kad se onomad birao član ustavnog suda BiH ili član ustavnog suda Federacije (nisam sad siguran koji sud je bio u pitanju), tad je stranački kadar dobio prednost ispred doktora ustavnog prava Kasima Trnke.

Izaberes osobu kojoj je ovaj bio profesor, a ne izaberes lika koji ustav drzave ima u malom prstu, lika koji je najjaci u drzavi sto se tice ustavnog prava. I o tome niko ništa.

slika

slika

Kasni Avaz 2 dana za nama :mrgreen:

Mi na forumu pisali o ovome prije par dana, čak nam Vukoja otišao u arhivu, pišemo o drugim temama :zviz:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 31 maj 2024, 14:33

19vendetta87 je napisao/la:
31 maj 2024, 14:11
soxx je napisao/la:
31 maj 2024, 13:23

Pa ako si naveo tacnu cijenu artikla, on samo treba stisnuti "zapocni narudzbu", kad popuni podatke koje treba, tebi ce onda stici da popunis svoje podatke (ime, prezime, adresa, broj telefona). Ne treba mail adresa. I to je to, cekas postara da preuzme artikl
Znam i ja to. Al hajd to radi bh posta, mozda mu je jeftinije sa euroexpress, al evo rijeseno je.
Dosla notifikacija od olx da je korisnik suspendovan.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 31 maj 2024, 14:35

Samo da sve živo spomene čitavom BHT da Bog da se ugasili koliko je danas. Znači jutros ustanem nema interneta ni moja tv ne radi, isključim ruter sve ponovo opet ništa, zovem ih oko 10 prijavim kvar kažu javit ćemo centrali. Klinac moj evo do sada niko ništa, znači do ponedjeljka sam bez interneta i svega, da Bog da se ugasili koliko je danas.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Google [Bot] i 3 gosta.