Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
ja znam da te pogadja moja dijagnoza ali pokusaj nesto orginalnije od projiciranja
meni kao humanisti nije tesko napisati nesto od cega ce ti biti bolje....treba sevapa zaradit....zato kazem.... japa poznaje sve sportove pa ih ne mora ni gledati da bi skontao stvari....sigurno se radi o nadprosjecnoj inteligenciji koju rijetko ko posjeduje kamoli ja...musa je propo...koga jos treba otpisat...pjanic ka.rina,tuka drogiran...sve cu potpisat,mada ne znam jel ti smetaju ova dvojica...stavi koga bilo hoces,sve priznajem...samo da ti fix pomogne da preguras koji dan
medjutim dijagnoza bolesnika koji negira svoju uznapredovalu bolest ostaje:( i mislim da ces kad tad napravit belaj koji cemo citati u crnoj hronici...zakazalo drustvo
meni kao humanisti nije tesko napisati nesto od cega ce ti biti bolje....treba sevapa zaradit....zato kazem.... japa poznaje sve sportove pa ih ne mora ni gledati da bi skontao stvari....sigurno se radi o nadprosjecnoj inteligenciji koju rijetko ko posjeduje kamoli ja...musa je propo...koga jos treba otpisat...pjanic ka.rina,tuka drogiran...sve cu potpisat,mada ne znam jel ti smetaju ova dvojica...stavi koga bilo hoces,sve priznajem...samo da ti fix pomogne da preguras koji dan
medjutim dijagnoza bolesnika koji negira svoju uznapredovalu bolest ostaje:( i mislim da ces kad tad napravit belaj koji cemo citati u crnoj hronici...zakazalo drustvo
- Tesnjak1991
- Kontakt:
Jesi i našao sa kim ćeš "diskutovati", ako se odgovaranje na ove njegove gluposti i mogu nazvati diskusijom. Pajo ti je jedan jako mentalno zaostao lik, rođen i odrastao u nekom planinskom predjelu, gdje je imao rijetke kontakte sa ljudima, stoga mu nemoj zamjeriti manjak opće kulture, nepismenost i ove pokušaje da kao bude smješan i zanimljiv, na nivou djece iz osnovne škole. Ovaj, prije spomenuti, maloumni, bubuljičavi pajo, nesposoban za bilo šta sem blaćenja Muse po ovom forumu (doduše, ne samo njega, jer je pajo veliki stručnjak za većinu sportova), koji vjerovao ili ne, zarađuje lovu igrajući košarku u NBA, dok pajo traži od roditelja marku za kafu. Ali, pajo je predvidio da Džanan nema budućnosti u NBA, doduše po njemu ni u Evropi, nego da će mu Sparsi biti vrhunac karijere.AirRamiz je napisao/la:ja znam da te pogadja moja dijagnoza ali pokusaj nesto orginalnije od projiciranja

Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Osim sto dajes dobre dijagnoze vidim i u izmisljanju i stavljanju rijeci koje nisu izgovorene ili napisane ti itakodjer ide od rukeAirRamiz je napisao/la:ja znam da te pogadja moja dijagnoza ali pokusaj nesto orginalnije od projiciranja

A evo i Tesnjak baca dijagnoze naravno sve pogodio u bobu evo veceras nisam ni izasao starci mi nisu dali marku za kafu (doduse na planini gdje zivim kafe nema po tako niskoj cijeni ali haj oprosticemo omaklo se dijagnosticaru iz metropole zvane Tesanj ybg desava se i najboljima)

Ovaj japa dosadniji od proljeva i sifilisa kad ih dobijes istodobno.
Dan tmuran ja mahmuran
- Tesnjak1991
- Kontakt:
Neodgojeni i nepismeni japa strikes again. Čitajući ovo što mali japa piše čovjek povremeno ostane bez daha, znači ne samo što te psihički pogodi u mozak, pogodi te i fizički zbog nedostatka bilo kojeg interpunkcijskog znaka (zarez, tačka, dvotačka, itd. - pojašnjenje za malog japu).
Naučio japa novu riječ, "dijagnoza", valjda mu ostalo u malom mozgiću na prošlom pregledu kod psihijatra (pohvalno da si konačno potražio pomoć). Ako treba da pokrenem humanitarnu akciju za tvoje liječenje, Tešnjaci su poprilično dobri ljudi, mislim da bi pomogli u velikoj mjeri.
Naučio japa novu riječ, "dijagnoza", valjda mu ostalo u malom mozgiću na prošlom pregledu kod psihijatra (pohvalno da si konačno potražio pomoć). Ako treba da pokrenem humanitarnu akciju za tvoje liječenje, Tešnjaci su poprilično dobri ljudi, mislim da bi pomogli u velikoj mjeri.

Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Prvi simptom kad ostanes bez argumenata je trazenje gramatickih gresaka na yebenom forumu
Sta kae marka kafa
i ja mu onda zivim na planini

Sta kae marka kafa

- Tesnjak1991
- Kontakt:
Pa dođi u Tešanj i popiješ za marku. Debilčino glupava planinska.japa je napisao/la:Prvi simptom kad ostanes bez argumenata je trazenje gramatickih gresaka na yebenom forumu![]()
Sta kae marka kafa![]()
![]()

Na istom "yebenom" forumu se konstantno prosipaš, ispadaš glup, sramotiš se, pokazuješ očite psihičke probleme koji su za nekog ozbiljnog doktora, "blatiš" ljude svojim "ekspertnim analizama" u više različitih sportova. Jado jadni, debeli, bubuljičavi, neodgojeni, neobrazovani stvoru.

Gramatike, odnosno nedostatak iste je samo jedan od pokazatelja koliko si ti ustvari neobrazovan.

Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
U te dvije ekipe bi bio u goroj situaciji nego u Netsima.hz1987 je napisao/la:Pred AllStar nek trazi trade u Pistons ili Knickse. Nema njemu hajra u Netsima, previse iz godine u godinu mjenjaju i gomilaju igrace. Njemu trebaju minute i sloboda.
Blazersi.Njihovi čak ni ne igraju G ligu nego samo putuju sa ekipom._dreamer_ je napisao/la:Dvije godine biti po strani nije dobro kako god okrenes, da je dobro, radili bi tako i drugi timovi sa svojim mladim talentovanim igracima. Realnost je ipak takva da on Netsima nije takav prioritet kako mi to mislimo/zelimo.
Mrsko mi da silazim ali dobar je Tesanj jeftiniji od moje planine..Tesnjak1991 je napisao/la:Pa dođi u Tešanj i popiješ za marku. Debilčino glupava planinska.japa je napisao/la:Prvi simptom kad ostanes bez argumenata je trazenje gramatickih gresaka na yebenom forumu![]()
Sta kae marka kafa![]()
![]()
![]()
Na istom "yebenom" forumu se konstantno prosipaš, ispadaš glup, sramotiš se, pokazuješ očite psihičke probleme koji su za nekog ozbiljnog doktora, "blatiš" ljude svojim "ekspertnim analizama" u više različitih sportova. Jado jadni, debeli, bubuljičavi, neodgojeni, neobrazovani stvoru.![]()
Gramatike, odnosno nedostatak iste je samo jedan od pokazatelja koliko si ti ustvari neobrazovan.
Da ispadam glup po kriterijima zadojenih smrtnih fanova nasih sportista, nekome objektivnom moguce je da ti ispadas glup...
Za bolje poznavaoce kosarke dali bi Musa mogao imati dobru minutazu ove godine u nba?
- Tesnjak1991
- Kontakt:
Po ovome dosada, teško.. doduše sve zavisi šta je za tebe "dobra minutaža" ?ZenICx je napisao/la:Za bolje poznavaoce kosarke dali bi Musa mogao imati dobru minutazu ove godine u nba?
Mada, nek' dobije šansu i iskoristi je u par utakmica zaredom, svašta je moguće. Vidjet ćemo svakako..
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Tesnjak1991
- Kontakt:
Japa i objektivnost..
Dok ti "objektivno" pišeš gluposti, ti sportisti o kojima ih pišeš zarađuju stotine hiljada, milione, desetine miliona.
Ne znam kako im to uspijeva kad pajo kaže da ne znaju, ne mogu, neće moći.. 

Dok ti "objektivno" pišeš gluposti, ti sportisti o kojima ih pišeš zarađuju stotine hiljada, milione, desetine miliona.

Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Moguce je, pokazao je napredak u sutu za 3 i u defanzivi. Trener je vise puta to iskazao u intervjuima. Jos imaju Duranta povrijedenog, Chandler pao na dopingu, automatski se otvaraju dva mjesta na krilima.ZenICx je napisao/la:Za bolje poznavaoce kosarke dali bi Musa mogao imati dobru minutazu ove godine u nba?
- AlphonseKauders
- Kontakt:
- Musi je 20 godina i i dalje je najmlađi igrač Netsa.
- Netsi su i prije početka sezone povukli "team opciju", tj. produžili mu ugovor i za narednu sezonu.
- U predsezoni je konstantno dobijao minute u prilično prenapućenom timu.
Dajte malo više povjerenja u momka i organizaciju (očigledno znaju šta rade), pogotovo jer se fakat vidi značajan napredak i u Musinoj igri i u samopouzdanju.
Imaš igrača koji tek nakon 3-4 NBA sezone "proigraju". Pogledajte samo prvih par sezona igrača poput Jimmy Butlera (sa 22g došao u ligu), LeVerta, Kyle Lowry-a (prvih 6 sezona nije uspio nijednom imati ni 10 poena po utakmici) itd..
Hajmo dati momku vremena dok god se vidi progres. Srce i želju ima, to je sigurno, i talenta garantovano.
- Netsi su i prije početka sezone povukli "team opciju", tj. produžili mu ugovor i za narednu sezonu.
- U predsezoni je konstantno dobijao minute u prilično prenapućenom timu.
Dajte malo više povjerenja u momka i organizaciju (očigledno znaju šta rade), pogotovo jer se fakat vidi značajan napredak i u Musinoj igri i u samopouzdanju.
Imaš igrača koji tek nakon 3-4 NBA sezone "proigraju". Pogledajte samo prvih par sezona igrača poput Jimmy Butlera (sa 22g došao u ligu), LeVerta, Kyle Lowry-a (prvih 6 sezona nije uspio nijednom imati ni 10 poena po utakmici) itd..
Hajmo dati momku vremena dok god se vidi progres. Srce i želju ima, to je sigurno, i talenta garantovano.
Arena 1 prenosi utakmicu Memphis - Brooklyn u nedjelju u 22h
Jedan grad, jedna ljubav!
Pozdrav,ZenICx je napisao/la:Za bolje poznavaoce kosarke dali bi Musa mogao imati dobru minutazu ove godine u nba?
Komentarisaću samo ovaj boldirani dio, jer nećemo ulaziti u ovo poznavalac, hehe.
Kod amerikanaca imaš 3 jako bitna faktora, a to su patriotizam, novac i kvalitet. Ovu 3 faktora možeš uvijek rotirati p+n+k / p+k+n/ n+p+k / n+k+p / k+n+p / k+p+n...i da ne dužim.
Uzećemo 2 igrača istih/sličnih polaznih kvaliteta. Startnu priliku će ovim redoslijedom igrač dobiti:
Gleda se patriotski moment: Domaći igrač ili igrač sa NCAA ima prednost nad igračem koji dolazi sa ostatka svijeta i druge škole/tima
Gleda se finansijski moment: Koji igrač ima veću platu, jer ako nekog više plaćaš, logično je da će dobiti startnu priliku
Gleda se u konačnici kvalitet prikazanog u pruženoj prilici koji u konačnici poništava startne kriterije patriotizma i plate.
Šta želim reći, statistički gledano.
Najplaćeniji igrači su redoslijedom: Durant, Irving, Dinwiddie, Jordan, Harris, Temple, Prince, LeVert, Allen, Musa, Kurucs, Nwaba, Chandler, Pinson, Claxton.
Ovo je tih 15 igrača.
Računica kaže da Duranta nema prvi dio sezone, kao prvih 25 utakmica Chandlera (ako se ne varam). U rotaciji ostaje 13 igrača sa spiska i logično je da će na pozicijama i minutama zasigurno dobiti cca:
PG - Irvin 33min + Dinwiddie 10min + LaVert 5min = 48min PG
SG - LaVert 20min + Dinwiddie 15min + Harris 10 + Temple 3 = 48min SG
SF - Harris 15min + Temple 17min + Prince 5min + Musa 11min = 48min SF
PF - Prince 20min + Kurucs 20min + Jordan 5min + Claxton 3min = 48min PF
C - Allen 28min + Jordan 20min = 48min C
Irving 33min, Dinwiddie 25min, LaVert 25min, Harris 25min, Temple 20min, Prince 25min, Jordan 25min, Allen 28min, Kurucs 20min, Musa 11min, Claxton 3min. I ovo se okvirno poklapa sa izjavom trenera da će ozbiljno računati da rotira 10tak igrača. U nekim utakmicama će pojedinci tipa Irving, Dinwiddie, LaVert, Harris igrati preko 35min i time će se umanjivati rotacija i minute ostalim tipa Temple, Musa, Prince na vanjskim).
Netsi će imati malo problema sa rotacijom pod košem, jer realno Prince, Kurucs, Allen i Jordan su jedini koji mogu pozicije PF i C pokrivati. Tu će prostora dobiti Claxton kako sezona bude odmicala. Temple će ući u rotaciju zbog ranije navedenog (plata+patriotizam). Svaka jača rotacija pod košem povećava minute Musi i njemu na SF poziciji jer Princea sila prilika vuće pod koš. Musa ima 25 utakmica pred sobom da dokaže da je bolji od Templea (ovo je onaj segment kada kvalitet preskače platu i patriotizam) kako bi sebi osigurao minute na poziciji SF prije povratka Chandlera.
Ove pripremne ne treba previše gledati kao mjerilo, jer kad krene žestoko Irving+LeVert+Dinwiddie+Harris pokrivaju pozicije 1+2 upotpunosti i tu neće biti prevelikog prostora za Pinsona i Nwabu u rotaciji, dok će SF pokrivati Harris+Temple i Musa, malo manje Prince zbog nedostatka PF. Vjerujem da će na polusezoni tradeovati 2-3 vanjska za nekog ozbiljnog PF kad se bude u rotaciju vraćao Durant.
Ličnog sam mišljenja sam da će Musa imati sigurnih u prosjeku 10min prvih 10tak utakmica (tipa jednu igra 5 drugu 15 treću 10min), a ako se pokaže i dokaže treneru, moglo bi od 10-te tekme do povratka Chandlera izboriti sebi i 15min u prosjeku (tipa 20 pa 10 pa 15min po tekmi). Očekujem ga u rotaciji zadnje 2min 1/4 + 7min 2/4 i eventualno da igra početak ili kraj 3/4 dodatnih nekih 3-4min da nakupi nekih 12-tak minuta. Varijablu povrede nekog nekog igrača nisam računao, ali svakako na vanjskim pozicijam u tom slučaju će svanuti Pinsonu i Nwabi.
Eto to je neka moja procjena i analiza, okvirna.
zar se ocekuje da ce durant igrati u ovoj sezoni?
Ne.filip13 je napisao/la:zar se ocekuje da ce durant igrati u ovoj sezoni?
Tekashi je napisao/la:Ne.filip13 je napisao/la:zar se ocekuje da ce durant igrati u ovoj sezoni?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.