Ja se u vecini ovog napisanog mogu sloziti,zaista se treba ograniciti da je momak fudbaler i da jako dobro radi to sto radi.Evo recimo i Beckham nije olicenje neke pameti,pa o tome niko bas ne vodi toliku raspravu.Mogu ljudi voditi polemike i traziti mane,ako je momak idol navijacima ,on nije to zbog svog ponasanja ,ili elokventnosti,vec zbog fudbala i mislim da je tu kraj price.Medjutim ima jedna stvar koja je presmijesna ,a to da je momak ikona Sarajeva,a jos smijesnija da je momak ikona lige.Haj odvadi,ne malo ,nego dobro odvadi.Sto se kluba tice mozete svaku krampu nazvati ikonom ako vam je to ok,to je vasa stvar,ali o kakvoj ti ikoni lige pricas.Ja cu evo sloziti da je on mozda najkvalitetniji pojedinac,da nije debil privatno bio jos 10 puta bolji,ali po cemu je on ikona lige,a eto haj i Sarajeva.Valjda se to necim zasluzi.Zbog par golova,doduse jako lijepih,zbog toga jel...High je napisao/la:Da se osvrnem na ovu hajku koja je prisutna već neko vrijeme zbog Saidove izjave. Nemoguće je i sasvim poražavajuće čitati neke komentare koji dovode u pitanje sve što je neko postigao, ali ti isti kritikuju sve što mogu pronaći, neki minus, nedostatak ili višak, kako bi što više srozali ili ponizili tog i tog. Momka ste ismijavali kad je tek potpisao za ovaj klub, pa vas je sve popišao partijama i onim što je postigao za ovo malo vremena. Za tako malo vremena, a tako puno kila i nedostataka, ili, opet kažem, višaka, postao je miljenik navijača. Ne zbog izjava tipa ove, jer mu je ovo skoro prva izjava u ovom tonu, već zbog partija, poniženja vaših na derbiju, ubacivanjem lopte i onog travara zajedno sa istom. I tad vam je bio debeo, pa vam je uvalio golčinu. Pa su krenule tekme u EL, gdje je dostigao vrhunac na Koševu protiv Levskog, čitava država pričala o njemu, bio u kombinaciji za reprezentaciju, ali je, na nečiju žalost, ali i radost ostao van iste. Ono što je očigledno, to je da Said igra sve bolje i bolje, i da popravlja svoju spremu i aktivnost na terenu, sviđalo se to nekome ili ne. I sad, kad je skoro pa predobar na terenu, nalazite mane u izgovoru, fondu riječi, koncepcije rečenica, dijalekta i ostalog. On je fudbaler, ne? Zašto to niste prije spominjali, i prije je pričao par puta pa vam to nije bilo važno. Već sad, kad je postao ikona FK Sarajevo, ali i lige, nalazite gluposti kakve samo bolesna i zavidna osoba može naći ili izmisliti. Uzmite gramatiku i pročitajte nešto o dijalektu, o akcentu i ostalom. U svakom kraju se drugačije izgovaraju riječi, koriste se druge, pogodne za to područje. Ako niste povoljni komentirati nešto o tome, onda je bolje ne izmišljati i ne blatiti čovjeka zbog ničega. Sve i svašta ću pročitati na forumu, a nije ni čudo kad je pola vas nepismeno, a mislite da se u sve razumijete, što je naravno, poražavajuće. Akcenat i dijalekt su apsolvirani, nađite mu drugu manu. Recimo, krenite od frizure, balavi jadovi.
Mozda si samo pretesku rijec upotrijebio,jer vi imate samo 2 dvije ikone i jos legendi,Ikone su vam Hase i Pape,legende,Paja ,Hazija,Sljivo,Muzur itd..
Ovako nazvati ikonom nekoga,ko je u klubu godinu,niti je sta osvojio,niti bilo kakvog bitnog doprinosa,izuzev tih par golova,u derbiju i protiv Levskog,nekih bitnijih recimo,onda po meni pljujete na svoju historiju.Postignes par golova i ti si ikona lige,e jebote i liga i fudbal i logika.
Ne zelim stvarati neku negativnost,ali mi to nekako glupo zvuci,bar trenutno.Slicno da meni neko sad kaze Zeba ikona Zelje,cega ba,znas ti sta treba uraditi da se postane to,nije to ni par golova ni jedna titula....
Mozda ces se i na kraju sloziti sa mnom oko ovoga,a sto se ostalog tice,vama super ,nama papak,ali cinjenica je da je covjek jako dobar igrac.i kraj price