Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2015, 18:26

pinoglavi je napisao/la:Kako ocekujete da vidimo kvalitet defanzivnog veznog protiv Andore?
Pa ne znam kako smo vecina primjetili nekvalitet Hadzica u ovoj utakmici?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2015, 18:30

dubrovnik je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Kako ocekujete da vidimo kvalitet defanzivnog veznog protiv Andore?
Jer je igrao ofanzivno
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2015, 18:37

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Jer je igrao ofanzivno
A defanzivno je dobar da je to cudo. Oduzimao je lopte kome je stigao. Ja jedino sto sam primjetio je da smo njegovim ulaskom mi izgubili lotu i nestali sa terena. Spaha dolazi do njega i kao da ga nema salje Lulic na stranu. Ovaj ga opet ignorira i daje Zecu. Covjek kao da je sa marsa pao.Njega su ona djeca iz Santosa vozala a ne da on Balea cuva.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 07 sep 2015, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 18:38

Pa to je onda jos deset puta veci razlog da je trebao da zamjeni ofanzivnog veznjaka Pjanica za istog takvog Vrancica koji nam je mogao puno toga da pokaze danas ( golovi, asistencije, tehnika, proigravanja ). Kakva je to zamjena Pjanic za Hadzica. A ako znamo da je reazltat bio 3:0 tek onda nije trebao igrati sa dvojicom zadnjhi veznih. Da je bar zamjenio Besica sa Hadzicem i tako sacuvao Besica nepotrebnih startova. Znaci opet jos veci razlog da zaigra Vrancic jer je vec bilo 3:0, dobivena utakmica. Ili je mozda Vranic toliko los pa da ovi amateri zbog njega zabiju 4 gola. Treci razlog je sto je covjek cekao godinu dana na nastup i onda dobije 10 minuta. I koliko god ja kritikovao Papeta za njegove neke odluke poslje Nigerije. Covjek je dao Prcicu sansu od prve minute protiv Kipra i prije toga u prijateljskoj. A ovaj nije dao Vrancicu 45 minuta protiv jedne Andore kod rezultata 3:0. Moram da kazem da sto se ovog slicnog primjera tice da je ovdje Pape ispao korektniji. Nista Prcic nije vece ime od Vrancica niti je on tada bio potrebniji nego sto je sada Mario.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2015, 18:43

Ajax care jeb.o ga Vrancic za Grahovca pitam

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 18:54

Pa nije ni trebao umjsto Pjanica uvest Hadzica nego igraca iste pozicije valjda Vrancica. I imas jos puno drugih razloga osim toga. Sto se tice Grahovca po meni bi trebao dobiti sansu ovu utakmicu zbog odlicnih partija za najbolji tim Austrije posebno u dvomecu protiv Shakhtara za ligu prvaka. Jer ako je mogao protiv njih igrati vjeruj da je Andora za njega nista. Generalno se slazem da u ovoj utakmici nije mogao defanzivni igrac nesto puno da pokaze. Osim neke lakoce oduzimanja lopti. Bas zato je trebao da uvodi ofanzivne igrace. Jer oni su mogli bas puno da pokazu. Posebno igrace za koje nije siguran koliko mogu da ponude. Znaci potencijalne igrace.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 07 sep 2015, 19:09

Ode i Hadzic. Svaka cast Mesa.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 07 sep 2015, 19:31

Ovi sto prizeljkivaju Grahovca sigurno nisu nikad ni pogledali utakmicu na kojoj je Grahovac igrao. Ocjenuju igraca na osnovu toga igra li u klubu redovno ili ne. Pratim austrijsku ligu, i smijem se kladiti da Grahovac u ovom trenutku ne bi nista bolje odigrao od Hadzica.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 sep 2015, 19:43

icetea01 je napisao/la:Ovi sto prizeljkivaju Grahovca sigurno nisu nikad ni pogledali utakmicu na kojoj je Grahovac igrao. Ocjenuju igraca na osnovu toga igra li u klubu redovno ili ne. Pratim austrijsku ligu, i smijem se kladiti da Grahovac u ovom trenutku ne bi nista bolje odigrao od Hadzica.
Tako ti je sa vecinom potencijalnih igraca, mozda rjetki na forumu gledaju te lige mimo ovih liga 5 i utakmice a ostali samo procitaju negdje da li je neki igrac igrao ili ne i to im je neki pokazatelj da li je igrac za reprezentaciju. A sve i da je igrao, sta je uradio ili se setao terenom to nista ne gledaju.

Ja recimo ne znam kako taj Grahovac izgleda a ne kako igra.

Kad se samo sjetim pred SP u Brazilu svi prate Prcica, svi prate Salatica, Mahmutovica, ovog vanzemaljca Tankovica, i jos 10 igraca ...itd. ali malo sutra niko ih ne prati, niti ko gleda nego samo pisu i pametuju, donose zakljcke na osnovu novinarskih clanaka od nekoliko recenica.

Ovdje se na Anela koji igra koliko-toliko redovno u Austrijskoj ligi baca kamenje kako je los, ali je Prcic novi Mesi iako ga nema na mapi fudbala do nedavno presao u Torino...itd.

Cimirot, Bajic otisli iz najgore lige europe u Grcku i Tursku i odmah u reprezentaciju.

Treba malo realnosti. :bih:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2015, 20:54

Elegant je napisao/la:
icetea01 je napisao/la:Ovi sto prizeljkivaju Grahovca sigurno nisu nikad ni pogledali utakmicu na kojoj je Grahovac igrao. Ocjenuju igraca na osnovu toga igra li u klubu redovno ili ne. Pratim austrijsku ligu, i smijem se kladiti da Grahovac u ovom trenutku ne bi nista bolje odigrao od Hadzica.
Tako ti je sa vecinom potencijalnih igraca, mozda rjetki na forumu gledaju te lige mimo ovih liga 5 i utakmice a ostali samo procitaju negdje da li je neki igrac igrao ili ne i to im je neki pokazatelj da li je igrac za reprezentaciju. A sve i da je igrao, sta je uradio ili se setao terenom to nista ne gledaju.

Ja recimo ne znam kako taj Grahovac izgleda a ne kako igra.

Kad se samo sjetim pred SP u Brazilu svi prate Prcica, svi prate Salatica, Mahmutovica, ovog vanzemaljca Tankovica, i jos 10 igraca ...itd. ali malo sutra niko ih ne prati, niti ko gleda nego samo pisu i pametuju, donose zakljcke na osnovu novinarskih clanaka od nekoliko recenica.

Ovdje se na Anela koji igra koliko-toliko redovno u Austrijskoj ligi baca kamenje kako je los, ali je Prcic novi Mesi iako ga nema na mapi fudbala do nedavno presao u Torino...itd.

Cimirot, Bajic otisli iz najgore lige europe u Grcku i Tursku i odmah u reprezentaciju.

Treba malo realnosti. :bih:
Zamisli da Prcica sa 21 kupi ekipa iz vrha Talijanske lige a Anela ne zeli ni njegov sadasnji klub. Pa ako nisi gledao Grahovca u U21 onda i ne pratis mladu reprezentaciju redovno. Ja slabo pratim Austrijsku ligu ali sam gledao nekoliko utakmica Rapida bas radi Grahovca i siguran sam da ce momak biti i vise nego dobra zamjena za Besica. Salatic je u vrijeme kada se spominjao bio duplo bolji igrac od Anela koji je i usao u reprezentaciju uz pomoc Safetova brata. Pa to je svakom jasno. Kako to da je bas on upao pred SP i uspio srediti papire. Uz TSS naravno. Ali ajde da ne ponavljamo istu pricu opet. Samo ce se kasti. Mesa je za mene kako sada stvari stoje Safet poslije Safeta.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2015, 21:54

Ajax je napisao/la:Pa nije ni trebao umjsto Pjanica uvest Hadzica nego igraca iste pozicije valjda Vrancica. I imas jos puno drugih razloga osim toga. Sto se tice Grahovca po meni bi trebao dobiti sansu ovu utakmicu zbog odlicnih partija za najbolji tim Austrije posebno u dvomecu protiv Shakhtara za ligu prvaka. Jer ako je mogao protiv njih igrati vjeruj da je Andora za njega nista. Generalno se slazem da u ovoj utakmici nije mogao defanzivni igrac nesto puno da pokaze. Osim neke lakoce oduzimanja lopti. Bas zato je trebao da uvodi ofanzivne igrace. Jer oni su mogli bas puno da pokazu. Posebno igrace za koje nije siguran koliko mogu da ponude. Znaci potencijalne igrace.
Nema sta Grahovac traziti protiv Belgije ni protiv Andore.
Hadzica je uveo jer je mozda htio da vidi sta moze dokazati protiv Andore ofanzivno, kada je u top formi i moze igrati rasterecno jer je jedini veznjak i vec je dobijena utakmica. A mozda ga je htio uvest da mu da zadnju sansu prije nego ga izbaci iz repke? Pravite se da ste pametniji od Mese, nije bezveze uveo Hadzica, ima neka stvar koju on hoce da vidi njegovim uvodjenjem. Svakako se slazem da je trebao vise probati Vrancica.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 07 sep 2015, 22:32

Mehmed zna šta radi, od selektovanja igrača, preko okupljanja reprezentacije, treninga, taktičke pripreme, izbora igrača za utakmicu, izmjena i svega ostalog. To što zna šta radi ne znači da mu se ne dešavaju greške, pogrešan izbor bilo čega je sastavni dio sporta od vajkada.

Međutim, što kaže @pinoglavi, mnogi se ovdje prave pametniji od Meše i smatraju da mnogo bolje znaju neke stvari. Forum je extra stvar za razmjenu mišljenja, nema šta, samo treba nekad i razmisliti prije pisanja postova tipa "Razočaro me Meša, nikakva igra protiv Andore, ako ovako budemo igrali protiv Velsa nema plasmana bla-bla". Ako neko ima potrebu porediti igru i taktiku protiv Andore i protiv Velsa onda sa njim nema potrebe ulaziti u bilo kakvu diskusiju. Sumnjam da će protiv Velsa štoper igrati beka, napadač igrati krilo, da će nedefinisani vezni igrač imati slobodu da orkestrira veznim redom (Hadžić), da će se uopće igrati sa 2 napadača i sl.

Biće problem zamijeniti Bešića, mislim da će igrati Hadžić ako bude zdrav, mada bi ja pokušao sa vezom Zukanović - Pjanić i ispred njih Vrančić, naravno ako bude u formi. Ostalo je manje-više jasno, osim tog mjesta drugog štopera, opet trilema Vranješ/Šunjić/Bičakčić.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 07 sep 2015, 22:40

Nista ni od Mesinog putovanja po Evropi, izgleda da ni on nece da vuce igrace za kačket...
DD

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 07 sep 2015, 22:40

Ma Zukan igra zadnjeg veznog 100% ako se oporavi
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 08 sep 2015, 00:05

Bolje bi TSS odigrao od Hadžića. Nemam ništa protiv Anela, ali lik se zaista apsolutno ničim ne ističe. Što se tiče zadnjeg veznog protiv Walesa, mogao bi tu Kolašinac uletiti, ionako mu to nije strana pozicija, a Zuku prebaciti na lijevog beka.
Mes Que Un Club

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 sep 2015, 00:10

hule_barca je napisao/la:Bolje bi TSS odigrao od Hadžića. Nemam ništa protiv Anela, ali lik se zaista apsolutno ničim ne ističe. Što se tiče zadnjeg veznog protiv Walesa, mogao bi tu Kolašinac uletiti, ionako mu to nije strana pozicija, a Zuku prebaciti na lijevog beka.
Bojim se ja Zukine sporosti u toj utakmici. Ja bi njega na klupu protiv Walesa da mu Bale ne bi prolijetao kao vjetar sa strane. Makar do prvog Kolinog kartona na klupu sa Zukom.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 08 sep 2015, 00:20

dubrovnik je napisao/la: Bojim se ja Zukine sporosti u toj utakmici. Ja bi njega na klupu protiv Walesa da mu Bale ne bi prolijetao kao vjetar sa strane. Makar do prvog Kolinog kartona na klupu sa Zukom.
Činjenica je da mi u ekipi i nemamo brzih igrača. Druga činjenica je da Bale u Walesu ipak većinu utakmica ordinira u sredini. Vjerovatno će se izvlačiti i na krilo, ali u tom slučaju ga je potrebno duplirati sa Lulićem i Zukom. Mislim da je Kolašinac jedini igrač koji je u stanju boriti se sa Baleom, iako će i njemu biti jako teško, ali je on nekako najbliži Bešiću što se tiče borbe i temperamenta. Zaista ne vidim nikog drugog u postojećem kadru tko bi mogao bolje zamijeniti Bešića.
Mes Que Un Club

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 08 sep 2015, 00:30

KOlasinac je nesiguran sa loptom i dodavanjima i zbog toga nece igrati u sredini 100% igra Anel HAdzic cim je sad dobio 45min umjesto Pjanica nema se sta pricat..

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 sep 2015, 00:43

zgembo89 je napisao/la:KOlasinac je nesiguran sa loptom i dodavanjima i zbog toga nece igrati u sredini 100% igra Anel HAdzic cim je sad dobio 45min umjesto Pjanica nema se sta pricat..
Ja sam upravo radi toga kao moju zelju upario Grahovca i Pjanica a Hajrovica stavio ispred njih. Cak bi i Cimirota ako bi se oporavio stavio prije nego Anela. Nije Bale jedina opasnost koja prijeti od Walesa iako je nesumnjivo najveca. Grahovac zna dodati loptu, iznijeti je a defanzivno je solidan igrac. Ovo bi mu bila utakmica karijere nesto slicno kao Besi ona protiv Argentine i siguran sam da bi dobro odigrao. Medo, Anel i Pjanic naprijed su recept za probleme. Ako budemo tako igrali mi mozemo pobijediti ali ja se ne bi kladio na to. A bojim se da ce upravo to biti Mesin izbor. Hebi ga.....

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 08 sep 2015, 00:48

zgembo89 je napisao/la:KOlasinac je nesiguran sa loptom i dodavanjima i zbog toga nece igrati u sredini 100% igra Anel HAdzic cim je sad dobio 45min umjesto Pjanica nema se sta pricat..
Pazi koga je zamijenio Anel, Pjanića. A mi tražimo zamjenu za Bešića. Slažem se da je Kolo slab s loptom u nogama, ali ni Anel nije tu baš mnogo bolji. Mislim da ipak treba posvetiti više pažnje defanzivnim segmentima koje pojedinci mogu pružiti u zaustavljanju kopitara, nego dodavačkim sposobnostima. Po toj logici, najbolje bi bilo da Medo igra DM-a kao protiv Slovačke.
Mes Que Un Club

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.