socrates je napisao/la:Baja_Zvjerka je napisao/la:Treba li podsjecati na slavljenicke slike od prije par kola kada ste velikom Zelji bjezali 5 bodova
Naravno da cemo biti zadovoljni remijem, kada ste ocekivali da idete na +8 kod naseg gostovanja u Zenici, a gledaj sada poslije derbija na Kosevu imamo isto bodova (ako vec bude taj remi).. Ipak se bod i ne cini tako los, zar ne.. ? A respekt prema Sarajevu postoji oduvijek, a ne samo danas, pa tako i prosle godine, i one tamo, itd. Ipak ste vi 1 na tabeli, ali dosao je tezi raspored pa nije tako jednostavno vise biti prvi.. Sad treba igrati malo van Sarajeva...
A na Grbavici ce biti samo rutinsko proslavljanje titule...
ja sam vec komentarisao te izjave u vezi rasporeda,zasto ako vec kazes da postoji respekt pricas u kontekstu kako mi ne mozemo donositi bodove sa strane,a vi eto mozete i vecina to moze samo mi ne..o cemu je tu rijec?????
ti isti taj si komentarisao unazad 5-6 kola upravo ovo sto sam rekao kako cemo mi prosipati bodove i kuci protiv "vecih" timova...pa osvrcuci se na tu cinjenicu da si/ste to pricali za nase domace tekme nije nikakvo cudo sto sad isto pricate samo vezano za gostujuce....znas onu haveru domicilnu koja kaze: sto je babi milo to joj se i snilo...the end
Ko kaze da vi ne mozete donositi bodove sa strane, samo kazemo da smo mi npr. odradili gostovanje protiv Zrinjskog i izgubili, a vi ste odradili protiv Zvijezde i kiksali, znaci sada morate dobiti Zrinjskog da bi se tu izvadili... Realno to niste u stanju po kvaliteti ekipe, koja nema pobjednicki mentalitet kao Zeljo, barem ne jos, mozda prorade nekim cudom... Elem, sljedece sezone u prvih 6 kola, 4 gostovanja, a vidimo da vam ista pocinju smetati (Travnik, Zvijezda, Zrinjski u kupu) gdje ostvarujete lose rezultate.. Sta to onda znaci, da je Zeljo bolji naravno, isto bodova a puno vise utakmica na strani.
Pa i hocete prosipati protiv vecih, Borca uzeli na guzove, Celik nerijeseno, Siroki zasluzeno dobili, od Zelje gubite ili remi, Zrinjski necete dobiti, a onda sljedece polusezone idete svima njima u goste, a mi docekujemo kuci neke, a nekima gostujemo...
Budemo vidjeli kako ce se stvari odvijati, isto ovako je bilo i prosle godine, -8 bodova u jednom trenutku, onda boom, prvi na polusezoni, i +17 ono na kraju bijahu

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM