FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

barbarez
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la barbarez » 25 okt 2012, 15:19

High je napisao/la:Da se osvrnem na ovu hajku koja je prisutna već neko vrijeme zbog Saidove izjave. Nemoguće je i sasvim poražavajuće čitati neke komentare koji dovode u pitanje sve što je neko postigao, ali ti isti kritikuju sve što mogu pronaći, neki minus, nedostatak ili višak, kako bi što više srozali ili ponizili tog i tog. Momka ste ismijavali kad je tek potpisao za ovaj klub, pa vas je sve popišao partijama i onim što je postigao za ovo malo vremena. Za tako malo vremena, a tako puno kila i nedostataka, ili, opet kažem, višaka, postao je miljenik navijača. Ne zbog izjava tipa ove, jer mu je ovo skoro prva izjava u ovom tonu, već zbog partija, poniženja vaših na derbiju, ubacivanjem lopte i onog travara zajedno sa istom. I tad vam je bio debeo, pa vam je uvalio golčinu. Pa su krenule tekme u EL, gdje je dostigao vrhunac na Koševu protiv Levskog, čitava država pričala o njemu, bio u kombinaciji za reprezentaciju, ali je, na nečiju žalost, ali i radost ostao van iste. Ono što je očigledno, to je da Said igra sve bolje i bolje, i da popravlja svoju spremu i aktivnost na terenu, sviđalo se to nekome ili ne. I sad, kad je skoro pa predobar na terenu, nalazite mane u izgovoru, fondu riječi, koncepcije rečenica, dijalekta i ostalog. On je fudbaler, ne? Zašto to niste prije spominjali, i prije je pričao par puta pa vam to nije bilo važno. Već sad, kad je postao ikona FK Sarajevo, ali i lige, nalazite gluposti kakve samo bolesna i zavidna osoba može naći ili izmisliti. Uzmite gramatiku i pročitajte nešto o dijalektu, o akcentu i ostalom. U svakom kraju se drugačije izgovaraju riječi, koriste se druge, pogodne za to područje. Ako niste povoljni komentirati nešto o tome, onda je bolje ne izmišljati i ne blatiti čovjeka zbog ničega. Sve i svašta ću pročitati na forumu, a nije ni čudo kad je pola vas nepismeno, a mislite da se u sve razumijete, što je naravno, poražavajuće. Akcenat i dijalekt su apsolvirani, nađite mu drugu manu. Recimo, krenite od frizure, balavi jadovi.
Ja se u vecini ovog napisanog mogu sloziti,zaista se treba ograniciti da je momak fudbaler i da jako dobro radi to sto radi.Evo recimo i Beckham nije olicenje neke pameti,pa o tome niko bas ne vodi toliku raspravu.Mogu ljudi voditi polemike i traziti mane,ako je momak idol navijacima ,on nije to zbog svog ponasanja ,ili elokventnosti,vec zbog fudbala i mislim da je tu kraj price.Medjutim ima jedna stvar koja je presmijesna ,a to da je momak ikona Sarajeva,a jos smijesnija da je momak ikona lige.Haj odvadi,ne malo ,nego dobro odvadi.Sto se kluba tice mozete svaku krampu nazvati ikonom ako vam je to ok,to je vasa stvar,ali o kakvoj ti ikoni lige pricas.Ja cu evo sloziti da je on mozda najkvalitetniji pojedinac,da nije debil privatno bio jos 10 puta bolji,ali po cemu je on ikona lige,a eto haj i Sarajeva.Valjda se to necim zasluzi.Zbog par golova,doduse jako lijepih,zbog toga jel...
Mozda si samo pretesku rijec upotrijebio,jer vi imate samo 2 dvije ikone i jos legendi,Ikone su vam Hase i Pape,legende,Paja ,Hazija,Sljivo,Muzur itd..
Ovako nazvati ikonom nekoga,ko je u klubu godinu,niti je sta osvojio,niti bilo kakvog bitnog doprinosa,izuzev tih par golova,u derbiju i protiv Levskog,nekih bitnijih recimo,onda po meni pljujete na svoju historiju.Postignes par golova i ti si ikona lige,e jebote i liga i fudbal i logika.
Ne zelim stvarati neku negativnost,ali mi to nekako glupo zvuci,bar trenutno.Slicno da meni neko sad kaze Zeba ikona Zelje,cega ba,znas ti sta treba uraditi da se postane to,nije to ni par golova ni jedna titula....
Mozda ces se i na kraju sloziti sa mnom oko ovoga,a sto se ostalog tice,vama super ,nama papak,ali cinjenica je da je covjek jako dobar igrac.i kraj price
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 25 okt 2012, 15:23

Said je kralj,ebac majki i najbolji igrac lige.Javno prizno da mrzi zeljeznicare i da ne bi s njima ni pio kafu.Dok njihovi igraci dolaze na nas istok i navijaju za nas klub. :mrgreen:

Mene samo strah da mu neki balvan iz vasko miskina ne slomi nogu na derbiju.
Bordo bijeli!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 25 okt 2012, 15:25

Mogu mu slomit, al kad ga stignu. :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Pitar sa Kariba
Kontakt:

Post Postao/la Pitar sa Kariba » 25 okt 2012, 15:25

slika
..guza.............

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 25 okt 2012, 15:27

Ekonomista je napisao/la:Said je kralj,ebac majki i najbolji igrac lige.Javno prizno da mrzi zeljeznicare i da ne bi s njima ni pio kafu.Dok njihovi igraci dolaze na nas istok i navijaju za nas klub. :mrgreen:

Nismo mi od tog posla,to nekako vise vama prilici.Hoces mnoge primjere.Albin Pelak ,Edin Kunic,Faruk Ihtijarevic,a vi recimo imali i mnogo veceg od Saida,pa bio povriedjen tesko,a usto bio glavna zvijezda lige,pa se vratio na derbi 79,pa kaze Onaj ,sto ga pljujete i slagiranim nazivate,ko ostrije startuje na Papeta ,nikad vise u Zelji zaigrat nece. ;)
Ne sekiraj te se
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 25 okt 2012, 15:41

Nekadašnji igrač Zvijezde
Nuhanović: U Gradačac dolazimo po tri boda! Vidjecemo da li ce to bas ovako biti. :D
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE!!
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 25 okt 2012, 15:49

DevilS je napisao/la:Nekadašnji igrač Zvijezde
Nuhanović: U Gradačac dolazimo po tri boda! Vidjecemo da li ce to bas ovako biti. :D
Gradacacki Messi :mrgreen:

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 25 okt 2012, 15:51

BegAx je napisao/la:
DevilS je napisao/la:Nekadašnji igrač Zvijezde
Gradacacki Messi :mrgreen:
Ima ti ta mjesta.. :lol: :D
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 25 okt 2012, 16:33

Said se malo fura na Blekića..konta derbi ide, treba raja da se lozi,da se mrzi,da se ganjamo oko onog lavora sa motkama itd ;) Kugla nezna sta je sarajevski derbi,pa se nesto i ne ljutim na njega.

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 25 okt 2012, 16:37

dobro je rekao barbarez.... legenda se ne postaje nakon jedne sezone... al dobro ako ste toliko nisko spali da nakon jedne vec morate da ga legendom prozivate ja se onda ne bojim ni za derbi a bogami ni za titulu 8-)

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 25 okt 2012, 16:42

barbarez je napisao/la:
Ekonomista je napisao/la:Said je kralj,ebac majki i najbolji igrac lige.Javno prizno da mrzi zeljeznicare i da ne bi s njima ni pio kafu.Dok njihovi igraci dolaze na nas istok i navijaju za nas klub. :mrgreen:

Nismo mi od tog posla,to nekako vise vama prilici.Hoces mnoge primjere.Albin Pelak ,Edin Kunic,Faruk Ihtijarevic,a vi recimo imali i mnogo veceg od Saida,pa bio povriedjen tesko,a usto bio glavna zvijezda lige,pa se vratio na derbi 79,pa kaze Onaj ,sto ga pljujete i slagiranim nazivate,ko ostrije startuje na Papeta ,nikad vise u Zelji zaigrat nece. ;)
Ne sekiraj te se
eh ta vremena... tad se derbi postivao, a pogotovo njihovi sudionici... vrijeme respekta ili kulturne zaje.bancije... sada nazalost sve suprotno... sve neki ultra fazoni... :roll:
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 25 okt 2012, 16:42

said je kvaltietan igrac za nase lige i mozda za koje pretkolo u evropi, i to ako je njegov dan,al brate da je nekakv mega giga kvaltiet nije ,davno bi ga neko pokupio,bio je u solidnom werderu i nije se namtetnuo prije se vratio nego sto je otisao,nakon jedne akcije protiv levskog koji je poceo sa pripremama dvije sedmice prije te utakmice proglasavat legendom ,govori o klubu u kojem igranna kraju sve o njemu ce reci cijena za koju ce ga sarajevo prodati!
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 25 okt 2012, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 25 okt 2012, 16:46

Da odjavimo pricu sa Siadom.

Said je nakon povratka iz Njemacke odlucio da vise ne igra. Ono sto kaze da ne pije ne bih se slozio jer sam bio prisutan u Tuzli jednom prilikom gdje je se i on zadesio. Nebitno i ne bas vazno da li pije ili ne. Na nagovor svoga starog i jednog pa hajmo reci menadzera odlucio je da zaigra ponovo. Prva opcija su bili turci. Naravno niko mu se nije nudio njegov prijatelj/menadzer covjek koji mu je odlucio da pomogne je povukao par veza sa hrvatskim menadzerima. Jedan od njih je i pomogao par Dzekinih transfera za koje se tvrdi da je Redzepagic odradio mada je bio samo posmatraca. U Turskoj su bili zainteresovani ali je brzo propalo. Gurali su ga Dinamu a Mamic je bio za tu opciju ali je onda ponudio kretenske uslove.

Jedan celnik Hajduka koji nije imao snagu pregovaranja je rekao da je Said predebeo i da nema potrebe da Hajduk potpisuje igraca koji je predebeo. Razlog zasto je Said nedavno odbio da predje u Hajduk kada je Hajduk poslao ponudu za njega Sarajevu.

Prica se da je sa Amarom Osimom sjedio 3 puta. Ja mogu potvrditi za jedan put. Jer sam ih vidio a na razgovor u samom pocetku nisu bili sami. Teren je pripremio taj covjek sto je trazio angazman Saidu. I na pocetku razgovora je bio pisutan da bi kasnije njih dvojica ostali sami. Sta je bilo sta se desilo znaju oni najblizi Amaru ja nisam kopao jer me nije bas interesovalo. Kazu da su obadvojica ljuti otisli sa sastanka. I prica se da je Amar Djurbuzovicu na pitanje sta je sa malim rekao ma seljacina. I valjda je to par puta ponovio. Rekao je da mu se vise ne dovode Vladavici i Husjenovici da Zeljo nije tim za takve igrace. Valjda je on direktno ovo sad nije provjerno Husejinovicu rekao da ne zeli frku u ekipi a da se Said mora spustiti na sta je ovaj reagovao kazu papanski. Kao njemu ne treba ni premier liga niti ga ko treba uciti kako se igra fudbal.

Ali koliko ja znam Amar ga je samo pred Dinom nazvao seljacinom. Sad to se prosirilo pa doslo i do Saida. Ali nikada nije podcijenio njegov talenat. Cak sto vise hvalio ga je na tribinama stadiona Kosevo. Cesto je znao reci ima Said to nesto. Ali je isto tako rekao da ce prolaz Sarajeva protiv Zete odluciti Saidova igra i forma. I to je pogodio. A bio sam u isto mijestu kada je to rekao jer je momci jedan prosao pored nas i kaze eno Amar govori da ce Zeta izbaciti Sarajevo. I onda je raja potrcala da cuje objasnjenje na sto je Amar ponovio ovo da ce Saidova forma odluciti jer je on ogledalo Sarajeva.

Sve u svemu Said je fin fudbaler. Da je najbolji u ligi nije. Ali je u top 3 i zna sa loptom i ponovo zeli da igra sto je dobro. To da je seljak, seljacina, papak, meni nije bitno. Kao ni ove njegove izjave. Planetarno je poznato da fudbaleri nisu najbistriji i najinteligentniji ljudi na svijetu. To sto se malo muci dok razmislja ima tu svega. Ne zelim sad ici u greske, izgovor, gubljenje. Da li se uvlaci Hordama ne. On se osjaca da pripada Sarajevu iz razloga sto se zakacio sa Amarom. Ali isti taj Husejinovic je zamalo napravio frku sjetite se njegove izjave i frke pred pocetak ovoga takmicenja. Sad se on malo nafurao jer je na prvoj poziciji koja zapamtite sad (nije ovo jer sam navijac Zelje) ne znaci apsolutno nista kada je Amar Osim prisutan u ovoj ligi. Isto tako Said zivi u Sarajevu pa bi bilo pametno da pazi kako se izrazava i koga vrijedja jer danjasnja omladina je sva nekakva agresivna i nakostresena.

Pa isti taj Said je najavljivao duplu krunu. Ova novinarka ga u ovome interviju ne smije pitati moze li Sarajevo stici 1:3 iz Mostara.

Ali nema veze. Zivi bili pa vidjeli da cete brzo, ama bas brzo promjeniti plocu. Jer lazu vas, i mute vam bistru vodu. Mislite da je sve ok i da je titula tu a do nje ima jos haman 20 utakmica.

De neka mi se jave sad oni sto su se samnom natezali na temu onoh 30.000 KM za pravo glasa pa neka kazu je li 5 ljudi uplatilo taj iznos. A ja znam je li ili nije. Mute ljudi bistru vodu.

P.S. ona prica za Werder laze ko pas. I tamo su ga iz kafane znali iznositi. U jednom trenutku Werder je imao 3 povrijedjena igraca na njegovoj poziciji i umjesto njega uveli juniora jer je on bio nespreman. A nas covjek koji je alfa i omega u Werderu i koji je zaradio 35 puta vise od Saida u Werder za kojeg Said tvrdi da ga je samo doveo i uzeo pare je toga istog Saida molio da trenira a ovaj nije htio.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 25 okt 2012, 17:10

Said je naravno najbolji igrač lige, ko je bolji? Dosta je uradio za Sarajevo u proteklom periodu, postao ljubimac navijača i sve dok dobro igra i nosi dres na način da ga maksimalno poštuje i bori se za njega, imat će našu podršku. Ne samo on, nego svi. On je primjer kako se bori za boje kluba, Werder i sve ostalo nas sada ne interesuje i nije bitno.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Bata_Barata
Kontakt:

Post Postao/la Bata_Barata » 25 okt 2012, 17:21

Said je medju top5 igraca lige. Reci da je on najbolji je u najmanju ruku smijesno. Upoznat sam sa dijelom ovoga sto je PL napisao.. Said jeste dobar igrac to nije ne spori, ali ljakse ostaje ljakse a on je onaj bas teski. On nema nikakve ljubavi prema svom sadasnjem klubu, tu je cisto da se vrati u formu i da digne sidro. Vremenom cete se uvjeriti u to, ne mozes ti pitaru nesta objasnjavati. Mlijeko je bijelo rece jedan manijak, pitar ne moze da vjeruje da je bijelo i reci ce da je narandjasto. Pitaru moras crtati neke stvari. Al najvise volim kad se sami uvjere, tipa "dupla" i mnogih drugih stvari. Amar da je htio Said bi igro u Zelji odmah od odlaska iz Werdera. Ali opet ponavljam, pitaru moras crtati, i to da je njegova "ljubav" prema vama uvjetovana izjavama Amara da je ljakse, i to se mora crtati..
Jel bijelo? Il je bordo?
Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 25 okt 2012, 17:23

BegAx je napisao/la:Jedan je Guza! :D

slika
ljudi slika govori vise nego hiljadu rijeci pa na ovoj slici se vidi na njemu zelja i pogledajte koji je znoj prolio i onda ljubi sveti grb ljudi ja ovu sliku nisam nikad vidio ali brate svaka mu cast..ako ova slika nije dokaz njegove ljubavi prema sarajevu onda nije nista...mrzi zzelju pa to mu je samo jos jedan plus u nogometnoj karijeri...
Samo Sarajevo

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 okt 2012, 17:29

PL BiH -1 je napisao/la: U jednom trenutku Werder je imao 3 povrijedjena igraca na njegovoj poziciji i umjesto njega uveli juniora jer je on bio nespreman. A nas covjek koji je alfa i omega u Werderu i koji je zaradio 35 puta vise od Saida u Werder za kojeg Said tvrdi da ga je samo doveo i uzeo pare je toga istog Saida molio da trenira a ovaj nije htio.
Ovdje si ga usrao. Cuj molio ga da trenira.
Pun si neke mahalske price ni za jednu izjavu nisi ponudio nista opipljivo, na osnovu cega bi se moglo zakljuciti da govoris istinu.
#divovi

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 25 okt 2012, 17:29

Bata_Barata je napisao/la:Said je medju top5 igraca lige. Reci da je on najbolji je u najmanju ruku smijesno. Upoznat sam sa dijelom ovoga sto je PL napisao.. Said jeste dobar igrac to nije ne spori, ali ljakse ostaje ljakse a on je onaj bas teski. On nema nikakve ljubavi prema svom sadasnjem klubu, tu je cisto da se vrati u formu i da digne sidro. Vremenom cete se uvjeriti u to, ne mozes ti pitaru nesta objasnjavati. Mlijeko je bijelo rece jedan manijak, pitar ne moze da vjeruje da je bijelo i reci ce da je narandjasto. Pitaru moras crtati neke stvari. Al najvise volim kad se sami uvjere, tipa "dupla" i mnogih drugih stvari. Amar da je htio Said bi igro u Zelji odmah od odlaska iz Werdera. Ali opet ponavljam, pitaru moras crtati, i to da je njegova "ljubav" prema vama uvjetovana izjavama Amara da je ljakse, i to se mora crtati..
Jel bijelo? Il je bordo?
Nabroji tu cetvoricu koji su bolji.

Bata_Barata
Kontakt:

Post Postao/la Bata_Barata » 25 okt 2012, 17:37

@mustafa, mnogi pitari znaju ove stvari koje je PL napisao. Malo se vise raspitaj a ne dr.kaj ku.rac po forumu. Ima zivot i izvan te sobe u kojoj si sad ;)

@soe Pitaru moras crtati ! Nisam napisao da su ova "cetvorica" bolja, vec da je medju top5. Ali bas moras crtati. Bekric, Zeba, Svraka, Wagner, Sesar itd itd. Hoces sada reci da je Said bolji od njih? Ili nesto trece..
Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 25 okt 2012, 17:49

Naravno da je bolji od svakog nabrojanog,pa Anicic i Krunic su bolji od tih igraca.Razumijem kad navijac plavih stavi Bekrica u neke usporedbe ali Zebu :lol: :lol:,pa ljudi ne pricamo o malom fudbalu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.