Sa većinom tvojih postova se slažem, pa tako i sa ovim. Potpuno si u pravu da će se u KUPU znati pobjednik, tek nakon utakmice u Širokom. Kvalitetniji smo i trebali bi proći i osvojiti KUP. U to vjerujem. Protiv Travnika će sigurno Bajro, Baljić ili Nikolić dobiti šansu i nadam se opravdati je. Ove tri utakmice, mogu biti ključne, ali i nemoraju za nastavak takmičenja na oba fronta. U ove tri utakmice će neko od pobrojanih napadača sigurno dati gol i odigrati ih dobro. Prvo treba misliti na Travnik, a kada njih apsolviramo okrenuti se bivšoj Mladosti iz Lištice, standarnog takmaca u Regionalnoj ligi Jug. Sretno. Lazi želim brz oporavak.boccaccio je napisao/la:Ako zelimo osvojiti kup onda je generalno nebitno kojeg smo protivnika izvukli...vezano za prvenstvo i kup igramo tri utakmice zaredom na Grbavici i meni je drago sto je to tako...tri eventualna pozitivna rezultata mogu nas dignuti u samopouzdanju i napraviti neke odlicne stvari za nastavak sezone...vidjecemo,Siroki je jaka ekipa i ne vjerujem da ce biti odluceno u prvoj utakmici,dva bitna poluvremena,dvije utakmice i ako prodjemo,onda nas to moze zaista pogurati kao veliki motiv za dalje...nema kalkulacija i to mi se svidja,mi moramo napasti sve sto se napasti moze...moramo biti ambiciozni,pa sta bude...po meni smo u dobroj situaciji kada imamo ovakav presing i kada nema previse kalkulacija...ne sumnjam da je istina ovo sto @djale kaze,da smo u narednom periodu ostali i bez Laze zbog bolesti,prilika je to ovim mladim nasim napadacima da pokazu da su nepravedno zapostavljeni,strah me je njihovog neiskustva,ali mozda se sta dobro izrodi iz toga i mozda dobijemo vrijedan eksponat u svojim redovima...strah me je samo sto nije vrijeme za to,pa smo primorani u ovim vaznim utakmicama igrati sa napadacem koji nema puno minuta u nasem dresu,a sada je pod pritiskom da uradi velike stvari za nas...Lazi zelim brz oporavak i da se sto prije vrati,mladim napadacima zelim da se dobro nametnu i za buducnost,da znamo da mozemo racunati na njih...fali nam jedan kvalitetan,iskusan napadac,koji bi mogao biti prava zamjena u ovakvim situacijama,prema strucnom stabu imali smo samo Lazara,a drugi su bili zapostavljeni i u ova dva kola samo je Bajro dobio par minuta i to kao vezni igrac...nazalost,ja i dalje mislim da je trebalo kupiti jednog dobrog igraca i iskesirati neku lovu,bojim se da nam se ne obije o glavu nase neiskustvo,naravno,bio bih presretan kada bi jedan od ovih mladica sto cekaju priliku,eksplodirao i odmah poceo da zabija golove
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Svaki cigo svoga konja hvaliSto se tice vas,vama je naslabija tacka u timu,taj napadac.Jednostavno nemate pravog centarfora,golgetera,kuburite s tim Lazarom,jedni ga vole,drugi ga ne vole,podjeljeno misljenje.Golove vecinom daju vezni igraci,krila,Zeba,Visca,nebitno.S druge strane Borac ima Nikolica,Stajica,Veljovica i Vidakovica.Sva cetvorica su strasni napadaci...Tu vidim nasu prednost.Ne znam,necu da podcjenjujem protivnika nikad,ali mislim da je Kup najvise sto moze Zeljeznicar ove sezone.

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Svejdno i da nije bolestan, zasluzio je klupu. Naravno zelim mu brzo ozdravljenje.pipe je napisao/la:Lazo neće igrati protiv Travnika....upala pluća..

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Hvala bratelech je napisao/la:zvanicno smo primljeni u podsavez 15.9.1921.. pod imenim Zeljeznicki sportski klub Sarajevo...Hamo je napisao/la:Neki će odma da kake i govore kako me nije stid pitati,ali eto nije.19.09.1921 je pravna registracija kluba(znam da je i prije toga postojao)da li je 19.09 tako reći uzet za rođendan
a prije toga , odnosno 1920 bila je ideja da se osnuje klub ali su morali cekat proljece i igrali su na cengic vili jer su se ostala igralista placala... dakle prije 15.9.1921 su igrane utakmice sa neregistriranim klubovima

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
15.9.1921. Željezničar je primljen kao privremeni član sarajevskog podsaveza.Hamo je napisao/la:Hvala bratelech je napisao/la:zvanicno smo primljeni u podsavez 15.9.1921.. pod imenim Zeljeznicki sportski klub Sarajevo...Hamo je napisao/la:Neki će odma da kake i govore kako me nije stid pitati,ali eto nije.19.09.1921 je pravna registracija kluba(znam da je i prije toga postojao)da li je 19.09 tako reći uzet za rođendan
a prije toga , odnosno 1920 bila je ideja da se osnuje klub ali su morali cekat proljece i igrali su na cengic vili jer su se ostala igralista placala... dakle prije 15.9.1921 su igrane utakmice sa neregistriranim klubovima
trebalo je odigrati dvije utakmice sa SAŠK-om i Sarajevskim ŠK bez incidenta da bi Željeznicar postao punopravan član SPS.
Prva je odigrana protiv SAŠK-a 17.9.1921. a druga 18.9.1921. protiv Sarajevskog.
Tek 19.9.1921. Željezničar je uspješno postao punopravan član SPS.

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Željezničar će definitivno oslabljen nastupiti u subotnjoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH protiv Travnika. Meč sa premijerligašem sa Pirote propustit će Lazar Popović koji ima upalu pluća i pauzirat će minimalno deset dana.
Da stvar bude gora i Popovićeva prva zamjena korpulentni Bajro Spahić ima problema sa prehladom pa je i njegov nastup protiv Travnika upitan. Naime, Spahić ima povišenu temperaturu – 40, a ukoliko se nešto ne promjeni tokom dana, vrlo je izvjesno da će Osim morati posegnuti za trećim napadačem, odnosno da bi u subotu od prve minute u svojstvu prvog špica na teren mogao istrčati mladi i talentovani Aleksandar Nikolić.
Od ranije je poznato da menadžer Amar Osim protiv Travnika neće moći računati na suspendovane Mirsada Bešliju, Pericu Stančeskog i Nermina Jamaka, koji je u Gradačcu protiv Zvijezde dobili žute kartone.
U odnosu na meč protiv Zvijezde u tim se vraća Goran Marković koji je propustio meč u Gradačcu zbog tri žuta kartona. Također, još uvijek je neizvjesno hoće li pravo nastupa steći Patrick Gerthardt Nyema, za kojeg nisu stigli papiri.
Da stvar bude gora i Popovićeva prva zamjena korpulentni Bajro Spahić ima problema sa prehladom pa je i njegov nastup protiv Travnika upitan. Naime, Spahić ima povišenu temperaturu – 40, a ukoliko se nešto ne promjeni tokom dana, vrlo je izvjesno da će Osim morati posegnuti za trećim napadačem, odnosno da bi u subotu od prve minute u svojstvu prvog špica na teren mogao istrčati mladi i talentovani Aleksandar Nikolić.
Od ranije je poznato da menadžer Amar Osim protiv Travnika neće moći računati na suspendovane Mirsada Bešliju, Pericu Stančeskog i Nermina Jamaka, koji je u Gradačcu protiv Zvijezde dobili žute kartone.
U odnosu na meč protiv Zvijezde u tim se vraća Goran Marković koji je propustio meč u Gradačcu zbog tri žuta kartona. Također, još uvijek je neizvjesno hoće li pravo nastupa steći Patrick Gerthardt Nyema, za kojeg nisu stigli papiri.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Misliš povišenu temperaturu + 40
A za ovoga Nyemu tu mi ima nešto sumnjivo, mjesec dana dolazi dokumentacija, pa on neće dobiti pravo nastupa do polovine prvenstva, ako se ovako nastavi...

A za ovoga Nyemu tu mi ima nešto sumnjivo, mjesec dana dolazi dokumentacija, pa on neće dobiti pravo nastupa do polovine prvenstva, ako se ovako nastavi...
Ž '21!
tm84 je napisao/la:
15.9.1921. Željezničar je primljen kao privremeni član sarajevskog podsaveza.
trebalo je odigrati dvije utakmice sa SAŠK-om i Sarajevskim ŠK bez incidenta da bi Željeznicar postao punopravan član SPS.
Prva je odigrana protiv SAŠK-a 17.9.1921. a druga 18.9.1921. protiv Sarajevskog.
Tek 19.9.1921. Željezničar je uspješno postao punopravan član SPS.
Kod: Označi sve
I. Sjedište i svrha kluba
§ 1.
Ime je klubu "ŽELJEZNIČKI ŠPORTSKI KLUB“ a sjedište i djelovanje mu je u Sarajevu.
....
" управа за & " ".
&: 119960/21
Сарајево, $ 6. аугуста 1921.

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
-
- Kontakt:
Ako mislimo napredovati i osvajati svake sezone krunu/duplu krunu ne smijemo govoriti "eh da smo dobili Olimpica prošli bi u finale". Ako mislimo biti pravi klub ne smijemo se ni jednog protivnika u PLBiH bojati. Realno govoreći mi imamo veće šanse za prolaz 60:40. Ivo Ištuk je odmah u startu učinio dobru stvar dao ulogu favorita Želji što je naravno mudro. Naredne tri utakmice kod kuće: Travnik, Š. Brijeg i Sloboda su odlućujuće za nastavak sezone jer bi mogle donijeti prevagu, ako pobijedimo sve tri utakmice možda i bude PLAVO PROLjEĆE. A Veležu poželimo pobjedu na Vrapčićima protiv Borca.
16.03.2011. (srijeda) 15:00 h
KUP BiH Željezničar - Široki Brijeg
Minimalno nas treba biti 8.000 za sve one koji vole Želju nema izgovora jer će to biti veliki derbi i odlučujuća utakmica.
Ako neko ima drugačije mišljenje od mene nek me ispravi (citiraj), lijepo je da razmjenjujemo mišljenja.
16.03.2011. (srijeda) 15:00 h
KUP BiH Željezničar - Široki Brijeg
Minimalno nas treba biti 8.000 za sve one koji vole Želju nema izgovora jer će to biti veliki derbi i odlučujuća utakmica.
Ako neko ima drugačije mišljenje od mene nek me ispravi (citiraj), lijepo je da razmjenjujemo mišljenja.
je si li ti siguran da je u 15:00 utakmica?
17:30 hgoldboy je napisao/la:je si li ti siguran da je u 15:00 utakmica?

1921-2011
-
- Kontakt:
mozda nisam u toku il nesto al sta je sa Baljicem? xDBLU SKY je napisao/la:Željezničar će definitivno oslabljen nastupiti u subotnjoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH protiv Travnika. Meč sa premijerligašem sa Pirote propustit će Lazar Popović koji ima upalu pluća i pauzirat će minimalno deset dana.

U goste nam dolazi stručnjak sa "prepoznatljivom taktikom".

Naravno u bojama kluba.

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
hm...zanimljiva posljednja fotkaellaxaz je napisao/la:tm84 je napisao/la:
15.9.1921. Željezničar je primljen kao privremeni član sarajevskog podsaveza.
Tek 19.9.1921. Željezničar je uspješno postao punopravan član SPS.Kod: Označi sve
I. Sjedište i svrha kluba § 1. Ime je klubu "ŽELJEZNIČKI ŠPORTSKI KLUB“ a sjedište i djelovanje mu je u Sarajevu. .... " управа за & " ". &: 119960/21 Сарајево, $ 6. аугуста 1921.
![]()

Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...
- spielführer_21
- Kontakt:
Prije svega Lazi želim brzo ozdravljenje..
Dalje, mnogi (ako ne i većina) na forumu i van njega su tražili promjene u napadu tj. Lazo klupa- neko drugi u igru. Taj trenutak je i došao i realno Travnik je najbolja ekipa protiv koje treba isprobati neka nova lica u našem timu. Ta zamjena će možda dobiti i drugu, pa čak i teću šansu (ovisno o Lazinom oporavku) i to sve na Grbavici. Konačno ćemo vidjeti je li neko drugi bolji od Laze...
Dalje, mnogi (ako ne i većina) na forumu i van njega su tražili promjene u napadu tj. Lazo klupa- neko drugi u igru. Taj trenutak je i došao i realno Travnik je najbolja ekipa protiv koje treba isprobati neka nova lica u našem timu. Ta zamjena će možda dobiti i drugu, pa čak i teću šansu (ovisno o Lazinom oporavku) i to sve na Grbavici. Konačno ćemo vidjeti je li neko drugi bolji od Laze...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Balja je tu trenira sa ekipom,vjerovatno on uskace na lazino mjestoamer_zeljoo je napisao/la:mozda nisam u toku il nesto al sta je sa Baljicem? xDBLU SKY je napisao/la:Željezničar će definitivno oslabljen nastupiti u subotnjoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH protiv Travnika. Meč sa premijerligašem sa Pirote propustit će Lazar Popović koji ima upalu pluća i pauzirat će minimalno deset dana.

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Volio bih vidjeti Bajru i Baljića u kombinaciji sad protiv Travnika. Slijedi nam 3 utakmice u 7 dana i mislim da je taj period idealan da se isprobaju i neka alternativna igračka rješenja.
-
- Kontakt:
Nisam 100 % siguran al ja mislim da je ovaj termin samo privremeno 15:00 h i da će se moći pomjeriti. Vidjet ćemo do srijede šta će biti sad treba da se fokusiramo na Travnik.Esii TM87 je napisao/la:17:30 hgoldboy je napisao/la:je si li ti siguran da je u 15:00 utakmica?
Onako potpuno nepristrasno!
Vecina vas navijaca zeljeznicara uopste nije svjesna koliko vam je Popovic bitan igrac.
U koncepciji igre sa pojacanim veznim redom ( 5 igraca u vezi) gfdje osim nastoji da dobije na posjedu lopte i razgradnji protivnickih napada, igra sa jednim napdacem kao sto je popovic i treba da bude upravo takva kakva jeste.
Da recimo osim igra postavku 4-4-2 sa dva napadaca, tek tad bi se napdacka uloga popovica i vise osjetila a i davao bi vise golova.
Ovako bez njega u ekipi, vidjecete vec sad protiv travnika koliko ce da vam skripi, i to bas u fazi napada, koliko ce vezni igraci manje dolziti u sanse, i to jos na bunker travnika, nece vam uopste biti lako uzet tri boda tu
Vecina vas navijaca zeljeznicara uopste nije svjesna koliko vam je Popovic bitan igrac.
U koncepciji igre sa pojacanim veznim redom ( 5 igraca u vezi) gfdje osim nastoji da dobije na posjedu lopte i razgradnji protivnickih napada, igra sa jednim napdacem kao sto je popovic i treba da bude upravo takva kakva jeste.
Da recimo osim igra postavku 4-4-2 sa dva napadaca, tek tad bi se napdacka uloga popovica i vise osjetila a i davao bi vise golova.
Ovako bez njega u ekipi, vidjecete vec sad protiv travnika koliko ce da vam skripi, i to bas u fazi napada, koliko ce vezni igraci manje dolziti u sanse, i to jos na bunker travnika, nece vam uopste biti lako uzet tri boda tu
Trenutno korisnika/ca: Strumfinho i 38 gostiju.