Rekonstrukcija stadiona u BiH

GixUltras1947
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la GixUltras1947 » 08 maj 2014, 11:15

fukara87 je napisao/la:Ova tribina u Vitezu mi se nikako ne svidja, nekako mi se ne uklapa u ambijent terena i sve, imam osjecaja kao da ova tribina propada negdje u zemlju, zar nisu mogli dignut ovu tribinu barem jedan metar da to lici na nesto a i teren im nije kako treba, ne trazim dlaku u jajetu jer svaki trud je dobar al okolica oko terena se mora uljepsati i ograda postavit da bi na nesto licilo. Jos teren je odvojen od aut linije barem 4 metra sto nije bilo potrebe za toliko.
Prostor između tribina i terena je kritican ali nadam se da ce rijesiti taj problem.
Evo slike od dns sa stadiona imate na ovoj stranici ;)
https://www.facebook.com/pages/Vitezovi ... ts&fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 08 maj 2014, 11:18

Signore je napisao/la:
Znas li da npr. UEFA trazi da samo klupe za rezerve moraju bit udaljene minimalno 5 metara od terena? Cini mi se da tribine moraju 6 ili 8, nisam bas najsigurniji.

Jesil ti stvarno lud ? 5 metara da klupe moraju biti odvojene od terena ? :o :shock: Jesam li ja ovo dobro procitao ili si ti pogrijesio?
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 maj 2014, 11:28

slika

Jao, jao, sad cu morat bit kritican. Sta rade oni ovo? Sta pisu? 7 sektora, 5 dovoljno za VITEZ i oni stavljaju V na prvi, drugi preskacu, na treci ide I. Nece valjda bit V-ITE-Z :? :? Trebali su ostavit prazne ove krajnje sektore i u sredini napisat, pa bi to bilo -VITEZ- i puno ljepse bi izgledalo.

Neka im netko kaze, jos uvijek mogu popravit, nisu postavili sve stolice, a ionako su tamo gdje je V jucer bile plave, nek maknu opet.
fukara87 je napisao/la:
Jesil ti stvarno lud ? 5 metara da klupe moraju biti odvojene od terena ? :o :shock: Jesam li ja ovo dobro procitao ili si ti pogrijesio?
Nit sam ja lud, nit sam pogrijesio, a i ti si dobro procitao.

http://hns-cff.hr/files/documents/old/1 ... i_2010.pdf
Članak 8 - Klupe za zamjenske igrače

Stadion mora imati dvije natkrivene klupe u razini igrališta od kojih svaka mora imati sjedeći prostor za najmanje 13 osoba. Klupe moraju biti smještene na udaljenosti od najmanje 5 m uzdužne crte.

GixUltras1947
Kontakt:

Post Postao/la GixUltras1947 » 08 maj 2014, 11:37

Signore je napisao/la:slika

Jao, jao, sad cu morat bit kritican. Sta rade oni ovo? Sta pisu? 7 sektora, 5 dovoljno za VITEZ i oni stavljaju V na prvi, drugi preskacu, na treci ide I. Nece valjda bit V-ITE-Z :? :? Trebali su ostavit prazne ove krajnje sektore i u sredini napisat, pa bi to bilo -VITEZ- i puno ljepse bi izgledalo.

Neka im netko kaze, jos uvijek mogu popravit, nisu postavili sve stolice, a ionako su tamo gdje je V jucer bile plave, nek maknu opet.
JA to govorim vec dugo dugo al niko ne slusa
Imas singore na fb grupu Udruga navijača NK Vitez Vitezovi e tu se uclani pa izensi svoje misljenje... Mene ne slusaju vidit ces ak se uclanis

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 maj 2014, 11:44

Ma uclanjen sam, al nebi da tamo pametujem. Nek postave do kraja, pa ce im onda bit masa kritika na racun toga. Smijesno je jbt. Ja npr. uopce nebi pisao nista, jer na malim tribinama to rijetko gdje lici na nesto, jer debljina od 2 stolice ne daje neku ljepotu. Da su stavili 3-4 onda bi to vec bilo nesto, al kad imate 8 redova, tu ne mozete nista. Pogledajte samo Grbavicu i natpis na sjeveru koji je debljine 3 stolice i ovaj, ogromna razlika. Jos da je na te tri dodat cetvrtu u crnoj boji kao neka sijenka, e to bi vec bio natpis sa stilom.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 08 maj 2014, 11:57

još jedna iz Viteza

slika
Pobjeda je bolja od orgazma!

GixUltras1947
Kontakt:

Post Postao/la GixUltras1947 » 08 maj 2014, 11:58

Signore je napisao/la:Ma uclanjen sam, al nebi da tamo pametujem. Nek postave do kraja, pa ce im onda bit masa kritika na racun toga. Smijesno je jbt. Ja npr. uopce nebi pisao nista, jer na malim tribinama to rijetko gdje lici na nesto, jer debljina od 2 stolice ne daje neku ljepotu. Da su stavili 3-4 onda bi to vec bilo nesto, al kad imate 8 redova, tu ne mozete nista. Pogledajte samo Grbavicu i natpis na sjeveru koji je debljine 3 stolice i ovaj, ogromna razlika. Jos da je na te tri dodat cetvrtu u crnoj boji kao neka sijenka, e to bi vec bio natpis sa stilom.
Bolje napisi jer ce bit kasno kad zavrse ..bit ce gore nego na piroti

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 08 maj 2014, 14:33

GixUltras1947 je napisao/la:
Bolje napisi jer ce bit kasno kad zavrse ..bit ce gore nego na piroti [/quote]

neka bude srce kao i na pomenutoj Piroti. :urnebes:

Ovo da su trebali malo dignut tribinu ti stoji. Mislim da je glupo gradit neke 'engleske' stadione, jer ce prvi redovi uvijek bit prazni zbog slabog pregleda igre i ljudi ce radije stojat iza stolica u zadnjem redu nego sjedit dole u prvom.
nisu imali mogucnosti posto su koristili postojece tribine.Islo se na jeftiniju varijantu.

@Gix,ko je proizvodjac stolica?
Nadam se da nisu uvozne pored Precise.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

GixUltras1947
Kontakt:

Post Postao/la GixUltras1947 » 08 maj 2014, 18:09

samo_lijevo je napisao/la:
GixUltras1947 je napisao/la:
Bolje napisi jer ce bit kasno kad zavrse ..bit ce gore nego na piroti
neka bude srce kao i na pomenutoj Piroti. :urnebes:

Ovo da su trebali malo dignut tribinu ti stoji. Mislim da je glupo gradit neke 'engleske' stadione, jer ce prvi redovi uvijek bit prazni zbog slabog pregleda igre i ljudi ce radije stojat iza stolica u zadnjem redu nego sjedit dole u prvom.
nisu imali mogucnosti posto su koristili postojece tribine.Islo se na jeftiniju varijantu.

@Gix,ko je proizvodjac stolica?
Nadam se da nisu uvozne pored Precise.[/quote]
http://www.****/rubrika/sport/c ... itez/84538" onclick="window.open(this.href);return false;
Raspored stolica je postavljen sutra idu slike ;)
Stolice su stigle iz Turske kao i ograda koja stize

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 maj 2014, 15:54

slika

Signore, evo ga :njanjanja: :njanjanja:
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 maj 2014, 16:45

To se trazi :clap: . Malo je E ruzno, al nema veze :mrgreen:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 maj 2014, 16:55

Primijetio sam, ali sam prešutio da ne bude "ovaj samo nešto kritizira, a klub mu morao igrati u drugom gradu jer nema stadion". :rol:

Lijepo izgleda ovo, čini mi se jednaki sektori, dovoljno prolaza :thumbup: samo da je još kakav krović, da kiša i snijeg ne unište beton i sjedalice. I da, samo da na suprotnoj tribini ne bude šaranja, dovoljno je jedna.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 maj 2014, 17:17

Meni se ucinilo da su ova dva krajnja malo sira, al ubacih u photoshop sliku, uvecam i lako prebrojim. Opticka varka, dal zbog tog sto su na kraju il zbog tog sto nemaju slova, potpuno nebitno, uglavnom isti su. Doduse, prebrojao sam ovaj desno na kraju i ovaj sa slovom T, isti su, pretpostavljam da su i ostali.

Svaki sektor je sirok 28 stolica, imaju 8 redova sto znaci da svaki sektor broji 224 stolice. Tribina ima 7 sektora i to znaci da je njen kapacitet 1568 stolica.

Tu bi sjeo jedan krov kao u Cacku. Mrsko mi trazit pravu sliku, pa evo od projekta dolje link. Zna @badblueboylivno o cemu se radi, prati on zbivanja u Srbiji na jednom drugom forumu :mrgreen: . Ne mislim da bi im sjelo pokrivanje pola tribine, nego da bi taj toliki krov taman pokrio cijelu tribinu i Vitezu, a i konstrukcija mi se svidja. Takodjer ovu istu ogradu postavit i nadat se da ce posjetioci stadiona u Vitezu bit civilizirani i da ju nece preskakat, jer dizanje ograde od 3 metra bilo bi uzasno.

http://opusteno.rs/slike/2011/09/gradsk ... dion-7.jpg

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 maj 2014, 17:21

Baš sam htio navesti zdanje u Čačku kao primjer kako ne raditi krov. :rol: Ili pravi krov preko cijele tribine, ili ništa.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 maj 2014, 17:45

Ne valja njma, ali bi u Vitezu identican bio na knap :mrgreen: Naravno, bez onih kucica na rubovima zbog kojih ne ide ni preko svih redova, a ni uz duz cijele tribine :lol:

Mada, sve je super dok se Vozdovacki krov ne podje pojavljivat :lol: :lol:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 maj 2014, 17:56

slika

slika

slika

odmah bi potpisao ovakvu tribinu.Zar treba nesto bolje?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 maj 2014, 18:06

Tribina je OK, ali krov je za k*. Eto pogledaj zadnju sliku. Tu je kisa padala i vidis da pokriva samo pola tribine, ovo dole je pokislo. U Vitezu bi velicina ovog krova bila negdje na knap i zato sam ja rekao da bi pozelio tamo takav, al takve velicine i takvu konstrukciju, jer mi se bas svidja. Nije glomazno, a opet jako dobro za nase lige.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 09 maj 2014, 18:15

Ovakav krov moze sluziti samo zastita od sunca. treba to spustiti jos koji metar bilo bi puno bolje.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 maj 2014, 18:18

ovaj krov moze sluziti za nase lige.Tamam za 100-tinjak gledalaca koji dodju pogledati utakmicu.Ovo se odnosi na manje sredine.Nije to jeftina stvar.Po meni bolje je napraviti jednu tribina poput ove u Cacku,nego sa dvije strane izliti betona i postaviti stolice.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 maj 2014, 20:12

Ma nije stvar bi li taj krov bio dovoljan za pokriti sve ljude koji bi došli na utakmicu, stvar je kvalitetnog i normalnog odrađivanja posla. Ovi su napravili ovakav (nakaradan) krov i više od pola donjih redova će trebati restauraciju (pjeskarenje, kako se to već zove) za par godina jer će ih kiša uništiti, a komotno su mogli sredstva od tribinice iza gola preusmjeriti u napucavanje i maksimalno kvalitetno odrađivanje ove velike tribine. Balkanska posla :zviz:
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: GIBRA i 0 gostiju.