Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

harishp
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la harishp » 12 dec 2014, 01:13

DonCorleone je napisao/la:
harishp je napisao/la: Imaju novac,ali nemaju pare.Uostalom otkud sad taj novac? :kafa:
Valjda su nesto zaradili na tom SP-u na koje nas je po prvi put odveo Safet Susic :rol: .
Oh,nije valjda.Inace pare su potrosene,prije nego sto su i sLJegle.Kad su dugovali i bogu i narodu.Pogotovo sto su i adidas natakarili :mrgreen:
Da nije tako Vaha bi se prvi otimao za tu poziciju,a recimo i npr Bajevic.
Ovako,to je to.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 01:18

bordobijeli je napisao/la:amar je najbolje rijesenje trenutno iz jednog jedinog razloga sto se on ne da zahbavati , pozitivno lud ja ga cijenim zato sto kaze sto misli nema puno okolo . sad ce neki reci lako je biti autoritet u zelji djeci i nakim amterima a ja sam ubjedjen da amar bi imao autoritet u svlacionici reprezentacije i da bi izvukao maksimum iz svakog igraca
Kakvu autoritet ima vezu tu. Radi se o igracima koji zive od igara u svojim klubovima. Jedno je klub a drugo je reprezentacija. Taj koji misli ganjat neku strogucu nad igracima koji se okupe 5,6,7 puta godisnje po par dana to sigurno nece proci. Cak postoji realna mogucnost kontraefekta da izgubimo kojeg igraca zbog toga. Puno vaznije od toga "da se trener ne da zahebavati" su njegovi trenerski kvaliteti: taktika, citanje igre, motivacija igraca, skauting protivnika, zelja da prati sedmicno i nagovara nase mlade potencijalne igrace iz dijaspore, nastupi u javnosti da se ne obruka itd... ..

Autoritet je najmanje bitan trenutno. Svaki novi selektor ce imati trenutnu podrsku svih igraca. Najvaznije je ko ima najvece mogucnosti da postigne dobar rezultat. Osim toga autoritet moras i zasluziti ne prihvataju igraci svakoga. Mozda je i Safet probao pa nije uspio u tome. I puno laske je imati takav veliki autoritet u africkim selekcijama koje spominjes nego u nasoj to se ne moze porediti.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 dec 2014, 01:29, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 dec 2014, 01:21

harishp je napisao/la: Oh,nije valjda.Inace pare su potrosene,prije nego sto su i sLJegle.
Valjda je ispravno napisano, ne znam sta ti je sada :kafa: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 dec 2014, 01:23

DonCorleone je napisao/la:
harishp je napisao/la: Oh,nije valjda.Inace pare su potrosene,prije nego sto su i sLJegle.
Valjda je ispravno napisano, ne znam sta ti je sada :kafa: .
Nista,namiri ti.Mozda i silinge primaju :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 dec 2014, 01:28

Ako primaju silinge, moze, Eure ne dam :mrgreen: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 dec 2014, 01:32

DonCorleone je napisao/la:Ako primaju silinge, moze, Eure ne dam :mrgreen: .
Zato nam kandidati i jesu za kuknjava
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 dec 2014, 01:37

Ajax je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:amar je najbolje rijesenje trenutno iz jednog jedinog razloga sto se on ne da zahbavati , pozitivno lud ja ga cijenim zato sto kaze sto misli nema puno okolo . sad ce neki reci lako je biti autoritet u zelji djeci i nakim amterima a ja sam ubjedjen da amar bi imao autoritet u svlacionici reprezentacije i da bi izvukao maksimum iz svakog igraca
Kakvu autoritet ima vezu covjece. Radi se o igracima koji zive od igara u svojim klubovima. Jedno je klub a drugo je reprezentacija. Taj koji misli ganjat neku strogucu nad igracima koji se okupe 5,6,7 puta godisnje po par dana to sigurno nece proci. Cak postoji realna mogucnost kontraefekta da izgubimo kojeg igraca zbog toga. Puno vaznije od toga "da se trener ne da zahebavati" su njegovi trenerski kvaliteti: taktika, citanje igre, motivacija igraca, skauting protivnika, zelja da prati sedmicno i nagovara nase mlade potencijalne igrace iz dijaspore, nastupi u javnosti da se ne obruka itd... ..

Autoritet je najmanje bitan trenutno. Svaki novi selektor ce imati trenutnu podrsku svih igraca. Najvaznije je ko ima najvece mogucnosti da postigne dobar rezultat.
autoritet je jako bitan kao i disciplina od tog sve pocinje dok budu dolazili u reprezentaciju s razmisljanjem mi smo tamo glavni sta nas briga za selektora tu nema uspjeha nama treba selektor koji ce neke stvari dovesti u red da ti igraci grizu na terenu to je bitno pa po cijenu nekog i otjerati .moje misljenje je bolje imati dobru atmosferu u ekipi timski duh nego neke vrhunske igrace a da nesto nestima u timu ,mi dok smo imali dobru atmosferu u ekipi sve je bilo dobro poslije one utakmice s egiptom sve je krenulo nizbrdo napad dzekinog oca na safeta ,pa poziv tine itd to je poremetilo nas tim totalno ,zato mislim da je bitnije da imamo nekog koje autoritet i zna vlqdati svlacionicom nego da li igramo 3-5-2 ili 4-4-2 ,bas iz ovog razloga sto si naveo da se igraci rijetko sastaju znaci nemas puno treninga i vremena za neka uigravanja i taktike bitno je psiholoski pripremit momke da daju sve od sebe i to je to

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 01:53

bordobijeli je napisao/la:autoritet je jako bitan kao i disciplina od tog sve pocinje dok budu dolazili u reprezentaciju s razmisljanjem mi smo tamo glavni sta nas briga za selektora tu nema uspjeha nama treba selektor koji ce neke stvari dovesti u red da ti igraci grizu na terenu to je bitno pa po cijenu nekog i otjerati .moje misljenje je bolje imati dobru atmosferu u ekipi timski duh nego neke vrhunske igrace a da nesto nestima u timu ,mi dok smo imali dobru atmosferu u ekipi sve je bilo dobro poslije one utakmice s egiptom sve je krenulo nizbrdo napad dzekinog oca na safeta ,pa poziv tine itd to je poremetilo nas tim totalno ,zato mislim da je bitnije da imamo nekog koje autoritet i zna vlqdati svlacionicom nego da li igramo 3-5-2 ili 4-4-2 ,bas iz ovog razloga sto si naveo da se igraci rijetko sastaju znaci nemas puno treninga i vremena za neka uigravanja i taktike bitno je psiholoski pripremit momke da daju sve od sebe i to je to
Atomsfera i autoritet su dvije potpuno razlicite stvari. Atomsfera i motivaciju su jako bitni. Sto se tice autoriteta igraci dolaze sa najmjerom da pomognu jer su patriote i nekakva strogoca za tih par dana nije toliko bitna i nece nista puno pomoci. I ponavljam jos jednom igraci ne prihvataju svakoga u takvoj ulozi. Nije svako Ivica Osim ili Ciro kojima su se priklanjali bas svi igraci.

Grijesis to sam vidio par puta i prije da je losa atmosfera navodno kriva i dok je bila kao dobra da je sve bilo super. Uzroci rezultatskog pada su : lose takticke odluke selektora, neigranje uvijek sa 11 najboljih igraca, los skauting protivnika, nepostojeci treci napadac i tek onda losa motivacija ili losa atmosfera. Da je bilo rezultata tih par nesuglasica trenera i igraca bi bilo zaboravljenih.

HarisHelic
Kontakt:

Post Postao/la HarisHelic » 12 dec 2014, 02:05

Kome ce Barbarez nametnut autoritet de mi objasnite? Spahi sa kojim je jaran? Dzeki koji je sad vec tri puta jaci igrac u repki od njeg samog? Begovicu? Vidi se da vi nemate pojma o pojmu sta je sport uopsteno, a kamoli da pricate o autoritetu trenera.
Trenerski autoritet ne dolazi samo pojavom osobe, to se treba zaradit na terenu. Barbarez uz duzno postovanje ne da ga nema nego ga nije izgradio ni za poker stolom. Mislite da je dovoljno za autoritet imati u rezimeu to da ste bili kapiten reprezentacije? Zajebali ste se grdno.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 dec 2014, 02:07

ajax te stvari su povezane birtno je i jedno i drugo mozes imati perfektnu taktiku ako igraci nemaju motiva nisu zadovoljni djaba sve ,takodje taktika i motivisani igraci to donosi rezultat a to moze samo postici trener koji ima autoritet.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 02:27

bordobijeli je napisao/la:ajax te stvari su povezane birtno je i jedno i drugo mozes imati perfektnu taktiku ako igraci nemaju motiva nisu zadovoljni djaba sve ,takodje taktika i motivisani igraci to donosi rezultat a to moze samo postici trener koji ima autoritet.
Jarane previse pojednostavljujes stvari. Normalno da igraci imaju motiv. Dzeko, Pjanic i Spahic dolaze da pomognu svojoj drzavi njima ne treba veci motiv od toga - znaci to je ta tvoja famozna disciplina. Spahicu je reprezentacija u ovim godinama samo teret i to radi samo zbog patriotizma. Motivacija je nesto sasvim drugo kako da motivises igraca da da sve od sebe. Naprimjer Ciro je bio doktor sto se tice toga. Normalno da je sve bitno samo imaju stvari koje su manje ili vise bitne. U ovom trenutku je najbolje da se izabere neki veliki dokazani strucnjak koji ima to sve takvog ja od ovih kandidata nevidim i mislim da se je trebalo prije razgovarati sa Cirom i sa Prosineckim. Ovo je sada neke vrste lutrija jer nijedan od njih ne odskace puno kvalitetom i ako je tako ja bi izabrao Barbareza jer taktiku nebi mogao puno promasiti ako bi uopste. Imao bi tu tvoju disciplinu kao kod nijednog drugog kandidata i motivacija bi bila vrhunska. Cak mislim i da bi bio aktivan kod skutinga i nagovaranja nasih mladih igraca iz dijaspore. Samo to je neko moje misljenje. To bi moglo biti pravo rijesenje samo mislim da su jako mala sanse za nesto takvo. Trazit ce se neko sa vecim trenerskim "iskustvom". A nijedan od ovih stu su ostali nije bas puno iskusan trener. Samo ipak to se moze i nekako objasniti javnosti kao logicno rijesenje dok bi kod Barbareza u slucaju losih rezultata bilo puno pitanja zasto je bas on izabran. I zato mislim da ce se ici na sigurnije rijesenje koje ne zaci uvijek i najbolje.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 12 dec 2014, 03:07

Navijački gledano volio bih Sergeja, a mislim da će biti na kraju il Meša il Faruk. Po meni Osim ne dolazi u obzir nikako. Prije bi volio da dođe ponovo Baka nego Amar da bude selektor.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 dec 2014, 03:42

Bice ovdje plakanja za Papetom kojeg se pljuvalo na sva usta....

Mesa Bazdarevic

Koga je on trenirao u posljednjih 10 godina?

Zvuci jako skromno i bezlicno. Nimalo karizme, siromasan vokabular. Moralo bi se desiti cudo da napravi nesto znacajno.

Amar Osim

Kalibar za nase lige. Nimalo karizmatican. Melanholican, usporen, bezizrazajan. Ne vidim nacin da DODATNO motivise igrace poput Dzeke, Pjanica i ostalih.

Faruk Hadzibegic

Kriminalna trenerska karijera. Cini mi se da nigdje nije ostao duze od godine dana. :mrgreen:

Jedino sto za razliku od druga dva kandidata zna sastaviti dvije smislene recenice i ima odredjenu karizmu. Al tanko je sve to, blijedo.......

Susic je imao dosta mana al je za ovu trojku Murinjo. E tugo.........

Radije bih stavio Barbareza i kockao se. Ima karizmu, omiljen je kod javnosti. Mozda bi se pokazao kao dobar trener, mozda ne. Od ovih gore se ne moze ocekivati nista posebno. Od Susica bolji nece biti 100%.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 12 dec 2014, 04:13

@Valenica, hajd to sve inekako, ali za Amara si profulao svaku rijec...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 12 dec 2014, 04:30

Spala kola na 2 tocka :urnebes: :urnebes: :urnebes: prave cirkus od Reprezentacije kao sto sam i mislio da ce napraviti od samog pocetka...Kao traze oni nekoga sa naseg govornog podrucja :urnebes: :urnebes:

Kakva smo mi bagra to samo na Balkanu ima.. :clap: :clap:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 dec 2014, 06:51

Valencia vise guglanja manje trolanja. Odgovor na tvoje pitanje.

FC Istres
Étoile Sportive du Sahel
Al-Wakra
Grenoble
Sochaux

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 12 dec 2014, 07:28

Nedaj nam boze samo Bazdarevica.

Nisam dugo mogao Amara , imao je tone promasaja kao trener i menadzer al sam ubijedjen da je najmanje zlo od ove aktuelne trojke. A uloga oca nije zanemarljiva kada razmisljam o taktickim zamislima. Ovdje ce mu sigurno trebati pomoc.
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 12 dec 2014, 08:31, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 12 dec 2014, 07:58

Ja sam pitar, ali pomenutog trojca prvo bih otpisao Hadzibegica. To je igracka i ljudska velicina, ali trenetska ubleha. Takticko znanje jednako nuli, ali vjerujem da ima taj neki autoritet potreban za selektora. Kako god, ne zelim ga blizu selektorske pozicije.

Mesa Bazadrevic. Prgav je, ima solidno iskustvo i konta fudbal. Pravio je odlicne rezultate sa nekim malim ekipama. Samo me nervira sto se ofirno i jadno nudi preko medija. Kakav god da je duplo je bolji od Susica.

Amar Osim. Meni jako iritantna pojava i osoba. Medjutim ono sto je ocigledno je da Amar ima muda. Sumnjam da bi on dopustio da mu glume i da ga foliraju nase "zvjezdice". Ima sve potrebno za selektora. Jaka ledja, jakog babu, ters je i prgav, a ima dobre rezulzate sa malenim. Ja bih licno volio da Amaw bude selektor.
Mnogi se nece sloziti sa ovim, posebno pitari, ali ja mislim da je Amaw covjek za nas.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 09:36

Valencia je napisao/la: Radije bih stavio Barbareza i kockao se. Ima karizmu, omiljen je kod javnosti. Mozda bi se pokazao kao dobar trener, mozda ne. Od ovih gore se ne moze ocekivati nista posebno. Od Susica bolji nece biti 100%.
Safet sve do zadnje godine to bi jos mogao da tvrdis da je bolji od Mese, Osima i Hadzibegica. Ali ovo sto je covjek uradio u zadnjih 7 utakmica ovo cak ni oni nebi uradili. Umjesto da ide utakmicu po utakmicu i da bira uvijek najbolje igrace. On si je umislio da je nekakav trener poceo da ne skautira protivnika. Poceo je da igra sa Avdijom ( umjesto Mujdze ) i Lulicem kao bekovima koji bi trebali da pokrivaju cijelu stranu mada je evidentno da oni nemaju taj kvalitet. Sa trojicom centralnih veznih u sredini. Da ne govorimo o forsiranju pet godina samo dvojice napadaca i znamo sta se je desilo na kraju sto je uvijek bila realna mogucnost. I ja mislim da bi Barbarez bio najbolje rijesenje samo nista od toga najvjerovatije. Niko se nece kockati jer je previse u igri a pojedinci bi jedva docekali da se uhvate za to da Barbarez nije nikoga prije trenirao kod prvog losijeg rezultata. A sto je mogao Niko Kovac i sada nize uspjehe to je ocigledno druga stvar.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 dec 2014, 09:42

Harrison je napisao/la:@Valenica, hajd to sve inekako, ali za Amara si profulao svaku rijec...
Voli on tako ić' od teme do teme i lupetat' gluposti.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Viking4 i 14 gostiju.