Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
nemoguće je raspravljati sa tri forumaša koja ne prate utakmicu nego statistiku, ne prate uopće utakmice već upijaju mišljenja drugih i onim kojima je nemoguće objasniti nešto jer iz nekog razloga jednostavno ne razumiju.
Po ko zna koji put govorim, Ozil je sam htio ode, barca_87 konačno sebi to utuvi u glavu, jer znam da upravo tebi ovo stoti put govorim. Dakle, nekim jednostavnim zakonima logike, koje vi, cijenjena gospodo očigledno ne razumijete, to znači da je ezil sam uvidio da je lošiji od konkurencije i trgnuo u Englesku, i to ni manje ni više u tim u kojem nema konkurencije s obzirom da će i tu kao i Real madridu moći da igra ko namudaj a ne bude smijenjen u narednoj utakmici. Dakle, čim se pojavila mogućnost da grije klupu kada igra kao panj, što i jeste, pobjegao je. Odlika pizdurinne.
Što se tiče vaše konstatacije da je bio najbolji uz Ronalda, ja vas ponovo podsjećam da je ezil bio poprilično konstatnan u ekipi u kojoj je igrao poziciju uz Ronalda, najboljeg igrača današnjice koji bi stigao loptu katapultiranu iz VBR-a i pretvorio je u gol, stoga zaista ne vidim razlog zašto bi neko rekao da je neki igrač bio najbolji uz Ronalda, kad je činjenica da je Ronaldo u ekipi neprikosnoven a svi ostali zasluge vuku upravo preko njega. Da je moj deda igrao uz ronalda, pio pivo i pušio duha 85 minuta na terenu, onda šutnuo jednu loptu nonšalantno prema ronaldu koji će je radi svoje brzine i umijeća stići i dat' gol, i taj moj deda bi imao sjajnu statistiku od jedne astistencije po utakmici, jer je ronaldo davao gol skoro svaku utakmicu.
Poređenja radi, isko ima tek 21. godinu i kristijana i bejla sa svoje dvije strane. Znam da nećete shvatiti poentu ali eto, čisto radi konstatiranja.
Po ko zna koji put govorim, Ozil je sam htio ode, barca_87 konačno sebi to utuvi u glavu, jer znam da upravo tebi ovo stoti put govorim. Dakle, nekim jednostavnim zakonima logike, koje vi, cijenjena gospodo očigledno ne razumijete, to znači da je ezil sam uvidio da je lošiji od konkurencije i trgnuo u Englesku, i to ni manje ni više u tim u kojem nema konkurencije s obzirom da će i tu kao i Real madridu moći da igra ko namudaj a ne bude smijenjen u narednoj utakmici. Dakle, čim se pojavila mogućnost da grije klupu kada igra kao panj, što i jeste, pobjegao je. Odlika pizdurinne.
Što se tiče vaše konstatacije da je bio najbolji uz Ronalda, ja vas ponovo podsjećam da je ezil bio poprilično konstatnan u ekipi u kojoj je igrao poziciju uz Ronalda, najboljeg igrača današnjice koji bi stigao loptu katapultiranu iz VBR-a i pretvorio je u gol, stoga zaista ne vidim razlog zašto bi neko rekao da je neki igrač bio najbolji uz Ronalda, kad je činjenica da je Ronaldo u ekipi neprikosnoven a svi ostali zasluge vuku upravo preko njega. Da je moj deda igrao uz ronalda, pio pivo i pušio duha 85 minuta na terenu, onda šutnuo jednu loptu nonšalantno prema ronaldu koji će je radi svoje brzine i umijeća stići i dat' gol, i taj moj deda bi imao sjajnu statistiku od jedne astistencije po utakmici, jer je ronaldo davao gol skoro svaku utakmicu.
Poređenja radi, isko ima tek 21. godinu i kristijana i bejla sa svoje dvije strane. Znam da nećete shvatiti poentu ali eto, čisto radi konstatiranja.
naprijed rejal
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ocekivani sastavi za vecerasnje gostovanje

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Mene si uvjerio. Nakon što su brojni stručnjaci svijeta uključujući najbolje - Mourinha, Wengera, Loewa, Kloppa, Fergusona rekli kako se radi o iznimno fenomenalnom igraču i jednim od najboljih na svijetu (neki su rekli najboljim na svijetu na njegovoj poziciji), Sveti me definitivno okrenuo pravom putu iznijevši svoje zaključke i kako on kaže - zakoni logike su tu da nam neke stvari objasne.
Dakle ljudi, stručno mišljenje ne vrijedi ako se kosi mišljenju jednog Svetog, ne zbog toga što se ono baš kosi njegovim mišljenjem, već zato što je ono potpuno pogrešno.
Moj konačan zaključak glasi - ako dijelite mišljenje s najboljim trenerima svijeta, stvar je jasna - oni nisu u pravu jer je Sveti u pravu, a vi UPIJATE tuđe mišljenje koje je krivo.
Sveti, volio bih čuti tvoje mišljenje glede Messija.
I za kraj, još jedno pogrešno mišljenje:
http://metro.co.uk/2013/12/22/jose-mour ... n-4240110/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jose Mourinho admits Mesut Ozil is ‘simply unstoppable’ ahead of Chelsea and Arsenal showdown
Dakle ljudi, stručno mišljenje ne vrijedi ako se kosi mišljenju jednog Svetog, ne zbog toga što se ono baš kosi njegovim mišljenjem, već zato što je ono potpuno pogrešno.
Moj konačan zaključak glasi - ako dijelite mišljenje s najboljim trenerima svijeta, stvar je jasna - oni nisu u pravu jer je Sveti u pravu, a vi UPIJATE tuđe mišljenje koje je krivo.
Sveti, volio bih čuti tvoje mišljenje glede Messija.
I za kraj, još jedno pogrešno mišljenje:
http://metro.co.uk/2013/12/22/jose-mour ... n-4240110/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jose Mourinho admits Mesut Ozil is ‘simply unstoppable’ ahead of Chelsea and Arsenal showdown
Ozil je klasa i jedan od najboljih veznjaka na planeti, ne znam samo kako neko može uopšte staviti Isca i Ozila u isti koš.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
S obzirom na ono "Isco je bolji od Ozila" , dalo bi se zakljuciti da ti ne pratis nogomet nikako, ne samo Real. Vjeruj mi , pratim svaku utakmicu sad kad je Isco tu i dok je Ozil igrao i ne moze me niko uvjeriti da je Isco bolji igrac .Onako , ispodprosjecna polusezona za njega.Sveti je napisao/la:Iskreno smatrao sam te ozbiljnijim, sad vidim i da uopće ne pratiš utakmice Reala, stoga si isključen iz ozbiljnije diskusije. pozdravgeoxx je napisao/la:Pa ko uopste osporava da je Bale bolji igrac od Ozila!? Ja sam gore reagovo na nebulozu da je Isco bolji igrac od Ozila sto je velika glupost.
Ozil je poslije Ronalda bio najbolji igrac i poslije Ronalda najzasluzniji igrac za sve Mourinhove titule , a to da je zakazao u vaznim utakmicama , pa koji igrac nije zakazao? Uzmimo za primjer Dortmund i Bayern , ljudi su nas u obe tekme rastavili na proste faktore i samim tim citav tim nije pruzio nista dostojno polufinala LP ...
I sam si gore rekao , Isco je mladji , neiskusniji + dosta drugih stvari koji idu Ozilu na ruku. Isco je jos talent , Ozil je izgradjen WC igrac i po mnogima najbolja 10-ka svijeta . Sad dalo bi se raspravljati da li Isco u buducnosti moze postati bolji igrac od Mesuta , a moze sigurno .

A Bale je sigurno bolji igrac od Ozila , samo ga ove sezone muce povrede i veceras propusta Valenciju , vec osma utakmica koju propusta ove sezone.
Ancelotti jucer :
Ancelotti: "The club and Xabi Alonso are still discussing his contract renewal. He is an important player for us."
Ancelotti: "We've played many games without Alonso and the results were good, but Xabi's quality gives us more confident."
ako je tako lako davat asistencije ronaldu ko sto ti govoris sto isco nije najbolji asistent lige ,reala ...???sto samo ima 4-5 asistencija u svim takmicenjima ,sto ne sutne svaku utakmicu 10 puta prema ronadu i eto 10 asistencija ???Sveti je napisao/la:nemoguće je raspravljati sa tri forumaša koja ne prate utakmicu nego statistiku, ne prate uopće utakmice već upijaju mišljenja drugih i onim kojima je nemoguće objasniti nešto jer iz nekog razloga jednostavno ne razumiju.

sto on nije ove sezone najbolji igrac uz ronalda ko ozil sto se fola "sljepo" uz njega ,pa sto se i on ne sljepa nego je cisti prosjek ,nista bolji od illare ,modrica i ostalih kompanjona u veznom redu.
ne govorim da je los igrac i da nece u buducnosti biti bolji al ti govoris da je vec sad isco bolji od ozila a to je smijesno.jer to do sad isco nije dokazao svojim partijama u dresu reala
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Zato što je ezil svaku utakmicu starter, a isko nije. Čitaj šta pišem majka mu stara
naprijed rejal
Što možda na neki način dokazuje o kakvom se igraču radiSveti je napisao/la:Zato što je ezil svaku utakmicu starter, a isko nije. Čitaj šta pišem majka mu stara

Sta bi bilo kad bi bilo...Sveti je napisao/la:Zato što je ezil svaku utakmicu starter, a isko nije. Čitaj šta pišem majka mu stara
Ti shvati da Isco nije bolji igrac od Ozila, mozda nekad bude, za nekoliko godina, ali sad mu samo kopacke cistit moze sto se tice dosadasnjih igara.
Mesut je dominirao u Realu, ne brigaju me ove druge stvari, njegovo bjezanje u Arsenal, nego samo ono sto je radio u dresu Reala dok je igrao. A bio je poslije Ronalda neprikosnoven. Najvise asistencija u 2 sezone cini mi se, a ti kazes lako kad Ronaldo sve uradi. lako Ronaldu kad mu Ozil namjesti sve te lopte.
Dakako istina je u sredini, ali ne mozete osporit da je Ozil jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji, ako ne i najbolji.
RIP CITY!
sveti i mene si umalo uvjerio ,, nezz radi cega ti je toliki hejt prema ozilu.
Iscu je trenutno miljama daleko od ozila koji je igrao u realu ,isco je pravi dragulj ali shvati ozil i isco dva potpuno razlicita igraca
Iscu je trenutno miljama daleko od ozila koji je igrao u realu ,isco je pravi dragulj ali shvati ozil i isco dva potpuno razlicita igraca
A Ronaldova produkcija se i povecala sa odlaskom Ezela cak.
Kao sto nije ni patila sa Kerik-Flečer vezom bogati ..
Real kao Real zbog novih igraca svakako nije mogao fercerati odma , daleko od toga (to svi zaboravili prvu sezonu Mourinha)
al vec zadnji mjesec to izgleda daleko uigranije
i pored stalnih problema sa povredama Xabia prvo i Bale-a , pa Marcela,Khedire,Varanea ...
Isco u 14 utakmica(a nije poceo svaku) ima 8 golova i 5 asistencija
na onu 21 godinu koliko je star
i on je kao miljama daleko od bilo koga..
Kao sto nije ni patila sa Kerik-Flečer vezom bogati ..
Real kao Real zbog novih igraca svakako nije mogao fercerati odma , daleko od toga (to svi zaboravili prvu sezonu Mourinha)
al vec zadnji mjesec to izgleda daleko uigranije
i pored stalnih problema sa povredama Xabia prvo i Bale-a , pa Marcela,Khedire,Varanea ...
Isco u 14 utakmica(a nije poceo svaku) ima 8 golova i 5 asistencija
na onu 21 godinu koliko je star
i on je kao miljama daleko od bilo koga..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
nije to hejt prijatelju, samo realnost. Očigledno da suviše subjektivno razmišljate i oblikujete stavove na osnovu statistike i tuđih mišljenja, to je okej, ali da je glupo, jeste. Ezil nikada nije, niti će ikada biti najbolja desetka, jer pored inieste koji je miljama daleko od njega i svih ostalih veznjaka blasfemija je spominjati turčina u tom kontekstu. Ja ne kažem da je on loš igrač, ali realu ne trebaju igrači koji stagniraju 10 utakmica i sve što urade je šutnu loptu prema ronaldu koji opet sve sam napravi i da gol, pa tek onda odigra neku zapaženu rolu. Slušajte vi trenere iz svijeta nogometa koji po kodeksu ponašanja nikada ne govore loše o drugim igračima pa oblikujte svoja razmišljanja na osnovu toga, boli me qrac. uostalom turčin je van ekipe, igra u malom arsenalu gdje mu je i mjesto, i ja sam prezadovoljan. Pozdrav
naprijed rejal
"10" , obicno igra u formaciji 4-2-3-1 , kao veznjak ispred duplog bloka
ili u bozicnom drvcu 4-3-1-2 ala Berluskonijev Milan koji mora igrati sa dva napadaca , a Kaka je tu "10" iza njih
Isco i Iniesta su "8" , koji prave i grade igru za "10" koja daje taj zavrsni pas..
Pa ce cesto ta osmica kao Andres imati losije statse. iako ce na oko svakom iole boljem poznaovacu hlopte , uraditi daleko vise korisnijih stvari na terenu.
A posto je Ancelotti odlucio na pocetku sezone da ce formacija biti 4-3-3 , tu nema mjesta za klasicnu desetku koja nije odgovorna u defanzivi.
Jedino mjesto je bilo na desnoj strani , a Ezel krilo nije , slabije od Di Marije tu a kamoli Baleta.
i da , Isco sa 21 godinom i prvom sezonom u top klubu i ne treba valda biti bolji od 25 godisnjeg Ezela kojem je Real dao 3 takve godine iskustva
al vec sada je pokazao par kvaliteta koje Ezel nikad nece imati pocevsi od realizacije i overall mogucnosti da zaprijeti protivniku sutem iz vana
ima jos dosta stvari za naucit za tako kompleksnu poziciju
al boze moj , Andres sa 21 godinom je bio na klupi , Isco vec sada igra skoro redovno i uvijek delivers the goods
i pomisli covjek , da se ova prica po 50x vrti jer Isco igra lose ono
a ne da ima prosjek od gola/asistencije po mecu
igravsi dobro i kad niko nije
I ne treba niko minimizirati kvalitete Mesuta , odlican igrac , mozda najbolja klasicna desetka danas
al takve pozicije u barceloni nema (Messi kao false nine je i playmaker i strijelac) , takve pozicije u Unitedu nikad nije bilo(Waza nekad igra povucenije iza napadaca al tesko na osnovu takvog malog uzorka mozemo reci da je play pa makar i priuceni) , Inter je nakon 50,60? godina dobio "desetku" u vidu Snajdera jel ono pisalo
Mihitarijan igra na poziciji te desetke a opet je vise strijelac nego asistent , igrac ritma i tranzicije
Juve nema takvu poziciju i mnogi drugi
jer je zahtjevno imati takvog igraca , jer ga trebas zastiti sa Khedirom i Xabiom da bi njegovi kvaliteti dosli do izrazaja a njegova defanzivna slabost sakrile
ili imati sistem kao Arsenal sa 4,5 slicnih veznjaka gdje dominiraju posjedom
Poenta..
Real dobio svog Španca fantazistu kojeg su navijaci tako dugo zeljeli i ujedno igraca pogodnijeg za ovaj sistem , pod ovim trenerom.
Arsenal dobio sebi pojacanje koje ne samo da odgovara sistemu i nacinu igre(koju je i sam unaprijedo) , vec je globalno utjecalo na svijest ljudi za Arsenal kao ozbiljnu ekipu koja je spremna potrositi novac i dovesti WC igraca kao "opravdanje" navijacima sa najskupljim kartama da se misle ozbiljno boriti za titule.
Tako da umjesto sto se mlati prazna slama
treba se biti sretan u ovom win-win trade-u..
i veceras dobit u Valensiji helem ako zelimo odrzati prikljucak.
ili u bozicnom drvcu 4-3-1-2 ala Berluskonijev Milan koji mora igrati sa dva napadaca , a Kaka je tu "10" iza njih
Isco i Iniesta su "8" , koji prave i grade igru za "10" koja daje taj zavrsni pas..
Pa ce cesto ta osmica kao Andres imati losije statse. iako ce na oko svakom iole boljem poznaovacu hlopte , uraditi daleko vise korisnijih stvari na terenu.
A posto je Ancelotti odlucio na pocetku sezone da ce formacija biti 4-3-3 , tu nema mjesta za klasicnu desetku koja nije odgovorna u defanzivi.
Jedino mjesto je bilo na desnoj strani , a Ezel krilo nije , slabije od Di Marije tu a kamoli Baleta.
i da , Isco sa 21 godinom i prvom sezonom u top klubu i ne treba valda biti bolji od 25 godisnjeg Ezela kojem je Real dao 3 takve godine iskustva
al vec sada je pokazao par kvaliteta koje Ezel nikad nece imati pocevsi od realizacije i overall mogucnosti da zaprijeti protivniku sutem iz vana
ima jos dosta stvari za naucit za tako kompleksnu poziciju
al boze moj , Andres sa 21 godinom je bio na klupi , Isco vec sada igra skoro redovno i uvijek delivers the goods
i pomisli covjek , da se ova prica po 50x vrti jer Isco igra lose ono
a ne da ima prosjek od gola/asistencije po mecu
igravsi dobro i kad niko nije
I ne treba niko minimizirati kvalitete Mesuta , odlican igrac , mozda najbolja klasicna desetka danas
al takve pozicije u barceloni nema (Messi kao false nine je i playmaker i strijelac) , takve pozicije u Unitedu nikad nije bilo(Waza nekad igra povucenije iza napadaca al tesko na osnovu takvog malog uzorka mozemo reci da je play pa makar i priuceni) , Inter je nakon 50,60? godina dobio "desetku" u vidu Snajdera jel ono pisalo
Mihitarijan igra na poziciji te desetke a opet je vise strijelac nego asistent , igrac ritma i tranzicije
Juve nema takvu poziciju i mnogi drugi
jer je zahtjevno imati takvog igraca , jer ga trebas zastiti sa Khedirom i Xabiom da bi njegovi kvaliteti dosli do izrazaja a njegova defanzivna slabost sakrile
ili imati sistem kao Arsenal sa 4,5 slicnih veznjaka gdje dominiraju posjedom
Poenta..
Real dobio svog Španca fantazistu kojeg su navijaci tako dugo zeljeli i ujedno igraca pogodnijeg za ovaj sistem , pod ovim trenerom.
Arsenal dobio sebi pojacanje koje ne samo da odgovara sistemu i nacinu igre(koju je i sam unaprijedo) , vec je globalno utjecalo na svijest ljudi za Arsenal kao ozbiljnu ekipu koja je spremna potrositi novac i dovesti WC igraca kao "opravdanje" navijacima sa najskupljim kartama da se misle ozbiljno boriti za titule.
Tako da umjesto sto se mlati prazna slama
treba se biti sretan u ovom win-win trade-u..
i veceras dobit u Valensiji helem ako zelimo odrzati prikljucak.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Amin.Raul_64 je napisao/la:
...i veceras dobit u Valensiji helem ako zelimo odrzati prikljucak.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Dobro je da Ramos moze igrati,veceras ocekujem tezak mec nekih 2-1 uz 2 gola Ronalda.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Real protiv Valensije u Primeri:
156 utakmica
82 pobjede
32 nerjesene
42 poraza
Gol razlika
287:188
156 utakmica
82 pobjede
32 nerjesene
42 poraza
Gol razlika
287:188
Cuj Ozil bolji od Isca. Ja lobotomaca braco mila.
Isco je novi Inijesta, sa velikom mogucnoscu da ga presisa u svim mogucim usporedbama. Evo ako ne gledate utakmice Reala, pogledajte statistiku Inieste sa 21-om godinom i Isca.
Isco je novi Inijesta, sa velikom mogucnoscu da ga presisa u svim mogucim usporedbama. Evo ako ne gledate utakmice Reala, pogledajte statistiku Inieste sa 21-om godinom i Isca.
To Getafe lutko samo drži ovo
Nadam se da me Real veceras nece razocarati i da ce donijeti bod sa gostovanja.Imaju kvaliteta da iscupaju nerijeseno i hrabrom igrom mogu do velikog boda..Steta bi bila da se ne primaknu na 7 bodova konkurentima i da prvenstvo bude zanimljivije 

Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
Stara se dobro napatila dok te pljunula , vjerovatno se i pokajalaarhimed89 je napisao/la:Nadam se da me Real veceras nece razocarati i da ce donijeti bod sa gostovanja.Imaju kvaliteta da iscupaju nerijeseno i hrabrom igrom mogu do velikog boda..Steta bi bila da se ne primaknu na 7 bodova konkurentima i da prvenstvo bude zanimljivije

Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.