Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 dec 2014, 18:46

uredjaji koji su dosad izasli ne racunajuci Lumiu 535 su pod nokijinim imenom, nadalje od 535 bice microsoft lumia
BordoArmy88 je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:pa dovoljno je spomenuti dobra kamera, prvo ti na pamet pada nokia, samo ime pureview danas nesto znaci, pa i odlicna izrada

a ko je jos malo vise upucen u telefone i tehnologiju, zna da je nokia i dalje jako ime, pa i kad spomenes here mape, znas da je to nokia

nokia je ostavila dubok trag iza sebe da bi se tek tako olako zaboravila
Ali koje više nisu ekskluziva; https://play.google.com/store/apps/deta ... e.app.maps" onclick="window.open(this.href);return false; :kralj:

A ne sumnjam ja u Fince i povratak Nokie ni sekunde a već je krenulo lagano: http://n1.nokia.com/en" onclick="window.open(this.href);return false; :salut:

[youtube][/youtube]
normala da nije vise ekskluziva, bila je ekskluziva dok je bilo nokia telefona, sad im samo preostaje da prodaju tablete do 2016, a dalje vidjecemo

okrenuli su se android platformi, s toga nokia (prava) po mom misljenju ide da prkosi malo microsoftu

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 16 dec 2014, 21:54

QUARESMA 18<<< je napisao/la:uredjaji koji su dosad izasli ne racunajuci Lumiu 535 su pod nokijinim imenom, nadalje od 535 bice microsoft lumia
QUARESMA 18<<< je napisao/la:pa dovoljno je spomenuti dobra kamera, prvo ti na pamet pada nokia, samo ime pureview danas nesto znaci, pa i odlicna izrada

a ko je jos malo vise upucen u telefone i tehnologiju, zna da je nokia i dalje jako ime, pa i kad spomenes here mape, znas da je to nokia

nokia je ostavila dubok trag iza sebe da bi se tek tako olako zaboravila
Ali koje više nisu ekskluziva; https://play.google.com/store/apps/deta ... e.app.maps" onclick="window.open(this.href);return false; :kralj:

A ne sumnjam ja u Fince i povratak Nokie ni sekunde a već je krenulo lagano: http://n1.nokia.com/en" onclick="window.open(this.href);return false; :salut:

[youtube][/youtube]
normala da nije vise ekskluziva, bila je ekskluziva dok je bilo nokia telefona, sad im samo preostaje da prodaju tablete do 2016, a dalje vidjecemo

okrenuli su se android platformi, s toga nokia (prava) po mom misljenju ide da prkosi malo microsoftu
Možda malo prkose nakon što su skontali kakvim ublehašima američkim su se prodali, ali logično da će nove uređaje bazirati na najpopularnijoj platformi i stalno rastućoj, a to je trenutno android.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 dec 2014, 22:47

stalno rastucoj? zar android nije dosegao svoj maksimum i sad ne moze vise rasti, jedino ukoliko ios pocne padati

inace, my tube beta sada ima 1080p i 60fps support, laika baus

Sent from my Nokia 909

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 16 dec 2014, 23:12

Moze li se na youtube aplikaciji pokrenuti kako hd, jer je 360 najveca.

Edit: nasaao sam Viral Popup, jel isto pretrazivanje kao i za yt obicnu aplikaciju?
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 17 dec 2014, 13:19

koji OS? yt za handroid podrzava do 720p mislim

Sent from my Nokia 909

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 17 dec 2014, 13:19

R32 je napisao/la:slika

It's a different :D
difference ... :mrgreen:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 17 dec 2014, 15:16

QUARESMA 18<<< je napisao/la:koji OS? yt za handroid podrzava do 720p mislim

Sent from my Nokia 909
Handroid nego sta handri me kako stigne :D

to koristim na tebletu, pa kad odem na opcije 360 je max. Skinuo sam Viral ima hd ali ide nesto sporije.

Haha a znao sam da ce neko ispraviti.
Mia San Mia

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 17 dec 2014, 18:02

QUARESMA 18<<< je napisao/la:stalno rastucoj? zar android nije dosegao svoj maksimum i sad ne moze vise rasti, jedino ukoliko ios pocne padati

inace, my tube beta sada ima 1080p i 60fps support, laika baus

Sent from my Nokia 909
Bezze ti logika (čuj ne može rasti, pa nema 100% tržišta lol) a što se tiče rasta, postavi kolega ranije:

madridist je napisao/la:Evo malo prvi kvartal prošle i ove godine
slika
Kao što vidiš procentualno raste zastupljenost (marketshare) a statistika ne laže. ;)
QUARESMA 18<<< je napisao/la:koji OS? yt za handroid podrzava do 720p mislim

Sent from my Nokia 909
1080p, a negdje sam pročitao da vlasnici LG G3 imaju sada opciju i da gledaju 2K (1440p).

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 17 dec 2014, 18:21

U pitanju je jeftini tablet sa androidom.
Mia San Mia

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 17 dec 2014, 18:36

Da li neko ima iskustva sa Samsungom S3 mini i Samsung Core 2 i koji je bolji od ova 2, čitam da core 2 ima quad core procesor a s3 mini ima više memorije ali dual core procesor, tu su negdje cijene oba pa ako neko ima jedan od ova dva da kaze kakva su :D

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 17 dec 2014, 19:19

Jaran mi ima S3 mini i zadovoljan je njime, fin telefon.
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 17 dec 2014, 19:28

madridist je napisao/la:Evo malo prvi kvartal prošle i ove godine
slika
Kao što vidiš procentualno raste zastupljenost (marketshare) a statistika ne laže. ;)

tanko je to, ne mogu biti vise optimista kad nema nokije, i kad se nokia vise ne pita za wp, dok se nokia mijesala u razvoj wp os.a bilo je donekle obecavajuce, ovako, blagi rast ili pad

a pogotovo kad vidis da se ms vise brine za konkurenciju nego za svoj os, mozda je to neki nacin na koji nadela pokusava google natjerati da popuste kriterije u vezi wp os.a

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 dec 2014, 19:32

Leg'o je G3 :opaopa:

BHT me ispoštovao, uzeh na godinu dana, mComplete 15 paket :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 dec 2014, 19:40

WP je potez ocajnika. Skrkali su milijarde i milijarde i sta su dobili?
Jos uvijek "kupuju" trziste jer jos uvijek nude pare proizvodjacima kako bi ovi uopste htjeli praviti telefone sa WP. Naravno, niko nije lud kao Nokia da nastavi igrati tu igru do kraja. Ne bi mozda ni Nokia da im nisu podvalili svog covjeka da vodi firmu.
Sudbinu Nokie bi dozivio svako na WPu i to je vise i budali jasno.

Prvi covjek Huaweia kaze: Mi smo dvije godine pravili mobitele na WP i imali smo velike gubitke a sada na Androidu imamo veliku zaradu.
Ljudi se preporodili prelazkom na Android. Planiraju sljedece godine prodati 100 miliona a ove godine je cilj skoro ispunjen (80 miliona) a sve su vise i vise zastupljeni u Evropi.
Izbacili su sada novi brend Honor. Veoma kvalitetan a jeftin. ;)

WP 8 ocigledno nije uspio, iako se to najavljivalo kao nesto veoma revolucionarno.
Dosta im 3% trzista (taman da malo smetaju Androidu)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 17 dec 2014, 19:49

yebo huawei, sta su uradili da promovisu wp telefon? nista, a i ko bi uzeo njihov telefon proed nokije, a nokia da je imala kontrolu nad wp kao na symbianom, bila bi drugacija prica

jer je microsoft bio zaduzen za software a nokia za hardware, i cesto su iz nokie govorili da ih microsoft ne moze pratiti i u tome je problem

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 17 dec 2014, 19:52

Samozeljo, dezurni pljuvac wp
naprijed rejal

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 dec 2014, 19:54

Ako su se mogli probiti pored jakog Samsunga na Androidu, zasto ne bi mogli pored Nokie koja nije bila ni priblizno jaka na WP kao Samsung na Androidu?

EDIT: Nisam ja pljuvac WP nego iznosim cinjenice. Nokia je nestala zbog WP. Pametnom dosta.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 17 dec 2014, 20:25

rio_Ferdy88 je napisao/la:Leg'o je G3 :opaopa:

BHT me ispoštovao, uzeh na godinu dana, mComplete 15 paket :salut:
Nisi pogrijesio,nek te koristi dugo i uzivaj.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 17 dec 2014, 20:31

Sudbinu Nokie bi dozivio svako na WPu i to je vise i budali jasno.
a kakva je to sudbina Nokie :?: njihova sudbina se znala i prije WP
Prvi covjek Huaweia kaze: Mi smo dvije godine pravili mobitele na WP i imali smo velike gubitke a sada na Androidu imamo veliku zaradu.
neka si se ti toga dotakao a razlog lezi i u ovom
semir01 je napisao/la: problem je sto ljudi i previse ne poznaju ovaj sistem a uzmu pametovati kako su od nekoga culi da nevalja i te fore....
plus marketing
Ljudi se preporodili prelazkom na Android.
:facepalm: :lol:
Veoma kvalitetan a jeftin. ;)
imas koliko hoces Lumia jeftinih a rade kao da su mobiteli od 1000KM ;) ne znam bas da l itakav slucaj sa tvojim voljenim handroidom
Nisam ja pljuvac WP nego iznosim cinjenice. Nokia je nestala zbog WP.
ti si pljuvac WP i to se moze vidjeti....Nokia nije nestala zbog WP nego njeni problemi su poceli ranije prije nego sto i h je preuzeo Microsotf (ukoliko grijesim neka me neko ispravi) QUARESMA poznaje situaciju bolje....

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 17 dec 2014, 20:47

U mene u porodici 3 androida od 100, 200, i 700 KM, i jedna Lumia 630, ja znam samo da je ona fluidnija, pouzdanija od sve tri zajedno. Ima dobrih stvari na androidu, ali meni je muka od njega toliko, to nije humano. Naravno nisam ja uzeo ni jednog, 2 su moja, pokloni su. Znam da je Nokia oduvijek bila kvalitet, fluidnost, pouzdanost i jos jednom kvalitet. Ko kaze drugacije laze. I dosta ljudi koji su "poglupi" nisu htjeli wp kaze komplikovano daj sta jednostavno. Fakat i jest malo komplikovaniji, ali meni se to vise sviđa. Nekako je android najvise za tinejdzerski uzrast bar po meni.
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.