Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

lafomamone
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la lafomamone » 12 dec 2014, 00:18

Sigurno, mi kada mahnemo 2-3 strumf ne smije nosa pomoliti :crazy:
kako ovaj decko mudro opaza i zakljucuje neke stvari

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 dec 2014, 00:22

Ako covjek realno stvari sagleda onda je vodeci na ovoj anketi Amar Osim koji je u svojoj karijeri vodio dva kluba. Bez ikakve ironije i omalovazavanja, ali to je takodjer malo i nista ujedno, ma da je i to malo opet vise od protukandidata Barbareza. Obadvojica su veliki, da ne kazem ogroman rizik, obadvojica su sinonim za isprobavanje, a mi uopste nemamo vise resurse za tako nesto.

Rajevac sa druge strane ima internacionalno iskustvo, u poredjenju sa Amarom i Barbom je jako iskusan selektor. Vodio je klubove a i nacionalne selekcije. Sa Ganom je napravio definitivno najveci podvig, a protiv Urugvaja je bio veliki pehovac. Ko se sjeca kako je Suarez spasio Urugvaj, zna o cemu govorim. Zato me jos vise cudi da on na forumu ovako nisko kotira (svega osam glasova).
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 12 dec 2014, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 dec 2014, 00:23

srbin
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 dec 2014, 00:25

DonCorleone je napisao/la:Ako covjek realno stvari sagleda onda je vodeci na ovoj anketi Amar Osim koji je u svojoj karijeri vodio dva kluba. Bez ikakve ironije i omalovazavanja, ali to je takodjer malo i nista ujedno, ma da je i to malo opet vise od protukandidata Barbareza. Obadvojica su veliki, da ne kazem ogroman rizik, obadvojica su sinonim za isprobavanje, a mi uopste nemamo vise resurse za tako nesto.

Rajevac sa druge strane ima internacionalno iskustvo, u poredjenju sa Amarom i Barbom je jako iskusan selektor. Vodio je klubove a i nacionalne selekcije. Sa Ganom je napravio definitivno najveci podvig, a protiv Urugvaja je bio veliki pehovac. Ko se sjeca kako je Suarez spasio Urugvaj, zna o cemu govorim. Zato me jos vise cudi da on na forumu ovako nisko kotira (svega osam glasova).
Realno razmišljanje s kojim se slažem.

Osim i Barbarez su nedorasli poslu selektora, a pogotovo u jednoj ovakvoj situaciji, što zbog neiskustva (Barbarez) što zbog vođenja nižerazrednih klubova (Osim).
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 12 dec 2014, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 dec 2014, 00:25

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma Osim selektor...Hadzic, VVrsajevic, Susic tu dje jesu kao i Kvesic i Stanic te mozda jos neki klinac..i Svraka bi ekpslodirao naglo da nije u Osijek otisao...Zukanovic naravno i dalje bez poziva, to sve podrzava 10% stanovnistva i 3% teritorije i svi sretni :mrgreen:
:urnebes: :urnebes:

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 12 dec 2014, 00:35

Mogli su ovi iz saveza i javno glasanje napravit, ko za eurosong, onomad što je bilo, kad već cirkus prave nek ide do kraja
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 dec 2014, 00:37

To sto je Osim nabio komplekse mnogima, ne znaci da trebate navijati protiv njega. Pa eto samo vase bivstvovanje ovdje je dokaz njegovog trenerskog uspjeha. Ovu budalu gore ni necu komentarisati na temu Ivice.
Ipak bi reprezentacija trebala da je ispred kluba, a ne klasicna prica.. kako sve ide u Sarajevo, Sarajlije itd, itd. Samo zavist izgleda ide vama.
Sport je lijek za tijelo i duh.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 12 dec 2014, 00:43

Ovako bi mu se postavili Dzeko, Pjanke i ostali vec prvi trening, ne zato sto su bezobrazni nego bi im bilo ponizenje da im taktiku postavlja covjek koji je u zivotu trenirao nekakve Bucane i slicne krampe
[youtube][/youtube]

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 dec 2014, 00:48

@calcio, na istoj smo mi strani, samo što to posmatramo na drugačiji način. Obojica volimo ovu reprezentaciju i želimo joj uspjeh ali se razlikujemo oko načina kako do tog uspjeha doći. Za sada ja vodim :kafa:

Podržavao sam ja Ćiru ali kada je prešao mjeru (slučaj Misimović nakon Portugala) onda sam shvatio da je vrijeme da ide. I Sušić je imao moju podršku u startu ali sam veoma rano shvatio da će se na kraju balade stvari ovako završiti i ja mu nikada neću halaliti to što je:

1. Gotovo upropastio plasman na SP svojim glupostima nakon utakmice vs USA (izbacivanje zadnjeg veznog)
2. Unio nemir u reprezentaciju (ima ovdje i do njega i do Saveza, svako je radio kontra drugog)
3. Upropastio odličnu priliku koju smo imali na SP (promjena formacije vs Nigerija)

O novom selektoru: Ma ko to bio, ima moju podršku od starta, sve dok radi u okviru mogućnosti koje mi imamo. Ne možemo očekivati ništa spektakularno, ali možemo imati normalnu formaciju, pozivati najbolje igrače, imati korektan odnos sa medijima i navijačima i slično. Posebno je važno da taj novi selektor lobira za nove igrače, jer ćemo u protivnom vrlo brzo da se ganjamo sa Farskim Otocima i sličnim reprezentacijama. Da, to jeste posao Saveza ali baš nekog tamo igrača zanima ko je u Savezu, sve njih zanima ko vodi reprezentaciju.

Možda je najbolje rješenje Osim, možda bi Meša odradio lavovski posao, možda bi Sergej ujedinio sve oko kulta reprezentacije i napravio dar-mar, ko će ga znati? Ne možemo ni ja ni ti. Stoga, ko god da bude, idemo ga podržati ali samo do onog momenta dokle vuče rezonske poteze i ne krene da se sukobljava sa igračima i navijačima, da poziva neke lijeve igrače radi talova, uglavnom dokle god radi normalan posao. Ovo je crvena linija, ja ne mogu podržavati selektora koji je pređe makar mi otac bio.

Po meni, neka to od ovih 7 samo ne bude Štimac (pokazao da ne zna i što bi mi gradili njihove selektore, hajmo mi graditi naše), Blaž Slišković (iako nije bio loš ipak je bilo puno zakulisnih radnji i prodavanja poziva) kao ni Faruk Hadžibegić (pokazao da ne zna i previše je podložan uticajima iz Saveza).

Meša, Amar, Barba ili Rajevac, koga god od njih 4 izaberu meni je to ok, s time da bi Rajevac morao imati ekstra dobre pomoćnike koji će umjesto njega hvatati igrače po svijetu. Za Mešu se malo bojim da bi mu pukao film nakon par mjeseci torture od strane Saveza, dok to ne bi bilo moguće kod Amara (zna ih dobro a ima i ime, tačnije prezime) i Sergeja (ima navijače i igrače uz sebe i otišao bi Savez u 3pm da ga krenu zayebavati).

U konačnici, da se ja pitam, to bi bio Amar ili Sergej (Sergej ili Amar) ali, ponavljam, ni Meša nije loš kao ni Rajevac uz dobrog pomoćnika. Čak i kombinacija Rajevac + Barbarez mi je sasvim prihvatljiva.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 dec 2014, 00:51

Vidim da je i Radomir Antic trenutno slobodan. Jednog Antica moras ubijediti i dokazati da si ozbiljan u svojoj namjeri i ponuditi novac (ako ga sada nemamo, necemo ga nikada imati). Nije bilo nemoguce njega dovesti, ali sto je najgore, nije se ni probalo.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 dec 2014, 00:54

DonCorleone je napisao/la:Vidim da je i Radomir Antic trenutno slobodan. Jednog Antica moras ubijediti i dokazati da si ozbiljan u svojoj namjeri i ponuditi novac (ako ga sada nemamo, necemo ga nikada imati). Nije bilo nemoguce njega dovesti, ali sto je najgore, nije se ni probalo.
Imaju novac,ali nemaju pare.Uostalom otkud sad taj novac? :kafa:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 12 dec 2014, 00:55, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 dec 2014, 00:55

kad se mogo ciro i nasle se pare moze se i svako drugi osim ovih sto najvise kotiraju.

HarisHelic
Kontakt:

Post Postao/la HarisHelic » 12 dec 2014, 00:55

harishp je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Vidim da je i Radomir Antic trenutno slobodan. Jednog Antica moras ubijediti i dokazati da si ozbiljan u svojoj namjeri i ponuditi novac (ako ga sada nemamo, necemo ga nikada imati). Nije bilo nemoguce njega dovesti, ali sto je najgore, nije se ni probalo.
Otkud ti pare???
Pare nisu problem. Para neeemaaaaa :mrgreen:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 dec 2014, 00:58

harishp je napisao/la: Imaju novac,ali nemaju pare.Uostalom otkud sad taj novac? :kafa:
Valjda su nesto zaradili na tom SP-u na koje nas je po prvi put odveo Safet Susic :rol: .

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 dec 2014, 01:01

Nista od Antica:

[youtube][/youtube]

I ja sam mislio da moze bit aktuelan, ali kad sam vidio ovo...Strasno kakav primitivac.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 dec 2014, 01:01

amar je najbolje rijesenje trenutno iz jednog jedinog razloga sto se on ne da zahbavati , pozitivno lud ja ga cijenim zato sto kaze sto misli nema puno okolo . sad ce neki reci lako je biti autoritet u zelji djeci i nakim amterima a ja sam ubjedjen da amar bi imao autoritet u svlacionici reprezentacije i da bi izvukao maksimum iz svakog igraca

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 01:01

lafomamone je napisao/la: Ja nemam nista protiv Ivice, samo mi se nekada cini i previse naporan sa nekakvim svojim doskocicama i savjetima koji se cesto ispostave da su nidje veze
Ivica je legenda i jedan od sigurno najzasluznijih za pozitivne korake u BH fudbalu i tako se treba odnositi prema njemu. Sto se tice Amara da on ima upola osobina i talenata kao Ivica on bi bio moj favorit za selektora samo po meni on to nema. Ovako nemam nekog izrazitog favorita ni jedan mi ne djeluje bas kao pravi izbor. Odnosno vuce me nekako na Barbareza. Mislim da bi on bio pravo rijesenje za ovih 6 utakmica. Ako nista igraci bi igrali svih 6 sa preko 100% zelje i mogucnosti i nebi igrali sa laznim bekovima, krilima i napadacima. A mislim i da Barbarez jako aktivno prati sve novine u fudbalu puno puno vise od naprimjer proslog selektora.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 dec 2014, 01:09, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 dec 2014, 01:06

bordobijeli je napisao/la:amar je najbolje rijesenje trenutno iz jednog jedinog razloga sto se on ne da zahbavati , pozitivno lud ja ga cijenim zato sto kaze sto misli nema puno okolo . sad ce neki reci lako je biti autoritet u zelji djeci i nakim amterima a ja sam ubjedjen da amar bi imao autoritet u svlacionici reprezentacije i da bi izvukao maksimum iz svakog igraca
To mi ovako na prvu djeluje da se moze veoma lako i posvadjati sa igracem, a to moze vrlo brzo imati kontraefekat na cijelokupni tim. Sa igracima moras znati, onako politicki, mozda i neiskreno, ali moras znati, a pozitivno lud je nagazna mina, moje misljenje.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 12 dec 2014, 01:10

Najzalosnije bi bilo kada bi taj novi selektor zadrzao igrace iz germanije i nastavio teletovim putem...
Po meni su Mesa i Rajevac najbolje opcije, mada bi Osima bilo fino vidjeti radi kompleksasa i dozivjeti taj momenat nakon pobjede da citavo bilino klice Amar, Amar, Osim :mrgreen:
U biti niko od njih nje idealan a nama sa njim valja izgurati do kraja kvalifikacija a mizda i dalje. Naravno niko sretniji od svih nas ako nas taj "novi" odvede na euro
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 dec 2014, 01:13

DonCorleone je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:amar je najbolje rijesenje trenutno iz jednog jedinog razloga sto se on ne da zahbavati , pozitivno lud ja ga cijenim zato sto kaze sto misli nema puno okolo . sad ce neki reci lako je biti autoritet u zelji djeci i nakim amterima a ja sam ubjedjen da amar bi imao autoritet u svlacionici reprezentacije i da bi izvukao maksimum iz svakog igraca
To mi ovako na prvu djeluje da se moze veoma lako i posvadjati sa igracem, a to moze vrlo brzo imati kontraefekat na cijelokupni tim. Sa igracima moras znati, onako politicki, mozda i neiskreno, ali moras znati, a pozitivno lud je nagazna mina, moje misljenje.
to jest sve zavisi koliku podrsku imas od onih koji su te postavili ,odnosno sve zavisi od rezultata .primjer vahe u alziru je mogao sprovesti svoju disciplinu dok u trabzonu zakacio se s par igraca loši rezultati pa dobi otkaz .al ja sam opet za nekog trenera koji ce biti glavni u svlacionici udariti šakom od stol nego ovi sto smiruju tipa Pape kao sve je dobro a vidi se da odnos medju igracima nije bio dobar pa radije otjeraj nekog da bude dobra atmosfera da oni sto budu tu da ginu na terenu .

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], HariTz, Normus90, Proximic i 23 gosta.