UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
102
63%
Jon Jones
43
27%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 162

90minut
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la 90minut » 23 jan 2021, 11:02

Nemojte misliti da ce Conor napraviti iste greške kao protiv Diaza da sve što ima ispuca za rundu i po ako ga ne skloni prvu rundu drugu ce sigurno pažljivije pratiti svoj kardio eh sad da li su ovo moje puste želje vidjecemo. :)

Sve u svemu " unistice " ga prvu rundu da li ce ovom brada izdrzati vidjecemo.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 23 jan 2021, 11:26

Ocekujem odlican fight to je sve uzivancija za mene neutralnog u ovoj borbi.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 23 jan 2021, 11:31

bog

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 jan 2021, 11:44

Conor se borio protiv Natea u 170. Dakle išao je 2 kategorije iznad po prvi put i normalno je da će se vremenom umoriti. To sa kardiom je teška glupost ako se malo dublje analizira. Išao je 10 rundi sa Mayweatherom a to niko ne spominje ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 jan 2021, 11:54

Ma sumnjivo je meni ovo, Conor uvijek u borbu ulazi podcjenjen i osporavan, uvijek ogromna količina ljudi prodaje i fura priču da će ga protivnik razotkrit i školovat. Čak je i protiv Kauboja tako bilo, i protiv svih protivnika unazad dugi niz godina. Sad je generalno prihvaćeno da je ogroman favorit i da će nokautirat Dustina u prvoj rundi, mislim to jest najsigurnija opklada, ali mi je nekako previše jednoglasno i prelako prihvaćeno, i zbog toga sve više očekujem upset Dustina. Ovakav jednoglasni favorit je bio samo protiv Diaza u prvoj borbi :rol:

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 23 jan 2021, 12:06

Donnie Darko je napisao/la:
23 jan 2021, 11:54
Ma sumnjivo je meni ovo, Conor uvijek u borbu ulazi podcjenjen i osporavan, uvijek ogromna količina ljudi prodaje i fura priču da će ga protivnik razotkrit i školovat. Čak je i protiv Kauboja tako bilo, i protiv svih protivnika unazad dugi niz godina. Sad je generalno prihvaćeno da je ogroman favorit i da će nokautirat Dustina u prvoj rundi, mislim to jest najsigurnija opklada, ali mi je nekako previše jednoglasno i prelako prihvaćeno, i zbog toga sve više očekujem upset Dustina. Ovakav jednoglasni favorit je bio samo protiv Diaza u prvoj borbi :rol:
Da napisano kao da sam napisao samo što si dobro pretjerao i izmislio da je neko osporavao Conora, doduše mozda na nekim debilnim youtube klipovima od svih relevantnih foruma i cega sve ne znalo se da ce biti pregazen kauboj. :D

U pravu si pogotovo za prvu Diaz borbu ovako je bilo sad je naravno situacija druga jer gledamo drugog Conora takvi su ljudi opcenito cim vide neko da ima samopouzdanje odma hoce da ga vide na dnu zbog toga ga i jesu pljuvali eto sad se sve obrnulo gledamo relativno pristojnog Conora i odma nema buke.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 23 jan 2021, 12:35

U jedinoj Chandlerovoj borbi koju sam gledao Pitbull Freire ga je brzo završio sa TKO, ali za Pitbulla mnogi misle da je najbolji borac izvan UFC i da bi i u UFC bio prvak u 145. Eksperti cijene Chandlera, kažu da je odličan hrvač i prvenstveno hrvač ali i da ima bombu u rukama i ako pogodi može jednim udarcem uzdrmati svakog, a i kardio mu je dobar. Sumnje oko njeg su kako će izgledati kad je tu USADA i da je došao u UFC kad mu je prajm već prošao. Hooker je za sve protivnik koji mu nikako ne odgovara, visok, dobar na nogama, izdržljiv i niko ga nikad nije uspio dovesti u lošu hrvačku poziciju gdje bi ga nathrvao.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 23 jan 2021, 12:36

Tačno kako se borba približava imam loš predosjećaj da će Dustin da dobije. Kad gledam racionalno na borbu, sve mi ukazuje na Conorovu pobjedu, ali opet s druge strane mi vuče na Dustina i to neki iznenađujući trijumf.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 jan 2021, 12:56

Drape je napisao/la:
23 jan 2021, 12:35
U jedinoj Chandlerovoj borbi koju sam gledao Pitbull Freire ga je brzo završio sa TKO, ali za Pitbulla mnogi misle da je najbolji borac izvan UFC i da bi i u UFC bio prvak u 145. Eksperti cijene Chandlera, kažu da je odličan hrvač i prvenstveno hrvač ali i da ima bombu u rukama i ako pogodi može jednim udarcem uzdrmati svakog, a i kardio mu je dobar. Sumnje oko njeg su kako će izgledati kad je tu USADA i da je došao u UFC kad mu je prajm već prošao. Hooker je za sve protivnik koji mu nikako ne odgovara, visok, dobar na nogama, izdržljiv i niko ga nikad nije uspio dovesti u lošu hrvačku poziciju gdje bi ga nathrvao.
Nisam mnogo gledao Chandlera, ali kardio mu definitivno nije jača strana. To mu je vjerovatno i najveća slabost. Nema ni Hooker bolji kardio doduše.

Hooker se nikad nije borio protiv hrvača, tako da je i to veliki upitnik.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 23 jan 2021, 13:09

Donnie Darko je napisao/la:
23 jan 2021, 12:56
Drape je napisao/la:
23 jan 2021, 12:35
Nisam mnogo gledao Chandlera, ali kardio mu definitivno nije jača strana. To mu je vjerovatno i najveća slabost. Nema ni Hooker bolji kardio doduše.

Hooker se nikad nije borio protiv hrvača, tako da je i to veliki upitnik.
Thompson kaže da ima ludo dobar kardio :hmmmmm:

4:00

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 23 jan 2021, 13:33

McGregor bi trebao na račun dobiti osiguranih pet milijuna dolara. To je dva milijuna više nego što je prošle godine u otprilike isto vrijeme uprihodio za borbu protiv Donalda Cerronea, ali i za tri borbe prije toga.

Dustinu Poirier osigurana je zarada od točno jednog milijuna dolara, što je četverostruko više od do sada najvećeg baznog honorara, onog kojeg je uzeo za borbu vrijednu titule, protiv Khabiba Nurmagomedova.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 23 jan 2021, 22:58

Mislim da ce Dustin uzeti. Njegov rezime u posljednje vrijeme i aktivnost(osim perioda izmedju Khabiba i Hookera radi operacije kuka) moraju nesto znaciti naspram borca koji je top 3 najneaktivniji u diviziji. Razumijem da je mismatch sto se tice stilova i da Conoru Dustin pravo godi, ali opet ovakvu formu i konstantan napredak nisam vidio kod nijednog drugog borca. Samo bih da naglasim da Dustinova pobjeda ne bi trebala biti neko posebno iznenađenje.

Dijamantu :bih:

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 24 jan 2021, 00:06

Očekujem Conora k’o puštenog s lanca, agresivnog od prve sekunde ali da će ga ipak riješiti Dustin i to će ga prebiti dobro. :zviz:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 jan 2021, 02:06

ne bih uopste potcijenio poiriera, kako to da ucinim kad je pruzio najveci otpor nurmagomedovu, cak je bio veoma blizu da ga pobjedi, imao ga je u giljotini, al jbg... mcgregor i poirier su dva strasna udaraca i nadam se da ce borba potrajati i da ce sijevati s obje strane, al neka pobjedi poirier, veoma je lako navijati za njega jer je decko skroz na mjestu

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 jan 2021, 02:36

još malo i sve ce nam se reci prognoza conor u dvije runde max ne bi me cudilo i da nešto oštro legne u prvoj i bude završen u prve 2 minute druge.

Ako ga završi u prvoj opet onda.. :D

Ova borba je za Conora sve ako pobjedi zacepice usta svima koji su pisali da je slucajnost prva borba i da u drugoj nema šanse i to je poprilicno smiješno vidjeti prvo je bilo da nema šansu, a sad raja piše da ce ga opet Conor završiti to isto govori koliko su svim silama se trudili da ga pljuju.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 jan 2021, 02:53

@chini-vise se Poirer umorio koji je imao giljotinu nego Khabib koji je bio u giljotini,cim se izvuko zavrsio ga za 15 sekundi,ovaj vise nije mogao disati.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Ziram
Kontakt:

Post Postao/la Ziram » 24 jan 2021, 03:02

De neko link

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 24 jan 2021, 03:06

🔵⚪

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 24 jan 2021, 03:30

U kladionici na Conora 1.30 a na Dustina 3.50.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 jan 2021, 04:02

Brzinski pogledate pred borbe. :D

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.