Samo na osnovu toga i mogu doniti pohvale od UEFE.AnelZ je napisao/la:Zvezda je prije dvije godine dobila licencu za evropska takmicenja od strane fudbalskog saveza Srbije ali nakon toga je UEFA se ukljucila i ponistila licencu, iskljucila Zvezdu iz Evrope iako su prvaci i kaznila nakon toga FSS. Nas savez cak je nekoliko puta bio pohvaljen sto se tice izdavanja licenci za Evropu jer su rigorozni i svaka cast na tomesolinas je napisao/la:Yebo te led Zvezda duguje 35 milki.....sto drzavi sto drugima.....i opet igraju evropu,bili su kaznjeni prosle ili pretprosle sezone diskvalifikovani,ali evo ove nisu,data im je sansa da igraju,zarade,smanje dug........Nas savez da moze dusu bi klubovima uzeo jbt...pa oni,Zvezda sami duguju ko citava nasa liga![]()
i sjetim se celika jbt,uzese ljudima evropu,zar se nije moglo dogovoriti da igraju ljudi,napraviti kompromis,ultimatum da novac od evrope mora ici direktno za dug,ili nesto napraviti....ili nama 2009 kada uzese evropu,smijesno jbt,jos smo dokazali da smo rijesili obaveze dobili ih na sudu...
jbt nasi dusu vade..zar nije u cilju drzavi da uzme i naplati jbt a ne da dodatno gusi sport i klubove pa tacno idu u cilju da pogase sve sto mogu.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Re: Premijer liga BiH - općenito
Kako se klubovima koji su u dugovima i koji ne vracaju dug treba zabraniti natjecanje u PL tako isto im se ne treba dozvoliti nastup u Europi. Nekima ima logike da taj klub izadje u Europu i zaradi pare, ali treba pogledati stvari iz drugog ugla. Dajem primjer. Imas jedan klub koji ima milijun maraka i imas drugi koji ima 900 tisuca maraka. Prvi je u boljoj situaciji jer ima vise para, a to su postigli svojom strukom, pregovorima sa sponzorima i slicno, uradili su vise posla od drugog kluba. Drugi klub se zaduzi 300 tisuca maraka i oni su u boljoj poziciji, zavrsavaju ispred prvog kluba, izbore Europu, ali imaju minus od 300 tisuca maraka. I sad se njima treba dozvoliti nastup da bi mogli vratiti tih 300 tisuca maraka. Pa svi bi se zaduzivali da to tako ide. I nije problem u 300 tisuca maraka nego u milijunima. Klubovi duguju milijune, a od tih silnih milijuna uspjeli su jednom izboriti Europu i placu sto nisu mogli nastupati u Europi. I ne trebaju nastupati. Kad racuni budu cisti onda ce se nastupati.
Isto tako ih se treba izbaciti iz PL, ako treba i ugasiti potpuno ako se dugovi jos vise gomilaju jer takav klub nema smisla. Danas je nogomet biznis i ako ne placas igrace, dobavljace opreme, menadzere, osoblje kluba i slicno onda se ugasi ili preseli u kantonalnu ligu jer se tamo zivi od donacija i volontiranja, a mnogi bi zeljeli da zive od donacija umjesto da malo stisnu, da vrate neki dug pa makar i pod cijenu da se ispadne iz lige. U Gradaccu su ulozili hrpu novaca u stadion, ekipa je zbog toga ispastala, igraju drugu ligu, ali kad se vrate u PL imat ce taj stadion, nece se sramotit. Neki nisu napravili bas nista, nisu ni rezultat ostvarili, a na racunu silni minusi.
Isto tako ih se treba izbaciti iz PL, ako treba i ugasiti potpuno ako se dugovi jos vise gomilaju jer takav klub nema smisla. Danas je nogomet biznis i ako ne placas igrace, dobavljace opreme, menadzere, osoblje kluba i slicno onda se ugasi ili preseli u kantonalnu ligu jer se tamo zivi od donacija i volontiranja, a mnogi bi zeljeli da zive od donacija umjesto da malo stisnu, da vrate neki dug pa makar i pod cijenu da se ispadne iz lige. U Gradaccu su ulozili hrpu novaca u stadion, ekipa je zbog toga ispastala, igraju drugu ligu, ali kad se vrate u PL imat ce taj stadion, nece se sramotit. Neki nisu napravili bas nista, nisu ni rezultat ostvarili, a na racunu silni minusi.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bar da postoji nesto cime se moze krivicno goniti osoba koja nabije dug klubu. Zar vi stvarno vjerujete da je i marka ovih zaduzenja otisla kako bi Sloboda imala bolji tim i stadion? 
Sloboda ce ovo vratiti, ali isto tako ce se neko izvuci. Dopusteno je ljudima kao Davud Zahirovic ili kako se zove da traze od Slobode 400 hiljada maraka, a klub nema mehanizam da tuzi tog covjeka koji je nabio 1,1 milion duga za godini dana i on jos hoce 400 hiljada maraka.
Ne znam kako je to islo kod Borca i Celika ali vjerovatno i oni imaju ovakve, a mozda i gore.
Nasi nisu nigdje trazili otpis dugova, potpisali su, valjda vracaju. Posteno sve, nema nam ko sta prigovoriti. Imali bi jedno 5 trofej da nije bilo Sabovica i Davuda koji uopste ne vole Slobodu vec im je statut i zakon dozvolio da to opljackaju i odu.

Sloboda ce ovo vratiti, ali isto tako ce se neko izvuci. Dopusteno je ljudima kao Davud Zahirovic ili kako se zove da traze od Slobode 400 hiljada maraka, a klub nema mehanizam da tuzi tog covjeka koji je nabio 1,1 milion duga za godini dana i on jos hoce 400 hiljada maraka.
Ne znam kako je to islo kod Borca i Celika ali vjerovatno i oni imaju ovakve, a mozda i gore.
Nasi nisu nigdje trazili otpis dugova, potpisali su, valjda vracaju. Posteno sve, nema nam ko sta prigovoriti. Imali bi jedno 5 trofej da nije bilo Sabovica i Davuda koji uopste ne vole Slobodu vec im je statut i zakon dozvolio da to opljackaju i odu.
po meni, kljuc je u ovom sto sam boldirao. Mora se uvesti krivicna odgovornost ljudi koji vode klubove za neplacanje obaveza, barem prema drzavi, vjerujem da bi se tada mnogi drugacije ponasali..tuzlak1987 je napisao/la:Bar da postoji nesto cime se moze krivicno goniti osoba koja nabije dug klubu. Zar vi stvarno vjerujete da je i marka ovih zaduzenja otisla kako bi Sloboda imala bolji tim i stadion?
Volim te Bosno!!!
-
- Kontakt:
Solinas pričaš gluposti, pa čak nebuloze. Rata ti je tolika da bi ti se otpisale kamate, što manji rok otplate više se kamata otpiše, možeš ti vraćati 10 godina ali kamate će ti ići svih 10 godina i plus ti neće otpisati postojeće.
Sarajevo je u 4 rate otplatilo preko 2 miliona KM i uštedilo haman toliko zbog brzine otplate.
Azmir ima pare, njemu je isto davao po 200.000 5 godina ili po 100.000 10 godina. S tim da će mu se na pravi način otpisati milion i nešto, i ne vidim razlog da ti to bude loše.
U banku kad prije vremena odneseš uplatu kredita skinu ti kamatu.
Taj ratni dug je sramota da se uopšte poteže. To je užas.
Kad zvezda duguje 30 miliona to ti je ko kad Sloboda duguje milion. Oni imaju 5 miliona od Gazproma, može pola lige egzistirat od tog, imaju po 30 hiljada ljudi redovno puta 10 km, 300.000 KM, imaju fan bazu 10 puta veću, fan šop, imaju 5 igrača vrijede ko premijer liga uzduž i poprijeko.
Sarajevo je u 4 rate otplatilo preko 2 miliona KM i uštedilo haman toliko zbog brzine otplate.
Azmir ima pare, njemu je isto davao po 200.000 5 godina ili po 100.000 10 godina. S tim da će mu se na pravi način otpisati milion i nešto, i ne vidim razlog da ti to bude loše.
Kad zvezda duguje 30 miliona to ti je ko kad Sloboda duguje milion. Oni imaju 5 miliona od Gazproma, može pola lige egzistirat od tog, imaju po 30 hiljada ljudi redovno puta 10 km, 300.000 KM, imaju fan bazu 10 puta veću, fan šop, imaju 5 igrača vrijede ko premijer liga uzduž i poprijeko.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Azmir da je to potpisivao on bi uzeo najkraci period i skinuo vise glavnice. Ovako je to predlozio opcini, oni izabrali neku opciju koja je manje povoljna. Covjek se cudi sto su to izabrali, manje bi novca dali da su izabrali kraci period.
Ali to su uzeli jer ne mogu vise od 196 hiljada dati. A i to ko zna odakle je i ko daje.
Ali to su uzeli jer ne mogu vise od 196 hiljada dati. A i to ko zna odakle je i ko daje.
-
- Kontakt:
Pa bitno je da se daje. Proći će i to. Nekako se krenulo naprijed u ligi, vraćaju svi. Konačno se krenulo nešto raditi. Pa kako tako.tuzlak1987 je napisao/la:Azmir da je to potpisivao on bi uzeo najkraci period i skinuo vise glavnice. Ovako je to predlozio opcini, oni izabrali neku opciju koja je manje povoljna. Covjek se cudi sto su to izabrali, manje bi novca dali da su izabrali kraci period.
Kad se to otplati praviti terene, stadione, pomoćne, kampove, omladinske pogone,teretane u sklopu kampova, mi smo plodna zemlja za fudbal baš. Pa polako za jedno 10 godina moglo bi se gledati dobrog fudbala.
zato su vama sad izbori kljucni po tom pitanju dodju li drugi na vlast glabaona vam realno...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Uopste nisu gluposti,Tuzlak@ je evo objasnio,postojale su i bolje i brze opcije povoljnije za samu Slobodu.Cak je bio spreman uplatiti komplet dug odjednom,uz dogovor sa Gradom da vracaju njemu neku razumnu ratu,otpisalo bi se i vise kamata. I sada klub nebi ni bio duzan.Zasto su odbili izabrali ratu skoro 200 000,a njemu sigurno nebi morali toliko davati.jurisicduska je napisao/la:Solinas pričaš gluposti, pa čak nebuloze. Rata ti je tolika da bi ti se otpisale kamate, što manji rok otplate više se kamata otpiše, možeš ti vraćati 10 godina ali kamate će ti ići svih 10 godina i plus ti neće otpisati postojeće.
Kao sto sam i rekao,puno nelogicnosti.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Pročitao sam par zadnjih stranica i mogu vam reći da sam prvi put sa zanimanjem pratio vašu prepisku,jer je veoma dobra,konstruktivna,bez vrijeđanja drugog,bez uplitanja navijačkih strasti.Zaista se može čuti dosta dobrih stvari,kako stvari funkcioniraju u nekim klubovima itd.Po meni je ključ svega ovo što neko napisa i boldira na kraju.."krivična odgovornost".Imamo danas SIPU,tužiteljstvo,ispitaj poslovanje zadnjih 10 god.Nemoguće je da 5 -10 miliona dugova bude od neplaćenih računa za vodu,struju,telefon.I država treba da otpiše neke zaista nelogične dugove,ratne dugove,kada se gledalo da živ ostaneš...ali odmah po formiranju PL izvrši provjeru poslovanja.Ne može i ne treba npr.Azmir da vraća dugove nekoga ko je prije njega napravio belaj,nebitno da li zbog neznanja ili kriminala,nego uzmi mu kuću,auto,vikendicu,ženu ,sve uzmi i naplati dugove koje je napravio.Može se to dokazati,,ja vjerujem da tu ima kriminala za 3 KPZ-a,pa šta mislite koliko je ugovora potpisano gdje je određena cifra išla u privatne Džepove..i sada treba vraćati neki poduzetnik,ili grad,ispitaj brate i sve mu uzmi..ako se dokaže,a vjerujte da može,samo ako se hoće,,
-
- Kontakt:
Meni Azmir tu nije jasan ni malo. Iz više razloga. Što pristaje na takve stvari.
Jel vam sad ovu ratu uplaćuju privrednici okupljeni oko Slobode tipa Bingo i ostali?
Jel vam sad ovu ratu uplaćuju privrednici okupljeni oko Slobode tipa Bingo i ostali?
Koliko se sjecam bio je rok za prijavu vracanja duga. Ono kada smo svi prijavili za otplatu duga. I tada se otpisuje kamata, a samo vracas glavnicu. Mi vraćamo u periodu od 10 godina.jurisicduska je napisao/la:Solinas pričaš gluposti, pa čak nebuloze. Rata ti je tolika da bi ti se otpisale kamate, što manji rok otplate više se kamata otpiše, možeš ti vraćati 10 godina ali kamate će ti ići svih 10 godina i plus ti neće otpisati postojeće.
Ne znam da li je moguće sada se prijaviti i da vracas samo glavnicu, a kamatu da ti otpisu.
pa jeste sto da ne i drzavi je u interesu da vratis sto vise para i da ti otpisu kamate po postotku u kom vremenskom intervalu zelis da vratis, mislim da mozes podnijet zashtjev u svako doba..
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Nejasno je iskreno ko uplacuje to (barem meni).jurisicduska je napisao/la:Meni Azmir tu nije jasan ni malo. Iz više razloga. Što pristaje na takve stvari.
Kada se potpisivao reprogram Vugdalic je rekao da Grad nije garantovao,i da su potpisnici garancije reprograma poslovna tajna. (Ima i video bio je na ovom portalu)
Kasnije Azmir izjavi da ga reprogram ne zanima jer je to Grad uzeo na sebe.
Igraju se macke i misa preko nasih zivaca.
Ko placa reprogram,mutno i nejasno je.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Zvezdin dug iako je veći ne može se porediti s dugovima naših klubova, jer imaju ogromnu bazu navijača, posjetu koja svako kolo bude veća nego posjeta cijele naše lige u tom kolu a tako imaju i strašne sponzore.
A savez tu nema šta puno raditi, imaju propisi po kojima se daje licenca, njihovo je da ti daju licencu ako nemaš dug prema državi ili da ti ne daju licencu ako imaš dug.
A savez tu nema šta puno raditi, imaju propisi po kojima se daje licenca, njihovo je da ti daju licencu ako nemaš dug prema državi ili da ti ne daju licencu ako imaš dug.
Nad tobom sunce najljepše sja
To se dešava kad dužnik podnese ZAOK obrazac Poreznoj upravi i kaže da ce do 31.12. tekuće godine ili do 30.6. iduće godine, pa se vrši otpis kamate u iznosu od 100% ili 30%, zavisno od perioda kad ce s glavnica uplatiti.hilmo je napisao/la:Pa nama je otpisan dio duga, tačnije 30%
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
-
- Kontakt:
Mi smo zato imali ratu 800.000. Kad imaš odmah pare sve je lakše.ackeey je napisao/la:To se dešava kad dužnik podnese ZAOK obrazac Poreznoj upravi i kaže da ce do 31.12. tekuće godine ili do 30.6. iduće godine, pa se vrši otpis kamate u iznosu od 100% ili 30%, zavisno od perioda kad ce s glavnica uplatiti.hilmo je napisao/la:Pa nama je otpisan dio duga, tačnije 30%
Na hajr i na dobro i ostali da se riješe dugova. Ili makar da ne prave nove.
Zvezda ima drzavu iza sebe, i to je jedini razlog. Vucic ih gura sa svih strana, pa ljudi su preko noci isplivali iz Partizanove sjene. Znate kako to ide s njima, dok su na vlasti nasi - samo jasi, kad izgube opet u misije rupe.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Pa na osnovu zakona i nama je otpisan dio duga.
Mi smo potpisali na 3 godine, vi ste izgleda na godinu pa vam je otpisano 30% duga, tj. glavnice.
Član 7.
Umanjenje glavnice utvrđuje se u zavisnosti od roka na koji se zaključuje Sporazum.
Sporazum u smislu ovog zakona može se zaključiti na period do 120 mjeseci.
Sporazum iz stava 1. ovog člana zaključen na period:
- do 12 mjeseci omogućava umanjenje glavnice za 30%,
- do 36 mjeseci omogućava umanjenje glavnice za 20%,
- do 60 mjeseci omogućava umanjenje glavnice za 10%;
Mi smo potpisali na 3 godine, vi ste izgleda na godinu pa vam je otpisano 30% duga, tj. glavnice.
Član 7.
Umanjenje glavnice utvrđuje se u zavisnosti od roka na koji se zaključuje Sporazum.
Sporazum u smislu ovog zakona može se zaključiti na period do 120 mjeseci.
Sporazum iz stava 1. ovog člana zaključen na period:
- do 12 mjeseci omogućava umanjenje glavnice za 30%,
- do 36 mjeseci omogućava umanjenje glavnice za 20%,
- do 60 mjeseci omogućava umanjenje glavnice za 10%;
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
hocel bit nasa statistika??
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.