treba cekati lumiu 535, a sto se tice 520, 630 je nasljednik istog, a 530 je rang nizetheboss_RD07 je napisao/la:Uglavnom uzimam preko BHT-a na pretplatu posto imam onaj paket MIDI30.viKK je napisao/la:nemoj uzimati lumiu 520 već uzmi lumiu 630.
u pitanju je noviji mobitel sa boljim procesorom (sa mobitelom dolazi i wp8.1 već instaliran), a košta isto kao i 520.
Ima tamo ta neka Lumia 630 SS, jel to to, ili ima neka jos 630?![]()
Gledam 520 izadje 122KM na 2 godine, a ta 630 izadje oko 95KM na 2 godine. Zasto?
EDIT:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6232" onclick="window.open(this.href);return false;
vjerovatno je to to. I da vidim, ovaj ima puno jaci procesor
520 = 4'' display a 630=4,5''
630 ima duze trajanje baterije
Ima w8.1 ali i 520-ka se moze apgrejdovat na 8.1
Ali zasto je ova na BHT jeftinija od 520-ke? :S
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
- Papastathopoulos
- Kontakt:
root-ovao sam ga maloprije fakticki samo radi one opcije "doubletap2wake", al nisam uspio da to nastimam kako treba (jedino sto sam imao korisno od roota je sto sam pojacao vibracijuPapastathopoulos je napisao/la:kako da root-ujem Nexus 4 ?
guglao sam malo, ima dosta nacina (bootloader mi je vec otkljucan, tako da se to preskace u proceduri), ali moze li mi neko dati "najsigurniji i najlaksi" nacin ?
hvala unaprijed

i jos nesto (izvinjavam se, svjestan sam fakat da sam najdosadniji tip na ovoj temi odkako sam uzeo telefon, al jbg)...danas mi je ispao mobitel i udario od rub sanka, i malko se ogrebao po displeju...iako svi kazu da je neprimjetno, meni bode oci...e sad...trazio sam po ebayu malo displeje (touch screen je uredu, samo staklo ogrebano malo na jednom mjestu) i nasao ovo, je li ovo to sto mi treba:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
pa nema potrebe da ga unrootuješ ako si već rootovao, neće ti naštetiti ništa.
-
- Kontakt:
Najlakši unroot - instaliraj supersu app sa playstore i pokreni - settings - skini kvačicu sa 'enable superuser' - nemaš više root, vrati kvačicu - imaš root.viKK je napisao/la:pa nema potrebe da ga unrootuješ ako si već rootovao, neće ti naštetiti ništa.

Inače, ima i app-ova koji rade isključivo na unrooted uređajima pa možda mu zato treba.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
pa samim root-ovanjem mi se pojavila SuperSU app na telefonu i sad sam uradio to sto si rekao i pise na "Root Checker" da telefon nije root-ovan 
hvala obojici

hvala obojici

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Posto ne kontam ove tablete, moze li se spojiti na tv? Da u neku ruku zamijeni racunar? Samo radi yt i skajpa?
Mia San Mia
- theboss_RD07
- Kontakt:
Eto zavrsio. Narucio Lumiu 630, stize u utorak. Pa nek mi je sa srecom 

⭐
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
E tačno ne mogu da vjerujem da u čitavom kantonu Sarajevo BHT nema nijedan G3 na raspolaganju, kad im nisam jučer sve shebao po spisku na šalteru, kakvi debili. Da je u pitanju neko od njihove porodice ili jarana onda bi odmah stvorili i to u pola cijene 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Jesi li ga narucio ? Ako jesi, bice tu za par dana, bez brige 
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nisam, jer kažu da ne znaju kad će dobiti novu pošiljku, na web stranici stave da je dostupan, a ovamo ga ni na mapianonimni je napisao/la:Jesi li ga narucio ? Ako jesi, bice tu za par dana, bez brige

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
E to je vec cudno, priznajem 
Stalno se takve stvari njima desavaju, ali mi nije jasna njihova politika, naruce 50 telefona svakih pola godine, jos mi je cudnije to sto dosta modela nemaju na stranici, a imaju u odredjenim poslovnicama, cudno je sto stoji na stranici, a nema ga nigdje, ali Telecom je to...

Stalno se takve stvari njima desavaju, ali mi nije jasna njihova politika, naruce 50 telefona svakih pola godine, jos mi je cudnije to sto dosta modela nemaju na stranici, a imaju u odredjenim poslovnicama, cudno je sto stoji na stranici, a nema ga nigdje, ali Telecom je to...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Interesuje me da li ima neki CM za HTC 500. Imam neke aplikacije koje mi uopšte ne trebaju a ne mogu ih izbrisati jer su došli na mobitelu. Hvala ljudi moji dobri.
Allegri je gospodin!
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
Naruči preko onog njihovog donesi mi na vrata, cim stigne mobitel donesu ti ga kuci, ovako da ides od poslovnice do poslovnice je teze, jer kad stigne pošiljka odma se odvoji dio za ove već narucene u kojima bi bio tirio_Ferdy88 je napisao/la:Nisam, jer kažu da ne znaju kad će dobiti novu pošiljku, na web stranici stave da je dostupan, a ovamo ga ni na mapianonimni je napisao/la:Jesi li ga narucio ? Ako jesi, bice tu za par dana, bez brige

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ma ne mogu tako, jer nema ko preuzeti kad bi donijeli kući, jer sam ja na poslu u vrijeme kad oni dostavljaju. Zato sam išao u poslovnicu sinoć.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- JoseMourinho
- Kontakt:
Zovnu te, pa se dogovoris sa njim ili iza 4 ili vikend ili negdje da se nadjete, lahko ćeš preuzet kad je već za tebe rezervisanrio_Ferdy88 je napisao/la:Ma ne mogu tako, jer nema ko preuzeti kad bi donijeli kući, jer sam ja na poslu u vrijeme kad oni dostavljaju.

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Opet mi je svejedno kad debili ne znaju ni kad će im doći ni hoće li uopšte dolaziti, kakva mi korist od toga, ne čeka mi se 6 mj ili god dana na jbni mob 

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
- Kontakt:
Uzimajući u obzir koji profil (anti)stručnjaka radi tamo, dobro ikako funkcionišu.anonimni je napisao/la:E to je vec cudno, priznajem

A to 'donesi mi na vrata' ćeš opet morati zvati i dosađivati, tako je barem kod havera bilo kad je uzimao neki htc kod njih, 3 sedmice čekao i dobio telefon TEK kad im je zaprijetio da će ukinuti narudžbu, u roku 2 dana mu došao na vrata kurir.

- JoseMourinho
- Kontakt:
Meni došlo moj za 4-5 dana ja se iznenadio, još ga nije bilo na stanju, samo nazva i donese 
zato kontam da to proba ili jbg uzmi nešto drugo

zato kontam da to proba ili jbg uzmi nešto drugo

Koliko kosta zamjena baterije za ove andriode sto im se ne moze fizicki izvaditi baterija
1946
- theboss_RD07
- Kontakt:
Kod mene slicna situacija. Ja dosao da uzmem telefon (na stranici pisalo da je dostupan u mom gradu) kad ono se ispostavilo da na citavom Tuzlanskom kantonu nema nijedna lumia 630.rio_Ferdy88 je napisao/la:E tačno ne mogu da vjerujem da u čitavom kantonu Sarajevo BHT nema nijedan G3 na raspolaganju, kad im nisam jučer sve shebao po spisku na šalteru, kakvi debili. Da je u pitanju neko od njihove porodice ili jarana onda bi odmah stvorili i to u pola cijene
Moro iz Orasja narucit i eto rekli su mi da u utorak stize..
⭐